1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.917
    Допаѓања:
    102.809
    Случка:
    Млад брачен пар седнува да јаде.
    Имаат мало дете во фаза на лазење и проодување.
    Го ставаат детето на масата,тоа лази натаму наваму,...најпосле се смири...како вазна седна за да тие намира јадат...
    Смешно и тажно во исто време.
    (facepalm)
    Си мислам ако му се истресе некое г***це од памперсот што правиме тогаш...
    @WildMk обично тие што страдаат од депресија,длабоко во себе,ама најдлабоко ја знаат причината за истата.
    А кога ја знаеш причината ќе најдеш и начин да се справиш со неа.
    Можеш ти ,јака жена си...
    Go girl...:hug:

На Желба, mareane, ♡BuBaLe♡ и 26 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.345
    Ете.. ме расплакавте.
    Не сакам да зборувам за то оти уште потешко ми е.
    Не сум акнала скроз на дното, за да почнам да станувам...
    Ќе ми помини, ко и другитте пати...

Пајнците ги заплакнав и ги наредив в машина... да не се осеќам скроз безкорисно :lol:

На Желба, mareane, Skorpija25 и 27 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.409
    Допаѓања:
    222.537
    @WildMk :hug: јака си чупе,и ова ќе го поминиш,шо не поминало па пак на нозе си застанала:hug:,штом сепак најде сила да зборниш нема паѓање на дно:shake:.

На Желба, mareane, ♡BuBaLe♡ и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.781
    Допаѓања:
    93.337
    @WildMk
    Добро што имаш поддршка, стварно.
    Ќе ти помогнеме и ние.Колку можеме вака онлајн.
    И анксиозна си нели?
    Јас ќе ти кажам само не ги преценувај своите проблеми,и не ја потценувај твојата способност да се бориш со проблемите.
    Идеја која можеш да ја правиш секојдневно.
    Почни нешто да изработуваш,имаш талент, на пр.да правиш слики за новороденчиња,цртеж со името на бебето,датум ,час на раѓање ,стави во рамка и поклонувај ги на фејс.
    Ќе те направи среќна да направиш друг среќен.

На Желба, mareane, ♡BuBaLe♡ и 23 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.449
    Плишковци ги носев на вет.
    Малиов лабав си седи, вакцина си прими ни мјау не кажа, ампула...
    Големиов душа лешниче, го слушнаа 5 км подалеку оти докторот се осмели да му ѕирне во уво (facepalm) од дома не можеме да го товариме, за назад со залет влага во кола. Ризик јак, мила душа...
    Утре пак. Некаква инфекција има на уво.

Не ни можат да го вакцинираат сега, мора да го излечат прво увото.

И ремче за буви ново треба.

И џебот се испразни.

И така.

@WildMk држ се сесре :hug: појаки сме ние :hug: угоре удолу, ама ќе испливаме :hug:

На mareane, ♡BuBaLe♡, Alita и 26 други им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    @WildMk ела да те гушнам еднаш, да те стиснам :hug: Ти си ми најпозитивниот и најискрениот лик на форумов, едноставно знам дека тоа што го пишуваш си 100% ти и затоа те сакам и обожавам да те читам. Си поминала многу, те имам читано на болни теми, и затоа знам дека си силна, многу посилна од што мислиш. И знам дека ќе најдеш начин да излезеш како победник :hug:

Заборавив да кажам за купачи и воајеризам на плажа, ако ве интересира де :D Исклучиво бикини носам, едноделни не можам да смислам. Како во оклоп се осеќам, ме гушат (facepalm) И трудна кога бев првиот пат со бикини одев на плажа, и убаво си се осеќав. Малце незгодно додуша од некои што ме зјапаа ко да не виделе труднички стомак, али небитно. Вишок кг немам, целулит малку под газот имам како последица од бременоста, и по некоја минијатурна стрија на стомакот. И гордо си ги носам, ме заболе ;) Ни цицки немам, ама и за тоа ми е гајле, каква сум, таква сум, тоа сум јас.

