1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    8.245
    Допаѓања:
    147.810
    @TeddyGrey честито за новиот стан, само убави и среќни моменти да си имате во него. И побројни да сте:f:

На kuc, Sexybaby86, NarCis@ и 6 други им се допаѓа ова.
  2. VDT2906

VDT2906 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.434
    Допаѓања:
    20.362
    Извинете што тука ќе поставам прашање, ама ова е најчитана тема, а мене ми треба одговор од вас. Сигурно некоја од вас знае. Другарка ми е бремена и невработена, дали ако самата си го плаќа здравственото,кога ќе се породи дали ќе може да зема породилно? Или мора да биде вработена за да има право на породилно? Се надевам ми го разбравте прашањето и ќе ми одговорите ако знаете. :)

На Sexybaby86 и LejlaD им се допаѓа ова.
  3. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.152
    Допаѓања:
    33.904
    Мора да е вработена и пријавена минимум 6 месеци за да и следува породилно.

На Sexybaby86, Yowannty, NarCis@ и 5 други им се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.841
    Допаѓања:
    145.581
    Може да ја пријават во некоја фирма и сама да си плаќа придонеси, а парите на картичка да ги враќа на работодавецот.
    Мин 6 мес треба да биде пријавена. После ќе има право на породилно.

На Sexybaby86, Yowannty, NarCis@ и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.400
    Допаѓања:
    92.797
    Уживај и за мене денес таму :hug:

На mareane, Sexybaby86, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.408
    Допаѓања:
    222.528
    До црква појдено,погача за здравје и во чест на светците крената.За многу години да ни е денов,здрав,паметен на мајка тој да ни е:$.Ручек поминат,па празнично и пивце си манавме,сега кафе ми се пие,уште да имаше кој да ми направи,туку доста брчам да кренам г.з да направам,повелете и за вас кој сака :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:....

На Skorpija25, Dadusicka, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    106.651
    @yowanty :hug: во прва прилика кога ќе палам за мајка ми, ќе запалам и за татко ти

На kuc, mal.ecka, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Честитки и од мене до сите што имате поводи, имендени, родендени, вселување :f: :sun: :)

Во зградава кај што сме со мм, живееме неколку години и јас хранев тајно кучиња, заедно со една комшика што ги хранеше транспарентно, ама на погрешен начин, фрлаше храна од тераса и правеше голем неред кај колите и накај влезот.
    Јас ќе слезев навечер и оставав на едно поскришно место, позади бетонски столбови.
    Епилогот на нашето хранење беше тоа што 3 кучиња по ред ги снема преку ноќ и после третото веќе престанав да ги хранам, а гледам и комшиката веќе не фрла од тераса.

Проблемот со уличните кучиња и мачки не се решава со тоа што ќе ги храниме пред згради или во влезови, а реално и не е коректно во заеднички простории или пред влез да им ги наметнуваме и на другите станари кои не се љубители на животни или се плашат на пример.
    Според мене, проблемот мора да се решава систематски и системски, задолжително чипирање и големи казни. Па нека им текне да ги пуштаат на улица кога ќе им помине меракот или кога ќе остарат и се разболат.
    Мора да се развие свест за одговорно сопствеништво и плус мора да се направи стационар со хумани услови за бездомните кучиња што се сега по улици, а истовремено да се апелира и да се развива свеста за вдомување на истите.
    Мене тоа ми изгледа како единствен начин кој на долги стази ќе даде резултати.

Јас носам име на баба ми и убаво ми е, си го сакам :) Ми го дала мајка ми, по свекрвата, очигледно биле во добри односи :D И во нивно време имињата сами си ги давале, кумот само крстел во црква, не знам како сегашни генерации очекуваат ако се кумови они да им смислуваат имиња на децата.
    Се губат тие традиции, порано кумот бил духовен татко, трет родител, сега не е више така.
    Башка секое име има значење, еве јас да имам дете, јас сакам да му дадам име, верувам дека со името на некој начин му влијаеш и на судбината, односно на потсвесно ниво ќе влијае и на него и на начинот на кој другите луѓе ќе го доживуваат.
    Додека не остари, после више сеедно е како ќе го доживуваат или сам ќе се доживува, секое име е прикладно за баби и дедовци :D

Зашто ја не знам да пишувам кратко и јасно како @Peco? Мора ли се со реферати? :?:
    @Peco, дај некој совет ;) Иначе хуморот ти е некад многу јак, да си знаеш :D

На Biljarkata, LivingGlam, Val-Dim и 24 други им се допаѓа ова.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.780
    Допаѓања:
    93.317
    Одлучивме за уште еден одмор од недела дена во Грција,цицијата во мене попушти.:D
    Има некој бројче од солиден апартман,или предлог ,сакаме на 23.07 да му ја летнеме.

