1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.605
    Допаѓања:
    264.639
    Јас од докулатки за плажа имам пешкири и желба. А да, и едно позајмено од мајка торбиче фриз од Алгида. Btw ако некоја види такви со сладолед да каже да си купам.
    Сок не пијам, пиво исто, носам шише вода и тоа е тоа. По хотеливе правам и сендвич за дете некој пошто јаде корнфлекс без исклучок па после саат време е гладна. Е да, мора туш да има за неа или носам шише па се плакне по искачање од вода. Терсене дете имам, ви викам.
    Ручав, кафе и лектира читам. Ја исчитала ѕверка па да видам што прочитала :)))

На kuc, M&M, BearMe и 20 други им се допаѓа ова.
  2. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.076
    Допаѓања:
    112.957
    Ме збунивте ова со наши ваши онакви какви абе балканци сите сне исти :D
    П.с јас не одам на одмор неам ама бар се брцнав у моренеТо на јадраноо :D

На BearMe, Yowannty, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.480
    Допаѓања:
    206.904
    @AngelOfArh не би рекла... збориме за деца од рурални средини. Не сите имаат пари за влошки, мора да бараат од родител да им купи. Ама менструацијата уште е табу тема во некои средини, срамота е да се збори за тоа, жената била нечиста... не ме изненадува и ова, оти се подолу одиме... страшно недостига едукација... иначе го ставив линкот до статијава во темата за првата менструација во категоријата Дете, некако ми беше најсоодветно место за да ја сместам.

На kuc, M&M, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.438
    Допаѓања:
    279.430
    Кои ти се тие готови јела? ^_^

Мислам дека најголем проблем е срамот, не толку немањето пари.
    Оти реално улошки има ептен ефтини, освен ако не се луѓе со 0 примања, зборам за апла социјални случаеви без вода, струја дома, сите останати за до толку имаат.

Ај децава... деца.
    Ама мајките?

Последна измена од модератор: 18 јули 2019
    На Sofi.ja, mal.ecka, BearMe и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Од овие.
    Све живо има
    И посни и мрсни.
    Ќофтето и сармата се закон

Прикачени фајлови:

На kuc, M&M, mal.ecka и 11 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.438
    Допаѓања:
    279.430
    Кај ги купуваш?
    Во маркет ги има?
    Вкусни се?

Ама те испораспрашав :D

На M&M, BearMe, Kate Rina 93 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.480
    Допаѓања:
    206.904
    Јас овие во уста не можам да ги ставам. Немам пробано, ама... самиот поглед ме одвраќа, мм ги бендисува, сме земале и такви на одмор, ама само тој ги јаде, јас и децава не.

На M&M, mal.ecka, BearMe и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Од парфимерија:rofl::rofl:

Во секој маркет ги има.
    Околу 100 ден се одлрилика.
    Грашок да си земеш да видеш колку е убав.
    Ги има и на акција по 80 ден некаде. Посен грав е 50 д мислам.

На kuc, M&M, mal.ecka и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.700
    Значи фала ти многу ,без проблем веднаш се исчисти .Не сум знаела за ова ,уште еден совет плус:).Ме спаси :hug:

На M&M, BearMe, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    И јас мислев нема да ги јадам.
    Ама сега ми се иде и за дома да си купам паприкаш:D

На BearMe, mareane, Kate Rina 93 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.480
    Допаѓања:
    206.904
    :D :D :D
    Искрено не можам да се натерам да ставам во уста. Не знам зошто, стварно не знам.

На BearMe, friendy, Kate Rina 93 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.345
    Не го знаеш ова? Squatting Slavs :o

:rofl::rofl:

Полека пишете бе!! Не мом да стигнам!!! :@

На malerozna, M&M, BearMe и 7 други им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.822
    Допаѓања:
    114.756
    Јас вакви земав еднаш и никад више. Мислам на подравка беа тие, ќофтето како маст и брашно, ужас, си го фрлив.

За тоа дека немаат за влошки и дека се срамат е скроз различна приказна, не е до општеството и до државата, до затуцаноста на народот е. Пазарам во маркет со малиот, иде татко со дете, дете 18м, купува 2 кутии Ронхил и шише Крали марко литариполка, детето бара мастика, овој му се раздерува нема пари, мрш таму, со тие зборови, ги знам живеат кај мене во еден разрушен објект, плаче детето нормално, бара Хуба буба, од скапите мастики, овој вика дај од тие од 5ден што се ливчињата (орбит) детето се олутува и плаче, овој му се дере. Тоа дете е девојче, верувам ќе дојде ден ќе и биде срам да бара од татко и пари за улошки, ама за тоа не е криво општеството, крив е копукот.

