1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    28.877
    Исто

На Желба, Sexybaby86, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  2. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    51.775
    Marick, Izdrzliv, Mr. Right, John snow

На Желба, Sexybaby86, Peco и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    2/90
    Ќе бројам ден без цигари.
    Си поставив цел од 90 дена да не запалам. За почеток:)
    Мрдам,претам,дишам.
    Дома сум си.
    Нели и сталак за инфузија си имам:).
    Диши диши три пати дневно. Се мршти маШ,не му се допаѓам ,ама тоа е, требаше здрава жена да си бара. Не све што е помладо е поубаво и поздраво:D

Супи вари,салати прави, овошје лупи. Ама кујната е лом]:)
    Чиниш именден сме славиле. Све живо е за миење.
    Ќе го викнел утре девојчето,ем друштво да ми правела:)
    Ама стварно ништо не ми се фаќа. А не можам да го гледам хаосот.
    Јас не знам како може да му е толку тешко садови да измие. Не фаќа и не фаќа. Дури на плачки ја тера ако му речам да измие некоја чинија.
    Ај ќе усиса ,ќе изџогира понекогаш, па и ќе зготви и алишта може да собере од сушара. Ама прашина и садови му се смрт. Не можел и не можел:|.

Ме немаат запросено никогаш.
    Нели јас го запросив љубовчето на фб-ко:D
    Мм често се смее дека тоа му било единсвеното фино нешто што го прочитал на фб:D
    Да си станеш така некоја среда, да си земеш кафенце во рака, да уклучиш ФБ да разлисташ што има и :!: ДА прочиташ дека си се верил со девојката со која моментално сте скарани :lol::lol:

Се гледа дека сум поарна.
    Ама еве го , ме вика.
    Уште малку инхалација со кислород требало:(
    Ај одоХ да дишам:hai:

На Biljarkata, Желба, Sexybaby86 и 32 други им се допаѓа ова.
  4. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Јас не сум запросена, туку прелажана :worried: Али сериозно, не се просевме, падна договор. Јас победив, тој не толку многу и така.

На Biljarkata, Желба, Sexybaby86 и 22 други им се допаѓа ова.
  5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.045
    Допаѓања:
    190.634
    Запросување ниедно, брак еден. :D
    Си напраивме муабет дека сакаме да живееме заедно, и пошо од различни страни, мораше да се потпишеме, иначе претходно бев во филм - не за брак. :wasntme: Сега пак ми е мило. Ми значи апсолутно се што имам со него, секоја воздишка што ја вдишувам со негов мирис, па и листето со нашите потписи ми е посебно сега. :inlove:
    Кога напраивме 6 месеци официјален заеднички живот, ме изнесе на вечера и ми купи симболично прстенче од пандора во знакот на етернити, оти немавме никакво традиционално просење. :)

Добра вечер :)
    Кога сме кај пандора и вечерва ме изненади со подароче. :inlove: Ма да ја друго имав во план, ама нели на подарен коњ заби не се бројат. :wasntme:

Фамилијарно пред тв, ние двајца, старите, и мачор трчка навака натака бркајќи ја новата играчка. :)
    Биг фет хепи фемили. :)
    Не можам да кажам дека би можела да се навикнам вака. Не можам. Јас сум многу повеќе самотњак, и приватноста си ја ценам екстремно многу, а тука ја немам. Ама, за кратко е, па ќе преживеам. :)

Хепи, мафините мх мх мх би ги мафнала во еден здив. :P
    Поздрав до зетко. :wasntme:

На Biljarkata, Желба, Sexybaby86 и 34 други им се допаѓа ова.
  6. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.152
    Допаѓања:
    33.904
    Здраво друштво.
    Вечер фати дур пишам нешто. Временцево погодено за правење палачинки, направени и главниот уште ги нема пробано, демек со сирење ќе јадеше како и стално, ама ја виде лубеницата и толку беше. Ќе му стои делот.
    Денес во градинка не го бендисал ручекот и им рекол дека е болен па не можел да јаде.(facepalm) Снајди се па живеј, такво време дојде. Малкуцка му течеше носето викендот па си поврзал приказна. Па ајде се објаснувавме дека ако е болен сигурно не би го пуштила да оди во градинка, туку си седиме дома тогаш.
    Мм направи за ручек турско јадење Menemen, видел и пробал нешто ново, го фатило око па да сме пробале и ние. Убаво е ме бендиса, добро е за промена од секојдневно мени. Според состојките нешто како летната манџа која беше овде на дневен ред. Тој повеќе сака да експериментира со нови јадења и рецепти, јас си терам класика. Повеќе сакам за десерти да експериментирам, некој нов рецепт да испробаме. Благари сме и двајцата, иако во последно време колку можам го избегнувам и заменувам со овошје.
    Ај доста беше за јадење.
    Најдобри другарки имам две, двете ми се од основно школо, се гледаме редовно, кога не се гледаме во контакт сме претежно на вибер или се слушаме...
    и секако две најдобри колешки од факс кои многу си ги сакам и иако не се гледаме често не се забораваме. Ми недостига секојдневната дружба со нив 2 баш си бевме погодени, имавме баш убави моменти поминато заедно. Едни од најубавите години, студентските денови.
    Запросување, хмм кога ќе размислам сум немала некое класично. Дали за матурата или набргу после тоа добив на подарок златно прстенче од него. Демек подарок за матурата ама и двајцата веќе потајно си знаевме што значеше тоа прстенче. Подоцна години живеевме заедно и моиве ако не не притиснеа немаше да ни текне ни за регистрација, ни за свадба. Арно ни беше. Мини свадбата за нивни атер ја направивме, да се развеселела куќата.:) Убаво ја развеселија Трио Гранде и после тоа регистрација, венчавка па во ресторанче. Едвај сме издржале ама весело беше. Кога ќе се сетам само дека во 5 до 12 вежбавме обично танго, да не се избрукаме де. :D На крај сите изненадени пријатно од невестата и момчето многу разиграни, а мислеа дека едвај ќе станеме да играме. Тоа е, весељаци сме во душа ама не сакаме баш да се експонираме.
    Доста беше за вечерва...уште малку секој детал ќе ви го откриев:wasntme:

Едит: Најјакиот момент кога ја гледаме свадбата со синко прашува зошто тој не бил на свадбата. Па дури и се лути зошто го нема. :lol: Со тешки маки се објаснуваме ама пак не му е баш јасно. Се до следниот пат кога ќе му текне пак да ја гледаме.

Последна измена: 16 јули 2019
    На Желба, Sexybaby86, EuHenIa и 23 други им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.353
    Мене 3 ама мислам еднаш, уствари првиот пат, дека типот беше депре и мислеше дека ќе се опрај ако се ожени. Па не го рачунам. Ај ќе речам 2.
    Иначе у тие 2 пати не спаѓа маш ми. Со маш се 'договоривме' да се земеме јер сакавме деца да имаме и ај као демек да не е вонбрачно. Сега гледам дека и да не сме се зеле исто ќе ми било.

На Желба, Sexybaby86, EuHenIa и 19 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.407
    Допаѓања:
    222.528
    Едно ептем политичко прашање-бојата за коса на Рускоска ептем ме бендиса,да не одам во тема -коса,оти ниту ќе добијам одговор.На која од вас ви фаќа око за бои,се си мислам на очиве и тенот баш ќе ми одговара.Врти мојов по каналите и колку ме држи глас му викам да врати кај Рускоска на тој канал,си помислил кој знае што ново објавува,а за бојата на коса ми беше поубо да ја видам(facepalm)-шлакната сум признавам:D

На Sexybaby86, EuHenIa, Sofi.ja и 14 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.782
    Допаѓања:
    285.290
    У мое време немаше просење ,се беше ствар на договор и како нормално после дипломирање по 6 г врска тоа следува .
    Е година и пол пред тоа правеме као веридба нешто,збор дадовме по нашки за да можам кога идев за викенд да останувам кај него.И тоа пред се по моја иницијатива оти ми се смачи од пиење кока кола во кола.:!:
    А ова сегашново запросување баш ми е симпатично,лани во Острог еден дечко ја запроси девојката јас си поплакав.Денес една млада познаничка добила прстен на видиковец пред Св Стефан.Штоубаво:inlove:

На Espadrila, mal.ecka, Желба и 25 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.345
    Бившиот шо ме тепаше сакаше да се ожени со мене.
    Една ноќ, кај него бевме, се испокаравме ептен, се изнервира, ќе се фрлал низ тараса, ме изнатепа, ги разбуди сите во куќата и им кажа дека ќе ме оженел... таа вечер.. Таа вечер да сум останела кај него, засекогаш...
    Татко му среќа, виде дека не ми е мене тој филмот, туку син му е чакнат, и го убедивме некако дека не е паметно, во 3 сато сабајле да им се јавуваме на моите дека ќе се мажам... Ќе се испотресат.
    Демек, почекај до утре, па почекај до задутре, па почекај уште некој месец...
    И не дочека...
    Уште 3 години ми требаа да го откачам. Уште три години го избегнував, а официјално кажуваше дека сме во врска... уште 3 години се борев, практично сама со него... И се изборив... За среќа.

Се мислам, како би било да е ќерка ми во таква ситуација.
    Па цел град има да го распалам, ќе пријавам во МВР, се' ќе направам да се спаси што е можно побрзо...

Се прашувам, дали има некои бракови кои вака се започнати?

Не се сите приказни романтични...

На mal.ecka, Желба, Sexybaby86 и 27 други им се допаѓа ова.
  11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.779
    Допаѓања:
    93.313
    Ако си со светол тен, да.
    На многу светли лица убаво стои оваа боја,дава живост бидејќи со многу светла коса изгледаат испрано.

