1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.227
    Допаѓања:
    145.547
    Добро утро,
    Имаме некој од Преспа? Абе вонредна состојба прогласиле :(
    И На прв крак 6 туристи загинати, шо се случува? Има некојда се пријави дека е здрав, жив??
    Иначе другар мој работи у странство у продавница, магистар по финансии :) Не е со некоја струка како лекар, архитект... па затоа и вака...Има б2 јазик германцски, ц1 англиски, б1 италијански, ама додека не земе бугарски пасош, а нејќе, ке биде продавач.
    Пијам прво кафе, најдов финта како ќерка да не плаче насабајле, уште сум у пмс и сите ги мразам. Јадев еден тон палачинки, денеска иам куп состаноци... абе ќе речев сакам на плажа, ама старв ми е со времево.

Мразам мачки, сакам куче, маж и дете сакаат мачка, ќе ми подметнат една, маж ми убеден дека јас највеќе ке ја сакам, амајас кучекеим подметнам нив, па ке видиме кој кого повеќе ке сака. Мачката на маж ми е стара 17 години, уште се понаша у смисла, кој сте вие бе поданици едни, дајте да јадам и да ве нема од моја територија.

На Rama, BearMe, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.817
    Допаѓања:
    323.911
    Лелее читам жртви имало:(, си отишол на одмор да те стрефи нешто.
    Налет нека е;(

На Rama, NarCis@, Желба и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Е вака се чека маШ од работа :D:D
    Со топли гевречиња:o
    20190709_122802.jpg

Добро утро :sun:
    Се загрижив и јас од невремето во Грција. Па и жртви имало. Жалосно и трагично;(
    А сакав утре викенд да тераме.
    Сега ми прпа:worried:

Ја изгуравме и оваа недела, леко леко.
    Најадени, напиени утрово. Ќе терам дремка со маШ:hai:

На Rama, Skorpija25, BearMe и 29 други им се допаѓа ова.
  4. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    73.123
    @Bubce38 Бубо прати накај СК некое :) лиги ми потекоа :)
    Седам пред Бакал и кафе пијам, утринска рутина. Како што ми е дома лудило ова ми е едно од најслатките кафиња во денот.
    Моето прво куче ми беше дете, кога умре уште што не облековме црнина цела куќа, свеки со денови на дијазепам беше од жал, најдобри другари беа.
    Деновиве слушам лоши вести за луѓе кои се генерација на моите родители, озбилна паника ме фаќа. Ко ќе каже некој здрав беше, за 3 дена умре, ми се темни пред очи, озбилно.
    Од понеделник на испомош на старото работно место, одма добивам паник атак. Колку мразам да менувам, тоа ужас некој, многу си ја сакам комфорт зоната во која ќе се доведам.
    @Rama добредојде.
    Убав ден на сите

На Rama, Skorpija25, BearMe и 24 други им се допаѓа ова.
  5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.362
    Допаѓања:
    157.633
    Мене ми е една од најубавите кујни што сум ги пробала, а сум пробала на поврќе места. Баш шаурма немам јадено во склоп на либанска кујна, шаурмата ја знам како арапска храна и многу ми се свиѓа, је некоја варијанта на гиро ама има плус и додатоци што и даваат преубав шмек. Ама за вкусови збориме јас обожавам ваква храна.
    Ај добро утро, се фатив посабајле за јадење са зборам :)

На BearMe, NarCis@, Желба и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    @Bubce38 биваше ли да ги акнеш тоа ѓевречињата тука, на толку трудници во темава? |(
    Шала на страна, лиги ми потекоа :sweat:

На Rama, BearMe, NarCis@ и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.227
    Допаѓања:
    145.547
    Иначе, Рама добредојде. Мило ми е што се појави тука. Сега позитив ајде малце повеќе.

