1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Alita

Alita Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2019
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    1.285
    Добро утро и од мене! :)

Леле денес што убаво си заладе-мераци. Јас сакам топло време, ама предходниве денови беше претопло. Конечно може да се дише.

Кафе спремно + фемина форум = добитна комбинација.

Во однос на невоспитани деца и на друга тема сум коментирала.Криви и невоспитани се родителите, децата не се ништо криви. Јас и сестра ми сме тотално различни карактери ( она е многу потемпераментна) ама како мали кога не' носеле на гости двете не сме смееле да мрднеме. Ќе прашаме дали може нешто да направиме, па ќе го правиме тоа. Се' е до воспитувањето.

@WildMk ти пишав и на другата тема ,силна си жено! Јас иако сум доста помлада од тебе, имав можност да ја искусам депресијата и скроз те разбирам како ти е. Мораш постојано да наоѓаш обврски и да се тераш себеси да бидеш зафатена со нив.Мораш да бидеш силна, а знам дека си ! :hug:

@Sesil најсреќен роденден!

@Bubce38 јас сум дете на постари родители. Најубаво ми е и најмногу ги сакам. Секогаш биле мудри,смирени и полни со разбирање ;)

Ви посакувам убав ден! :f:

Последна измена: 9 јули 2019
    На zhap4e, Желба, Peco и 30 други им се допаѓа ова.
  2. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @WildMk ти треба било каква работа ,окупација околу нешто што нема да имаш време да мислиш на свои проблеми, ако треба и волонтирај во некои организации макар на кратко , и секако почесто шетај покрај кеј мош ќе се сретнеме штом си во аеродром,има убави паркови за шетање ,секој ден по еден ,мене тоа ми е вентил, 20190709_101842.jpg цвеќево на тебе ме потсетува пркос ,насмевка се надевам една мала ти извлеков :D
    За децата треба само објаснување по 100000 пати ако треба ,и да ,имаат многу енергија па мора да ја потрошат негде , ако не им се даде занимација и ако не ми се објаснува што е добро а што не , имате зголемен процент да деца со искривен рбет уште од осмолетка ,а да не зборам за понатаму , многу деца при користење на тие модерни технолигии имаат не само искривен рбет туку и оштетен вид , Децата треба минимум три пати во неделата да спортуваат,
    Среќен роденден @Sesil

На zhap4e, Желба, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.801
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

@Sesil најсреќен да ти е роденденот.:party:
    :party:

Кафе, цигарчиња и фемина додека маж занимава деца.:)

Морам малку да помрчам, искрено малку доста ми е од тоа дека сите сме се собрале светици со совршени бракови и совршени деца и незнамтиштоупште.(facepalm)

Не знам стварно што се очекува од нас, сите пишуваме за рчки со мажите ама оние кој имале сериозни проблеми во бракот си го чувале во себе што е според мене нормално, јавен форум е и не секоја сака се да се знае за нејзиниот приватен живот.
    Ете и @WildMk си ја отвори душата за депресијата и со доби совет да си најде занимација, да стави црвен лак и се ќе биде подобро.(facepalm)
    Она оди на психијатар 20 години ама еј од црвениот лак ќе се излечи, значи депресијата не е мрза, не е моментално лошо расположение па се чувствуваш депресивна, ментална болест е, некако како слабо да се сфаќа како клиничка дијагноза туку како изведување.:x

Сум кажала моите деца се бучни, живи ама не растураат никаде по гости па ни дома, ако одам и тоа ретко по гости каде нема деца им носам занимација, прашувам каде може да се распостелат и секогаш едното око ми е на нив,
    Е сега деца се, бутнало чаши не сакајќи, па и мене пд раце ми паѓаат работи некогаш, не е намерно така да чистам и ги опоменувам да бидат по внимателни.

@vitamina јас сум целата со модрици сум од децата, се борам со нив и си добивам лактови, коленици и дека нежна кожа одма модрица ми излегуваат ама така да доаѓа да ме гребе до крв пуштање еднаш ќе зборам, втор пат станувам најомилената играчка им ја газам под нозе и во канта па пак нека дојде крв да ми пушта,
    Кубеле кога биле бебиња, ќе докачат прамен со тоа дебелите прстиња и тегнат мислиш ќе те скалпираат ама поголеми такви работи не дозволувам.:wasntme:
    Секаде не викаат на гости па претпоставувам дека не се лоши децава.:)

@Sexybaby86 имате вакво таму, многу е добро за првите месеци од бременоста, помага за лошењето, ѓумбирот го смирува желудникот.

