Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Кармата не се враќа затоа што некој друг посакал. Така да, не е до тебе :hug: Тој требал да мисли навреме.

Јас уште пред кафана ќе почнам со пиење :party: Сите имаме иста желба, и за тебе, и за останатите кои се борат за бебче :inlove: И ќе се исполнат тие желби, ќе ви пишуваме еден ден тука дека сте досадни што се жалите како не сте биле наспани :D

На Biljarkata, Skorpija25, Желба и 25 други им се допаѓа ова.
  2. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Аууу да, скроз на место.

На duffi, ♡BuBaLe♡, Milobebence и 10 други им се допаѓа ова.
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    6.031
    Допаѓања:
    158.688
    Кај цунамито директно. ..ќе се гужваме во Полихроно годинава...

Фала ти докторка на убавите желби..со убаво да се враќа;)

Гушкам!

На WildMk, mal.ecka, Yowannty и 16 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.353
    ОК е полихроно моментално. Од прва рака инфо ова..

На duffi, ♡BuBaLe♡, Milobebence и 9 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    6.031
    Допаѓања:
    158.688
    Фала на инфо...:)
    И јас така разбрав...
    Се,надевам време ќе не послужи и здравјето на децата да се опушттиме една недела...

За паѓање од креевет:
    Ќерка ми(прво дете)кога првпат падна на боница ја однесов оти не можев дда ја смирам од плачење...јас,плљчев појќе од неа заради тоа не се смируваше...

Синко е камиказа...не знам колку пати паѓал ама,не паничам ко првиот пат..
    Пред некој ден падна од креветот...главчето го болеше некое време и помина...

Врв беше големата пред неколју години ја оставивме на одмор да,спие одделно...кревет без ограда а таа 5_6години...
    Станувам ноќта го нема детето...таа на плочки спие се смолкнала од креветот...по неколку часа пак...
    И на крај и споивме креветите...и таа насредина...

Немирно спијат моиве...ко шестар цела ноќ се вртат..

На Biljarkata, Желба, Tajnaotrovna и 23 други им се допаѓа ова.
  6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.532
    Допаѓања:
    18.919
    @TeddyGrey честитки,со арно со убаво,љубов,хармонија и разбирање ,полно дечиња да ви мочкаат по новиот под:P

Верувам во карма, сега скоро се уверив и тоа на туѓа кожа:D
    Колешката ме шутна од одделението за да си ја намести таа што и одговара, тоа го направи свесно иако знаеше дека тоа значи дека најверојатно ќе останам без работа.
    За сметка на тоа нејзиниот маж е во друго училиште наставник,бил на одмор ,се вратил и дознал дека нема да му дадат часови според планираното, така да и се врати кармата и тој да си остане без работа.
    Ако ништо друго ми се направи кеиф на душава,цело време лизна мазна што ми се правеше.8)

На Skorpija25, CameliaMiller, Tajnaotrovna и 18 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.199
    Допаѓања:
    222.305
    Добро вечер
    Само што средив хаосот по дома па седнав да испушам неколку цигари и да си легнам и дефинитивно да се смирам

Имено ојдовме што ојдовме на море, после 3 часа црн облак ај као полека се собравме лагано она почна ветер да дува многу океј се тоа лека полека ојдовме таман појдовме до лидл да испазариме се враќаме оно врне
    Ај врнеше шо врнеше едно 20 мин јас нанервирана планирав до 9 на плажа да се бањаме и седеме и викам едвај еднаш појдовме оно не заврна

Леле луѓе н автопат гужва до гужва ко се створи небо и земја едвај едвај живи останавме на почеток као она снимав леле после тоа коа почнаа град како ореви почнав да цркам ми се чинеше дека стаклото ќе се скрши толку кола лизга не се команда гужва рој коли излаваме едвај од автопат да се скриеме под него врие коли среќа едни излегле и редат колите покажуваат со цел да се сместиме сите на безбедно ми се чини дека пола час имавме страшна епокалипса ко у грција цркање урлање коли сокршени сообраќајки ужас.

На автопат гужви тука пред море кој дека видел таму закочел со жмигавци не можеше да се вози колава лизна гумите ко на камења да газеа

Уф. Не можам сеуште да си дојдам при себе срашно беше ма престрашно.

Да не се повтори само велам еевај жива глава спасивме да си дојдеме..

