Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Равно на невозможна мисија Пецо,освен вујко владика ако имам

duffi, ♡BuBaLe♡, Annath and 10 others like this.
  2. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се преселив.
    images.jpeg japanese-dude-food.jpg Breakfast.jpg ginger_mint.jpg

3. M&M

M&M Форумски идол

Луѓе болни за внимание, во најубавите моменти на едно семејство да прави некој вакви идиотски работи не можам да сфатам. Свети кум нека е.
    Никого не прашавме, никој не ни се умеша, не се по никој крстени наш личен избор и никој не најде замерка. Вајда со понормални луѓе сме опкружени фала богу.
    Леле истово го зборев последниов пат кога добив, ептен ми е мачно, не е толку болката колку што се осеќам одвратно и претепано.
    Ама сигурно и климакс не е забеанција

Желба, WildMk, duffi and 19 others like this.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Желба, WildMk, Annath and 15 others like this.
  5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

6. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

^
    Јас не сум арна..Нервозна сум в крај а не сум во пмс..
    На работа стандардно одвратно(од страна на чаушите на работодавецот )..Неплатени саботи, барања преку лебот погача па дури и наредба "да се светни канцеларијата за најавената контрола..Алооо ваши височества значи ние немаме време да моч* од премногу работа а хигиеничарка се плаќа поштено и ќе си чисти жената..но скапо е 500.00 мкд јбг..Иначе џабе везам..ја исчистивме канцеларијата како и секоја сабота, работевме 9 часа неплатено и полу мртва од умор се вратив дома..Е дома мајка ме пренервира со држење предавање како не сум смеела лошо да зборам за ех свекрва бидејќи таа била баба на моите деца..И тука ми падна склопката..Јас само искоментирав дека во авионот кога ќе лета дотичната ќе умри..А и да умри немам ништо против..Всушност еве тука изјавувам..вистината е дека брза смрт за неа е благослов па ако постои правда ќе плати за сето зло што ми го нанела и сеуште ми го носи..Мајка ми и нејзината побожност и скоро перфектно скриена доза на одбивност ради живеење со ќерка а не со синот..Скоро перфектно скриена..
    .
    .
    .
    Си сварив турско и го пијам на балкун..Се мислам колку комшии го слушнаа мојот напад на бес..
    Сабота..ќе спијам..т.е досега требаше да бидам во длабок сон да соберам енергија од понеделник да ги издржам сите ср* со кои се соочува мојата феља..
    Добра ноќ..

7. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Вчера заспа во 11 и 30. Првпат во цела година толку касно легнала. Се пипна, сегде се испентари. Среќна беше и весела и правеше браво цело време.
    Имавме и инцидент, зашто креветчето и го немавме вчера пренесено, па ни падна од кревет, а ја стаивме меѓу нас ама мм станал до ВЦ (и заглавил) ... Од сон ме стана трас бум и вриштење, престана брзо со плачење и презаспа. Сабајле не ми личише дека воопшто памтеше, не беше исплашена.
    Ја се тресев цела ноќ.
    Весело ни е.

8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Значи ѝ годи промената, тоа е супер. За паѓањето, се случува, само повеќе пазење, сега се мали живчиња.

WildMk, duffi, ♡BuBaLe♡ and 13 others like this.
  9. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Ич неќев да се карам со мм прв ден ајде викам. Сам се изеде, бар да ме разбудел дека станува. Денес имаме креветче, прво тоа направи сабајле.

WildMk, duffi, ♡BuBaLe♡ and 16 others like this.
  10. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Си викаш нема шанси да се деси и не очекуваш. Големата во Грција ни падна 2 пати од кревет, а ќе речеш голема е. И само затоа што немаше страничен штитник како нејзиниот кревет.

Skorpija25, WildMk, duffi and 14 others like this.
  11. BearMe

BearMe Популарен член

@TeddyGrey честитки за новиот дом, секогаш да биде исполнет со смеа и убави настани :)
    Денес се ослободив делумно од една тежина, уште некои работи да се одредат и малку да се дише од една страна.
    Тежината не се моите кг, тука си се, ако му фали на некој, пуштам донации.
    Порано се замарав со имиња, по родители, мене што ми се допаѓаат... Уште од мала си имав идеи како би ми се викале децата. Имињата се менуваа со тек на време, ама секогаш имаше некое именце.
    Сега веќе не ми е битно. Нека дојде, ќе се најде име, лесно е.

