1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    51.775
    Синоќа на фаст форвард го гледав Crawl, го спомна некој овде. Досаден беше малку, но дава убава порака за семејството.
    Денес по не знам кој пат го гледав Sixt sense, душата ми се стегна на неколки сцени. Го сакам овој филм уште со неколку други.
    Сега следен The invisible woman ќе видам колку вреди.

На WildMk, petunija77, Milobebence и 13 други им се допаѓа ова.
  2. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    @LejlaD ако решам цинџер пак, ради тебе ќе биде :nod: Ама да знаеш, фризерот мој ќе ти се налути (lalala) Јас оваа боја ја користев e43e89d5374880f1fdccf807773e3e15.jpg , ама посветла испаѓаше.

На petunija77, Milobebence, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.359
    Допаѓања:
    157.632
    И јас ја користам Сиос, ок ми е, само не оваа нијанса.
    Не ве исчитав уморна сим ќе спијам. И искрено ќе почнам да скокам страници зошто бесконечно се натега на некоја тема, последно застанав уште кај натегањето со кучињата и се уморив уште толку. Може скокнав на последниве неколку страни пак некоја тензија ама се надевам дека не :)
    Ми се спие ми се плаче :yawn:, добра ноќ :hai:

На WildMk, mal.ecka, Желба и 14 други им се допаѓа ова.
  4. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Чекај, не легнувај. Не кажувај либе добра ноќ :D Не се натегаме, баш убав муабет си правиме. И да ти кажам право, ми фали мојот дупли профил :hug:

На WildMk, mal.ecka, Желба и 19 други им се допаѓа ова.
  5. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    55.632
    А оти денес не сте баш активни:^)
    Како за малер, цел ден окапав тука, и само неколку женчиња пишувате, а да се исклучам до утре ќе имам 100+ мислења, ако не и повеќе:rofl:

На WildMk, Желба, Milobebence и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.769
    Еве тема:
    Колку сакате правдата да победи?
    Милион пати ударам со глава во ѕид и не сваќам, дека не требало да барам правдина.
    Вреди ли?
    Некој видел ли аир од докажување?
    Кога ќе пораснам и ќе сватам дека многу од луѓето се алчни, злобни, користољубиви?

На оваа ли возраст треба да си ги поставувам овие прашања?

Зошто филозофијата, ми дозволува вака да размислувам.
    Дозволуваш свесно, да некој те прави будала, знаеш, и продолжуваш....

Забегав малку, но размислувам за ова деновиве, и би сакала добар и логичен одговор, но, нема, за жал.

На WildMk, Желба, Milobebence и 20 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.438
    Допаѓања:
    279.435
    Сакам, ама знам дека нема :)

Башка што правдината е широк поим, нема црно и бело.

На WildMk, Milobebence, LunaGrey и 10 други им се допаѓа ова.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Алишанке, темава :( Исто ко тебе. И се тешам дека некогаш навистина не вреди. А секако ќе се нервираш, тоа е проблемот. И во такви ситуации си ја пејам Лет ит гоу и си мислам дека сум Елса :|
    tenor (3).gif
    А некогаш и вака пејам :|
    tenor (4).gif

На Ariel, WildMk, Желба и 21 други им се допаѓа ова.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.779
    Допаѓања:
    93.313
    Јас си барам правдини од дете.
    И знам дека не секогаш има правдина ама јас секогаш си верувам дека ќе победи.
    :wasntme:

На WildMk, Желба, Milobebence и 12 други им се допаѓа ова.
  10. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.270
    Допаѓања:
    27.140
    @Yowannty далеку си ми многу, инаку веднаш ќе направам уште една тура, и за тебе и за снашката моја со најубаво име :*

Сваќи сме со Јованти инаку, затоа вака :)

Мене само мм ме има запросено, лани на Велигден, со клекнување на колена, ама многу оригинално беше. Имаше напишано разни пораки, и преку игра јас го барав јајцето за Велигден. Низ цел стан ме прошета, за на крај да барам во фрижидерот :) И тоа на крајот не беше прстенот, туку само финта да се свртам на другата страна за тој да клекне и да ми даде прстен :) Преубаво осмислено му беше навистина. Си ги чувам сите пораки еден ден да раскажувам на внуци :)

Сакам да се шатирам, неколку години по ред фризерот ми прави од тие новите техники, без фарбање на коренот и супер изгледа. Сега не сум средена во косата откако останав бремена. И гледам белите влакна само се множат, катастрофа уште на 28год.

Еве пак сите заспаа, јас пак последна. Ама сега се гасам оти преморена сум. Ајде добра ноќ :*

На WildMk, mal.ecka, Желба и 22 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.782
    Допаѓања:
    285.290
    Мразам неправди,многу се нервирам ама не се докажувам ...знам дека тој од спротивната страна најчесто е некој кој не може ни да ја свати неправдата или дека само неговото е секогаш во ред...