На M&M, mal.ecka, BearMe и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    И мене по автоматизам овие „готови“ оброци ми иде дека се одвратни. И ја ко тебе никогаш немам пробано, ама си знам дека не ги бива :D

На BearMe, mareane, CameliaMiller и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.252
    Лигавешки:P:D
    Јас све кркам кога сум гладна:emo:

На kuc, M&M, mal.ecka и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Абе не можам да се натерам да пробам вакво нешто, си мислам одвратно е. Не викам дека е, само мене така ми изгледа :D Еве ќе земам годинава за на одмор за проба, мм сигурно ќе ги јаде. Он не одбива ништо (heidy)

На mal.ecka, BearMe, Yowannty и 10 други им се допаѓа ова.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Секси, сакаш да кажеш дека ти е мака да качиш 300 скали нагоре до таверната во Егремни бич? :rofl:

На M&M, BearMe, Peco и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.480
    Допаѓања:
    206.904
    Не пребирам јас јадење, ама искрено, многу тешко можам да се натерам да пробам вакво нешто. Не само ова, и по гости, на пример... ако не ги знам луѓето, не јадам од тоа што имаат послужено, ако е готвено дома, што подразбира салати, варива и слично...што знам, таква сум. А мм е прилично пребирлив за јадење, овие готови јадења ги јаде.

На kuc, mal.ecka, BearMe и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Не сум носела тостер. Не ми ни текнало, на ладни сендвичи сме повеќе. За мене наједноставен шо може, кашкавал, крставица и некое посуво сувомеснато (пушено месо или чајна/кулен) друго не ми трпи желудникот. Мм си става се што ќе најде во фриждер ама јас тоа не го можам. Прво што купува коа одиме на одмор се некои сосови и ги става во се што јаде.

Вакви готови јадења исто не поднесувам, самиот изглед ме одвраќа и не правам. Со едноставни јадења вртеме душа. Пример помфритче, шопска и мноогу сирење плус може некое колбавче. Како и да е за јадење може да испоцрка само тој шо го мрзи еурокрем/паштета/намаз да си намачка на лебче.
    Некогаш коа во смештајот ни се погодува екипа за дружба плескаме по нешто заедно, пример пишии или палачинки ама тоа ептен ако е досадно и готвењето е едина занимација :)

Мене ме занима на колкава статистичка маса е правена испитувањето, не ми изгледа меродавна бројката. Еве учев со деца од рурални средини, кај што има кобинирани паралелки, значи по 1-2 деца во генерација, па ваков забеганилак немаше. И ме занима кај тоа во рурална средина наоѓаат весници, а не наоѓаат влошки. На ,,селските кооперации'' нема весници. Можда е случај кај населението, претежно ромско, кое живее во ептен оскудни услови. Дека не одат на школо ради недостаток на хигиенски услови мало морген :D Не одат јер си имаат изговор ,,женски проблеми''. Знам како се ослободувавме од часеви :tmi: Пример тие шо беа од рурална средина кажува дека мора да одиме кај мене или друго девојче од класот за да се пресоблечи добила циклус порано, а нема резерва алишта со себе. И покриени со палто на гз демек валкана сум. И тоа претежно пред машки професори да не речат крени палотото да видам, што беше случај со жените. :emo:

На AngelOfArh, Sofi.ja, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  20. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    12.337
    @Bubce38 ми е омилена да ја читам за плажи, прошетана женска ни е. Кога ќе одам на ново место у Грчка прво од тебе ќе барам препорака да знаеш :l:
    Ние исто носиме и од дома конзервирана храна, нешто и од таму купуваме од маркети. Незнам многу да готвам, па сакам јадења што брзо се спремаат оти немам живци да готвам повеке од 30мин.
    Башка ме нервира готвењето на одмор оти кога се враќаме од плажа дм прв оди да се тушира а јас уште солена, ме пече од сонцето, па висам над шпорет јадење спремам :worried:

Патем да си кажам една мака, на одмори си страдам од запек :$ Ради тоа носам и супи и чаеви, ама слабо ефект.

На kuc, M&M, BearMe и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.