1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    53.448
    20190714_091626.jpg
    Што домаќинка ќе бев, кафе не послужив.
    @Milobebence повели. Само јас и ти сме будни изгледа.
    За другите подоцна кафе, нека се наспијат:D

На Skorpija25, M&M, petunija77 и 23 други им се допаѓа ова.
  2. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.076
    Допаѓања:
    112.959
    Ај тивко ќе моабетиме да не ги разбудиме и другите :lol:
    Фала за кафенцево :*
    Си ми го погодила

На Biljarkata, Желба, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  3. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    28.877
    За мене тури појќе од кафето, јас ни минута немам спиено од цела ноќ. Којзнае што ми стана. Не ми се спие уште, ама ќе ми треба кафето и за подоцна.

На M&M, Желба, Tajnaotrovna и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.076
    Допаѓања:
    112.959
    Како е малата?
    Гушки до двете :hug:

На Tajnaotrovna, WildMk, TeddyGrey и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    53.448
    @Milobebence Од кафе само признавам еспресо и турско :D
    @zuto Штом немаш спиено и ред бул богами ќе ти треба:lol:

Почнуваат да доаѓаат луѓе.
    Само што ќе отворам.
    Ко леб да продавам:lol:

На Желба, Peco, Tajnaotrovna и 15 други им се допаѓа ова.
  6. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    28.877
    Добра е, глас не пушти иако ја болеше. Брат и повеќе се плаши, повеќе него го смирував. (facepalm)
    Еве гледам зараснува раната полека полека.

@Kate Rina 93 обично спијам по 2-4 саати ноќе и тоа цепкани, ама сега ептен око не склопив. И онака сум под стрес периодов, ама ми се слушнаа чудни звуци ноќеска, па може поради сѐ ми се насобра и не ми се приспа ич.

На M&M, Желба, Tajnaotrovna и 15 други им се допаѓа ова.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.408
    Допаѓања:
    222.529
    За многу години денот,честито слава и име на сите кои слават.@WORRIED.BT убаво одмори и ужај секој миг со семејството,и разбирасе по едно шлапнување за друштво:*.@vitamina помина душо:hug:.Во карма ни сама повеќе не знам дали да верувам,толку зверој постојат па тераат живот убајни.Не сум звер,а се нешто ме снаоѓа,ниту некому лошо сум посакала,ниту направила,можеби некоја судбина што знам:?:.

На Skorpija25, Dadusicka, Желба и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Утро:sun:
    И ние не останавме вчера. Не ме бендиса времето, па решивме да си се вратиме вечерта. А и подобро беше така. Сабајлето се успавме , па во 08ч тргнавме. Леле гужва да видете на граница:worried:.
    Ај на нашата минуваме преку ред ( гарант некој ќе ме изеде и заради ова:)),ама кога видовме кај грцине колку има гужва, жими све сакавме да се вратиме. Кога еве ти среќичка. Наше комбе брза помош носи пациент до нивна граница. Ајт и ние по него:) Поминавме за пет минути:sweat:.

Втор пат одам Врасна. Готово, и со неа расчистивме. Вода зелена, бранови, длабоко за маж . Цк, не одам ни таму веќе.

И сега се мислиме на каде да фаќаме. Маж сака Дојран,јас сакам Мрзенци на Белиот рај.
    Ќе фрламе паричка како што ми се гледа:)

Да ве исчитам од вчера и се слушаме.
    Само @vitamina ја прочитав и да ти кажам девојче: Ме препоти:sweat:!
    Во секој момент мислев ќе прочитам дека нешто и се десило на колата. Готово си реков, ја пререков неќни Витаминка и нова кола да купуваат:)
    Мило ми е што безбедно сте се вратиле дома. Некогаш од играчка баш знае да се случи плачка. За лошото малку треба .
    :hug::hug:

На Skorpija25, Dadusicka, Sofi.ja и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.264
    Допаѓања:
    44.092
    Добро утро :) IMG_lbzusc.jpg
    Спиевме 12 часа. What a joy! Со тоа што за време на грмежите, некакви кошмарчиња ја разбудија кикирикава, па се гушкавме среде сон. Станати сме од 8. Кафето е веќе испиено, појадокот изеден, сега заспа а јас малку да се одморам со нет и тело у хоризонтала.
    Сонував како сум била заробена во хотел и странци ми го испиле порачаниот чај и доручек и пцуев низ сонот. Прекрасно. Денес морам да завршам една задачка што ми е потенцијален бенефит и да не се зезам со јадење мрсно оти од четврточниот бургер во Седмица, до вчера имав чувство како да сум испила доза отров.
    Доаѓам до дереџето - малку ама квалитетно. Ах, ене кај ми е роденденот. Сакам само малку плажа и малку коктели.
    Денес ќе јадеме вчерашна паста Медитеран и ќе дремеме ако врне.
    Чувствувам интензивни промени, физички како наплив. На лице, по тело. Како да надоаѓа нешто сосема ново. Ајде баш да видиме.
    Ништо не кажав, а сакав нешто демек да споделам.

