Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    53.448
    Добро утро.
    Работно сабајлечки. Спиев ко да не спиев. Мозоков ми работеше 200. Да имав бар нешто битно за размислување. Ама не. Глупости|(
    Кафе пиев, а доручекот изгледа ќе го скокнам. Ги мразам овие периоди кога немам апетит:@

Немам навика да читам портали, немам фб, да не сте вие нема да знам што се случува низ светов.
    Не е нормална ни оваа температура. Од 40 на 15 степени.

5 деца повредени на Халкидики:worried:
    Греота.
    @Rama другарке :hug:

Убав ден:f:

На Rama, Skorpija25, BearMe и 22 други им се допаѓа ова.
  2. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    4.293
    Допаѓања:
    65.638
    Лани на крај на Јуни 23, 24 имаше исто невреме на вториот крак, кога водата по улици коли носеше..

На BearMe, kuc, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.481
    Допаѓања:
    206.905
    Ама не беше вакво, ова беше многу лошо. Немаше жртви колку што знам.

@Kate Rina 93 и две мртви... едното 8, другото 2 години ;(

На Rama, NarCis@, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  4. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.414
    Допаѓања:
    78.335
    Имаше лани невреме, а мислам и претходните години дека имаше такви дождови, лани најпогодено беше Торони и Никити, со откорнати дрва, коли во морето однесени.
    Набрзо после поплавите беше пожарот во Атина.

Добро утро.
    Е значи не можев ни да спијам. Киселина ме сотре.
    Ми се пие кафе ми се плаче.
    Ме врти колено.
    Тука од денес дождец. Залади ептен, за јакна е веќе 8)
    Носот ко бабура.
    Синоќа до цвеќиња седев, денес ќе се сликам :rofl:
    Туку да пијам и апче за алергија ко малку да ми се другите витамински.

На Rama, BearMe, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.409
    Допаѓања:
    222.536
    Да се пријавам на рецепција,тегнам кафе.Се надевам дека се добри сите кои се на одмор@mareane и друѓите.Страшно е ова со вакви невремиња.На халкидики скоро секогаш некоја беља,околу богородица пожари скоро секоја година,имаме стап јадено,едвај се вративме.Жално и преспа за луѓево.На тема миленици,две си имам сами си дојдоа,не сакаат да мрднат од тука.Ми го разубавија животот.Штом излезам во двор мачорот ми скока во раце,а кучкава на нозе се беси и таа за да ја кренам,ќе ме слечат некој ден среде двор.Гушканичиња прави се:inlove:.@Rama :hai:добре дојде

На Rama, BearMe, NarCis@ и 20 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.449
    Ние сега ќе купиме машинка.
    Нема шанса пак да го чешлам.
    Кичмава ми знае.

Голем е. И силен е. И душа врапче во него.

На NarCis@, dunika, LejlaD и 9 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    @green.eyes искрено, далеку сум од експерт :tmi: особено кога знам некој кој има цела тераса и цел ходник полн преубави, здрави и разгранети кактуси:)))) во споредба со моиве пошто станот ми е на север и сонцето се бори да опекне на цела тераса али затоа па коа фаќаат дождови, ич проблем немаат утоп да направат цела тераса.
    Пробај и види :) ако ништо убаво не му се случува, пробај со вештачко осветлување. Распрашувај се по тие цвеќарите со саксиски цвеќиња шо се :)

На Rama, BearMe, NarCis@ и 12 други им се допаѓа ова.
  8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.325
    Допаѓања:
    57.435
    @green.eyes, јас уште подалеку. :D
    Oва ми е единствено кактусче, го сакам многу и ќе полудам од среќа ако ми расцвета. @Yowannty :inlove: ти завидувам.

