Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.781
    Допаѓања:
    93.334
    3 дена?
    Мојава цела недела ,7 дена лежеше,сите 4 над глава и седевме,во раце во вц ја носевме.
    И јас мислам дека нашава е премногу разгалена.|(
    Па на одмор кога ги носиме,на песок не сака ,мора да седи на пешкир,вода исто така не е прифатлива за нејзините шепички.
    Јас сум крива.

На CameliaMiller, TeddyGrey, Sesil и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.605
    Допаѓања:
    264.642
    ^ме насмеавте со кучињава :)))
    Мојот умен седеше на лекар. Не е плачко ич, мисли дека е голем и силен а кутриот колку маче е.
    Детски роденден со вино...едно бебе не ме бендиса и се изнарика дур го шетав :mm:
    Ми се шета негде девојки, нејќам плажа, нејќам молови, нешто трето

На do-re-mi, V.odolija, Желба и 24 други им се допаѓа ова.
  3. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    12.337
    Ќе помисли човек за деца правите муабет, тоа за кучиња да ти било :D

На Skorpija25, Sofi.ja, TeddyGrey и 7 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.409
    Допаѓања:
    222.536
    Заедно со алиштата од сушење сум собрсла бубачка-машала голема,сред пеглање ми излезе.Сега ми се скри не можам да ја најдам:worried:долга ноќва ќе е,а ги тресам во собирање ама ај........душа си немам ќе ме испокаса(facepalm)

На Желба, green.eyes, CameliaMiller и 18 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    6.031
    Допаѓања:
    158.701
    Врне скоро три часа...
    Убавини...ладовина и чист воздух...

Правев дупла доза пинџур..пола ја смачкавме другата пола у соседството ќе ја макаме..:D

Труеме на лук..и децава...ај може комарци нема да се вртат вечерва околу нас..
    И кој не пробал овчо сирење од бичен козјак да си проба....нова љубов ми е...

На Желба, green.eyes, Viktorijaaa5 и 21 други им се допаѓа ова.
  6. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.076
    Допаѓања:
    112.964
    Планина природа

На green.eyes, TeddyGrey, M&M и 8 други им се допаѓа ова.
  7. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    28.877
    Планина, природа.

Мене денов од сабајле ми е ураган. Од две информации што требаше маж ми да ми ги каже, двете ги запишал грешно. Ај едната ја открив навреме, го открив вистинското име на ординацијата каде што требаше да одам. Ама местото за земање на упатот остана грешно. Па ајде сама со две деца акај низ град по дождот за да стигнам навреме оти докторката не примала пациенти после 11.30. Па после трчањето одвај нѐ прими, не сме биле за кај неа. (facepalm)

После отидов со децата во пекара да им земам нешто за јадење и таа продавачката така грдо ми се испонаша, што одма си излегов, без да купам ништо. Па после објаснувај на децата оти сме влегле, а не сме купиле ништо.

Дај кажете ако знаете кај да ја барам детска хирургија, прашав во Општи прашања, ама не добив одговор...да не лутам со децава низ болница...

На duffi, TeddyGrey, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Ладно ми е луѓе, ама убаво е, олади. И мене ми се шета, сафра ме фаќа дека знам оти не смеам да патувам сега и ко за белја уште повеќе ми се сака :doh:

Мојов ѕвер, кај е толкава животиња, уште и се плаши и се опира за на вет, оди додржи го. Ненормално е голем, мм цел е рани кога го носиме :sweat: Дога е инаку, доволно кажува името. А пустиот е мекуш невиден, се мази со бебка како бебенце, главата во скут и’ ја става и ја следи насекаде. Љубов му е, ептен е заштитнички настроен спрема неа. Кога се шетаме, бебка во количка, он до количката оди како стројник и гледа во неа. Без него не смееме да тргнеме на шетња |(

Колку имам за перење, нејќам да ги гледам корпине со алишта :^) Викендов ќе ми биде возбудлив, мм на пат, јас ќе си играм со машината и пеглата |(

Ај да го викнам мм од спална, го слушам хрчи ли хрчи, а бебка па гласно шмука цуцла, во комшии се слуша :D Кога така гласно цуца, значи заспана е :) И да, по тоа знам, уште од бебе така шмата гласно кога спие :D

Ај чао :hai:

На do-re-mi, dayla, Skorpija25 и 31 други им се допаѓа ова.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.769
    Детска хирургија е во склоп на хирургија, во клинички центар, карши радиологија.влезот е од другата страна на зградата, од кај страната на стомотолошки факултет.
    Прочитај на кој спрат беше кога ќе влезеш.
    Другите амбуланти обично беа на приземје. Најшарените ѕидови со детски нацртани јунаци се на детска хирургија

На Желба, TeddyGrey, Sesil и 8 други им се допаѓа ова.
  10. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    28.877
    Фала многу :bow:

На TeddyGrey, M&M, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.076
    Допаѓања:
    112.964
    Што и да е нека е со помин :hug:

На Желба, TeddyGrey, Alishan30 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    28.877
    Фала. Минатата недела малата падна, се удри над окото, ја пукна аркадата. Патувавме саат време до најблиската болница оти не бевме во Скопје. Избегнавме да ја шијат во последен момент, поминавме само со неколку лепенки. Па сега треба да одиме да ги вадиме лепенките.