799B2032-B7E2-4817-A327-8B5BFF7464C4.jpeg

Поздрав од Мелбурн.:lol:
    Децава се запнаа блиску сме биле до крајот да сме оделе да видиме каде е да го виделе leprechaun.:hai:

B15709DB-CC81-4487-B128-EAC46DB173C7.jpeg

На Viktorijaaa5, V.odolija, Biljarkata и 44 други им се допаѓа ова.
  4. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    На темава со невоспитани деца страв ме фаќа да зборувам...
    Малото мое нема ни две години, не сум го носела по гости баш многу бидејќи не сакам да трчам и да викам не таму не ваму, не тоа не она. Дома се е адаптирано за негов престој и нема такво викање не ваму не таму освен ако е нешто што не е дозволено...ама па инает е, не му е дозволено вадење пбувки од плакар но сепак одеше и ги вадеше и фрлаше некој период, зборев зборев па му помина фазата...
    Во маеркети и бутици веќе не го носам или на мнооогу кратко, едно време не стануваше од количка и пазарев без онциденти, сега сака да стане и кога станува оди фаќа, собира продукти.... му зборувам ама како да нема ефект....
    И да до родителите е ама има деца кои полесно се воспитуваат и таквии кои потешко и за кои треба вонредно многу труд и напор.

На zhap4e, Желба, sweet.november и 23 други им се допаѓа ова.
  5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Нема вакво нешто тука Битерке |( Имало некои бомбони или таблети со ѓумбир, добри биле, треба да прашам во аптека. А колку мразам ѓумбир :sweat: Мада сеуште не ми е толку страшно, ама осеќам дека ќе ми стане. Со ќерка ми немав мачнини воопшто, ова сега ми е ново :^)

На M&M, NarCis@, Kate Rina 93 и 20 други им се допаѓа ова.
  6. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    @Sesil нека ти е најсреќен Сесилке, сеа сме генерација:):hug:

На Kate Rina 93, Rebecca_R, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    6.031
    Допаѓања:
    158.701
    @Sexybaby86 пробај од добра вода со ѓумбир и портокал што е...види како ќе ти биде...
    Ептен освежителна е...јас нетрудна ја пијам...

На NarCis@, Kate Rina 93, fana и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.532
    Допаѓања:
    18.919
    Има добра вода со вкус на ѓумбир.
    Јас јаде и бадеми,леблебија,пиев кока кола и Iso sport сокче...од лекарства Антиметил,Рупурут и Гастрогард(од ова и Рупурут по едно) и мислам дека ништо не ми помогна:D а ми траеа до кај 5ти месец,плус ослабнав 5кг.
    Ти веќе имаш искуство со една бременост,така да знаеш што те чека:hai:

На NarCis@, Kate Rina 93, Rebecca_R и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.076
    Допаѓања:
    112.964
    @Sesil среќен најсреќен роденден

На NarCis@, Rebecca_R, Alishan30 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Антиметил-О на природна база што е го имаш пиено?
    Многу се фалат трудниците од него.
    Кај нас и маШ си го пие. Нежно желудниче има срцката, па као редовна терапија му иде :)

Едит
    @mareane да пише збор два.
    Замина на одмор и не заборави овде.
    Да не одиш во длабокото друшке!:lol:

На Biljarkata, Peco, friendy и 19 други им се допаѓа ова.
  11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Епа тие се Бубче, мислам дека така се викаа, ако не сум помешала нешто. Нив планирам да ги земам, па да видам како ќе биде :)

На NarCis@, Kate Rina 93, Rebecca_R и 7 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.345
    Ај добар ден на сите :hug:

@Sesil среќен роденденот, и голема да растиш.:hug:
    И дури не порасниш, јас сум во право, а ти не! :D

@petunija77 убо ми е што цвеќе те потсетило на мене.. :inlove:
    ти си трета во мојот живот која ме доживува како цвеќе :D

Фала ви на сите.. уште еднаш... Не ми е прв пат со депресијава, како што знаете од 13 години страдам од нејзе и ова ми е, 4та или 5та ваква епизода.

