1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    6.007
    Допаѓања:
    183.408
    Еве ме, пред спиење да ве ѕирнам што правите. Ако сте умни ќе ве частам наполитанка. :rofl::rofl::rofl:

Каде има сила, нема правдина.

На Viktorijaaa5, vitamina, kuc и 26 други им се допаѓа ова.
  2. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    55.632
    @Peco Јас прееска јадев Јадран наполитанка, во мое село политанка велат и обланда :D

Ај послужи натаму:lol:

На Ygritte, kuc, mal.ecka и 16 други им се допаѓа ова.
  3. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    28.877
    Да ви кажам една случка од пред повеќе од 10 години. На другарка моја и го украдоа палтото пред нос. Апла. Јас таа вечер не бев излезена, наредниот ден ми кажаа. Многу се изнервирав, повеќе отколку за себе и барав начин како да ја поправам работата. Таа никако не ми даваше да реагирам бурно, трпеше и се нервираше секој ден. Следната зима јас бев сама излезена (без моите другарки) и случајно ја видов гуската што и го украла палтото во истиот кафич кај што бев излезена. Фино лепо си отидов во гардероба да видам што палто носи и го познав она од другарка ми. Поштено си го земав, си го пикнав во ташна и си заминав.

П.С: Немој некој сега да ме пријави во полиција, полнолетна бев и тогаш :tmi:

На Viktorijaaa5, WildMk, kuc и 30 други им се допаѓа ова.
  4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.769
    @Annath со овоа чудово за вода, мм вечерва скрши втора чаша. За неполна недела, веќе.:envy: :devil:

Првиот пат се смеев, ајде несакајќи беше. Ама сега спискав за вторава, ко лудача во 12 ипол. И во понеделник му кажав за роденден нов сервис чаши да ми купи:D како бре ги крши, ги закачува, и сол ги стори?

На WildMk, Kate Rina 93, Желба и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    6.007
    Допаѓања:
    183.408
    Да не заборавите да измиете заби после. :rofl::rofl::rofl:

На Viktorijaaa5, kuc, Kate Rina 93 и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    тенко е стаклото, не е човекот крив, не го карај ;)

На kuc, Kate Rina 93, Желба и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.769
    А на гостите за роденденот сок ќе им стаам у чаши со дедо мраз:rofl:
    Жими тие ми останаа8)

На kuc, mal.ecka, Kate Rina 93 и 13 други им се допаѓа ова.
  8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    18.091
    Допаѓања:
    124.341
    Мразам неправди до толку што солзи на очи ми доаѓаат.
    Голема неправда ни е нанесена мене и на другите колеги на работа ама освен да дадам отказ нема како да ја поправам, уствари и да дадам отказ неправдата пак ќе си стои само што мене ќе ме нема, па терам и се трудам да не мислам на тоа. :( :doh:

На WildMk, kuc, Kate Rina 93 и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.769
    @Peco ве почасти со наполитанки, за мојот нов аватар. После 1 година со помош на @John Snow ја сменив депресивната сликичка:hug:

На WildMk, kuc, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Затоа се чуваат чаши за по дома и чаши за пред гости. :lol: Ко за беља на тие за пред гости редовно им се дешава нешто, овие за по дома си стојат здрави, читави :D

На Ygritte, kuc, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    55.632
    Тогаш Марфи работи на велико, ехе како се брукам пред гости, не само со чаши, ами со се по ред:D

На kuc, Kate Rina 93, Milobebence и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Тек коа ќе се омажиш и маж ти коа демек ќе помага ќе видиш шо е брука :lol: Или ако гостите стасаат додека не си дома, а маж ги пречека. Значи редовно мора да стаи некој тањир што не е за пред народ, напукнат, излупен, оставен за фрлање. Или едни метални шо ги користеме само за по дома. Леле еднаш коа ставил колбаси во едни длабоки чинивчиња ко за сладолед, за пудинг :tmi:

На Peco, kuc, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    55.632
    Тие напукнатите и излупените во секој дом ги има, греота е да се фрлат, мене најслатко ми е јадењето во нив, и во едни чингени од времето на баба ми, и само во нив си јадам:rofl:

Ме пресмеа со ставањето на колбаси во сад за пудинг и сладолед, ама и за тоа дека вадел само напукнати, е тогаш тие напукнатите и излупените, да ги собереш во едно место само и да напишеш внатрешно порака некоја како потсетник, нешто во стилот овде не чепкај, не е за гости, белки ќе му текне кога ќе посегне да земе:lol::lol:

На Peco, kuc, Kate Rina 93 и 16 други им се допаѓа ова.
  14. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    12.337
    Ајде бе ве на важите мажи барем им текнува да принесат нешто, дм ни тоа. Му дошол еднаш другар а јас бев излезена и кога влегов гледам само сок на маса ќе пропаднев од срам :$ После му се скарав ај да немало океј ама секогаш има грицки и благо.

