1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.801
    @CameliaMiller јас целата ја фарбам виолетова и веќе ми се здосади на 2 недели да ја фарбам, ептен се заебав а што убава плавуша си бев.:@
    Денес се фарбав од утре, задутре ќе почне да ми се познава белава коса, па до вторава недела изгледам како да сум ќелава кај што се гледа подникнатата коса а да ја фарбам почесто ќе останам без коса. Се мислам скроз скоро на нула да ја ишишам и после плава само да ја фарбам, уште сум млада да ја оставам така нефарбана.
    Башка колку неред се прави со бојата, цело купатило лом, крпи, навлаки, алишта се се прави лом, ептен сум се зезнуела овој пат, ама па убаво ми стои бојава ама да ги нема пропратните срања.:wasntme:

@Alishan30 Среќен роденден, догодина едно прцулче да ти ги дува свеќите.:party::party::party:

Ретко се расправаме со мм, уште поретко се лутиме еден на друг, последен пат кога му се лутев, не му зборев 3 дена е кога му ја земаа возачката и колата, многу бев разочарана дека не мисли некогаш на последиците кои сите ќе ги трпиме за неговиот ќеиф, предходно не паметам да не сум му зборела кога сум лута, може саат, два да држам лутина после како ништо да не било.

На Peco, Viktorijaaa5, Annath и 22 други им се допаѓа ова.
  2. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.407
    Допаѓања:
    222.526
    Северно сум бела скроз,а неоти мозок ми течи од употреба ама тоа е,јужно појма немам оти вечно тасма,па баш јужен пол ми доаѓа некако.Туку ме спишманивте за тоа џинџерот,дека тешко осветлување после,ако продолжам вака ќелава ќе проодам,од толку бои менвање:D.Колачов го смачкаа пилците што би рекла Бубче,дали им остана некоја коцка за утре-тешко(facepalm).Сега уште пица да спекнам на репертоар,ваљда подмирени некој саат ќе се сите:tmi:.Кафе на ред оти пукнав од жешко,а скалите колку пати ги качив и слегов сам бог знае,и да не мислите дека од тоа се слабее-јок,коњ жена бре:nod:

На CameliaMiller, Peco, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.412
    И ја неам бели влакна нигде.
    И младо си се осеќам, ко 17-18 така нешто.
    А и баба ми умре со 3 бели влакна, немаше седа коса.
    Неам ген, али никад не реци никад.
    Бебево ми спие од 11ипол.
    Ми менува од две накај една дремка дневно.
    После вакво спиење, кога следно би легнала...??? Нема резон, ќе пролонгираме, па ќе легне вечер порано.
    Пак ред треба да фаќаме нов.
    Ваљда сега веќе поретко ќе менува.
    А иначе пушта чекорчиња сама.
    Чучнува да стане, ама се плаши па ќе се фати за гарнитура да се исправи, па ќе се пушти ама ако некој има да ја пречека.
    Ќе частам стапалки кај и да е, да дојде троа постабилна.
    Убава неделава, како ден.
    Пегла неам.
    Маж нема маица за носење.
    Ме тера да идеме да купиме, а тоа си повлекува и даска.
    А убаво му викам во една ќеса да ги збере и кај мајка му да му ги испегла.
    Тоа е.
    Чекаме бебе да стане и идеме по пегла.
    Ако денес има видео, жена брка маж и го мава со пегла во Молот ние сме. Ко оние у Лептокарија со сатарот, лајт верзија.

На CameliaMiller, Peco, Viktorijaaa5 и 23 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.199
    Допаѓања:
    222.305
    Сликчиња од местото на злосторот.
    Ова место кога одам ми е најубавото место за мене што може да постои на земјава :)
    Да така не ме мислете не освежена преосвежена сум :)
    Маж части :inlove:
    20190720_174158.jpg

Легнав па почнав да си мислам на новава етапа од окт. Септ може. Па за зимата. Па за работа, па за градинка па за обврски.
    Тешко би дошле до тоа али тука е што е нема да престанам да се борам.
    Тишина.. како ми годи само на пеколов да знаете
    Ме утепа монотонија во станот ем мал ем никаков едвај чекам да мине август ама па го замислувам убав дека ќе е.

А да сакав у мк у август ама нема. Плус многу гужви има да така неизводливо на жешко со дете а сакав баш да идам да видам атмосвера со повеќе народ не сум била со години.
    Мк ја сакам за 3 недели:D

20190720_174158.jpg received_445489566002827.jpeg received_2317489771673470.jpeg received_392321358084676.jpeg 20190720_173958.jpg

Ме мрзи да прукачувам уште ај после од атракциите.

