1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    И јас сакам да го доживееш, не знаеш колку многу сакам! Заслужуваш, и ти, и сите што се борите за две цртки во темава. Знам дека ќе се радуваме и за вас наскоро :inlove:

Те гушкам :hug:

На V.odolija, mareane, ♡BuBaLe♡ и 31 други им се допаѓа ова.
  2. Alita

Alita Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2019
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    1.285
    Во однос на генетиката, до некаде игра улога во однос на видливоста на целулитот.
    Но,да не се лажеме, пред се' најмногу зависи од физичката активност, исхраната и внесувањето течности.

Реално со постојано јадење на чипс не може да се очекува дека нема да има целулит.

Пример јас секогаш сум била физички активна и сум пазела на храна. Прекинав со физичка активност пред некои 6 месеци (поради оправдани здравствени причини) , пазам што јадам, па на мои 48кг. имам целулит кој е доста видлив.

Така да, вежбањето му е мајката! :muscle:

За бикини преферирам дводелни, особено ги сакам оние brazilian. Кога ги облекувам мм знае да мрчи - сум била многу разголена . Ама нашол со кој да се расправа :D

Последна измена: 8 јули 2019
    На EuHenIa, senjorita-v, doubleg и 26 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.449
    Ај фил ју :hug:

Ај што ме викаат "невесто" и "снао", не се ни вртам тогаш. Име имам и кога ќе го чујам ќе знам дека мене ме викаат.

Скоро, еден пациент - невесто па невесто. Јас на него - господине, тој мене невесто. 10 пати повтори.
    Аман. Аман.

На ♡BuBaLe♡, EuHenIa, Tajnaotrovna и 25 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.409
    Допаѓања:
    222.537
    Еве ме и мене,едвај ве дочитав:whew:.@Sexybaby86 со лесно да си ја поминиш цела бременост:hug:.Кај комшиите бев,путер за тело со кокос тој го најдов,кога ќе се зашлапам после туширање:inlove:.Тиролка фармерска си купив од лидло,црна и над колена,сега пишман сум,кај ќе оди старкава,а убаво ми стои,не да не(facepalm).Бубале честито ново работно место,успеси и понатаму само:*На плажа сакам со Камето,белким ќе ме научи комплекси да намалам,многу си ѓи имам...

На V.odolija, mareane, ♡BuBaLe♡ и 32 други им се допаѓа ова.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.781
    Допаѓања:
    93.337
    Еден месец паузирав од чипс и кока кола.
    Стомакот рамен :inlove:,пред тоа си мелев чипс со изговор дека имам низок притисок.:wasntme: па ми треба.
    Е сега сконтав дека повеќе ми значи да немам мев ,па не го јадам,т.е.само едно две чипсчиња колку да ми помине меракот.
    Не сакам да верувам дека е се генетика..
    Баба ми реков имаше 130 кг ,од неа го наследив хашимотово,нејкам и кг.:worried:
    И децава ги надгледувам.
    Малата не јаде што треба|(,повеке сака месено,кифли ,крофни:worried:
    Се што дебели,и зборам дека мора да има самоконтрола,1 крофна наместо 3 .
    Инаку генерално многу малку сме физички активни.
    Едвај 2 пати неделно ќе свртам орбитрекот,као немам време,изговори.
    Многу почитувам кога луѓе се грижат и за здрава исхрана и за вежбање.
    Тоа е животен стил кој ми се допаѓа,а немам доволно дисциплина да го спроведам.
    :|

На mareane, ♡BuBaLe♡, EuHenIa и 31 други им се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Што генетика ? Немам јас во фамилија дебелки луѓе. Сите витки, стројни , високи и лични:makeup:
    Е, ама па немам ниту една тетка,чичко, вујко кој во фамилијата нема случај со по еден пропаднат брак позади себе. Обавезно имам по еден братучед/ка што е веќе во втор брак.
    Тие гени ги наследив:D
    Маж пак имаат гени долго да живеат. Дај боже да ги има и он закачено баш тие гени:inlove:
    Не знам ова со "неплодноста" моја од каде го имаме домкнато,ама гени не се :)
    Па тоа ме теши дека уствари ние немаме проблем, само ете не е дошол вистинскиот момент:mm:

Кашата на ништо не личела.
    МАМА друкшие ја правела.
    Ајт кај мама да си одиш ко така.
    Ама па мама телешка чорба има за ручек, таа јас што и ја однесов:).
    Две јајца на око и печени пиперки завршија работа.
    Утре кајгана ќе има.
    Среда варени на око.
    Четврток омлет со кашкавал.
    Па да видиме чии јајца ќе бидат најубави:)