На Желба, Tajnaotrovna, WildMk и 26 други им се допаѓа ова.
  8. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.861
    Допаѓања:
    95.502
    Теди,со среќа вселување,да го наполните секој квадрат со убави спомени:f:

Не верувам во карма,луѓето што ги знам а патат,обично од сопствената добрина си го изеле дебелиот стап.
    Зависи и од личниот ментален склоп,м.м на пример и изразито религиозен па секој невообичаен акт си го поврзува со дедо Боже.
    Не ми се допаѓаат и усилени добри дела со надеж дека ке се врати со добро.
    Бидувањето добра и совесна личност треба да е со причина за целиот свет да биде поубаво место за живеење,а не реакција на тезата”Се се враќа-се се плаќа”

Ворид,убав и релаксиран одмор (poolparty)

На Biljarkata, Skorpija25, LunaGrey и 27 други им се допаѓа ова.
  9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Само да ве поздравам :hai:

@TeddyGrey со среќа да ви е новиот стан, да го исполните со многу љубов, разбирање, топлина и детски џагор :hug: :* Бебка да си добие братче или сестриче наскоро, да ви прават неред заедно, да личи на дом :inlove:

Јас не сум добро друштво деновиве, затоа само ве читав. Ќе се вратам :hai:

На LunaGrey, Желба, Tajnaotrovna и 21 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.199
    Допаѓања:
    222.305
    Денес во еден момент за секунда си реков толку е до тука било
    Господе голем си.
    Поагаш некаде така да се прошеташ расположен со животов и бааап толку е за миг за секунда може да те снема.

Ве поздравувам сите добра ноќ.

Последна измена: 13 јули 2019
    На Желба, Tajnaotrovna, WildMk и 25 други им се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    6.031
    Допаѓања:
    158.688
    На Tajnaotrovna, LejlaD, Milobebence и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.769
    @vitamina :hug: :hug: :hug:
    Помина, готовооо.
    Мајка природа, тоа е.
    Само да сме здрави и живи:hug: :inlove:

На Желба, Tajnaotrovna, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  13. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.801
    А што требаше 50 те станари да направат да приберат по една мачка дома или како нормални луѓе да ги викнеа оние он шинтарската служба а се знае што ќе им направат тие на мачките, сигурно нема да ги галат?

И да со потсмев за комшиката зошто таа не ги собираше празните опаковки од паштетата, таа не чистеше по мачките, таа не одговараше кога некоја од мачките ќе им рипнеше на некој од станарите, пак ќе кажам ако беше толку хумана ќе си ги прибереше дома, простор имаше ама не надвор друг ќе му ја мисли за нередот што го праваат мачките.

Не знам за братство единство и слични сра*а, никогаш не сум живеела во тој систем па да знам како оди тоа, кај мене нема улични мачки, кучиња барем јас во моите 39 години немам видено, секое домашно животно е чипирано, куче ако нападне некого ем казна, ем оштета, ем ќе го успијат па пушти си го така ако имаш г’з.
    А да има по патиштата надвор од градовите кенгури и коали така слободно си шетаат.
    Кај мене соодветните служби ќе се погрижеа и за мачките и за комшиката.

И после капитализмот не чинел, всушност во Мк владее робовладетеско општество далееееку сте од капитализам.
    Кај мене прво ќе им се лепнеше казна боли глава ради изложување на работник на опасност после за скршено ребро ќе си седеше дома со полна плата најмалку 8 недели а после тоа уште 4-6 недели лесни обврски.
    Кај мене градежните работници се нај заштитени работници, најјак синдикат имаат а и супер се платени, над 32 степени не работат надвор, врне - не работат, немаат соодветна заштита викаат одма синдикат.
    За “газдите” на @lunicka казната би им била малку тука веројатно покрај казната би си добиле и затворска казна а работниците би добиле обесштетување на платите, (сабота, недела саати) прекувремено, одмор итн.
    Не се чека со години да се решаат овие дела, се се прави по брза постапка, пишував лани дека некое време само основна плата ми исплаќале без 30% ноќна смена, без тие сабота, недела часови, кога приметив и отидов во сметководство се пос*аа од страв да не ги пријавам па една неделна плата ме частеа за грешката.

Во карма не верувам, превише лош, злобен народ шета по светот па да верувам дека ете има карма ако имаше овие немаше да постојат.

За паѓање од кревет на децава го решив проблемот со ставање душек до креветот, барем паѓаат на меко пошто и моите се вртаат како центрифуга додека спијат.:lol:

@TeddyGrey честито вселување во новиот стан.:dance:

На mira.mira, Biljarkata, Skorpija25 и 35 други им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.359
    Допаѓања:
    157.632
    Истото го помислив, на толку лоши луѓе што си го живеат животот на големо не верувам во карма. Можеби имало ситуации кога сум помислила дека е така ама тоа се само случајности.
    Големиот кога беше околу 1г прв пат тупна од кревет среќа не беше страшно, е сега како поголем знае така еднаш годишно да се истркала да си тресне, ќе стане ќе си легне и продолжува, не се ни сеќава дека паднал :)
    Малово нема паднато, добро уште спие со заштитна преграда. Еднаш со мм си лежи на спална, доаѓа он во дневна да ми каже дека заспала, добро што станав одма да ја видам, влагам гледам спие на крајот од креветот кај што нема ограда па ја префрлив одма. Како бре му викам вака ја остави не ти текнува дека може да падне, не бе немало да падне, па што да и правам заспа :), мажи (facepalm)
    @vitamina мило ми е што се се завршило добро, можам да замислам колку сте се потресле :hug:

На Желба, Peco, Tajnaotrovna и 16 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.782
    Допаѓања:
    285.291
    Спакувани,дремеме за назад.Времево денес не е за плажа ,вака тмурно не беше ни утрото по невремето.Ќе се шетне ,апне гиро и дома.
    @WORRIED.BT убав одмор,немај гајле се е средено,само времево од синоќа нешто зеза ама ќе се оправи и нема да е прежешко.
    Освен преубавата плажа и тиркизната вода нешто што ептен ме бендиса е што ама ич нема комарци.
    @vitamina било поминало:hug:
    @TeddyGrey честито вселување,само радосни моменти

На M&M, Sofi.ja, Желба и 24 други им се допаѓа ова.
  16. sweet.november

sweet.november Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    3.662
    Добро ви утро:)
    Од денеска официјално 30ка на репертоар, повелете.

Многу сте испишале, утре ќе ве исчитам.
    Имав мачки, мачкарка сум иначе. Една се викаше Јасмина, еден Ѕвонко, еден Томе и една мала Ратка.

Убав ден. :hug:

Прикачени фајлови:

На Val-Dim, M&M, Ariel и 25 други им се допаѓа ова.
  17. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.076
    Допаѓања:
    112.959
    Мајка ми и мм за мене викаат дека сум центрифуга колку многу се вртам а јас пак мислам дека многу мирно спијам ко труп труопосан :D.

@TeddyGrey само убавини во новиот дом радост и среќа љубов и мир

Добро утро!

Сите спијат ама сите легнуваат после 23ч а јас заспана пред 22ч
    Недела не знам што побрзо да фатам по дома.

Си ја сакам неделава еден ден слободен наскоро и таа нема да биде ама и јас стварно се осеќам многу уморна, ама уморна од обврскиве дома уморна да го тинтрам и него :envy: деверот работноспособен 42 годишен маж кој во животов мува не го лази бре живее буквално како во хотел остави прљав веш седни спремен доручек, ручек, вечера јади без да му ја мислиш како од први до први.

Избањај се и не му ја мисли да го пушти бојлерот повторно за да има и друг да се избања една недела начекувам ладна вода ќе пукнам.

Наутро или од вечер правам ручек доручек им спремам ај да не ме фаќа грев за таа што душата ми ја извади а сега е непокретна ај да бидам човек.

Пушти перална пружи алишта и како не му е страм само бре да притисне едно шугаво копче да пушти бојлер.

Сега е сезона имам многу работа странците почнаа да доаѓаат мм после работа доаѓа кај мене да ми помогне изморени гладни и кога овој ќе го видам коса ми се крева па чекаме еден час да се стопли вода да се истуширам и во кревет душа немам.

Мм зборува зборува ама јок како на ѕидот да му зборува не ги регистрирав ама сега ми е кнап и на раб па се вадам од такт.

Ај од октомври помирно ќе биде мада и вака во врска со работата не се жалам се заработува добро сега.

Ви помрчев морав да извадам од себе извинете за негативата.

Да верувам и тоа како абе за секунд ми се враќа колку пати и сум рекла јас ова и ова никогаш не би го направила
    Ахааа
    И за други работи ако почнам да пишувам охоо ќе ми треба вечност.
    Карма или што и да е ме опоменува и затоа што и да е си го сакам баш поради таа опомена.

Убав ден
    Убав викенд
    Среќен и лесен пат на сите што тргате на одмор

@WORRIED.BT убав помин и одмори си те :hug:
    Поздрав друштво :* :hug:

На Biljarkata, Skorpija25, Val-Dim и 24 други им се допаѓа ова.
  18. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.076
    Допаѓања:
    112.959
    Среќен роденден да ти се множат годините здравје и стеќа да имаш.

На Annath, Желба, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.076
    Допаѓања:
    112.959
    Фала Богу што се се завршило добро те :hug:

На Annath, WildMk, TeddyGrey и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    53.448
    @TeddyGrey честито вселување:hug:
    @WORRIED.BT Убав помин:hug:
    @sweet.november Среќен роденден:party:

Ај добро утро:D
    Вчера втора смена до 00h
    Денес прва од 9h
    Ќе се издржи.
    Пијам кафе и да го почнеме денот. Нема викенд кај мене |(

Ова сите што сме по малку нерасположени најверојатно е од тој ретрограден Меркур:D

Верувам во карма. Сум била сведок , а и јас не сум била цвеќе ,па и мене ми се вратиле некои работи.
    Сум направила ненамерно грешка, не мислејќи дека ќе повредам некого. Ама ете.
    Битно е да сме свесни и да не ги повторуваме грешките.

Убав ден:l:

На Skorpija25, Annath, Желба и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.