Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sandrin4

Sandrin4 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.198
    И јас мачор 4 години имав, Зорко се викаше по комшикава Зора, зш исти беа карактерно, матуфи!

На Желба, Viktorijaaa5, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.481
    Допаѓања:
    206.905
    Ако ги пишам таму во темата, ќе има навредени :wasntme: дека имиња на луѓе, и така помодерни, особено вториве :P

На Sexybaby86, CameliaMiller, BearMe и 8 други им се допаѓа ова.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    За второто и третото не знам, ама некој патриот може да го повредиш во срце со Донка :rofl:

На M&M, Sexybaby86, CameliaMiller и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Бреј, цел си буржоазија.
    Мачорот Димитар, стопанот Стојмир:o

На Alita, mal.ecka, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.443
    Смеј се, ама па не ми иде на кучево сериозно име да му дадам...
    и вистинското име не личи на 30кг куче :D
    кога ќе го кажам сите мислат дека некое мало, пуфлесто имам :D

А мачорот носи кучешко име... :?: не знаев оти е кучешко додека Битолчани и Прилепчани не ми кажаа :D

На Alita, M&M, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.045
    Допаѓања:
    190.634
    Еее @Annath ис мај мен! (highfive) Не буквално, да не се разбереме погрешно. 8)
    Ама така де. После ќе ми се праат љубители на животни, и кучето ќе го викаат гомце и смрдле. :doh: Абе ајде. Дискриминација по основ на различен вид. :D

Ја секогаш ко за човек ги крштевав моите.
    Мики, Жарко и Даме по симпатии, Мишел оти беше сива и и ја пеев Мишел од Жељко :D Вита, оти сакам латински имиња, во превод Живка по нашки би било. :D
    Мајката на Жаре и Даме беше Клеопатра исто македонско нАли. :D
    Цвета си беше оти имаше милион бои на неа. И сите си ги знаеја имињата, па по некое време и не можев да ги замислам со друго.

Е само мачор од погоре, последниов, симболично го крстивме Охрид оти таму се упознавме со маж. :inlove: Ама.. по моја вина, пустиот имаше криза на идентитет едно време, оти кога го гњавев си му повторував по 100 пати “маче мое убаво сакано” и сирот си сфати дека се вика Маче. :tmi:
    И сега Маче си го викаме, ама во официјални документи Охрид му стои. :D Повремено го викаме ќофте. :D

На green.eyes, Biljarkata, Желба и 22 други им се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Кажи да процениме овде дали е или не е кучешко :D
    Ептен ме расположивте вечерва :hug:

На M&M, TeddyGrey, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    И јас испратив маШ на една таква дешавка. Од минато искуство со одење таму и останување до касно ќе си оди сам кога и да не поканат (facepalm) Со свадбарски прослави завршив за оваа година па ваљда и за наредната. :envy:

Мене ме нервира тоа класифицирање на имињата на човечки и животински. Порано имиња на коњ и магаре задолжителни биле Филип и Марко, бар во наш крај. Мене ми се многу убави. Мајка ми не сака ни да слушне за дете со тоа име, одма вика ,,леле да му го јадат га**т, шо име му ставиле (facepalm)''
    Јер во наш крај деца по традиција се именуваат по баби и дедовци ние кучето шо го имавме беше комбинација од имињата на мајка и свеки, им помина редот за именување на внуче по нив :lol:
    Клара мене ми е многу убаво име и би го ставила на дете, мм го асоцира на кучето на една блиска персона и не го сака |(

На green.eyes, Biljarkata, Желба и 19 други им се допаѓа ова.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.408
    Допаѓања:
    222.533
    Кучкава Ари ја крстија моиве,мачорот на Мац се јавува,не реагира инаку(facepalm)

На green.eyes, Желба, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.443
    Не би да откривам идентитет 8)

На Espadrila, TeddyGrey, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Со Смрдле веќе е касно :bandit:

На mal.ecka, TeddyGrey, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    6.728
    И мојата мачка имаше човечко име, милион нагалени какo Туфче, Крофниче, Прасе... ама најмногу се препознаваше во Мици. Мислам дека на сите женски мачки во одреден период им се обраќаат луѓе со Мици :)
    И уличните во маало имаат човечки имиња. Реално повеќе муабет им правам отколку на некои луѓе :)
    Тргнавме да шетаме, заврна па се собравме. Сега гледам тил, а лицето е накај монитор свртено. Петочно одмарање :)
    Познато ми е тоа со имиња по баби и дедовци и драми ако не е така. Пред некое време слушав приказна како го крстиле внукот со модерно име, па дедото си го сменил од после за да имаат исто (facepalm)
    Исто, во на татко ми крајот Марко е име за магариња... И попрво дете би крстиле Митре отколку Марко :)

На green.eyes, Biljarkata, Желба и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    53.448
    Кучето мое се вика Тихомир.:tmi:

На Желба, Espadrila, EuHenIa и 16 други им се допаѓа ова.
  14. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.861
    Допаѓања:
    95.502
    За да не лае:wasntme:?

На Biljarkata, Желба, EuHenIa и 14 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.199
    Допаѓања:
    222.305
    Добра вечер
    Го правам нугатот на една членка што го видов на фемина инстаграм. Може од втор пат осекам поубав ќе биде :)

Направив со едно тесто и пица ролат.

Домаќинка ипол вечерва.

Преска и ние имавме јако невреме со страшен ветер јас се преплашив гледајки ја грција..

За среќа брзо помина.

Не знам дали ви кажав дека земав машинче за нес. Брка работа ама ќе си земам статичен од мк во прва прилика.
    Ама и ова не е лошо искрено

Од кога се канев да ставам слика и не можам да пишам немам време
    20190711_115027.jpg

Овој е првиот вториот денес далеку подобар испадна

Дури и со поцврста пена каде каде.

@Bubce38 поштено ме изнсмеја со маж ти, најискрено. А моментот со сокот и кафето од кафич дома ќе го памнам :D ептен ме изнасмеја.
    И знаеш :!: у љубовта секогаш има такви рчки дак помали или поголеми кај секого.

Станот синоќе го капарисавме и заклучивме, т.е со цената и со одговор како ДА и позотивен.
    А јас ваква :sweat: викам на маж јас 50 квадрата секој ден лскам а замисли дупло како ќе ми е:sweat:

Ваљда ќе се навикнам.
    Лека полека трпение спасение па и кога ќе си го средам ќе ми нема цена поштено.
    Уште сега го замислувам со салонот голем , кујната. Некое гарнитурче со тв.
    Убавини..

Спалната не ја ни коментирам.
    Во едната детска има огромна табл вградена у тид за малото да пишува со креди

Знам дека ќе ми е трсене ама се надевам во фактот дека лека полека ќе си го средам и ќе си докупам ствари за да си ја направам правата атмосфера што до сега ја немав а мечтаев како по станот во англија шро ми беше.

Ама брзам многу па затоа велам оти ми е трсене
    Иначе да си средам цакум пакум супер ќе ми биде.
    И приватност и дишење раат.

Салонот е петка. И ми ветува многу.

Се распишав битно понеделник одиме да потпишеме.
    А да, ваљда и печка на пелети ќе имаме тоа е уште еден плус.

Као газдарицата сакаше повеќе пари а ние заокруживме на една цифра и не отстапувавме од истата, потоа оваа пријателкава од агенција и рекла ја ќе ти најдам и други НО не гарантирам за истите дека ќе бидат океј како овие што ги знам, плус кога и стасало писмото од сегашниот газда подзинала од зборовите па веднаш рекла може 8)

Као фини културни пријатни се нај нај :wasntme::$

Сеа одиме понеделник да потпишеме и да не видела сите подетално :)

А вселување здравје 15 септ (fingers)

Ајде добра ношт и поздрави за сите.
    Ќе пишував уште ама ем имам гостинка ем правеме торта :)

На Biljarkata, Желба, WildMk и 29 други им се допаѓа ова.
  16. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    53.448
    Да, ама неуспешно :rofl:
    Додека беше малечко Тики го викавме нагалено, сега со цело име. Тики не му одговара веќе:D

На Желба, mareane, Sexybaby86 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Не можам за ниедно име да кажам грдо ми е , вакво е -такво е.
    Ама на последното кумашинче што го крстив му дадов име Ставре. Дури и пробав да го "разубедам" таткото као барем Станимир нешто, Стојан, Стефан, Стив:D, не бре!
    Ставре ќе е и крај.