12. Ariel

Ariel Форумски идол

@TeddyGrey честитки, еден куп убави заеднички моменти да си имате во новиот дом.

Не ми се јасни работодавците со робовладетелско однесување. Па не можеш луѓето така да ги третираш. На страна човечност, ќе се разболат, не издржува толку напор организмот. И после? Не се веќе толку лесно заменливи луѓето. Многу народ се отсели, не се наоѓаат работници лесно.

13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

@TeddyGrey честитки за преселбата, уживајте во новото домче:party: :hug: :inlove:

Тема ќе има или да си легнам?
    До 20:30ч. спиев.
    Ако цела недела работев и немав толку гужва.денес ми се наплати за цела недела. Одвај одев кога си дојдов дома. Хирургија цел ден работев, се инструменти се потроши, за стерилизација стигнаа.
    А, ич не ја сакам хирургијата.
    Доручкував во 15ч.
    Сакам одморот да дојде, секогаш пред одмор душа ми излева, дали е случајно или не, ама како да сум копала се чувствувам денес:sweat:

Еве една тема од мене: Верувате ли во карма?
    Јас да, одсекогаш. Вчера се уверив, дека во рок од неколку минути, се врати. Се колнам не помислив ништо лошо, само бев разочарана. И пред мене се врати,:o останав ваква:o

14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Теди честитки мила :* само убави моменти во новиот дом.

Колешке ете ти тема у комбинирање. Де помогнете ми на сФадба сум..

П. С. ВЕРУВАМ во карма. Посебно во лоша... Поарно да не ви кажувам некои луѓе шо ги снашло..

15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

@lunicka татко ми падна од скеле, од 2 м висина пред 1 недела, скрши ребра. По правило му отворив боледување, како што и го следува. Ете го по 5 дена се врати на работа:devil:не му важело боледувањето, изгуби 5 дневници.
    А го боли, не велам не. Не го ни зема боледувањето, да не ми го бројат како издадено.
    Хаос држава сме;(

16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Да ве поздравам и гушнам пред заминување на одмор...
    Ако чини нет таму(да видам не верувам)ќе ве поздравам од море...

Денов лудачки ми мина...
    Пеглај ,паковај ,спремај...па метла да удрам ,нели да остам чисто...некогаш ми иде два шамари да си врзам за некои постапки ама не можам инаку посилно е од мене...

@TeddyGrey радост,здравје и љубов да ви го исполни новиот дом..а и нови членови истотака:)

@lunicka ти пишав и некни,бегај од таму....ќе најдеш работа и на,друго место...ниедни пари на,светот не вредат колку твоето здравје и нерви.....паталец ти пишува...макар што да бидам искрена физичка работа не сум работела...
    Заслужуваш подобро и ќе најдеш!

Ех да сум власт бар еден месец во оваа помочана држава...

Во карма верувам...и сакам да верувам во она што си правел ќе ти се врати...

17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Верувам. Пред некој ден и јас бев сведок дека има карма, на друга личност. Се надевам ќе сфати. Или ќе тера по старо и други ќе ѝ бидат криви.
    Се надевам дека е добар сега. Страшна работа сме значи (facepalm)

18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Само кажи ни каде ќе бидеш, јас сум дежурен мислач, ќе ве мислам.:)
    Имајте најубав одмор,уживајте:hug:

WildMk, mal.ecka, kuc and 11 others like this.
  19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Чудно е што не си посакал лошо, и кога се врати, не ми беше убаво искрено.:( јас чекам позитивно многу работи да ми се вратат, а тоа кога ќе биде сите од 40ка ве носам у кафана.
    Само едно да ми се врати, друго ништо не треба, да станам мајка:inlove:

20. Ariel

Ariel Форумски идол

Не верувам во карма. Има проклети луѓе кои поминуваат неказнети. Има и прекрасни луѓе кои страдаат.

Ама верувам дека ако им правиш лошо на другите, и другите ќе ти вратат со иста мера. Природна реакција е, а дали се рачуна како карма - тоа не знам.

Thread Status:
Not open for further replies.