Кафе ќе има или да прилегнам|(

На mareane, ♡BuBaLe♡, Love 83 и 37 други им се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Со ред да почнам.
    @WildMk ма, со кој последно сум се бакнала? :?: Мислам стоматологот беше, имав метален вкус во устата, па да провери дали ми се чини или вистина е. Фин дечко, амбициозен, се грижи за пациентите ]:)

@Sexybaby86 преубаво чувство :inlove: Ние големата на сите прегледи ја носевме. Прво плачеше затоа што не знаеше што ми прават, ама после се радуваше дека ќе го види бебето :$

Бубале честитки за новото работно место, да ти биде мерак да одиш на работа :D

Загледувам и по згодни, и по незгодни. Таква сум, си кулирам и ги набљудувам луѓето, интересно ми е. И сето тоа е дискретно направено под темните наочари за сонце 8)
    После втората бременост повеќе се поправив, ама заправо и јадам. Не знам зошто, ама се осеќам поубаво, посигурно. Мислам, позгодна бев послаба се разбира, ама изгледа јас сум од оние кои знаат да си го носат вишокот килограми :rofl: И пак си носам дводелни. Првпат по долго време, годинава купив едноделни, ептен фенси ми беа, ама само еднаш ги облеков. Сафра ме фати и не издржав, ги слеков.
    Денов климактеричен денес :|

На mareane, ♡BuBaLe♡, EuHenIa и 29 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.199
    Допаѓања:
    222.305
    Се согласувам со @Cosmi , чипс не јадам, кока кола пре пре ретко. Други грицки така поинтегрални да ама ретко.
    Си имам и периоди на јадење не - јадење.

Бев и така покрупна едно време, кратко ама не можев така да фунционирам.

Не дека кујзнае колку здраво се хранам ама имам граница за храна никогаш не се прејадувам или најадувам туку оставам простор у желудник.

Мислам дека 80 гр паста ми е доволна за ручек. Толку.

Плус имам проблеми со желудник па апстинирам скоро и од месо и од мрсно.

За мене компир зеленчук е најдобитна комбинација за желудников мој.

Благо јадам на периоди.

Така.

Прававме палачинки, ми се слоши протисок 60 со 100 па лежам.

Ај ќе биде поарно.

На mareane, ♡BuBaLe♡, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.354
    Добар ден.
    Немам нешто многу да кажам сем дека од денес почнав нов проект односно истражување на раб. Па затоа едвај догледувам. Дојдов дома ајде ручек на дете ајде садови ајде да си поиграме и така. Седнав 5 мин.
    Дали би трпела некад за изглед на плажа!? Не. На плажа одам да уживам а не да му ја мислам како изгледам. 28 год грам целулит немав. Сега тук там има малце ама веледа ќе реши се тоа.
    Јас сум од оние што кога ќе намислат доволно им се 4 до 5 недели и личен опис менуваат...

Вие арни

На mareane, ♡BuBaLe♡, Love 83 и 27 други им се допаѓа ова.
  10. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    51.775
    Правев турли тава за ручек.
    Како змеј што фрла оган сум - кај се најде таа лута пиперка?!
    Другите не се приберени уште да јадат, не знам каков одзив ќе има. Колку ми е криво само, со голем мерак си ја направив?! Мош ќе подизлади, па нема толку да лути, шо знам?!

Исуши го убаво (во сушара ако имаш можност) и нема да мириса кога ќе се исуши.

На mareane, Annath, Sesil и 17 други им се допаѓа ова.
  11. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.525
    Леле се препотив само што го видов малиот колку го наоблекле моите :(

Оставив една маичка по кратки во случај ако затопли да ја облечат и да седи по неа. Инаку деновиве го облекувавме по тенка блузичка по долги, и евентуално горна тренерка, само за надвор, зашто многу дува деновиве.
    Епа сите три му ги облекле, и маичката по кратки, и по долги, и дуксерче горе (facepalm) За дома :!: А склет си е, ич не трпи наоблечен да седи. Среќа што не нашле некој џемпер и тој ќе му беше облечен :devil: Зелче го направиле :D

На mareane, Skorpija25, ♡BuBaLe♡ и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    6.008
    Допаѓања:
    183.424
    Шо прајте бре невести? :rofl::rofl::rofl:

А ти не беше депилирана? :rofl::rofl::rofl:

Не. Јас само жени загледувам. :D И не ми пречи ако некоја има вишок килограми или стрии или целулит. На кого му пречи нека не оди на плажа. Така да може слободно да се соблекувате и да не ви е гајле за ништо.

Каде е Десниот, да не е баниран?

