1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    51.775
    Добро утро:sun:

На Желба, WildMk, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.438
    Допаѓања:
    279.437
    Ти се закачив????
    Каков е овој коментар???

Се надоврзав на твое мислење, и патем, не сите знаат кој од каде е, или кој каде живее, или нешто трето.

Ако така гледаме, колку што знам ни ФеиМајнд не живее во Македонија.

И да, јасно ми е зошто на Битер и' е се' чудно, да доаѓам и јас од средена земја ќе ми биде. Не ја напаѓам, ја разбирам.

Исто имаше баш ти коментар околу тоа кој за кого треба да има емпатија, па не те ни "закачнав" иако 100% не се согласувам со твоето мислење.

Ама не се секирај, нема веќе да ти се закачувам.

На M&M, WildMk, kuc и 3 други им се допаѓа ова.
  3. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    51.775
    Не мора на секој пост да одвраќате ако не се согласувате. Ко ќе заверглате сега два дена ќе пишете за мачките?! :D

На Рила снег утрово и тоа доволно да се направи снешко.:nod:

На Skorpija25, Желба, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.801
    :coffee:Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе, цигара и фемина, заслужен одмор, почнаа денес децава на училиште, носи, враќај, кој што правел на училиште, забавиште, непрестано зборење триста на саат.
    Инаку едвај се чека среда за Lion King, сите песни, секој дијалог од трејлерите ги знаеме, да во множина зборам зошто сакала, неќела и јас ги знам песните и дијалозите.(facepalm)

Мислиш дека од 50 станари никој не се обратил до соодветните служби, одговорот им бил фрлете отров.
    Се обратиле и до оние здруженија за животни, креваат рамења, милион пати и се обратиле на комшиката која патем не е бабичка туку жена околу 40-45 години да не ги храни внатре во влезот, надвор нешто да се при прави за мачките таа си тера по свое, ако мислите дека е во ред да трпаат 50 станари ради хир на еден станар ок во ред, таа е хумана, останативе се мразачи на животни.

Инаку јас имам паничен страв од животни, тоа значи дека срце ми застанува од пуштено куче а не дека ќе тепам животни или пак дека ги мразам и не гледам како е во ред јас да умирам од страв додека се симнувам по скали со две малтене бебиња и тодлер додека мачки ми хискаат и се спремни во секој момент да ти скокнат.
    Хуманоста на комшиката секое излегување и влегување во стан ме чинеше срцебиење од над 180 на раб на онесвестување а да не зборам за тоа каков страв им се наби и на децата.

Ама јас не знам дали јас сум будала или вие едноставно мислите дека сите се должни да трпаат ради љубовта на една индивидуа.
    Како би ви било вие да живеете во зградата, значи не е зградата од татко и на комшиката па да прави што сака и да трпаат сите ради нејзе, никој не рече да не ги храни мачките, нека си ги храни ама надвор од заедничките простории и да си го собира нередот што го оставаат.
    И да ќе сметав дека е хумана доколку им направеше основни услови на мачките, значи да им поставеше песок наоколу, да им ставеше од оние ременчињата за болви а не полни со болви мачките, да собираше по нив, освен што купува по 10 тина паштети што е премалку за толку мачки ништо друго не прави ама ај она се грижи за мачките другите ги мразат.

Последна измена: 15 јули 2019
    На Biljarkata, Skorpija25, Желба и 26 други им се допаѓа ова.
  5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.045
    Допаѓања:
    190.634
    @CameliaMiller де Каме, и ја сум ти се закачила, ништо страшно. :)

Ја ти се извинувам, ако било надоврзување. Мене не ми стоеше за надоврзување, затоа и коментарот. Иначе да, во право си, и ја зборам за поголема емпатичност. Ама не можеме сите за се да сме емпатични и да очекуваме сите да се емпатични како нас, па разбирам кога некој не е за нешто или е помалку. Мислам.. некогаш тешко ми оди, ама човек, несовршен. :)
    Ќешки сите да сме емпатични за одредени работи. Некој за мачки, некој за кучиња, некој за китови. Па и на страна животните, за секоја останата ситуација каде е потребна емпатичност. Ќе цутевме до сеа.

За делот дека не можеме да знаеме кој од кај е ќе прескокнам. Оти пак ќе излезе сталкам, и пукам електрони, атоми и молекули, па некој може и да поверува.

