1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.045
    Допаѓања:
    190.634
    Поразително и срамно за една држава е првично колку деца има на улица. Деца човече! Неухранети, со лоши навики, бездомници, нема кој да се грижи за нив, кој љубов да им даде, да ги гушне.... А секое дете би требало, би морало да е среќно. Не сме способни ниту како држава, ниту како народ, да се грижиме за сопствениот вид, па како да очекуваме грижа за други видови со кои делиме секојдневие?! :|
    Веќе одамна не ме потресуваат ситуации со животни, кога ќе ми текне колку деца има по глава на семафор.
    Со нив пораснав, и уште живот делам. Еве го, распекмезен и размазен колку што е возможно, ми преде во скут, место ириси чиниш срца има
    EB8F49FE-B009-4270-B606-C11EBCEC06A2.jpeg
    љубов ми е. Од улица го земав. Дифтар беше. Со маж одиме да ги нараниме маалските мачки на неколку места секогаш кога можеме.
    Ама џабе е се. Балканов е таква црна рупа, што потфрла на секое поле. Сме потфрлиле и како држави и како народи.

И ја се спукав малце со маж. :tmi: Ми се јави тетка ми, абе ми се качи над глава со тоа вај фај и да користам спикер или слушалки, раат не ме остаи да зборам. А секогаш користам. Валда имам право еднаш да се опуштам. Сега посебно сум требала да се грижам за себе, ми рече. |( Ми пукна филм. Му велам јас до сега бев совршен пациент. Се што ми беше препорачано од доктор се направив. За ништо не се бунев. Дадов најдобро од себе. А што направи ти за себе? Кога последен пат си направил крвна слика? Си проверил срце? Освен што денеска си купи нов мобилен? Па се повлече. Ама здрав бил тој. (facepalm) Не можам да го натерам една крвна слика да напраи, тој мене ќе ми збори што редовно се проверувам и еднашка ќе зборам на моб без спикер. ]:)
    Ќе ми купел и мене мобилен. Ние уште стан немаме, ќе се редиме со мобилни. (facepalm) Ама ај, многу го сакам да се лутам долго. Па излеговме да се повозиме. :D

Свежо и пријатно вечерва. Уште да не ме болеше кичма супер ќе беше.

На green.eyes, WildMk, duffi и 28 други им се допаѓа ова.
  2. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    55.632
    Здраво ново друштво:hai:

Фала ви што ме прифаќате да пишувам овде:$
    Ама се си мислам дека тешко ќе го стигнувам вашето темпо на пишување, што е ова бре, за нецели два дена имав 10+ страни за читање од вас:o машала, машала:lol:

Прво да ви честитам на сите кои имате за славење именден од сопруг или дете, Господ да ви ги дарува сите убавини на свет:f:

Жалам за невремего во Грција, посебно што има човечки жртви, ама живот, тоа е....

И од кај да почнам со темиве, сега ме фаќа малку трема:tmi:

Кактуси не чувам, за цвеќиња општо, задолжена е мајка, да не е таа сите дома и во двор ќе испоцркаат:worried:
    Сте зборувале за животни, немам ни едно животинче, имам услови ама немам ќеиф за чување, не ги малтретирам животните ни под разно, ама едноставно не си задавам обрвска и одговорност да чувам:D

На тема пелени и вештачко млеко, немам што да кажам, на болки после царски рез такоџе, ама тоа не значи дека немам други болки во животов, за тоа во наредна прилика:P

Како мала искрено не сум украдила ништо од маркет или од нечија куќа, исклучок беше кога со другарка ми и братучед и, "поштено" си зедовме неколку тоблероне чоколада од колата на нивни роднина, кој им беше на гости, тој во тоа време имаше продавница, а ние непромислено го оштетивме човекот:devil: и да, сеуште срам ме фаќа од тоа кога ќе ми текне:tmi:

Да ви кажам право, душава ми е малку наполнета со позитива, вчера рано утрото заминавме со другарка ми во викендичката кај неа, во едно мало и мирно селце под Пелистер, прво исчистивме се внатре убаво, па после кафенце во двор, далеку од пеколните жештини, свеж воздух, далеку од градската бучава, се искачивме и до Пелистер малку, т.е до Молика на кафенце, едвај доодив, сега ме болат сите мускули, јер си имам вишок килца, а и малку мака со кичмата, ама ќе се среди се некој убав ден|(

Денес петок а?
    Се вратив пред некој саат, се истуширав, ставив пижами, и ако ме викне некој некаде може ќе излезам, ако не креветот и некоја серија не ми бегаат:D

Ве оставам во добро, до скоро:hai:

На EuHenIa, WildMk, ♡BuBaLe♡ и 27 други им се допаѓа ова.
  3. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Кога бев мала, не памтам баш колку точно години, ама мала, бев со татко ми во самопослуга и на еден од рафтовите со чаши најдов една Негро бонбона, не знам како беше таму падната. Ја земав и си ја лапнав. После надвор му се пофалив на татко ми што сум направила и тоа радосна, демек изедов бомбона за џабе. Коа ме подбра.... Ми рече дека тоа е кражба, да ме фателе ќе викнеле полиција, полициски кучиња, сум можела у затвор да отидам...Ја напумпа цела работа за да ме извади од памет, никад више да не ми текне и му успеа :)
    За една падната Негро бомбона.
    А не цел ранец со роба од 2 000 денари, кои патем сигурно кога ќе се појават ко мањак продавачките го плаќаат, пошто на нив паѓа вината, од платите од 12 000 до 15 000 денари со се храна и превоз.
    Големо срамење треба за такви деца, за да им се направи уште поголема услуга, да не пораснат во нечесни луѓе, благо да се изразам.
    Кога ќе бидат малку постари нема да поминат само со посрамување, треба навремено да се реагира.

Јас пред некој ден се искарав со маж ми, т.е. го искарав. Ич не знае понекад да процени луѓе и ситуации и тоа многу ме нервира.
    Плус, добро ме потсети @Yowannty треба да провери крвна слика, се молиме неколку месеци. Некогаш се осеќам како со мало дете да се расправам, за некои работи е неозбилен според мене. Он па вика дека јас сум преозбилна и веројатно вистината е негде измеѓу.
    У секој случај, да не се лажеме. сите си се поткаруваме повремено :) И тоа карање на македонски мислам :lol: :D :$

Убава вечер :d:

На WildMk, duffi, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.443
    @Желба какво е тоа карање на македонски? :rofl:

Се караме, секако... само не се вреѓаме :!: правило број 1 од прв ден ни е.

На Alita, WildMk, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Чекајќи да ми се извини као,добив ладен туш. Станува господинот и она неговото стандард- Бубче ќе пиеме кафе ? Викам -Аха. За мене дупло ми вика, и некој сок исцеди ми те молам,глава ме боли.
    Му викам и мене ме боли,те чекам да станеш, па ако не ти е тешко да ми направиш и мене. Ме погледна бледо и као од што сакаш сок прашува. У моментот мајче се привикнува нешто, трчам кај неа . Ај ја оправив и се враќам долу, господинот се масира со масажерот. Викам абе што е со сокот?Сега вика ,за кратко. И слушам некој свири со моторче надвор. Трча лигавиот.
    Нарачал три кафиња фредо и два цедени сока. Сметката 500-че.
    Е попиздев начисто,попиздев!!!
    Малку,ама само малку ми фалеше да му ги истурам во шоља.
    Мртов ладен ми праи- Бууууу ела да те гушнам , прасенце мое:devil:

Па уште ме прашува што сум сакала за вечера. Таман да речам јајца, премолчев. Ќе ми ги нарача па тек тогаш ќе има тепачка.
    9 евра за кафе ни на Лефкада немам дадено.
    Еј , ако не го убијам вечерва нема никогаш.
    Али утре има да ја згазам гас-та до крај. Има да рика како мало дете.