На V.odolija, mareane, ♡BuBaLe♡ и 33 други им се допаѓа ова.
  13. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.685
    Допаѓања:
    147.480
    Мене “невесто” ми е ептен симпатична форма на обраќање. Така си ги викам другарките :rofl:

А бе може не вреди да се стегаш за 10 дена на плажа, ама па јас 14 дена ќе одам :rofl:

Шала на страна, таму излегува на површина тоа што во секојдневието се маскира со облека. А тоа е (не)грижата за себе. На плажа и на систематски најмногу се забележува.

На Желба, do-re-mi, mareane и 30 други им се допаѓа ова.
  14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.917
    Допаѓања:
    102.810
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.841
    Допаѓања:
    145.581
    Мм знае со невесте да ми се обрати.:D
    Ама од него ич не звучи лошо нормално.:inlove:

На ♡BuBaLe♡, referentka, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.345
    @Sexybaby86 честитки :hug: Терајте сега, растете :inlove:

Загледувам и мажи и жени на плажа... Море не загледувам, туку детално ги прегледувам сите.
    И искрено, голи луѓе не ми се убави за очи.
    Згодни-згодни.. да речам, ако се тинејџери.. И тоа, само некои од нив, обично девојчиња.
    Маж по купачи згоден, не сум видела.. И да е набилдан и каков сака нека е, не ми е убаво за гледање.

Иначе не готвам не оти не знам.. грото знам, и сум готвела, ама последниве две години се поретко и поретко, а последнава конкретно, на прсти се брои колку пати сум зготвила.
    Ви кажав дека сум депресивна.... Ама не ме сфативте сериозно :D
    Не можам да се натерам ништо да правам... или со тешки маки...
    Од дома излегвам еднаш месецот... и така...

Ако немав разбирање и помош од маж ми... како што читам онаму по темите, немаше да преживеам некои периоди од животот, готвењето е најмал проблем...

Едит: Не ми прави разлика како ми се обраќаат луѓето, се' додека не е некој навредлив збор.

Едит2: Грутка ми остана в грло, што го напишав постов...

На V.odolija, Желба, mareane и 34 други им се допаѓа ова.
  17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.769
    -"Го сакам ВЕРО во поштенско сандаче":rofl:

- Оглас за почетна плата на доктор 15000ден.:D

-маж ми уште не отидени на овој одмор, гледа за следниот одмор кај ќе сме оделе(facepalm)

-навечер за да не бидам будна, преку ден немало спиење]:) епа спиев 3 часа досега]:)

-едноделни 5 пара купаќи имам, а бикини 3 пара. Прво се сунчам со бикините првите денови, потоа во едноделните се чувствувам покомотно. Се сушат цел ден додека ги носам следните едноделни, и така во круг:D

-татко ми цел живот за мајка ми вели "невестата":$а 33 години се во брак. Навика, и ич не ми смета.

-за на плажа не се стегам во јадење 355 дена, зошто летово со дијареа од жешково, веднаш имам рамен стомак8) и не ми е битно дали ме гледаат.

-ни мажи ни жени загледувам, ко слепа се однесувам, дотолку ли никој не приметувам8)

Незнам што друго пишавте, морам да одам на дружба со другачките, се читаме после:hai:

Ај бај:*

На V.odolija, Желба, mareane и 32 други им се допаѓа ова.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    6.031
    Допаѓања:
    158.705
    Јас дум од оние кои не пазат на храна...физички активна само кога чистам по дома...
    Имам меше...ко трудница во петти месец...ама го имам од секогаш...
    Тежината ми е тамам...далеку сум од дебела...

Купачи имам и дводелни и едноделни...поудобно се осеќам во вторите...а првите се попрактични...

Мајка ми беше на гости цел ден...
    Ручек,кафе,фарбање и муабети ...Убајна...
    Ги собра децата за,спиење кај неа,пак...
    Им се заарни и ним а и нам...

Ќе излегувам сама со маже,пак...
    #вечнонепрошетана#

На Желба, mareane, Skorpija25 и 30 други им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    @WildMk :hug:
    Вака Не!
    Уште една силна,најсилна:hug::hug::hug:

На ♡BuBaLe♡, Alita, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.605
    Допаѓања:
    264.642
    @WildMk голем чекор е и самото зборување за депресијата. Ако ти помага стално да пишуваш.

Потрага по фустан ден2 неуспешна. Да напоменам фустанот не ми треба за ништо, така си замислив дека треба да купам :D
    Јас го користам терминот невеста понекогаш. А "снашка" ни е одомаќинет у друштво, јас бев прва сеа сите се снашки. Све таман ;)

На Желба, mareane, Skorpija25 и 30 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.