Последна измена: 14 јули 2019
    На Biljarkata, Skorpija25, Val-Dim и 26 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.199
    Допаѓања:
    222.305
    Точно!! Вчера си реков колку е само краток животот поагаш некаде убаво да си минеш и тап бап готов си. Како што шеваше колата едно 15 мин си реков крај е до тука било. Имаше искршени коли.
    Градот вака изгледаше.
    Screenshot_20190714-100427_Samsung Internet.jpg Screenshot_20190714-100437_Samsung Internet.jpg Screenshot_20190714-100445_Samsung Internet.jpg Screenshot_20190714-100459_Samsung Internet.jpg

Добро утро.
    Ова машинчето мало се погоди за кафе кафе испиено да се средеме и да бегаме на шетање некаде.
    Друго паметно немам да кажам.
    Ми се шета

Ова од вчера на плажа
    img1563035982092.jpg

Ова одмор на бали кој сака да иде:sun::rofl:
    20190713_183356.jpg

На Biljarkata, Skorpija25, Dadusicka и 26 други им се допаѓа ова.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    106.651
    @TeddyGrey честито нов дом, да ви биде исполнет со среќа, љубов, благосостојба :f:
    @sweet.november среќен роденден :^:
    @WORRIED.BT убав помин на заслужениот одмор. Да ни пишиш :sun:
    @WildMk :hug::hug::hug::hug::hug:
    @vitamina :hug: поминало, да не се повтори
    @lunicka :hug::hug::hug::hug::hug:
    @Yowannty не се вознемирувај од труднички соништа :hug: спомни си го татко ти, запали свеќа... во моменти како овој, кога доаѓа внуче кое тој нема да го види :( си наоѓа начин психата да ти го доближи во сонот :hug:
    Колку пати само сум ја сонувала мајка ми...и секогаш дури и во сонот бега без збогум и умира :u:

Кога дознав дека носам женско, свекрвата прва ми рече по мајка ми да ја крстам. Името ми беше убаво, и свекрвиното исто е убаво, и на татко ми и на свекор ми, па им реков, ако крштевам деца по баби и дедовци, ќе треба 4 да родам и на секого по едно да дадам име, зошто живи или не, сите заскужувате чест, затоа ниту едно нема да крстам по никого, секое дете свое ново име ќе си добие. И така бидна. Од дете сонував за ќерка со име Лидија, ама маж одма вето даде за тоа име :( Предлог негов беше Хера, јас одма возвратив]:) Па листав календарчиња, форуми.. и никако да најдеме компромис. Кога нема да е Лидија никое не ми беше по ќејф. И некако се договоривме за Ана. Ама цело време ми беше некако хммм и на два дена пред пораѓај гледав некој српски канал и умаше една водителка Ана Марија и му реков на маж Анамарија ќе се вика, споено со апостроф на ма и така бидна, иако сегде ја пишуваат Ана Марија |( и сите ја викаат Ана |( Битно таа си го сака името :D За машките, Стефан беше во план да е Јаков, ама е роден на Св.Стефан, а Алексеј на Божиќ и до крај си го викав Кристијан и два дена пред пораѓај маж рече бар едно тој да крсти, семејно руско име е и ми се бендиса па така и бидна.
    Имам подарок од драга личност икончиња за тројцата,за големата Дева Марија како бебе во прегратка на мајка и' Ана, Св.Стефан и Св.Алексеј :inlove:
    На крај на краиштата, име ко име, ќе го засакаме или пак не зависно од личноста, а не обратно ;)
    Ноќва имаше бура, утрово е тмурно и свежо, глава ме боли.
    Кога реновуравме пред некој месец, со комшии немавме мака, како шо сме на најгорниот спрат и целосно све шо имаше од намештај до под се фрли, а сестра ми 98% од се правеше сама, комшиите помагаа, нудеа кафе,чај, оброк, помагаа со влечење ѓубре до корпа, чистење во влез :bow: Може ги плени фактот што сестра ми сама со свои раце корнеше под, туриваше малтер, варосуваше :bow::bow::bow: само за ламинат мајстор дојде.

За работа...минативе 2 години пеколни ми беа на тоа поле. Почнав на едно место, по 3 месеци се префрлив на друго, со некој ден пауза во пријавувањето, поминав 6 месеци таму па бе ми продолжија договор, одмор ни ден, за 3 месеци на ново место па одма боледување,операција, па за брзо почнав кај што до вчера работев, 10 месеци, непријавена, без ден одмор, од утре почнувам на друго :drunk: па дур дочекам за да ме следи одмор... :worried:
    Преморена се чувствувам, психички.
    Ајде ваљда ќе биде подобро.
    @Natasa87 ме боли и мене раната, 4 пати сум сечена крпена :( лани последно со операцијата, на стомак спиење е терор, болки имам и на промена на време. Тоа е, уште ко ќе речат со царски не се рачунало дека сме родиле :@
    И така. Се распишав денес :wasntme: Се гледа дека одамна не сум пишала.
    Имајте убав ден!