Аиии еве го , почна да се "брани".
    Зборот кој ми го упатил не бил навредлив , напротив . Комплимент бил:headbang:
    Ама ќе начекам прилика и јас да му поделам такви комплименти.
    Се дур не бидеме 1:1 нема да се смирам и точка!

Ми се иде да го изнагушкам сега,ама инат не ми дава :emo:

На Alita, Espadrila, WildMk и 29 други им се допаѓа ова.
  6. Sandrin4

Sandrin4 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.198
    МРт ќе даваат пренос, нз кое обезбедување е, сите со страв идат. Ова никад не сум видела. До толку ли се упрпани и претседател и остали политичари.

На WildMk, BearMe, Alishan30 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Асексуално :D

На WildMk, mareane, Skorpija25 и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.076
    Допаѓања:
    112.961
    Ми се свиѓа ова карање на македонски
    Асексуално карање со сексуално смирување :D (y)

На Желба, Sofi.ja, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    Дали знаете колку досаден човек имам дома?
    Значи цел ден дома на цел глас се слуша рок, деспасито у милион варијанти итн инт.
    Многу ми фали мир, тишина..
    И тој мм никаде го нема да стане да излезам малце.

На WildMk, TeddyGrey, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.408
    Допаѓања:
    222.533
    Мохито си напрајв со се сите салтанати и заклучив дека џин тоник женска сум:nod:

На Желба, WildMk, Viktorijaaa5 и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.481
    Допаѓања:
    206.905
    Оти бе така? Од што им е страв?

На Alishan30, Tajnaotrovna, NarCis@ и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Sandrin4

Sandrin4 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.198
    Види го прикачениот фајл 513063
    Незнам искрено ама сите можни структури од полиција, ЕБР, Алфи, кучиња, снајперисти се тука низ Варошов. Сите коли ги мафнаа, дури и пајаци на помош имаа.
    Забрана сеа и снимање и дликање дур е концертов.
    И МРТ преносов ко да го исклучија.

На WildMk, TeddyGrey, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Луѓе урлам со @CameliaMiller и @Yowannty во темата за имиња :rofl: Женски, ептен ми е лошо во моментов, ама многу ме расположивте :hug:

На M&M, mareane, wendy2 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Да ти кажам и јас пијам некој коктел.
    Што видов отворено шише,све бутнав.

Само да видете комшиите како слават Петровден.
    Со живи музики, со маси распослани во двор:D со све. Моја проценка е дека има 100 луѓе, маШ вика појќе се .
    Мајка на Марика десет пати до сега. Како ли им е уште "забавна " оваа песна стварно не знам.

А јас како ќе возам утре е наградно прашање(facepalm)

На Alita, duffi, Viktorijaaa5 и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.481
    Допаѓања:
    206.905
    Аман бе...јас не ни фатив нешто да гледам...нема врска, слушнав по телефон, брат ми е таму :D

@NarCis@ да ти кажам моиве домашни миленици како се викаат?

На TeddyGrey, mareane, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Кажи.

На CameliaMiller, LejlaD и Annath им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.481
    Допаѓања:
    206.905
    Македонка, си ја викаме Донка нагалено, хаската. Мешанчето ни е Анабела, а мачето што ви го сликав пред некое време е Стефанија. Имињата им ги даде големиов, првото не знам оти, второто по симпатијата, а третото оти сакал сестра Стефанија (facepalm)

На Желба, M&M, Emy867 и 19 други им се допаѓа ова.
  18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Првото оти е патриот :D За второто ќе кажам преслатко :inlove: За третото исто така преслатко :inlove:

Јас за овие уште урлам :rofl:

На Желба, M&M, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Добровечер :hai:
    Како сте?
    Бебе заспа надвор почна невреме врне и грми ќе се спие вечер
    Убава ноќ на сите :D

На WildMk, duffi, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    6.007
    Допаѓања:
    183.422
    Јас имав мачор што се викаше Димитар, ама го викав Диме нагалено.

На Желба, M&M, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.