Сум за ставање на баба ,дедо. Ама па ова некако ич не ми е звучно:)
    Туку ај да си молчам зш и јас здравје со сигурност ќе ставам име на старите.
    Барем ме бендисуваат "моиве", а и имаат алтернатива за кратење/модифицирање.

Нека се живи и здрави само.
    Име се менува:)

@vitamina ми олесна и мене право да ти кажам.
    Со среќа нека ви е.
    Кола имате? Или следно тоа да чекаме?
    Да не му текне на маж ти од тие со 6 седишта да купува ,кој ќе те слуша, голема е многу ,долга е , широка е:D
    Затоа дај воздржете се летово од купување големи ствари:P
    :hug::*

Последна измена: 12 јули 2019
    На Biljarkata, Желба, Espadrila и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.769
    Нашето куче се вика Дејмон, јас си го крстив од вампајар дајарес Дејмон многу го сакав:inlove:

Мачето Фифи се викаше, мислевме дека е женско, се додека свекор ми не позна дека е машко. Фифо е сега:D
    Првите рипки ми се викаа Фиона и Фабио, умрени се сега;(

Си симнав апликација од плеј стор Storm radar, сега следам кога и каде би врнело и невреме дали има или не, моментално ми пишуваше дека кај нас во 23:15 ке почне дожд да врне, и стварно почнува. Лесен дожд е но стварно е точна апликацијава:D некако помирна сум од утрово.
    Нокти си направив денес, одморски.:inlove:
    Само уште 6 работни денови за мене, вклучувајќи го и утре.
    Ај добра ноќ:hai:

На Желба, Tajnaotrovna, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.801
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе, цигара и прва пауза на работа, нешто слабо вечерва родилки па и добро што е така, преморена сум.:)

Што им следува на моите цицлоци *3 севкупно околу 5,5 години млекара на дигне?
    Мало хотелче ви Охрид?

Многу ме нервира тоа мешање на мајките во цицки, што има било кој освен мајката да кажува дали да се дои бебе или да биде на ад, кој до толку си дозволува да се меша кај што воопшто не му е работа.
    Исто ме нервира/ иритира кога ако се дава ад на бебе одма се споредува со некое што е доено а нонстоп болно.
    Едното со другото си нема врска, секоја си знае што е најдобро за сопственото дете, џабе доење пример ако после од 6 месеци му даваш на бебето тетрапак млеко, смоки со јогурт како оброк итн, значи не е до доењето, до лошата исхрана е зошто толку често се разболува детето.:)

Сфаќам љубов за животни ама во зграда мислам не е во ред 50 станари да трпаат ради љубовта на една личност,
    Во Скопје во зградата една комшика многу сака мачки е арно ама си ги сака од далеку, во влез ги пикаше и ги ранеше со паштети, кога бев со децата имаше можеби преку 50 мачки во влезот, по скали лајна, мочки, се симнуваш по скали тоа сцена како од хорор филм, мачки насекаде, галама да не правам муабет колку правеа , па едно време цел зграда полна со болви, ете ако е толку хумана и љубител на животни нека си ги прибери дома.
    Исто друга комшика па кучка ранеше па околу кучката глутница кучиња оди излези од дома да те видам, пак лајна насекаде,смрди на мочки, виење по цела ноќ, пак ќе кажам ако толку беше хумана и и беше жал за кучката дома требаше да си ја прибери.
    Не значи дека ако не сум “хумана” како комшиите дека ќе одам и ќе ги убивам животните ама сметам дека не може единка да им го нарушува мирот на цела зграда.

@mareane :hug:
    :hug::hug:

@CameliaMiller вакво ви треба таму за на раат да ги бањање кучињта., секоја перална за коли има и за кучиња, ете ви и бизнис идеја.:wasntme:

35B7DB01-7FB0-43C3-B159-31AF05A322AE.jpeg

@duffi не разбрав за кој ама среќен именден.:lol:

На Biljarkata, Желба, Tajnaotrovna и 26 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.439
    Допаѓања:
    279.443
    Озбилно по дома викаш Охрид, Охрид мац мац? :rofl:

Може како Ким да почнеме, детево го направив на викенд во Дојран, па Калдрмата си го крстив :rofl:

На Biljarkata, M&M, Sofi.ja и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.