1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.438
    Допаѓања:
    279.435
    Абе џабе праиш муабет.
    Нема поента.

Како некој што секој ден работи со луѓе кои не се појавуваат на закажан термин, ако се 10 закажани, 4 нема да дојдат, дури немам ни желба да им објаснам каде е заебанцијата.
    Батали :)

На WildMk, FreeMind, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.438
    Допаѓања:
    279.435
    Хилтон велиш?
    SmartSelect_20190716-111430_Chrome.jpg SmartSelect_20190716-111444_Chrome.jpg SmartSelect_20190716-111506_Chrome.jpg

На dayla, WildMk, FreeMind и 6 други им се допаѓа ова.
  3. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Напаѓам? Што и кажав на Фана да не се секира,дека не е изградено ново? Па тоа ако е напаѓање...
    Па и јас сметам дека животни не се приоритет, нормално дека луѓе се, така да не знам каде си прочитала дека го тврдам спротивното.
    А да му помогнам на девојчето со колк и да ти закажам магнет,не сум толку моќна за жал.
    Змиите пробај да ги решиш, твоја општина е тоа, јас немам ингеренции, обичен приватњак сум.

Извини ама не создавам глутници, на моја улица има две кои се стерилизирани од мој џеб и истите две се со години тука и сите на улица ги сакаат и сите дечиња си играат со нив, така да пак ќе кажам ,немој да претпоставуваш што како правам,пошто не знаеш.

На dayla, WildMk, FreeMind и 3 други им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.822
    Допаѓања:
    114.756
    Дојди да ја видиш амбулантата и ќе ти кажам кој е пооштетен, може?
    Овде бебиња се лечат, само за илустрација, човечко суштество. Некни змија влегла внатре. И уште мислиш дека е приоритет Вардариште да се направи во секоја општина за да се спасат кучињата?
    Да, иронично одговараш, се потруди сите кои зборувале на таа тема да ги убедиш дека не било ништо ново направено. Како што ти не можеш да помогнеш не можам ни јас, јас не сум одговорна за уличните кучиња а види вака не се ни од општина туку од АХВ и Град Скопје. А не велам дека ти лично храниш глутници, туку сите кои ги хранат. Кај мене пред канцеларија се создаде веќе глутница од тоа што сите си имаат по некое јајце пржено екстра да го фрлат, некоја смрдлива виршла или леб мувлосан.

На friendy, An-na, Tajnaotrovna и 2 други им се допаѓа ова.
  5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Сериозно? Се разочарав :( Јас сум крива шо очекував повеќе (facepalm)

@TeddyGrey имаше право, денес навистина е вторник :angel:

Убав ден на сите :hai:

На WildMk, FreeMind, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.438
    Допаѓања:
    279.435
    Ти ми викаш работеле на прашањето.
    Прашувам што.

И "не мора баш Хилтон"
    Абе ајде.

На LejlaD и NarCis@ им се допаѓа ова.
  7. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Да, новата власт го смени името и постави нова директорка, која за разлика од претходната сака животни, ама не е сменето ништо освен што волонтери зачистиле малку.
    Тоа е , останува да се надеваме на подобро утре, се разбира не на цена на здравството на граѓаните, да не кажат дека сум рекла дека е ПРИОРИТЕТ стационарот:whew: :drunk:

На FreeMind, dunika, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    После ќе се жалите на глутници. Центарот за згрижување на улични животни, е баш за тој проблем. Се разбира, мора да се спроведат и законите за чипирање и стерилизација, со многу високи казни ако не се почитуваат.

На Желба, WildMk, Tajnaotrovna и 13 други им се допаѓа ова.
  9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    128.019
    Си дојдовме со бебе од вакцина,плачки,мрсули,колку сакаш.
    Центар затворен се спрема Пиво Фест.
    Кој иди накај Пп?
    Мм се погоди втора смена,ама ќе најдеме време да ја однесиме беба на кратко,многу битна ствар.
    Ништо не е ко што било...и фестивалов го нема истиот жар.