На Rama, Viktorijaaa5, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.325
    Допаѓања:
    57.435
    Попладнево е испланирано, купувам саксија, плус уште некое растение за на тераса, празно ми е.
    Твојот има ли вакви жолти дамки? Искрено, тие ме плашат, ми е страв да не е некаква мувла па да го зафати цел, иако си стојат вака откако го имам, не се шират. Може едно-две од гранчињата ќе засадам наново, ако овој го стрефи нешто барем наследство да остави.

@Rama, добредојде.

@Bubce38 аман со ѓевречињата, аман! Нештото што најмногу ми фали од нормална храна. Ама ај, и овесот мој не беше лош :envy:

За ручек шо планираш? :D

На Rama, mal.ecka, CameliaMiller и 13 други им се допаѓа ова.
  9. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    4.293
    Допаѓања:
    65.638
    Преспа, поготово автокампот Крани е во ужасна состојба..среќа нема жртви само материојална штета е направена...невидено невреме..

На Rama, WildMk, CameliaMiller и 16 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.822
    Допаѓања:
    114.756
    Оние дамки се од повреди, односно или го има мавано град или е испочукан. Распореди го пошто ќе ослабе главното тело. Јас го пресадувам во нови, го разгранувам, со хумус за кактуси и сукуленти. Се заразив асално со цвеќево, ама асално. Ми остана непресадена замијата, ама од што не можам да најдам убава саксија, нејќам пластика смотана, сакам убава саксија баш.

Праќам подршка до охридско преспанскиот регион, камповите се уништени, се надевам набрзо ќе се опорават. На болест е времево, до вчера пот течеше од мене во 8 сабајле, сега стомак ме приболува од што е ладно. Језа.

На CameliaMiller, dunika, Milobebence и 10 други им се допаѓа ова.
  11. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.525
    Добар ден :)

Се надевам ќе се пријават дека се добри сите што се заминати на Халкидики, зошто бе вакво невреме :worried:

Од секогаш сум сакала кактуси, ама никогаш не купив да чувам. Овде е доста влажно, сонце нема баш многу на зима....не знам дали ќе преживеат. @zhap4e , @LivingGlam , има ли надеж дека може да живеат во малку потемни и повлажни услови? Знам дека сте експерти за кактусите, затоа вас ве прашувам :)

И куче сакам да чувам. Ама голем дел од денот нема никој дома, жал ми е, цело време само ќе треба да биде :( И така малиот веќе има некој страв од кучиња, мислам супер би дошло ако чуваме, ама греота е, ќе умре од досада само по цел ден :|

Таму залади овде се стопли :o Се оствари прогнозата од вчера, стигна дури до 22 степени (poolparty) ^_^ Летото дојде пак :D Се надевам и викендот ќе држи убаво време, да свртиме некоја скара во двор :)

На BearMe, NarCis@, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Не не дојам :|
    Во врска со забите и треба да отидам на забар на предниот заб ми се појави како точка додека бев бремена и скоро цел заб ми го зафати мм вика забен камен ти е, а гледам и тој до него фаќа ама морам прво да ги снимам забите па да ми ги прават сигурно имам и други расипани уште пред да останам трудна имав некој расипан заб таман сакав да отидам и дознав дека сум трудна не знам се нервирам колку пари ќе ме кошта кој знае колку заби се.
    Мене млеко ич не ми дојде ме форсираа во болница со пумпа да ги тегнам градите ама мене капка млеко не ми дојде и на крај ми дадоа вештачко млеко.
    Не знам дали дека бев царски :?: ама и други две беа, а они имаа млеко :)
    Една кутија млеко од големите на хипп што и ги земам кошта 960 денари внатре има две вреќички што ги пие за 10 дена и води на бебелан и земам поефтини се се на се по 5 6000 месечно одат за нејзе и телефон сметка ќе платиш и толку е арно што малку ни потпомагаат девер ми јатрва ми :| затоа гледам да зачувам некој денар да отидам на забар да ги направам забите.
    Како сте вие?
    Јас смрзнав земав ќебе го земав бебето и заедно легнавме се стутка во мене и заспа изгледа ладно му беше :inlove:
    Ноќеска во 3 стана млеко да пие :!:
    5 пати ја покривам 5 пати чаршавот го наоѓам под нозе кај нејзе :D
    Ќе биде ли цел ден ладно? Се мислам дуксер да земам да облечам :D
    Одам да правам појадок и кафе повелете :D