Гледам за запросувања сте збореле. Ние сеуште неможеме да се одлучиме на тој чекор. Немаме никаква пречка ама ете при самата помисла за брак се плашам а и тој. Сега ни е супер, без обврски, лабаво. Сакаме уште некоја година така да си проживееме пред да се решиме на брак.
    А некогаш ме плашат мисли да не правиме грешка со тоа што одолговлечуваме чисто ради наш кеиф, да не жалиме еден ден што порано не сме почнале со семејство. Знам дека имаме фора уште некоја годинка пред да почнат нашите да налегаат за брак, па веројатно така и ќе се случи.
    Им се восхитувам на храброста што ја имаат тие што одлучуваат да се мажат моментално. Ние се нешто анализираме, калкулираме, планираме и ништо не оди по план.
    Ајде барем уживаме во моментот, исполнета ни е сегашноста.
    Добра нок |-)

На Ygritte, Rama, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.359
    Допаѓања:
    157.632
    Пред некој ден баш на фб гледам една личност што е олицетворение на користољубие, алчност, кршење на сите правила и права само да се дојде до повеќе пари, со 0 морални вредности, шернала некоја икона со некоја семе синапово порака како ако правиш добро со добро ти се враќа дрн дрн... да ти се :puke:
    Сакам правдата да победи ама не вреди да се удира глава во ѕид со вакви луѓе, секогаш они победуваат за жал.
    @NarCis@ :hug: некои денови успевам да исчитам и да се убацам почесто да коментирам, ама често стварно немам кога да исчитам се. А гледам на убави теми сте свртеле, последно заглавив кај натегањата затоа така пишав :)
    Мм ме запроси на одмор, после неколку пива :), му требало да се опушти после 6г заедно :), ама убаво беше, се излигавив. Другарки имав неколку ептен блиски ама во последно време некако се одалечуваме се повеќе, посебно со таа што ми беше најблиска. Ем ретко се гледаме, бидејќи е во странство, ама и кога ќе се видиме некако ни е изгубена близината и муабетите. Не знам зошто и како дојде до ова но ми фали блискоста што ја имав со тие неколку луѓе. Тоа е живот, се менуваат и луѓето и околностите.
    Се заборавив јас а треба да се спремам, бај :hai:

На Rama, Peco, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.480
    Допаѓања:
    206.904
    Ко за добро утро и јас кршев денес во кујна, откако го прочитав постот на @Alishan30. Ај таму нека оди лошото. Иначе не ни се случило при полнење вода да скршиме чаша досега, ама се е можно. А сабајле прво меѓусебно ги лупнав, а после на плочки ми паднаа две мали чиниички од оние за апетисани/пудинг и слично (колку да имате претстава за што зборам), и сол се сторија. А само сакав да ги ставам на место кога ги вадев од машината за садови :(
    За неправди - премногу ги има, дигнав раце од оправање криви дрини. Оти човекот е себичен, саможив и гледа само за себе, не за општо добро. Затоа некогаш не ми се ни дискутира на некои теми.
    Ај да одам на работа, ќе се читнеме после.
    Знам дека заборавив да пишам, @TeddyGrey со здравје да си седите во станот, само убавини да си имате таму.
    @Bubce38 побрзо опоравување!

На Rama, Peco, mareane и 24 други им се допаѓа ова.
  17. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.325
    Допаѓања:
    57.435
    Добро утро.

Зошто да кревате раце од барање правда?
    Ве фатија глупостите на кондиција, а? :D
    Сите кренавме раце, и тоа е најголемиот проблем во нашево опшчесво.

Денес работа не знам ни сама колку. Ќе си плачам вечер, знам.
    А гости дома, треба и ним внимание... ветив пица, ќе остане за утре. :(

Поздрав, бидете добри.

На Rama, M&M, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.045
    Допаѓања:
    190.634
    Ту мач Водолија за да не барам правда. Мислам, и да сакам да се откажам, ѕвездите не ми дозволуваат. :emo: :D Се зезам. Не сакам да се откажам. И верувам во правда. И верувам дека доаѓа. Заслужено.
    Правдата ја барам првенствено ради себе. Не докажувам ништо на другите, туку на себе си, дека јас сакам фер. Другите, секако ќе си разберат како ним им одговара, што всушност секојдневно се случува.
    Верувам дека секој од нас си ја добива правдата, честопати на начин и во форма која не можеме да ја разбереме, ама се што ќе си посадиме, тоа ќе си пожнееме. :)

Еве ливинг го спомна општеството наше напатено. Па ние го градиме. Ние не преземаме ништо околу него, затоа е такво какво што е. И тоа е сосем праведно за нас. Подобро не заслужуваме. Подобра политика не заслужуваме. Ние ја носиме власта. Е сега после се жалиме не чини. Ако не ни чини излези бутни ја. Не ги гласај пак истите, апсолутно ги заслужуваме, и нашата правда таму е сирота. Ама постои, и е праведно, и повеќе од тоа не може да биде оти никој не мрда со прст. :|

Денеска сонце бликнало :sun:
    Шо сака нека е, само на арно да е денов. :)
    Убав ден на сите 8)

На Rama, Peco, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  19. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    87.269
    :party: 34 :party:
    Денес роденденски расположени нека ми се множат и сите на куп да сме...
    Убав ден да имаме!!!
    3D9B3780-5108-4ABC-830A-52E620B7E90A.jpeg

На Rama, Peco, Viktorijaaa5 и 32 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.353
    Среќен нека е :*
    Утро.
    Ненаспана, крш, седам пијам кафе. Абер немам да се качам да видам што имам да сработам. Едвај дишам.
    Ваква кога сум чекам бар малце да ми е подобро за да земам да дијагностицирам, не сакам ни 1% да се сомневам во мојата работа.
    Срчка ме фаќа. Му реков на маш пиши ко ќе заспие после дете доаѓам дома и со легнувам и јас. Нема да преживеам цел ден на раб. А сакав до џамбо да одам. Ај у петок можеби..
    Вчера на шала на смеа ме боцнаа за шеќер и апаратчето покажа 9.5
    Нит јадена нит ништо.
    Стрес ли е што ли е.
    Ме мрзи да се испитувам. Ќе чекам симптоми. А пошто немам претпоставувам е моментално..
    Вие арни

На Rama, M&M, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.