@AngelOfArh фала ти! А посебна земја користиш за пресадување или обична за цвеќиња? Гледам по интернетов, посебна земја за секој вид цвеќе, комплицирано ептен ми изгледа.
    Кај нас барем за орхидеа не можеш да најдеш по цвеќари, не па нешо друго да им побарам. :worried:

Антуриумот требаше во микс од земја и такво за орхидеи, ама не најдов... па ја искористив истата кај шо си беше и додадов обична. Којзнае што ќе бидне од тоа, се надевам не го упропастив.

Комплицирано ова цвеќарствово испадна.

На BearMe, Viktorijaaa5, LejlaD и 15 други им се допаѓа ова.
  9. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.525
    Тенк ју @zhap4e, @LivingGlam :hug: Одамна ги гледам, се продаваат, ги купуваат.......им се мислам ептен. Ваљда преживуваат некако :?: Жал ми е така кога нема да му погодам нешто на некое цвеќе па нема да преживее :( Тоа дека многу ме бива за цвеќарство :tmi: Додека бев во МК не чував пошто слушав предрасуди не било на арно да чуваш кактуси, за женски посебно важело ова (до ден денес се чудам зашто послушав и со кој памет (facepalm)), сега тука се прашувам дали ќе преживее, оти нели, малку влажничко и темничко е. Ќе купам некое мало за почеток, барем додека е потопло се надевам ќе живее :) Па ќе видам што ќе се случи понатака :)

Имам три орхидеи дома, едната се исуши малку додека не бевме тука и нема ни гранчиња веќе дури, ама има зелени корени :!: Се гледаат убаво, ќе излезат за некој месец. Ја чувам веќе неколку месеци така без гранче без ништо, надевајќи се дека ќе се оправи, и добра е, на добар пат е да почне да пушта гранчиња пак (fingers) Другите две сега скоро ги купив, рано им е да не се добри :D Многу сакам орхидеи, омилени ми се. И кактуси исто, посебно оние малечките некако најубави ми се :) Ќе барам некое такво.

На Rama, BearMe, NarCis@ и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Нема ручек денес. Доста се гевреците :). Господинот кога е слободен после дежурство Не дозволува да му мириса дома на манџурии:doh:
    Па затоа чичко Боко ќе не нагости денес.

Горе имаат гулаш од неќни, едно инстант пире и готови се.
    Го прашувам маж што е подобро денес да јадам за мојТо стомаче.
    Рижито со морски или со пилешко?
    Ни тоа ни тоа не бивало.
    Епа што да јадам?:worried:

@Rama добредојде .
    И овде нема забушавања , или пишуваш континуирано или ич не пишеш. Дисциплина на нивоУ:D

Сонце има ,ама и убаво ветре пирка. Е ова е лето!:inlove:

На Rama, BearMe, zuto и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.045
    Допаѓања:
    190.634
    @LivingGlam друг е тој кактус што го земав овде што ми цвета. Погрешно се изразив. Ќе простиш. :tmi:
    Овој конкретно не знам кој подвид е. Ист како овој со големи боцки на него знам дека има жолти цветови. Ама овој не ми стои за тој.
    Исто, во природни услови расте огромен и дава плод кој се јаде и е многу здрав. Се вика бодликава круша. Ама за тоа потребни се услови кои МК ги нема, можда Гевгелија...

3C2D11FD-FB8B-4513-A5E9-E91905F831BE.jpeg

Иначе јас ги прскам со специјална течност која е многу концентрирана, се раствора по едно капаче во литар вода. За кактуси и алое вера и слични сукуленти е. Оти само тоа и чувам, само плус сончогледи. :lol:
    Е сеа за еден кактус не знам дали би се нафатила да побараш од течноста. :lol:

После невремето од ноќеска, се плашам во која состојба ќе ги најдам моите кактуси. Сите ми се на балкон изложени под никаква заштита.. :tmi: Ко преживи причаче... :tmi:

На Rama, BearMe, NarCis@ и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.227
    Допаѓања:
    145.547
    На темата за вештачко млеко баш гледавме анализи дека најквалитетното млеко е најевтино. Заборавив кое, мислам апмилк беше... јас неколку пати имав потреба и од тоа давав и на детска клиника од тоа даваа.