На WildMk, mal.ecka, Желба и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.769
    Ги оставам и јас работите.
    Но еднаш ќе си речиш ТОЛКУ, нели е доста.
    Кој знае колку чудна сум во тие моменти, и колку изгубена кога веруваш дека се е ок.

Правдината е широк поим но јас зборувам за секојдневни ситуации.
    Кажав еднаш, нема јас да го управам универзумот. Но, би сакала да променам бар нешто.
    Амбиции ли се, што ли се, еден ден ќе сватиме.

На WildMk, Желба, Milobebence и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.189
    Допаѓања:
    26.576
    Здраво друштво :hai: се надевам дека сите сте добри :inlove: честито за сите убави работи кои ви се случиле, не ве следам редовно со бебка сум цело време :inlove: мало ѕверче обесено на ц***а.... отварам цело време да се надоврзам на некоја тема и гледам 500-600 мислења и се откажувам.... Сега фатив тема за другарките.... Имам две најдобри од 3 години се знаеме, заедно пораснавме..... Покрај дружбата од мали нозе имаме и иста судбина, да растеме со по еден родител :( и да се бориме за животот на нашите родители, но на крајот да сме победени, не победници.... :(:(:(но што е тука е.... Не би да зборувам за тоа.... Ова времево ме фрла во депре муд... :^) откако се породив не сум истата јас :^) станав нервозна, избувлива и превнимателна околку бејби.... Имам помош од свеки ептен голема, и некогаш се фаќам како ќе и префрлам нешто без потреба, во афектна состојба :worried: не го сакам тоа :worried: после ми е мака :x.... Плачка си останав..... Ајде доста е....

Просидба се случи пред две години, прв пат отидовме на Бигорски манастир и таму добив прстен :inlove: преубаво чувство и засекогаш ќе ми биде потсетник манастирот :)

@Alishan30 јас те замислував скроз поразлична не како плавуша и со светол тен :wasntme:

Едит: просидба од мм :D млада сум за втора, а и не ни планирам второ мажење 8)

На Sandrin4, WildMk, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    55.632
    @Alishan30 Сакам секогаш да можеше да победе правдата, ама за жал неправди се случуваат на секој чекор...
    И јас се нервирам, и си ставам на срце кога гледам наоколу неправди, зборувам за примери од околината на кои можам да влијаам, ама за на глобално ниво тешко, бидејќи неправдите се вкоренети и всадени во сржта на трулово ни општество...и нели, увек победује ко је јачи ;)

Може звучи како клише, не сум воопшто совршена, и јас грешам да, ама пак исто сум и многу наивна, да не речам на моменти и глупичка, и баш поради тоа што сум немоќна да се изборам под ова сонце си заработив анксиозност, токму поради она "дозволуваш некој да те прави будала и свесно продолжуваш" само за да не ги изгубиш тие личности на кои и не им е гајле дали ќе те изгубат тебе, и се така во круг.
    Во денешно време не вреди да си баш добар, тоа некој јако го користи, и не дека не знаеме кога некој е алчен и користољубив, само изгледа лесно го прифаќаме тоа, за нели ние пак да бидиме добрите наивчини, и да ни прави кој што сака додека се тешиме-ќути има и полошо...во голема мера и самите сме виновни...

На WildMk, Желба, Milobebence и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.769
    @Ygritte фалеа твоите постови со смајлињата:inlove:

Неколку пати имам пишувано дека сум русокоса, дури и се шалам на моја сметка за вештачката интелигенција, кога не кликнувам на некои постови од прва:D 8-|

На WildMk, Желба, Milobebence и 13 други им се допаѓа ова.
  16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Не се амбиции, само некогаш ти доаѓа преку глава.
    Неколку ситуации што ми се случија изминатиов период ги препуштив на "универзумот". Буквално решив да не мислам на нив. Дали сами се наместија коцките, или може некој се борел за себеси, па се изборил и за другите, вклучувајќи ме и мене, и така се потсредија некои проблеми.

17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.769
    ^^Убаво ми е вечерва како некако смирено сите пишувате:hug: :hug: :hug: :hug: нека продолжи вака8-|

На WildMk, mal.ecka, Желба и 13 други им се допаѓа ова.
  18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Плукни си под пазува, тури сол преку рамо и преврти ги гаќите :rofl:

На WildMk, mal.ecka, Желба и 20 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.407
    Допаѓања:
    222.528
    Сакам победа на правдата,но шипинки.Од докажување аир не сум видела до сега,небаре со глава во зид.Дека луѓето се злобни,алчни користољубиви еден куп пати на своја кожа осетено.Калимеро нема правда испаѓа синдром дека имам,но во реален живот начесто така ми е.Продолжувам оти бесцелно ми е докажување дека будала ме прават,само ѓи прашувам дали мислат патрони дека џвакам или мастило дали им се чини дека пијам.Остарев и не најдов начин да се справам,би сакала да имам остар јазик или да сум како некои без кочници,но после од како ќе си размислам па и не сакам.....

20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.769
    Меркур премина во Венера изгледа, па се смирија страстите:rofl:

На WildMk, mal.ecka, Желба и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.