На Желба, Peco, WildMk и 17 други им се допаѓа ова.
  10. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Не Нарцис, да нема улични ама да нема ни нов стационар да се сместат кучињата.
    Луѓето го направиле овој проблем со кучињата,што ги фрлаат кај стигнат,ама никако да не им се ускрати на луѓето од нешто скраја да е.
    Ние сме тие,супериорните, ништо не е поважно од нас, сите животинки нека изумрат ,природата нека ја снема, само немој молим те нешто да му фали на човекот, изворот на сите проблеми на Планетава.
    И јас сум бе човек, и јас сакам да имам се, ама да можам да ускратам од мојот живот,макар еден комодитет, одма би се откажала , ако би направило разлика за почисти води,изумрени видови и уништена природа.
    Па не сум бе Планетата ЈАС,ќе се врти и после мене. Само нека продолжи да се врти, се надевам.
    Не ме цитирајте,не навлагам во никакви дискусии:*

Последна измена: 16 јули 2019
    На FreeMind, dunika, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.782
    Допаѓања:
    285.291
    А нема посебна тема за (не)грижа за кучиња:bandit:

На PUPICA, Желба, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  12. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.412
    @AngelOfArh кај е оваа амбуланта во Ѓорче?
    Мислев мислиш на големава кај поштата.

На LejlaD и Milobebence им се допаѓа ова.
  13. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    Подобро е кај Вас во Прилеп, кај нас во Струмица оваа година е најлоша, Перо Христов ќе пее:drunk:
    Добар ден и од мене.
    Исчистено, измерено и второ кафе испиено, а едвај е 12 часот.
    Толку сум болна, едвај дишам, ни оперил капки но далерон ништо не ми помага, страв ми е и беба да не ја фати.
    Од денеска нов режим на исхрана, колку си бев слаба пред да останам бремена, ама морам да бидам упорна.
    На денешен ден мм ме побара за жена, баш сакал да знам што ќе ми купи:rofl:
    Во врска со кучиња и мачиња, никогаш дома не сме чувале, кога бев мала едно куче како маче изгледаше ме апна и белек ми има оставено, и од тогаш не ѓи сакам.
    Откако дојдов во Германија, баш и некаков контакт немам до другарките освен со две нон стоп што се слушам, дел од нив дојдоа овде на работа, нит ги има да пишат нит ништо, баш ми е гајле:smoke:
    Едвај чекам да си извадам карта за дома, има да се изнауживам, баба и дедо едвај чекаат да ја видат правнуката, дедо уште од 7 саатот сабајле беше на фб пишал како се вика млекото што го пиела да прашал во аптеката дали го има:rofl:

На friendy, Желба, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.605
    Допаѓања:
    264.640
    Докторите не треба да работат во тоа нешто, што и да е. Сите се концесионери сега. Кучињата не можат да бираат ние можеме кај ќе се лечиме. Немојте дома со Систина и компанија не мислев на тоа.
    Секој проблем е проблем за себе, ако сме држава треба за сите сегменти да се грижиме. Затоа на Битер и е нејасно однесувањето тука, пошто е нелогично.

На Biljarkata, Желба, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.953
    Допаѓања:
    100.666
    Стварно уште за кучињата зборите? Ние луѓето се оправивме, па они дојдоа на ред...

Пишете ме и мене во наапаните.
    Периодов па и кога не сум била|(.
    Кај што ќе одиме на одмор, земјотрес јак...Луѓето светот го обрнаа, ние еднаш ќе мрднеме и не на раат:@.
    Мојов ми се јави, на раб на плачки дотеран заради тоа|(. Па као треба да чекам и мене да ме утеши некогаш, ахам|(.

Море и во агенција вртев, по негов памет, нАли(facepalm).