На Skorpija25, Желба, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  6. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Добар ден, среќен ден:)
    Пупи ќе јаде мекици, за бебче, инаку на овошје ќе останев:tmi::D

На Skorpija25, Желба, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.152
    Допаѓања:
    33.904
    Ајде добар ден.
    Да се грижевме толку добро и за луѓето што се на околу, кои бараат корка леб кај стигнат или кои шетаат наоколу зборувајќи сами со себе веројатно никогаш нема да сретневме ни еден таков. А за жал се поголем и поголем број гледам од ден на ден. И да, повеќе ми е жал за луѓе отколку за животни.
    И јас се плашам од кучиња, дали треба да играм лавиринт за да однесам дете нормално пешки до градинка? На секој чекор куче, баш на секој. И не се мали.
    Баш ништо не се презема.
    Мм ме учеше како да се одбранам ама џабе, ако ете некое се случи да ни се с'сне не знам дали би била свесна да изреагирам ко што треба. Да е едно ајде. Ами цела компанија кај ќе се браниш.
    Татко ми пред извесно време пред маркет видел девојче ромче како му се пуштиле цела сурија. Вика едвај ги растерав со колата иначе ќе го нападнеа девојчето.
    А нема секогаш некој во близина за да помогне. И не секој би помогнал за жал.
    Жалосно ако кучињата скитници ни се пред се друго.

На Biljarkata, Skorpija25, Желба и 20 други им се допаѓа ова.
  8. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    а кој каде напишал дека кучињата му се пред СЕ друго?:^)
    Не прочитав јас такво нешто, те молам посочи ми.

И од каде таков заклучок дека тие што напишаа дека се грижат за животните, не се грижат И за луѓето?
    Јас на пример, лично,а и мојата фирма дава донации на одредени институции кои работат со деца.Не хранам само животни. Зошто мора да е или едното или другото?

Секогаш едното исто, а зине некој уста да каже дека помага на животни ,има коментари од типот луѓето се побитни.
    Небаре некој рече дека не се.
    И тие што најчесто мрчат, од мое искуство, не мрдаат со мал прст за никој освен за себе.

Последна измена: 15 јули 2019
    На irrelevant, M&M, duffi и 7 други им се допаѓа ова.
  9. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Добро утро ,кафе сите сте испиле ,јас у најава дека имам време и за тоа, многу обврски од сабајле
    Да се забрани незаконско множење на миленици ,сите да се евидентираат да се знае кое чие е , да се казнува кога ќе се види на улица без сопственик,да се намали цената за стерилизација евентуално матичен ветеринар да може да се спроведе .... ама....ај доста фантазирам
    За комшиите ќе треба една недела да пишувам ,мир немаме не се знае кога е ден кога ноќ ,нон стоп лупаат со топки под прозор иако на 500м од нас има детско игралиште ,сите имаат кучиња и си ги пуштаат сами да си шетаат оди објаснувај се дека на некој едноставно страв му е ,па деца во школо кога одат редовно вриштење пиштење имаме
    @WildMk ти го препорачувам плен да го гледаш ,го сватив како борба за опстанок ,и да ми пишеш дали ти се допадна :mm:
    Ми треба одмор :d:(poolparty)

На Biljarkata, Желба, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.152
    Допаѓања:
    33.904
    Мојата констатација не беше врз основа на она што овде сум го прочитала туку генерално во реалноста.
    Некој пре би хранел кучиња и мачки отколку да се сецне да помогне кога ќе се најдеш во ситуација пример ако ти скокне некое.

На Skorpija25, Peco, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  11. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    тој што е хуман да даде од свој џеб да нахрани животно сигурно би ти помогнал доколку ти треба помош.
    не би ти помогнал некој олош.
    тој што не би ти помогнал,мислам дека не би помогнал ни на животно.
    така да во погрешен кош ги ставаш тие што помагаат на животни.
    само затоа што ги сакам не значи дека ако нападне некое животно човек дека нема да помогнам на човекот, нон сенс ми е тоа.

На FreeMind, CameliaMiller, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  12. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    5.081
    Допаѓања:
    54.095
    Тој што храни кучиња помага и на луѓе, хуманост се вика тоа. А тој што клоца и мава животни нема емпатија ни кон луѓе, ова е моја филозофија што се покажала ко точна.

На Biljarkata, FreeMind, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.199
    Допаѓања:
    222.305
    Добро утро :yawn:
    Тмурно нека трае нека трепка ама знам дека нема од викендов очекуваме покачени темп па кога ќе запече оф леле мајко :drunk::drunk:

Направив два доручеци, ме тишти глава.
    Чекам да дојде маж па да одмараме ваљда на времево.