На Biljarkata, Skorpija25, Dadusicka и 26 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.199
    Допаѓања:
    222.305
    Честитки жени, девојки за секој повод. Живи и здрави да сте ми. Убавини кај сите посакувам.
    :hug::hug::sun::f:

На kuc, Желба, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  13. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    51.775
    Добро утро:rain:
    Не верувам во карма, но знам дека се во жувотот се случува со причина.
    Најди ја радоста на својот живот. Радоста од секоја подарена минута.
    Носи радост на другите. Биди човечен.
    Проштевај. Секогаш. Секому. Себеси.
    Покај се. Ослободи се и од гревовите и од грешките.
    Смеј се. И со лице и со душа.
    Спиј. По волја и со задоволство.
    Убав ден:f:

Последна измена: 14 јули 2019
    На Biljarkata, Skorpija25, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.045
    Допаѓања:
    190.634
    Битерсвит ем доаѓа еднаш во 5 години можда и поретко, им плаќа лифт за сите станари, уште и да им чисти гомна во улаз и мачките да им ги прибира треба. Фино Пеце рече, кога ќе се погрешат печурките тоа е.
    Луѓе треба да разберат животно се чува ако сакаш, имаш време и услови за обврска плус. Па дури и да имаш време и услови, ако не сакаш плус обврски не чуваш ни риба. Затоа не секој си чува животно по дома. И не е за осудување.

Цврсто верувам во карма. Верувам дека апсолутно секоја акција, дури и само мисла, си има соодветна реакција. Честопати не сме свесни, ама тоа не значи дека не постои.

Добар ви ден :)
    Бубале овде нема кај свеќа да се запали. Нема како кај нас во црквите, па долу за починатите. И тоа тешко ми паѓа, последно време често го сонувам.. а немам кај свеќа да му запалам...

Ноќеска пак невреме. Па денеска избегнавме плажа. Додуша и вчера водата беше ладна, ама пливав.
    Да ви кажам, танкините се најлошо нешто што сум купила до сеа. Немојте да се излажете ко мене. Многу се тешки, кожа не може да диши. После прво носење ми текна зошто немам ниедни целосни купачи. :emo: А ја стомак сум зела да кријам, глуперда. Ко божем можам ја скријам лубеницава. :wasntme:

На Biljarkata, Skorpija25, Dadusicka и 25 други им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    8.245
    Допаѓања:
    147.810
    @bittersweet прочитав имало земјотрес во Австралија, не знам кај си ти точно, ама да прашам како сте, каква е состојбата?!

На kuc, Желба, Sexybaby86 и 12 други им се допаѓа ова.
  16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Добар ден :hai:

Не се доискажав вчера за комшиите. Иако имаше мрчење кога реновиравме, комшивката под нас е сосема ок жена, само претходно години никој над неа не живеел и ова ѝ дојде шок. Постара жена во пензија, сама и станала волк-самотник. После реновирањето сме во добри односи, дури и ептен нѐ почитува, затоа што виде дека сме фини, културни луѓе :D За другите комшии кои чуваат миленици, исто да кажам дека не се ни осеќа дека имаме во зградата кучиња. Ниту смрди, ниту има каканици, барем јас не сум начекала. Е имаше една ситуација што ме извади од контакт, студентка фрли цела ќеса ѓубре во малата канта за ѓубре што е пред влез. Се разбира одма реагирав и она мислела дека ѓубреџиите ќе дошле и ќе го земеле (facepalm) Да, да, секако |( Ја натерав да го земе и да го фрли во контејнер. По некој ден од прозор гледам девојче, основно одделение истото го прави. Така ми доаѓаше да се симнам и да истрчам од зграда и една буквица да ѝ одржам. Се прашувам дали од дома така ги воспитуваат.
    Нема да врне, а? Некако сончево кај мене :sun:

На Biljarkata, Skorpija25, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  17. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.381
    Мала исправка Бубче :)
    "Бел рај" е во Миравци.
    Тебе нешто во "Јавор" да не ти се оди, па го спомнуваш Мрзенци :lol:

На kuc, Sexybaby86, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Видов бре што утка сум направила,ама доцна беше за редактирање:D
    Инаку, Миравци победи:clap:
    Ќе се бањам во реката :D

На kuc, mareane, Sexybaby86 и 11 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.353
    Не да ме боли глава, ќе ми прсне. И се од што се нервирам зошто не можам да се клонирам.
    И така.

На Biljarkata, kuc, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.345
    Добар ден човеци :hug:

@TeddyGrey со здравје да си седите, радости да го полните домот :hug:
    @sweet.november среќен роденден :hug:

Законски, од 15 до 18, и од 22 до 06, забрането е да се прави галама.
    Научив, ко се правеше галама во претходниот стан и кога пријавував на секои 5 минути.

Во карма не верувам. Нема 'цел' универзумот, само си постои... И ние како дел од него.
    Во тој контекст, на ви 3 документарци
    Apollo 11
    Saturn Space Documentary – The Cassini Probe Crashes Into Saturn
    The Bomb
    Ако го интересираше некој, со што се 'занимавам' :lol:

На Biljarkata, kuc, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.