На Желба, TeddyGrey, Alishan30 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.605
    Допаѓања:
    264.642
    Не можам да кажам дека го сакам колку ќерка ми ама многу го сакам Џуки. Дел од семејството ни е.

На Желба, green.eyes, CameliaMiller и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.481
    Допаѓања:
    206.905
    @zuto на петти спрат е. Амбулантите мислам дека беа десно од главниот влез.

На Желба, TeddyGrey, Alishan30 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    51.775
    И ние корнеме на лук.:lol:
    А јас пак се чудам зошто ми се спие?!
    Или до лукот е или до времето.:drunk:
    Нема лето, есенски дожд чиниш врне.:rain:
    И јас си го сакам мачак како дете. :D
    Со луѓе кои чуваат животни по дома слободно можам да си правам муабет и да си кажам дека ни е како член од семејството. Другите не ни очекувам да разберат.
    @zuto Со помин - така растат децата. Очи да им стојат шо се вика. Синко над едно око има лузна само, а над другото плус и лузна од еден конец. Фраер ќе биде кога ќе порасне. Се тешам. Таму пак најлесно пука кожата, толку нежно место, малку треба некогаш.

Последна измена: 10 јули 2019
    На Sexybaby86, Annath, CameliaMiller и 12 други им се допаѓа ова.
  16. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.041
    Да не се братучеди со мојов?

Јас си мислев дека поголем лигле од мојот нема ама еве од кога ве прочитав полесно ми е.
    Се плаши и од птици. И од муви. Мачка немој да му се приближи очи ќе извади бегајќи. И потоа ќе му се сили на некој боксер или германски овчар, ќе му ржи.

Туку на 15ти има кастрација и чистење забен камен. Како ќе преживее не знам. После секоја дијареа на раце збрани го носиме како Ленка, а тек после кастрација што не чека.

Треба некое одело да купам за после кастрација али е многу жешко па се мислам со некоја пелена дека ќе завршам работа. Вие како поминавте?

Го кастрирам во надеж дека ќе се смири и нема да лае на се. Се пробав во овие две и пол години и ништо не ми успеа. И психолог една година работи со него и он пак лае на се. А срамота е само он лае овде. А лае од страв. Или лае од што е лигав и гален. Штом се боцне на камче застанува и квичи. На камче.

На petunija77, Sexybaby86, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  17. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.700
    Допаѓања:
    7.978
    Izvinete na latinicata nemam druga podrska vo telefonot. Za toa deka site sto odat rabotat samo vo restorani, cistenje i slicno nema ama sosema nikakva vrska ako si potkovan dobro jazicno i malku nesto plus da se doskoluvas site vrati mozes da gi otvoris.Licno jas i mojot soprug gi nostrificiravme diplomite toj pocna nabrzo potoa rabota vo firma kade 80 posto od vrabotenite se germanci .Jas morav da odrabotam nekolku meseci prakticna rabota zatoa sto toa mi falese.Da ne se lazeme i ovde ne e sekogas i se rozevo no so trud poceten i malku menuvanje na nekoi zivotni naviki se postignuva se.Eve od 1.1.2020 godina uste polesno za rabota vo Germanija za kvalifikuvani kadri site sto ke nostrificiraat diplomite i ke imaat poznavanje od b1 jazik mozat da konkuriraat za rabota bez razlika za rabotnojo mesto konkuriraat germanci ili pak luge od Eu.Ama sebicni sme kako narod pa tie sto sme tuka ne ni objasnuvame kako navistina stojat rabotite a mnogu od nas ne se ni trudat da osoznaat i cekaat nekoj drug da im zavrsi rabota a za zal sistemot tuka funkcionira na poinakov nacin.

На Желба, WildMk, Alita и 8 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.353
    За каран, каран е. Дресура се прави негде накај 5-6-7 месец од нивен живот. Реално, изрелоста на кучето си го прави своето. Едно е на 1,5 год друго е на 4.
    Премногу е послушен а и премногу бесен кога е во природа. Метак не му е рамен. 3 часа може да трча без проблем.
    Ау срц нез какво имаш ама ќе ти пратам слика по лп од мојов.

Инаку да ви кажувам анегдоти за него и син ми можам 2 дена да зборам...

На friendy, Sexybaby86, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.409
    Допаѓања:
    222.536
    @Bubce38 да чкртни како е,се надевам подобра:*.Бубачката уште ја нема,ќе ме пукни:@

На Желба, green.eyes, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Арна сум арна :hug:. Ми се потсмири стомачето.
    Шеткам по темите:)
    Залади и дома си дојдов. Утре дома нека ме лечи:D

На Желба, green.eyes, Sexybaby86 и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.