1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.041
    Го адресираш проблемот на погрешна врата и тие и оние твоите во зградата. Ја исмеваш комшивката со паштетите и ја окривуваш како извор на проблемот со кој се соочувате. За секој проблем крив е оној другиот, а не власта со нејзините органи.

Вие рака под рака требало да се обратите до општината да ви го реши проблемот. Во поново време и на фб можеш да му пишеш на градоначалникот. Можеш и телефонски да се јавиш. Закон за животни има нема кој да го почитува. Решението е системско, не се средува преку ноќ ниту ако вие ги земете 59те мачки утре нема други да ви дојдат во влез. Ниту комшивката ако ги земе од влез бидејќи е “хумана” магично ќе ги снема мачките од улица. Гомната ќе бидат таму и за следниот одмор после десет години.

(Патем шинтер за мачки нема)

Никој никого не го тера да сака животни или да посвојува. Апсолутно лично право е тоа.

Да не глушам за џабе желба го објасни системското решение кое сите го знаеме, а ти го очекуваш во Скопје.

Да било нормална држава немаше воопшто да збориме за мачки во улаз. И во Австралија имало мачки во улаз и во Германија во 70те имало кучиња скитници. Но денес нема, го решиле проблемот. Како и за се останато погоре споменато работни односи, хигиена, образование, итн.

Има протести за права на животни искачаат 100 души. Иако целите на протестот се системско решавање на проблемот со кој сите се соочуваат секој ден коментарите се исти: ехе до кучињата ли ви дојде, дома земете си ги, деца правете оставете ги кучињата, и остали тапоглави муабети.
    Ако искочат на протест 100.000 да се реши проблемот со бездомните животни нема Петре да си го “чеша”. Не е само за животните за сите е проблем ситуацијата.

Останатите коментари се веќе познати. Брцање прст во гз.

За карма муабетот да се надоврзам дека верувам. Верувам и во инста карма и во отплата преку најмилото. Впрочем и тоа е најчестата форма.

@TeddyGrey само убавини мила моја.

Пред да се породам брзо ми одеше одговарањето на постови. Сега некако цел ден ми треба да допишам со паузи.

И гледам грама наци преминале во психолози за добро поведение. Јебеш га форум се трпи.

На LunaGrey, kuc, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  2. GirlyGirly

GirlyGirly Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2018
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    702
    What??????

3. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.041
    Што не ти е јасно?

4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.769
    И јас сакам превод на ова, не го разбрав тој дел:^)

На Lolipop23, mal.ecka, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  5. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.041
    Порано на форуми имаше една група ликови дежурни да поправаат граматички грешки.
    Денес гледам нови ликови кои на секој пост ти делат насоки од библија како да се однесуваш.

На lovestoneddd му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.769
    ^а тоа заслужува да ги наречеш "грама наци". Слободно игнорирај, но не навредувај.
    Тука завршува моето понатамошно објаснување, толку.

На Skorpija25, Желба, eta и 14 други им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.353
    Ме нервира времево. Не сме ни за надвор ни за внатре. Досадно ни е. Ич не ми се иде по места ко џамбо... Таман се одвикнавме од дома седење еве пак дремеме сеа.
    Тоа погоре муабетот ќе го игнорирам.

На Biljarkata, Желба, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.817
    Допаѓања:
    323.911
    Иначе на мобилниот имам инсталирано програмче за пиење вода.
    И програмче 30 дневен предизвик-вежби.
    Решив да се стегнам малку.
    Можеби и разочараноста од тоа како изгледам ме прави апатична.Убаво е да си здрав и жив а изглед не е битен,ама битен е.
    Кога дојде моментот да неможам што сакам да купам и облечам, тогаш ми кликна дека морам да кажам СТОП.
    ...
    ...
    ...знам дека горниов ентузијазам ќе ми потрае не повеќе од две недели(facepalm), па пак по старо после:D

Годинава ќе одам на Кипар.
    Одиме цело друштво.
    Ќе го славиме мојот роденден.
    Договор падна и карти се купија.Сега сместување бараме и се радуваме како мали деца.Кликаме од радост.

На Biljarkata, Skorpija25, Lolipop23 и 31 други им се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.045
    Допаѓања:
    190.634
    Добра ви вечер :)
    Што се праи луѓе? :)

Гушкам маж и гледаме тв, откако бевме да се повозиме оти него место не го држи. Иако шетавме сабајлечки веќе еднаш. :D А и времево само за шетање е.
    Деновиве размислувам за многу работи. Некои, не ми одат по план и се нервирам. Некои, неплански ми дојдоа и останаа во животов и сега не можам да го замислам без нив.
    Веројатно мора да постои тој невидлив баланс, за да не натежне вагата на ниедна страна поише.

