Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.312
    Допаѓања:
    57.403
    И мене цел ден ми мириса на сарми. Ги обожавам, aма само посни... не можам да ги смислам со месо. Инаку, повелете на слава и кај нас. :)
    Сте забележале дека на овој ден храната секогаш е повкусна? На ист начин се спрема, но сто пати поубави се и гравчето, и сармите и рибите.

@referentka, ќе прашував што е тоа јува ама Гугл ми кажа дека расолница било. Прв пат слушнав таков збор јува, ми беше интересен. :)

Toa апаратчето за сарми ич не ми изгледа практично. На овој процес не му треба механизација, ќејфот е малку да се помачиш. Дека не ги виткам јас, затоа вака зборувам. :P

На Annath, kukla21, do-re-mi и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    @Sky-butterfly Па види Скај со оглед на моите години сум задоволна што знам се да готвам оваа од обичните јадење, и тоа што не сум го подготвила го правам еднаш и после немам гајле.Инаку какви рецепти има на моирецепти и други сајтови им се дивам на дамите таму кои се секогаш подготвени за помош и дружба.Немам добар телефон за да ги дружам сега.Па идниот месец кога ке земам нов телефон ке си бидам пак активна.Имаат рецепти за кои првпат слушам.Се интересирам во врска со готвењето и кулинарството и така се научив.Многу ретко готвам не повеќе од 10 јадења месечно.Сакам секогаш да приготвувам различни јадења.Тоа ме исполнува.Но тука во нашата држава немаш каде да се надоградуваш и платите во слаткарници, ресторани се мали, па не ни помислувам со тоа да се занимавам.Едино кога ќе се омажам да заминам од земјава.Ако не ти е кеф, секако дека нема да готвиш.А не ме фалите толку, се засрамив.Ќе си кажам искрено дека до пред 2 3 години не се интересирав за готвење и несакав садови да мијам воопшто.Ама со тек да време се менува човек.Ау сега ке видам, многу ти благодарам за номинацијата :hug:Сармата е најлесна, еве бе нинџа само за тебе.Петре ево ти салата, дај ракијка ти.
    CAM07120.jpg 12346644_1015294231846903_137920056_n.jpg

@vitamina Витаминче оваа голема мислиш на дебела или :?: :angel: :rofl: сепак во било која смисла :bow::f:
    @ninja35 Што да се учам, кога оддамна знам, ме зезаш.А да планирам домазет да дојдеш, што Струмица не ти се допаѓа :?: :@ најубав град после Скопје.Ама јас не се заљубувам лесно. :smirk:
    Штом ме испофаливте сега специјално ќе ве частам нешто во темата :D
    Пак се распишав :o :| :*

На Annath, mareane, galapce и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.944
    Допаѓања:
    182.616
    Не може човек да ве остави сами. Пак некоја беља сте направиле :D

На Outlook, Annath, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    Луѓе дај кажете некој рецепт за "ококорување" :wasntme:

На Annath, anel, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    ^ Дојди да се начукаме :lol: OM_web_brl1.jpg @LivingGlam Јува течноста од расол, расолница ја викаат тука.
    Охохо Линке јас и ти се умешавме, ама може пречиме тука.Еве јас на нинџа, ти може на Петре.Ќе не метат.Се исплашија од нас, сите ги снема. :o
    Кога Битерка спомна украсување, ни елка имам накитено, ни надвор.Колку сијалички изнакупувавме сите прегореа од 2 два пати.И црево имавме и тоа се расипа.Не е тука иста атмосферата како пред 5-6 години, од толкав град само 3-4 места украсени.Затоа градот и плоштадот е многу убаво украсен, се изнасликав синоќа.Уште со апарат или подобар телефон да сликав.Една како е украсена Струмица.
    CAM08408.jpg CAM08410.jpg CAM08423.jpg CAM08434.jpg CAM08521.jpg CAM08478.jpg CAM08535.jpg
    Среќна слава и тебе Линке.Мислам дека и Бубале спомна, ама не сум сигурна.Еве и неа нека и е среќна.Уште долго да си славите.Бидете живи и здрави.

На Annath, mareane, Val-Dim и 10 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    @LivingGlam Баш ми е мило што ни дојде во темава :hug:

На Annath, mareane, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.287
    Мене ми е баш мило што реши да се врати на форумот- фалеа нејзините постови.