Планирам да пишувам за секс, секојдневни глупости, и правда... Исто како до сега.
    За депресијата, не.
    Колку повеќе мислам на тоа, потешко ми е.
    Вака хаха-хихи, и поминува денот со помалку трзавици.

Детето ми се погоди мирно.
    А за карање со мажот, не познавам некоја што не се кара...
    И не очекувам некоја да пишува сериозни проблеми овде, пошто и анонимното не е толку анонимно.

Жешко ми е :whew:

На V.odolija, Biljarkata, zhap4e и 32 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.449
    Не се согласувам со тоа носење на гости и да не смее да мрдне дете.
    И моите биле строги, па на некои гости не сум сакала да одам како мала, од што немале кај да ме остават па ме мкнеле.

Не е во ред да се очекува да не мрдне детето.
    Ниту да се однесува како возрасен.

Навистина не ми е јасно, ај немам дете ќе речеш, ама па и туѓи кога ми доаѓаат, како тоа да седи и да не мрда?

Аман, живо е, ќе мрда.
    Ако не сме ние способни да му најдеме занимација, не е тоа криво.

Јас свашта им давам кај мене и искрено ви викам немам до сега некаков проблем. Може и пријателиве па ок ми се.

Само едно дете познавам ултра немирно, ама познавајќи ги родителите добри 20 години, пак ќе речам не е до него.
    Ни тие поарни не се.

На V.odolija, zhap4e, M&M и 27 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.449
    @duffi да си почасти за стотчето, да не се прави скржава 8)

На M&M, NarCis@, Kate Rina 93 и 13 други им се допаѓа ова.
  15. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Арно рекоа повеќето, не е до детето, најмногу до родителите е, а богами и до темпераментот:!:
    Тој не се скротува, мајка природа.(lalala)(lalala)(lalala)
    Мојов е несташко невиден, темперамент „огин го гори Брезово“, не е бељаџија, да вришти, плаче, крши, ама од устава ми тече пена од зборење:sweat::@
    И има ефект:!:
    Но, не секогаш:tmi:
    Тогаш е на сила план Б, го потфаќам за косичето, над увцето, ме разбирате де:D
    Љубов најголема несташна:inlove:
    Не дека е мој:D,ама толку е срцка позитивен, секогаш насмеан, питом, љуби га мајка...
    Најомилен лик во градинка.
    Денеска ќе го частам нов точак, најубав у свет, со топки на волан, бандаш...фудбалер на мајка:D

Имам блиски. Малиот 3,5 год. Еднаш, двапати со прст му реков не, не, кога рече вришти, рика, плаче:tmi:, драма:@. Се му е дозволено. Ако, они си знаат.

@Sesil среќен роденден, жива и здрава со саканите на купче:)

На zhap4e, Желба, M&M и 28 други им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.917
    Допаѓања:
    102.809
    @Sesil среќен роденден,само убавини и многу љубов...

На Rebecca_R, Milobebence, CameliaMiller и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.481
    Допаѓања:
    206.905
    Добар ден друштво!

Дури не сум заборавила, @Sesil среќен роденден, само радости да имаш!

Арни?
    Јас работно, си сакам кога е вака :D

За децата, еве, моиве се од тие што им е досадно на гости и си сакаат да си чепнат и да си видат, од што се љубопитни, па гостите ми идат дома. Ако е лето, седенката е надвор, децата си имаат занимација, ако е зима, внатре, децата се во детската соба. И ич не ми пречи да си растураат, оти после си ја средуваат. Не само моите, сите деца што биле на гости, заедно со моите средуваат. Не им дозволувам на глава да ми се качат, си имаат граници.
    Искрено, не ми сметаат деца, пошто не очекувам од нив да седат со мене и да пијат кафе и да делкаат муабети како возрасни, туку да си бидат деца. Прават такви белји какви што прават оти сакаат да им се обрне внимание, такви се сите (ретко некое седи во ќош и се занимава со една играчка). А не од што се лоши или невоспитани. За мене невоспитани и лоши се деца кои свесно и намерно прават белји да повредат некого или да уништат нешто. А сите други се само деца.