Попладне ќе треба да одиме на состанок за станот со газдарицата и ваљда нешто ќе потпишуваме.
    И сум среќна, почнав да замислувам :angel:

Маж вика ќе земел одмор у окт да одмара јас си мислам аха ќе одмараш :hai:
    Ќе мислам каде да му ја летнеме 8-|

Ај да одам хаосов да средам
    Довиџења:emo:

На Viktorijaaa5, Желба, M&M и 27 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.438
    Допаѓања:
    279.437
    Своите пари на што сакам и на кого сакам ќе ги трошам.

Најбош муабет е "место да храниш кучиња, оди храни дете"

А ти на пример, место да се замараш со моите пари, оди ти направи нешто, за луѓе, кучиња, дрва, ватевр.

Немам намера никому да давам отчет кои ќе бидат моите болки, ниту во нечиј џеб брцкам.
    Ниту па ќе дозволам некој во мој џеб да брцне, ни па да ми каже на каква кауза да се посветам.

Дали помагам на луѓе, нека остане мистерија ;)

На FreeMind, M&M, Milobebence и 7 други им се допаѓа ова.
  15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Тешки теми посабајлечки. Еве ќе се поделиме, едни ќе храниме кучиња, други луѓе и сите ќе бидат среќни и весели. Само да ви кажам дека куче нема да дојде на врата и да лаже дека детето му е болно од неизлечлив рак и бара пари, а после го гледаш седнат во кафана.

На Biljarkata, Желба, FreeMind и 18 други им се допаѓа ова.
  16. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    128.019
    Понекогаш ништо не ве разбирам:mm:
    Понекогаш се чудам од каде ја црпите енергијата за докажвање.....
    Уморна сум...бејбито си црпи од мене,малава ме цеди како лимон.Цел ден вришти ништо не и е погодено.
    Се надевам ќе биде убаво времето за надвор.
    Убав ден..
    П.с.После неколку загуби на куче,веќе неможам да ги сакам..неможам да се приврзам за ниедни.

На eta, Skorpija25, Dust и 24 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.817
    Допаѓања:
    323.911
    Ма на кого му е гајле каде трошам и за што и од каде ми се пари]:)

Мене деновиве ме изнервира друго нешто.Навидум сосема обично, ама незнам...можеби научив повеќе да ја слушам околината, па почна се да ми смета.
    Кога детето е инетливо, непослушно, немирно...па кога некој ќе рече ,,на кого се метна вакво, мајка ти/татко ти не беа вакви,,....или ,,инаетот на татко ти е,,|(...или ,,несмасна на мајка ти си,,... (и последно што чув) цело време се сопнуваш, баба ти беше таква (а жената веројатно имала низок притисок па често од нигде-никаде паѓала)
    Кои сте вие луѓе за да ја распрвате нечија генетика ?!
    На тие истите луѓе како добро може човек да им ,,залепи,, некој збор, ама ајде....батали, кој како сака нека се изразува.Нели, демократија:^)

Денес како да пукнала тиквата кај мене.Пукнато пердето.Што на ум тоа на друм.
    Дали ми е здодеано од лигавешки или сум спиела лошо-незнам, ама тешко премолчувам денес.

На Biljarkata, Skorpija25, Viktorijaaa5 и 31 други им се допаѓа ова.
  18. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    4.293
    Допаѓања:
    65.631
    @referentka што убаво ти дошло..мене никако да ми додје, се си трпам и се нервирам...

На Skorpija25, LejlaD, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.769
    Имам поклон гладиола од една бабичка:inlove: :inlove: :inlove:
    20190715_131745.jpg

Среќна сум:inlove:
    А и ова од фб ме насмеа, за нашата група +/-80:rofl:
    FB_IMG_1563180947545.jpg
    Убав ден:f:

На Biljarkata, eta, Skorpija25 и 30 други им се допаѓа ова.
  20. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.684
    Допаѓања:
    147.466
    Муабетов е позитив на денот :l: А и убаво е да те читаме пак вака позитивна.

Да се надоврзам на муабетов на @referentka за тоа на кого личат децата. Едно од моите има некоја чудна боја на коса, што никој во фамилија ја нема. Можете да замислите колку прашања добив - на кого е. Ама не можете да замислите какви одговори давав :devil:

Имајте убав ден лепотици. Јас вчера не си бев легната, ама не можев да пишам, лепотица сум, жими све :rofl:

На Biljarkata, eta, Skorpija25 и 28 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.