На Annath, mareane, LivingGlam и 3 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    @Winter Lady ама јас не се заебавав:rofl: дај ти како домаќинка кажи некој рецепт за освежување некој со цедени сокови такви работи:nod:

На Annath и referentka им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    @sesilija исто и за тебе сакав да пишам но ете заборавив ќе ми извинеш :).. многу ми е мило да читам вакви личности како вас..

На Annath и Winter Lady им се допаѓа ова.
  10. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Каква мака имаш мила ? Исцеди си лимон направи си лимонада.Прејаде ? Купи си горска со лимон, многу освежува.Или киви се најади, некни 3 изедов на гладен стомак, па и правев колач со сода и си викам дај да пробам да си ставам во чаша 1 лаж.сода и 1 оцет.Малку ме болеше желудникот 5 часот немав ништо јадено.Ама ако си прејадена супер е.
    @sesilija Кога ја немаше Ливинка, не сум забележала.И ти ли ма како мене планираше дистанца од виртуелноста :D

На Annath, LivingGlam и vitamina им се допаѓа ова.
  11. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.287
    Не си толку долг член за да забележиш дека порано не пишувала. Ја немаше доста долго...
    Јас денес си дадов слободен ден од обврските, затоа ме има:)

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    Не сум прејадена.. само ми е мака, имаш право ќе пробам со сода.

На Annath и Winter Lady им се допаѓа ова.
  13. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.800
    Ќе ти предложев кк ама моментално не ти е на дофат.:)

Мадам заспа, пет саат сабајле ме најде а јас абер си немам од спиење.(facepalm)

Го гледам мојов нешто мрда натаму, наваму, немирно спие, кога веќе не спијам да одам да се самопослужам со кк.:wasntme::P

Туку на насловната на фемина за инает наш изгледа рекламираат пепси.:?::rofl:

Последна измена: 18 декември 2015
    На Annath, DVAANGELA, kjukli и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    Јас ја познавам техниката "завиткај-стисни" :lol:, имам гледано како се прави, ама ете досега немав прилика, време, или немав зелка!
    Да, еднаш сакав да направам, ама ми кажаа некој дека тие кисели зелки (куповни, ги имам гледано во Веро и Кам) не биле убави, биле премногу кисели, па се предомислив.

Јас ја сакам со месо и помалку ориз :D, помалечки, не ептен мали, завиткани во потенки листови, варени неколку часа заедно со суви ребра, мх мх :wasntme:
    Јас таква знам и таква ја сакам.
    Ама ете, кај да ја најдам зелката?

Сега ептен се заинатив, ќе се пуштам во потрага, од комшии да побарам ако не :wasntme:. Ама сакам да ја имам за празниците.
    Е така!

Па ќе ви пишам како маж ми ме пофалил :D

На Annath, ph.orhideja, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    @Sky-butterfly јас сум купувала кисела зелка низ поснабдените маркети. Пробај да проштеташ низ маркетите најверојатно ќе најдеш ;)

На Annath, sesilija, Esmeralda-MD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    Ама убава ли е?
    Дека, ете, ми кажале за ништо не ги бивало тие куповни, биле прекисели и пресолени, па затоа се предомислував.:/

17. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    Ако си од Скопје, има една бабичка на Зелен пазар, помеѓу делот за овошје-зеленчук и делот за дрангулии, пред една бурекчилница...таа продава домашна зелка, расолница како и други зимници...пробај земи зелка од кај неа

На Annath, ph.orhideja, Mrs.Bass и 3 други им се допаѓа ова.
  18. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.287
    Ги има во Кам, можеш да земеш за проба. Има и листови, има и малечки кисели зелки.
    Јас генерално не сум баш фан на кисела зелка, ја правам од свежа, па не сум многу компетентна да коментирам околу квалитетот на истата.

Немој само да ни пишеш, туку и да постираш слики во соодветната тема, да видиме како изгледа права српска сарма.

На Annath, Mrs.Bass, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  19. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    а :):Pнаум што ти паѓа?

На Annath, Petar80 и ninja35 им се допаѓа ова.
  20. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    Наум му паѓаше дедо ама умре...:rofl:

На Annath, LUCERKA, Mrs.Bass и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.