Загледувам на плажа ако ми западне некој во око. Згодни грци има еден куп, навежбани, секси, со сите салтанати, ама ниеден немам видено без влакнеста мишка :puke: Ми се крши филм одма, не знам што им е фората со мишките. Цели издепилирани, со тела, со тоблероне стомачни, и влакнеста мишка :( Али во глобала и не гледам ако не ми падне некој во око, не се замарам да ги барам и гледам. И жени гледам, ако се згодни, со добро тело и случајно се најдат пред мене :D

Мајка ми ми направила палачинки со џем од кајсии, домашен :!: Па чекам мм да ја заспие бебка и да им влеземе поштено :clap: Серијата си ја изгледавме цела, кока кола ни е забранета некое време, па не знам што ќе се прави по дома :wasntme:

Убава вечер на сите :)

На Желба, mareane, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.345
    Сто пати напишав и избришав...

Фала ви на поддршката

На Желба, do-re-mi, mareane и 28 други им се допаѓа ова.
  8. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.076
    Допаѓања:
    112.964
    Мила знам дека ти здосадив со гушкањево ама верувај стварно сакам да те гушнам најсилно и сакам да можам некако да ти помогнам.
    Ухх знам како е да си во таква состојба те :hug:

На Желба, mareane, ♡BuBaLe♡ и 18 други им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.917
    Допаѓања:
    102.809
    Screenshot_20190708-212910.png
    Значи тоа е таа девиза :D:lol:

На Желба, Skorpija25, ♡BuBaLe♡ и 33 други им се допаѓа ова.
  10. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.076
    Допаѓања:
    112.964
    @Sexybaby86 гали меше и уживајте ме разнежни женска :inlove:

На ♡BuBaLe♡, kuc, Alishan30 и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.781
    Допаѓања:
    93.337
    А нема веќе пиши и бриши :!:
    Од утре да ти поставиме и нова задача.
    Еднаш неделно да гледаме твоја шминка во соодветната тема.
    Прошлиот пат убава беше нашминкана,чекаме нова слика.
    Денес е понеделник,имаш време пробувај секој ден и сликај се,најубавата закачи ја во темата.
    :makeup:

На Желба, mareane, Skorpija25 и 25 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Море нека земе некој ручОк нека зготве и нека слика.
    Не да ми се шминка само.

Мала шала:P

На Желба, do-re-mi, mareane и 24 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.199
    Допаѓања:
    222.305
    @WildMk се согласувам со постот на @Cosmi пробај ете навистина да бараш занимација во нешто што те исполнува. Еве на пример знам дека сакаш да црташ...

Детето ти е поголемко да така..

Излези од комфорна зона не секој ден еднаш во неделата, вмешај се со некого на кафе муабет, стави кармин облечи фустанче цветно

Ти гарантирам дека убаво ќе се осетиш и корисно.

Не мора садеви да миеш и да готвеш еве почни од црвено на прмер :)
    Црвени нокти :)

Пробај само.. дали ќе се откриеш како те исполнува или не па ако не ќе бараш нешто друго.

Само да знаеш колку сакам да сликам, да седнам така да земам опрема и да уживам ама за жал немам време бидејки детето уште ми е премало за такви егзибиции, колку сакам на пример на денцам на гласна музика нешто налик на хип хоп или јога, сакам у теретана, би сакала многу работи ама денес ко денес тешко, се фаќам за метлата што се вели или сум окупирана 20 стаати со дете, не дека не ме исполнува ама ете би сакала и други хобија и активности
    Па се тешам дека еден ден ќе успеам и во тоа ќе бидам како што бев плус минус од порано, кога цртав денцав правев рабори што ме страшно релаксираа..