На Sandrin4, Tajnaotrovna, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.449
    На крај тој ќе почне да носи, ти ќе шизнеш :D

#познатомиеоднегде

Мим "мразеше" мачки.
    Мим спие со мачорот, јас понастрана |(
    Исто и другаЧкава моја. Таа не "мрази", се плаши од мачки. На мојов муабет ко на човек му прави.

Имаат мачките "нешто" :)

Последна измена од модератор: 11 јули 2019
    На BearMe, NarCis@, WildMk и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.781
    Допаѓања:
    93.334
    Мој другар од детство тука работеше во банка,економски факултет,аплицираше секаде преку линкедин,се вработи во банкарски сервис сличен на пејпал во Данска,само со англиски ,а жена му со завршен педагошки после една година тоест од годинава работи во училиште .
    Да се чудиш ама или имаа среќа или стварно незнам, а типот од дете беше страшно снаодлив,знаев дека ке успее.

На BearMe, Tajnaotrovna, dunika и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Јас многу сакам да галам мачка, животно воопшто, ама само ако е во рацете на друг или ми е свртено со грб. Е ако ме допре шизнувам. Не знам зошто толкав страв
    Пред некој ден седеме кај свеки во двор, ручавме, се доближи мачката до мене, ме знае дека и давам од јадењето коа сум таму и и фрлав мевце цело време, она среќна лижи мустаќ. Едно време коа веќе забораив дека е тука помина крај мене и со опашот ме погали, јас со голи нозе. Коа рипнав (facepalm) свеки тргна вода и шеќер да ми носе :tmi:

На Rama, BearMe, NarCis@ и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Арно што ми кажа :) ќе го прашам матичниот дали може да и го сменам оти прво и давав бебелан ама една кутија беше 500 денари, а хипп две паковања голема кутија 960 :D плус пелени и земам на бекутан дупли што се по 56 парчиња во нив 565 денари се :) , а за две недели нема :)

На BearMe, NarCis@, Tajnaotrovna и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Витаминчето да каже што стори со станот.
    Видов у маркет кај нас фини маталки за нес на акција некоја, па да зимам подарок за нов стан :o
    @vitamina :)

На Skorpija25, BearMe, NarCis@ и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Батали ти маталките, дај рецепт за ѓевречињата :bandit: (heidy)

На BearMe, NarCis@, Tajnaotrovna и 12 други им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.822
    Допаѓања:
    114.756
    Да, специјална земја. За сукуленти и кактуси. Луда сум по цвечкиве!
    Имаш и поефтини пелени и поефтино млеко, не знам од кај си, дали си од Скопје, ама види ако имаш ДМ имаш таму млеко кое по состав е исто како Хумана а по цена дупло поефтино. Пелени најефтини ми се на Дајперс, а сега имаше акција на Пафис во Зегин, пошто е голем мочково мој бркам попусти и ефтини цени, не ми се фрлаат пари во канта. Имаш во Кипер и уште поефтини пелени. Гледај да заштедиш ако не му прави проблем пелената и ако може да заштедиш нормално. Многу е мачно со една плата да чуваш дете, знам како е.

На BearMe, Bozica1980, Natasa87 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Бидејќи ти е разгранет можеш да го пресадиш во еден број поголема саксија од таа што ја има, ако го ставиш во поголема ќе расте пивеќе во корен ,во обична земја од двор со малку тресет ,евентуално малку песок на дното или ситни камчиња ,ставај го кај што имаш најмногу светлина ,тоа што ти е жолтото или му се кршени гранчиња од тој дел или може и болест да е ,следи го паќе видиш ,за прихрана прашај во бриколаж или во некој расадник или подобро снабдена цвеќара , не сакаат многу вода ,
    Страшно невреме во Преспа и Струга ,има ли некој од таму да ни каже како е ? И не само таму Италија ,Грција итн. Ни враќа природата ,не знаеме да ја чуваме

На BearMe, NarCis@, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.