Знаете ли дека на Nat.Geo. има емисија која се вика Best places to pig out, каде се јадат превкусни и пресочни јадења? :P :D To pig out бе!! :rofl:

Морам да ви кажам колку сум се смеела денеска со свекор. :) Ви спомнав претходно дека има мотор кој го користи повеќе од 15 години, жива канта е. Ама си тера со него секој ден, неколку пати на ден, и битно кацига редовно носи. :D
    Е денеска многу полиција низ град, па како што си се враќал за дома, во близина ги приметил цајканите, и да избегне евентуален тикет, застанал и продолжил да си го турка моторот со раце. :D Ама цајканите секако го прашале зошто го турка а не го вози, и овој се извадил дека нема бензин. :D Го гледаме со маж низ прозор, доаѓа туркајќи го моторот со раце и со кацига на глава, се извадивме од памет мислевме паднал негде. Леле кога ни кажа. Уште ми се смее. :rofl: Па ни вика нас, тие мислат ќе се заебаваат со мене. Шлакнат. :rofl:

На Biljarkata, Kate Rina 93, bittersweet и 29 други им се допаѓа ова.
  10. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    73.123
    За мене best place to pig out Охрид мој. Значи да се јаде од сабајле до вечер, да ти пука стомакот, а ти си дотураш во тањирот. И ко си тргваш за дома, ти праќаат за попат. Ко да ќе возиме до Австралија, а не 2 саата до Ск. (facepalm)
    Не викам од утре на диета сум. Не не, веќе од мене тоа не. Ама посакувам да имам сила да истраам во таа желба за ставање затка на муцкава.
    Колку цреши изедов :sweat:, а и ракија испив, како беше @Yowannty може сега ќе мочам ликер ( мислам ти го кажа тоа, ако сум грешка сори)
    Кучиња улични сум хранела, ама па сум собирала по нив. Моето и уличното заедно јадеа, маж и жена беа, ко ќе забегаше моево и викав на Шарка, оди најди го Атос и го носеше фатен за врат, жими мајка не лажам :rofl:. Јас кучињата со кучешки имиња ги "крстев" ама на брат ми кучката Биљана се викаше, Биби нагалено, а морскотп прасе се викаше Пецо :D
    Одам да пружам алишта
    Убава вечер

На Skorpija25, Kate Rina 93, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.953
    Допаѓања:
    100.666
    Ај на џин тоникЧЕ, лечам депресија:wasntme:
    IMG_20190714_202525.jpg

На Skorpija25, Kate Rina 93, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.359
    Допаѓања:
    157.632
    Пред некој ден на фб ми излезе една слика од Кипар и натпис дека плажите на Кипар се меѓу најубавите на свет. Блазе си ви, паметна одлука, ќе споделиш искуства, важи :) ?
    Се прасосав, по нашкии pig out :) , не можам да дишам, лежам и преживам :whew:

На Kate Rina 93, bittersweet, fana и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.769
    @sweet.november дупло ракче, среќен роденден, да си здрава и жива, само убавини во иднина:^: :party: :inlove:

@WORRIED.BT само пиши дека стигнавте, и дали е се во ред:hug:

@referentka сеуште го памтам описот за малдивите;) чекам и за кипар, убаво да ни пишеш:inlove:

На sweet.november, Kate Rina 93, fana и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    6.007
    Допаѓања:
    183.418
    Лажеш :rofl:

На Kate Rina 93, Sofi.ja, Желба и 11 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.438
    Допаѓања:
    279.437
    Мислам дека не се збори за милениците, туку за уличните...

и тие се души... и ти ги раниш со маж ти, колку пати имаш пишано...

На LunaGrey, kuc, dunika и 2 други им се допаѓа ова.
  16. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    73.123
    Не бе и жена имаше, Пецка се викаше, се утепа од раѓање мали морски прасиња :) :)

На Biljarkata, Kate Rina 93, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  17. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    51.775
    Ако има совесни сопственици, нема да има улични животни, ниту пак некој има право со неговото задоволство да му штети на друг.
    Понекогаш работите можат да бидат многу едноставни ако се почитуваат основните човечки правила и норми.
    @referentka Убав помин. (y) Кипар е убав остров, само не бевме во турскиот дел и не успеавме да го посетиме главниот град што значи дека треба пак да се оди, ама каде попрво?!:wasntme:
    @TeddyGrey Честито вселување во новиот дом, мир и спокојство.:f:

На Skorpija25, petunija77, Kate Rina 93 и 16 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.817
    Допаѓања:
    323.911
    Ние крај на 10 почеток на 11 ќе одиме (на месец се мисли).
    Неможам сонце да ме пече а јас да шетам.
    Аја Напа,Никозија,Лефкара....
    Магнезиум во џеб и џом да не нема.
    И,не е скапо.Ни лет ни сместување.

На petunija77, Kate Rina 93, Milobebence и 18 други им се допаѓа ова.
  19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    106.651
    Јас вака

20190714_211513.jpg

На Skorpija25, petunija77, Kate Rina 93 и 29 други им се допаѓа ова.
  20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.045
    Допаѓања:
    190.634
    @EuHenIa ти спремна си ликерница да отвориш. :D И ја за некое време ќе пополнам капацитетите. :D

Имам овде едно такво местенце за прасосување. Викендов мислиме да тераме натака, па здравје после наредно лето. :D Иначе такво типично место при баба нели. Тие ако не те натупанат нема кој, и со јадење и со зборење. :D

@CameliaMiller и ја за нив зборам.
    Ја ги хранам оти ја сакам и кога имам време, а богами и кога имам некое евро плус за конзерва некоја и кило храна од лидл, а не дека некој очекува од мене да го праам тоа. Башка што јас обожавам мачки и сум потенцијална крејзи кет бабичка за 30 години од примерот на Битер, па не очекувам сите да праат исто како мене оти секој си е со свои приоритети, и уште помалце им кажувам што треба да праат и дека баш ради нив земјата не оди напред. |(

На Biljarkata, petunija77, Kate Rina 93 и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.