Сега , денес е се поинаку.. убаво та преубаво не дека не миговите со малото ми се бесценети ама сепак би сакала еден час да имам за себе не дека немам имам али тој час ми е средување или спиење најискрено и така.

Мајка..
    Све би дала за малото навечер кога го гушнам се ми минува ме релаксира бликам од љубов..

Имам ентузијазам сонувам се надевам и водам борби потајно, се надевам дека лека полека ќе успеам барем во дел од моите цели и така ..

Сите сме депресивни на моменти кој поналку кој повеќе. Комплетно те разбирам низ што минуваш оти сум имала такви периоди кога пижамата исфлекана не сум ја соблекла од мене.. ех само кога се сетам уназад какви гадни моменти имам пројдано за да дојдам со тука и сеуште имам не дека немам.

Ама навечер се преиспитувам, сум трпелива дека животот е етапа а не монотонија и не смее да биде.

Види ме. 10 пати се имам селено. Турско каурско ко чергар.
    Убавината секаде ка извлеков на максимум.
    И таму кога болеше жешеше и печеше. И кога немав виљушка да јадам, и кога едно утрро сама се разбудив на едно место и се прашав каде сум вака ли тешко ќе биде како ли ќе биде без човек да знае кај иде и што ќе биде со него одозгоре па и со фамилија со малечко. Не знаев што има доле под мене не па да збпеувам со некого.

Страшни моменти сум имала. Сум имала момент на доаѓам и местото нити на карта го немам видено не па да знам како се вика, и вака. Собирам храброст мислам на најубаво дека доколку станам се облечам и појдам со гугл мапс до таму и ваму дека лека полека сама ќе се снајдам.

А самотник волк сум многу.

Еве ме денес тука. Искрено не ни знам дали утре ќе бидам тука ама сакам од не сакање почнав са сакам да сум тука.
    Гледам дека некоја си сила тука ме заатананува.

Преска бев до станот и дефинитивно убаво се осетив. Фалат детаљи.. детаљи во мојот живот ама се надевам ќе се борам до крај и сакам тоа што сите па и јас мислат дека е невозможно возможно да го сторам секој пат

Трпение имам. Воља за напред и у тунгузија да идам ќе имам.

Стани вајлд стави црвено на себе и дигни глава ова паталец ти го кажува , млад паталец што работи и живее сам од 16 год.

Ајде убава вечер на сите. Ич не ми е добро притисок никаков цел ден ме бута. Ќе одам да се отспијам мераклиски се надевам.

На Желба, mareane, Milobebence и 34 други им се допаѓа ова.
  14. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.861
    Допаѓања:
    95.502
    @WildMk и јас да те изгушкам:hug:
    И спољерите ке ти ги гмечам да знаеш,многу сакам буцкасти луѓе,многу љубов има во салцето:inlove:

Ако ти тежи нешто некогаш,исфрли го кај мене во п.п.Сериозна сум:l:
    Знам како е да се бориш со сопствени демони.

Да не беше волку касно како ке дрмнев едно ладно кафе.Ма и алкохол ми се пие,и цигара ми се пуши и се...

На Желба, mareane, Milobebence и 28 други им се допаѓа ова.
  15. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Добровечер драги мои како сте ми? :D оддамна немам чкртнато тука дека се породив, а претходно пошто бев исплашена и цело време дремев во темата труднички муабети :D
    маж на пат
    бебе сега заспа па реков да видам како сте :D
    инаку на 5 ти 4 месеци направивме :inlove:

На Желба, mareane, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    @WildMk имам заприметено дека оние најведрите личности, носат голем товар. Ти си таа. Ти имам кажано дека едно време ме нервираше? Е сега пак почна :P Пиши сѐ што ти тежи, што вели Дуниче, па и во лп. Некогаш навистина сме караконџули, ама најчесто се држиме ко секундарен лепак и не пуштаме од што се сакаме :hug:

Некогаш ми доаѓа така сите да ве соберам и да ве најадам, да ви зготвам сѐ што ќе посакате и да ве напијам. Особено сакам да ве напијам :rofl:

На V.odolija, Желба, do-re-mi и 34 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.362
    Допаѓања:
    157.633
    :whew: умрев дур исчитав
    Од кај да почнам, ај од ќофтињава, и јас знам рецепт демек :lol:, од тетка ми си го земав и најубави ми се. Ќофте горе доле класика плус ориз па ѓи правам повеќе како топчиња. Непржени ги ставам во полудлабоко тавче, грнено или ватростално и ставам томатела со зејтинче нешто зачини плус, донекаде да го покрие ќофтето и директ во рерна.
    За прв и последен бакнеж не прецизиравте дал со јазик или без :D, прв некаде 14г (знам 8мо бев) и не ми беше баш ништо посебно, последен сабајле на испраќање за работа :)
    Едноделни купаќи носев на мои 14-18г зошто бев гуска глупава и имав комплекс на големи гради, кај купаќите па и со широка маица над нив. Нозе имав ептен убави и не ги криев :D , после се олабавив и сега си носам бикини. Дебела не сум ама имам стомак кој после 2 царски (а и грицкалки еден куп) не се оправа и целулит, едно време многу ме нервираше целулитот, се мачкав се масирав што не правев видов џабе е, и сега баш ми е гајле. Искрено одамна немам видено жена без целулит, па дури и 15г девојчиња. Јас бар како помлада немав, мислам дека почна да ми се таложи откако почнав со канцелариска работа. Велам јас дека работава сите сфери од животот ми ги загорчи :D
    На плажа загледувам и јас, со мм си коментираме заедно за жените, а мажи сама си посматрам зошто он превртува очи |(
    @WildMk :hug: да си пишуваш тука слободно.
    Нели се поздрави и рече нема да пишува веќе, ама еве и јас ќе го поздравам @Mr. Right друже фалиш, елај си назад:hai:
    Населбава на лето ни е ко Ханиоти у ек на сезона, многу е бре бучно не се трпи, ама млади деца на распуст, знам како им е, нека уживаат, не мора баш и баскет да играат во 11 ама ај :@

На Желба, mareane, Milobebence и 24 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    @WildMk гледај да насочиш внимание кон нешто макар и кон повеќе работи, ситници што би ти го пополниле времето. Не сум баш меродавна да кажавам ама пополнување време е лек за сите состојби.

Мм мислам ги преживува најтешките моменти во бракот. Многу му е тешко :lol: на секое пазарење го влечам со мене за да носи кеси. Волку нема пазарено цел живот. Сироти на секое пазарење си купува нешто за јадење шо му е ептен по ќејф и дома дома гнете, да ублажи стрес и упие бес :angel: нека се радува по бутици додека не е завлечкан ]:)

На Желба, do-re-mi, mareane и 25 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.409
    Допаѓања:
    222.537
    Нарциска е во право,кога паѓав удолу скроз,друштвово овде ме одржа.Свесна сум дека најчесто им е преку глава од негативности,не убави работи,но ме трпите-само вие си знаете како:hug:.Денес неоти ми беше дојдено до тиролчето фармерско,уште мислам не е за мене.Но кога и да излезам,а тоа е по набавки за дома,небаре во униформа сум,пантолон и блузе.Свесна дека треба да мрднам тровче затоа го купив,па и за до Веро и Кам нека е(белким ќе се убедам да го облечам).Питерот од кокос за мерак,мирисам на сонце,море,плажа:D(y)-фала ви,а и на сите кои беа во Лидл и оставиле некое кутивче овој пат:lol:.Мојов па вели поздрави тоа друштвото,најпаметно потрошени пари:@Mr.Right:hai:

На V.odolija, Желба, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  20. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Пази да не пушти труднички стомак :D

На Milobebence, WildMk, ♡BuBaLe♡ и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.