На LivingGlam, kuc, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.076
    Допаѓања:
    112.959
    За многу години

На TeddyGrey, Kate Rina 93, Tajnaotrovna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.045
    Допаѓања:
    190.634
    :f:
    :hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug:
    А најголема гушка до малите палавковци :hug:

На mal.ecka, Milobebence, ♡BuBaLe♡ и 8 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.817
    Допаѓања:
    323.911
    Есен надвор.
    Прошетавме раат без да ти врие главата.

Понекогаш ми ср случува ситуација т.е. состојба кога за се ми е сеедно.
    Дали паднало, дали некој ме барал, дали ќе бидне работава....
    Значи немам чувства за ништо.
    Дури за некои работи ми е срам од луѓето па се преправам дека ми е жал или дека се радувам.
    Дали ова е некоја болест на психа?!
    Па после ден два безосеќајност се враќам во нормала па ми е криво што не сум реагирала.
    Ви се случува така?

На Skorpija25, WildMk, Viktorijaaa5 и 21 други им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.408
    Допаѓања:
    222.528
    Ми се случува Рефи понекогаш,ретко ама да.На синдром ,,прегореност,,си го препишувам тоа,а во суштина не сум таква.Не знам дали убаво се изразив,има стручни луѓе кои тоа поубаво би го објасниле,онака лаички си го толкувам сама за себе:?:

На Skorpija25, WildMk, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  14. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    12.337
    Што оваа штама бе женички? Не сте ми активни, сите на шетање да не удривте?
    Кај нас ладно последните четири дена, по чорапи и долги ракави сме дома. Изгубив чувство дека е јули поради времево, а баш сред лето е.
    Се обидувам да јадам поздрава храна последната недела, ама режимот само до 9 навечер ми трае :worried: дојде 9 и мозокот почне само на храна да ми мисли, само лапкам нешто и на секои 5 минути проверувам во фрижидер нешто ново да не има. Од досада тоа, не дека стварно сум гладна. Демек за одмор да се спремам, ама изгледа килограми плус ќе завршам на плажа. :worried: А си купив нови купачи, и вчера останав сама дома па ги испробував, од сите агли се гледав каква сум. Со дупло огледало да видам и одпозади како изгледам. not good - not bad, средна штета што би рекла. :wasntme:
    Мене спремањето за одмор ми создава повеќе еуфорија отколку самиот одмор. И не само за летен одмор, и за шетање па дури и за некакви битни настани, со денови сум опседната, за ситници барам, купувам, се мислам. И откако ќе заврши тоа долгоочекуваното ,,нешто" после незнам што со животот, ми треба време да се навикнам на секојдневието. И пак ќе се појави нешто за исчекување и така цел живот, си чекаме нешто...

На Skorpija25, eta, ♡BuBaLe♡ и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    6.007
    Допаѓања:
    183.418
    Јас па не знам долги постови да пишувам, ама во просек, добри сме. :D

На Biljarkata, Skorpija25, Val-Dim и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Просек, као за просечна плата :D Твоите постови како најголемите плати, моите како минималните и вообичаени и оп, 400 и нешто евра просек, таман ;)
    Ако ги продужам ја уште малку, а ти ептен малку да ги скратиш, ќе стигнеме до ветените 500 еур :D

На Biljarkata, Ariel, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Некогаш сум крајно апатична, ништо не ме дира, не ми се појавува никакво чувство, дури ни потреба да одглумам пред луѓе. Кој знае колку ладно делувам. Ама некогаш одам во друга крајност што за мене е пак полошо, се возбудувам и ,,јадам'' за ситници.
    Ако има некој психолог на темава, на форумов воопшто, еве нека ми каже слободно шо дијагноза имам :angel:

Нов фриз сакам, уште да знам каков и ќе одам да се потстрижам (facepalm)

На Biljarkata, Skorpija25, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    6.007
    Допаѓања:
    183.418
    Некој јаде зелка, некој јаде месо, во просек, сите јадеме подварок :rofl::rofl::rofl: @Желба

На Biljarkata, Lolipop23, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Пак успеа пократко од мене да објасниш :rofl:

На Biljarkata, zuto, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.953
    Допаѓања:
    100.666
    И мене ме фаќа истата возбуда така почесто, богами. Кога ќе почнам да 'јадам', од ова, за она, откачи, закачи и забегам, па свашта изнакажам:|.

Сакам од тие 'свинските мозоци', што ги викаат, па живот да видам и јас. Не само, уф, туф, леле и ај, скинеш конците.

Мене страв ме фаќа што на се помалку работи се радувам во животов. Како да немам доволно причини за радост...
    А можеби сум и лигава само, како што ми вика мама кога ќе ја спукаме|(.

Кај недела, па и длабокоумни муабети:x.
    Пат ме чека...и од утре иста песна.

На Skorpija25, WildMk, Viktorijaaa5 и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.