На Sexybaby86, kuc, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.769
    Јас сум русокоса, ако треба нешто прашај.
    Фарбана, прамени извадени, редовно серум со колаген ставам, денес ботокс ми ставија на коса:o ( појма немам што е тоа)
    2 пати неделно на фризер, на 3 недели прелив ми ставаат.
    Корен ми средува.и ич не ми е тешко да ти кажам. :inlove:

Запросена сум еднаш-со клекнување на колена, на мојот роденден.:inlove:

Јадиме праски и гледаме нова серија на ХБО со мм. Магионичари:inlove:
    Затоа само лајкувам и бегам:hai:

20190716_221316.jpg

Последна измена: 16 јули 2019
    На Желба, Sexybaby86, Tajnaotrovna и 21 други им се допаѓа ова.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Ова е некоја џинџер, бакарна боја. Јас имам светол тен и зелени очи, мене убаво ми стоеше. Мислам дека и со сини очи ќе одговара.

На темата на @mareane Имам неколку убави пријателства, но се понови. Склоп на околности, од основно и средно со тие што сум била блиска, се расселиле по светот. Овие ми се од факс, од работа и од страна на маж ми. За жал, уште си одат од земјава, ама гледаме да одржуваме контакт. Обавезно на секое доаѓање, ние правиме дружба.

@WildMk има такви бракови. Ехехеее и тоа со ветувања дека штом се земат, ќе се сменат и тие.

На WildMk, mal.ecka, Желба и 21 други им се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.841
    Допаѓања:
    145.581
    Никако не можам да ги разберам жените кои се мажат со надеж дека ќе смени.
    Пијаница, коцкар, тепач, болно љубоморен тешко дека тек ќе се менува. Или па жената ќе го промени.

На WildMk, mal.ecka, Желба и 23 други им се допаѓа ова.
  15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Заслепени се. Од Љубов. Затоа од најрани нозе воспитување. За жал некои и се растени во такви средини, па тоа им е нормално.

На WildMk, mal.ecka, Желба и 17 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.782
    Допаѓања:
    285.290
    Заслепени ама јас тоа не го мислам за љубов.Кој знае од што ама тешки психопатолошки врски има .И во денешно време што мислев дека со тек на време ќе станат жените послободни посамостојни.Ама гледам дека слабо.Имам две женски и најмногу од ова ми е страв.
    И зборувам,укажувам,ама незнам кој слуша...

На WildMk, mal.ecka, Желба и 22 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.407
    Допаѓања:
    222.528
    Ви благодарам девојки,@Cosmi ,@Alishan30,NarCis@,бојата ми е за нијанса посветла од на @Аlishan30,накај беж плаво,но бел тен и зелени очи мислам со таа кон бакарно дека поубаво би ми стоело.Прво ме асоцираше на една боја од Аура ама таа некако по дреч ми се чини затоа прашав.Колку бои сменав годинава од црна па до беж плавово,мојов вели секој ден со друга боја си-да не те утнам на улица:D.Уште џинџер годинава не бев:tmi:,но се ми се чини слична боја имав во фазите измеѓу,но не баш....

На Желба, Sexybaby86, Tajnaotrovna и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Запросување едно и единствено, неколку дена пред 25ти роденден. Ми го знаеше ставот за просење на роденден, па се мислел дали пред или по роденденот и одлучил пред . Никој не ни веруваше, сите мислеа се зезаме :lol:

Кога излегоа Тинекс картичките им дадов по една од малите на мајка и сестра, и забораив дека дадов. Јас ептен ретко пазарам таму, ама ете тие си купувале по нешто. Испазарив денес, и за да платам на каса ме прашуваат дали сакам поените да ги користам јер ми истекуваат наскоро. Како пријатно се изненадив коа сметката ми се преполови :inlove:

На andrejko82, WildMk, mal.ecka и 23 други им се допаѓа ова.
  19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Баш. Не мора да е ни физичко насилство. Во такви токсични средини да живеат и деца да гледаат, ми е ненормално. И уште пожално, некои опстојуваат со децении во брак.

На WildMk, mal.ecka, Желба и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    55.632
    Јас апла џинџер бев пред три-четири години и користев фарби од типот на Кене и Лореал, арно ама ми се смачи да давам пари а и џинџерот решив да го понеутрализирам демек, и да ти кажам право почнав да се фарбам со една боја од 70 денари Арома се вика, бројче не ми текнува, бидејќи не сум фарбана половина година сигурно, сега ми е како омбре дека бајаги порастена ми е :D(и јас сум за фарбање) Побарај од таа Арома ја има во сите маркети, на каталог и на самата фарба личи како јак џинџер, ама не фаќа така, фаќа баш како нијансата на Вилма.
    Пробај си, ама ако ти дојде многу џинџереста, оти сепак и до влакното зависи, не сум јас крива :D
    Ама мислам дека нема да згрешиш:$
    Ама ти кажав, или-или:rofl: се надевам ме сфати:D

На Sexybaby86, Tajnaotrovna, Sofi.ja и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.