На friendy, Желба, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.822
    Допаѓања:
    114.756
    Во Дексион. Кај Геријатрија.

Не знам зошто мислите дека градоначалник сака да има кучиња по улици, дека сака да има вакви амбуланти, дека сака да е раскопано по улици и слично, ама луѓе во 21 век се соочуваме со вакви баналности, нормално е да ни смета. Главен и одговорен за кучињата, и комарците, во градот е Шилегов, а него гледаме колку му е гајле.

На friendy, Tajnaotrovna, FreeMind и 2 други им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.353
    Ден.
    Дојдов да одморам малце, ама глеам пак сте се фатиле за гуша.
    Амбулантите за деца се никакви. Условите за бездомни кучиња исто така никакви.
    Ние не сме тие што треба да седнеме и да збориме кое е приоритет.
    Се знае кое е приоритет. Ама да не се понашаме како планетата земја е само за човекот. Не велам дека некој тоа овде го вели, но знам приватно многумина што така се однесуваат и тоа ми е страшно грозно кај човечката ни наша раса. Бљак.
    И така.
    Јас арна. Демек. Тажна сум нешо ама ќе ми пројде.
    ВИе?

На Biljarkata, Желба, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  18. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    53.448
    Добар ден.
    Мене добар не ми е.
    Се успав сабајлево за на работа. Прв пат во мојов живот .
    Немаше да се потресувам толку, да беше друг месец, а не овој каде што се убивам од работа без слободен ден и на крај казната ќе биде парична. Бадијала го работам овој месец:@

Сакам се да постигнам , работа, веридба, свадба. Каде да трчам побрзо. :worried:

Од поубавите работи, пристигнаа бурмите, преубави, гравирани:inlove:
    Од сега би ја носела:inlove:

Паметно немам што да кажам, можам само да кукам зашто закаснив .
    Убав ден на сите:f:

На Biljarkata, Желба, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.480
    Допаѓања:
    206.905
    @Emy867 ич не се мислете, одете. Таму секако стално маваат земјотреси. Не дека те утешив со ова, ама па, еднаш се живее. Сигурна сум дека се ќе биде во ред и дека убаво ќе си поминете.
    И јас не сум баш расположена утрово, лоши вести имав. Башка една ситуација ме мачи, не знам како да ја решам. Ама знам дека на крај сигурно ќе излезе нешто. Но со лошата вест никако не можам да се справам... пукнав.
    И кај мене најава за климакс, апропо муабетот пред некој ден. Или може така ми се чини... можеби е само резултат на промени на клима, стресови и нервози. Кога ќе научам да си го чувам здравјето?:fubar:

На Biljarkata, friendy, Желба и 20 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.438
    Допаѓања:
    279.435
    Баш така, истото го кажав.
    Вината си е на Град Скопје, во комбинација со АХВ која е должна да се занимава со вакцинирање, стерилизирање, чипирање итн. како и КХС до сега, ете сега ќе се занимава новава агенција.

Луѓе најмалку 10 години молеа да волонтираат во Вардариште, значи за 0 пари, зошто прво Коце не прифаќаше ни под разно? Шилегов па божем нешто прави, на жими таквата.
    Зошто не дозволуваа волонтирање?

Второ, барем 15 години се моли Град Скопје да дозволи отворање на стационар кој ќе користи 0% државни пари. Ќе функционира од донации. Знаеш колку донации нашите здруженија не можат да ги добијат затоа што немаат стационар? А државата не им дава.

Град Скопје се' што треба(ше) да направи е да даде локација, надвор од град, каде што ќе се направи стационарот.

Еве веќе завршува втора деценија... јок.

Да им се дозволи на здруженијата да имаат стационари, ќе можат да добиваат мн. повеќе пари од странски донации. Сега за сега странците само вдомуваат, праќаат храна, плаќаат пансион понекогаш.

На WildMk, FreeMind, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.