На BearMe, NarCis@, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.481
    Допаѓања:
    206.905
    Поздрав друштво, сега читам за невремињата... секаде фатило... полуде природата, ама веќе не ме изненадува, мислам дека допрва ќе има и полошо.
    Преспа, Трпејца и Љубаништа било лошо :worried: се надевам дека се добри тие што се на Халкидики, и внука ми е таму во камп, ја мислев ептен, ама добра е, само уплашена, оти страшно било. Наместо утре, ќе си дојдат денес.

@Natasa87 за забите не чекај, колку побрзо одиш, може поевтино да поминеш. Оти ако чекаш да се израсипат, многу ќе те чини оправањето.
    @Rama конечно реши да се придружиш ;)

Имајте убав ден, се надевам дека ќе се стоплам, смрзната сум.

На Rama, BearMe, NarCis@ и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Да знам во прва прилика ќе одам :)

На Milobebence, fana, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.045
    Допаѓања:
    190.634
    Вакви дамки баш нема. :?: Сега, ги немам видено моите скоро месец, дека ние дојдовме кај свеки, а кактусите ми се во станот, па маж оди секој втор ден да ги вади. Ама претпоставувам не е ништо страшно чим има нови свежи увца на него.

Овде само еден земав. Кој ми цветаше, ама се измлитави и мислев оти што е на директно сонце цел ден. И еве и овде, таков млитав уште цвета и плус има нова пупка. Па се тешам дека чим има ново на него, е ок. Иначе да го нема цветот и пупчето, ќе мислев дека нема да го биде и гарант ќе го фрлев. :tmi: Затоа мислам дека и твојот е арен. Баш жив изгледа. :)

На NarCis@, kuc, CameliaMiller и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Sandrin4

Sandrin4 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.198
    Трпејца напојќе настада :( среќа шо немат жртви.
    Жално. Ужас беше синоќа, ко ќе дуват север накај Св.Наум е страшно. Господ ги чувал.

На Rama, BearMe, NarCis@ и 17 други им се допаѓа ова.
  17. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    87.269
    Добро утро!!!
    Секоја година исто невреме фаќа и се на Халкидики и народ загинува ..страшно ...
    Ама ладно утрово нема ковче што не ме боли изгледа ќе настинувам ...сите во зима јас во лето ама сум обратна...
    Кафе да допијам и имам уште малку да средам и на работа ...кој ќе работи денес...
    @Rama добредојде...

На Rama, NarCis@, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.481
    Допаѓања:
    206.905
    Како секоја година има невреме на Халкидики? Еднаш имаше поплави, пред 2-3 години и толку. Не паметам дека имало вакви невремиња таму.

На NarCis@, CameliaMiller, Milobebence и 10 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.199
    Допаѓања:
    222.305
    Добро утро
    Да се пријавам колку да ме има :)
    @Biljarkata не ни помислив ништо лошо (fingers)

Јас читам дека и тука имало страшно невреме и дека имало град со големина на портокал.

Кај нас милина се дише. Де сонце се облак нека трае :)
    Нејкум пекол жешко.

И така

Убав ден

На Rama, NarCis@, CameliaMiller и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Sandrin4

Sandrin4 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.198
    Природава си го земат даноков. Негде читав имаше и град колку портокал :((facepalm)
    Извините шо упаѓам ко марсовец.
    После ќе Ве частам кафе.

На NarCis@, WildMk, CameliaMiller и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.