За совршенството нема да коментирам, ама доста е веќе од провокации!

Поздрав и имајте убав ден!

На Biljarkata, zhap4e, Желба и 32 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.605
    Допаѓања:
    264.642
    Мене вчера најмалото другарче од маало ми кажа дека сум била "тетка на сите деца" а ич не сум дечар жими се. Ви имам кажано дека кога го видов тестот за бременост позитивен прво ми идеше да плачам пошто мислев нема да бидам добра мајка.
    Децата сакаат внимание, и кога се на гости и кога се дома и во продавница...а ние често ги игнорираме па прават глупости за да го стекнат нашето внимание.
    Нејсе, мојава дома не отвара шкафови а не на гости. Може и од мрза да е тоа :lol: не дека е најарна, тврдоглава е како магаре ама хиперсензитивна и памти ко слон. Оди искарај ја неправедно, има да те суди у наредни 10години.

Добив, ужасно ми е овој пат и магнезиум и вода и позитивни мисли ништо не помага ми иде да спијам 5дена без престан :mm:
    Ви се ижалив:mm:

На Viktorijaaa5, Biljarkata, zhap4e и 33 други им се допаѓа ова.
  19. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.152
    Допаѓања:
    33.904
    Добар ден :hug:
    Конечно да седнам малку. Правев блакце, па ми снема некои состојки па ај до продавница. Сега е готово па повелете.

Претходните денови турбо, што од шетање, што од кока коли:lol: баш била слатка кока кола на екс, одамна не сум консумирала така, ме бендиса и би повторила.
    ТВ пуштам на Travelxp и уживам. Секаде се изнашетав од синоќа, те Маурициус, те Малдиви, па малку Индија, Египет, Израел:makeup: ќе се шетам уште малку повеќе од месец дена дур конечно не се спакуваме за на одмор. Ќе дојде и тој ден.
    Лошо дете немам, само доста инаетливо сака да истера се по негово. Е тоа мало сутра. Многу зборување и многу јаки нерви треба. Кога беше помал џабе зборуваш џабе везеш, сега е подруг, претежно слуша со внимание кога му објаснувам...освен кога му се спие, а не сака да преспива, тогаш може да плаче по нешто, а не знае ни зошто плаче. Во тие моменти го оставам да се исплаче па или ќе му помине дремка или ќе заспие или ќе му се одвлече внимание со нешто па ќе престане.
    За удирање многу убаво знае дека не смее да замавне. Пред извесен период така седнати и одеднаш ме штипе, јас така изненадена и налутена, викам зошто ме штипеш?
    " Те штипнав оти многу те сакам". :inlove: Некогаш милоста баш знаат да ја изразат на чуден начин. Ајде се изгушкавме и му објаснував дека не треба да штипе за да покаже дека ме сака туку има други начини.
    Еден период го фаќаше мрза да ги собира играчките па се расправавме редовно за тоа. Така на неколку пати му ги собравме во црна ќеса и право на ѓубраџиите ( т.е во гаража ).
    Полека се освести дека треба да раскрева што ќе растури бидејќи ќе остане и без тие играчки што му преостанале.
    Во глобала е добар освен кога ќе го фатат бубачките. Имаше еден период може 2 недели траеше беше навистина неподнослив. Тогаш сфатив дека со него со лошо не бива, уште побетер беше. Само со арно и со убаво се излегувало на крај.
    Како викаат се во свое време. Разни периоди разни нервози. Наше е да се трудиме што подобро да ги воспитаме бидејќи тие се наше огледало.

За крај еден музички поздрав, малку журка на плажа.(poolparty)

На zhap4e, Желба, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    8.245
    Допаѓања:
    147.814
    @Sesil среќен роденден, само убавини да си имаш:hug::^:
    @bittersweet јас некаде прочитав дека швепсот содржел Кинин(мислам точно го напишав) и дека не се препорачувал во бременост. Има вистина во ова или грешка сум прочитала?!?

Сега здраво и чао:):hai:
    Имајте убав ден

На sweetgirl92, M&M, NarCis@ и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.