Поздрав дечки

На V.odolija, CameliaMiller, petunija77 и 33 други им се допаѓа ова.
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.917
    Допаѓања:
    102.809
    Јас кречам,кој сака да помогне имам книжни капи и ајде:).
    Денес не отидов на работа ,вчера пукнав после речиси 2 месеци,без слободен.Излажав,ама не се срамам ,кога можат сите да се безобразни можам јас и побезобразна да сум.
    Децава по одмори,прееска доручкуваме и гледам колку масата ми е празна.
    Среќни родендени,посебно @Alishan30 ,биди среќна...:hug:
    1.речиси секогаш голи
    2.Да,ако тоа не бара некоја посебна ангажираност...
    Инаку од не знам кога до кај 30бев плавуша,до 40 црвена,сега сум смеѓа со разни нијанси...но пак одам на кај плавуши,додуше не сребрени...
    Црна не сум била во животов..
    Бели влакна на север колку сакаш,на југ немам време да ,,барам"...:D

На CameliaMiller, Peco, Viktorijaaa5 и 22 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.359
    Допаѓања:
    157.628
    Витаминке кај сте жити се, кај е рајов :o, зошто бе нема кај нас вакви места.
    Значи мрзава не проаѓа, среќа вчера се размрдав па усисав и сабајле дур спиеја децава дочистив, сега ме мрзи да мрднам. Се тегнам и ги слушам децава како тресат глупости, се изнасмеав :inlove:, ми фалат некако имам чувство како да не ги гледам со темпово мрднато.
    @Alishan30 докторка среќен најсреќен роденден, само убавини да те следат :party:

На CameliaMiller, Peco, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.437
    Допаѓања:
    279.426
    Мене белите влакна ми се камуфлираат со прамените, затоа ептен светли, сиви ги правам :) Сега, не ми е цела коса бела, ама имам доста бели влакна.
    И намерно ми е онака едно погоре едно подоле, не сум од корен шатирана, пошто најубаво така се камуфлираат.

И јас мразам фарбање класично и ужасно ме мрзи и да се фарбам, и да одам на фризер да ме фарбаат... затоа најмногу решив вака.

А си се свиѓав и скроз плавуша, ама преееечесто фарбање беше - кај мене немаше бели влакна, него класично изникнат темен корен. Вака ми е модерен коренот :D

На M&M, zhap4e, Kate Rina 93 и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.779
    Допаѓања:
    93.312
    @mal.ecka
    Со сите нијанси на плави фустани е погрешно да се стави ист тон на сенка.
    Сината боја во овој случај индиго има ладен тон,е сега со плава боја на коса имаш две опции ,зависно дали си топла или ладна плавуша,да одиш на нежна шминка,некој бледо розе месо боја кармин или ако си похрабра со тон на фуксија .(avon splendid fuchsia,golden rose velvet matte 11,13)

1478998634_makiyaj_blue_3.jpeg screenshot84511281.jpg 3d7131ae09c6a5e98aa81585eb9a3ec2.jpg kecimage-cuc.jpg

Последна измена: 21 јули 2019
    На Annath, lunicka, zhap4e и 16 други им се допаѓа ова.
  9. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Како да си го заебеш сам денот?
    Почни да чистиш прозори.
    Секогаш викам да ми ги исчистат ама сега нееее сама(facepalm)
    5 саата , 5 саата :sweat:
    3 тераси од кои едната врата ми е 3 метра на 2 ипол и 8 прозора.
    Сега ми треба масажа, маникир и нова кичма:makeup:
    Убав ден другарици:d:

На bittersweet, Tajnaotrovna, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.407
    Допаѓања:
    222.526
    @Cosmi јас како недоквакана за вакви работи пак не разбрав-бела сирење сум,вени накај зеленкасто-топло,ладно плава појма немам,само едно сум заприметила дека лилава сенка супер ми стои.Извини што те давам,објаснување за тоа?Кармин на пр.црвен никако да погодам,небаре кловн така испаѓам

На mal.ecka, Annath, Milobebence и 6 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.345
    61202280_10217384157530008_2071855875282173952_n.jpg
    Еве ми ги белите влакна.
    На залисците имам само, и не сум фарбана, Госпо знај од кога.
    Моја е бојата.. ориџинал...
    Јужно... мислам дека немам.. Неам навика да ја чешлам, па појма неам :D

@vitamina и јас сакам таму кај шо се шлапкаш |((poolparty)
    @Alishan30 среќен роденден и мноооогу, мноооогу здравје, среќа и љубов :hug:

На bittersweet, petunija77, Tajnaotrovna и 20 други им се допаѓа ова.
  12. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.861
    Допаѓања:
    95.502
    Ми се најавија гости|(
    Не знаете колку ме мрзи,не е до луѓето,супер се,ама ме мрзи да зборам,денов е утепан скроз.

На Алишан нели утре и е роденден,или јас грешка сватив:wasntme:

Коса фарбам со 7.1,ми искача смеѓа,во рана младост бев плавуша ама ми здосади.Бели влакна имам исто,од татко ми генетски.

На bittersweet, WildMk, Tajnaotrovna и 21 други им се допаѓа ова.
  13. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    28.877
    Бели влакна немам ни јужно, ни северно ни близу екваторот. На татко ми околу 50тата година почнаа да му се појавуваат бели влакна на косата, па по неговата прогноза и јас до 40тата не би требало да имам (негов ген носам во најголем процент). Ама и да не е така, не верувам дека некогаш ќе почнам да се фарбам, така да со здравје да си ги носам.
    Иако по хороскоп треба да сум „шмизла“ т.е. многу да внимавам на својот изглед, јас сум 100% природна, без фарби, шминки, надградби, накит... Најмногу што некогаш сум користела од шминка е маскара и пудра во тинејџерските години, а кармин никогаш во животот немам ставено на мене. Сјај и лабело за уста не знам дали се рачуна. :$

На WildMk, Tajnaotrovna, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.700
    Бели влакна до пред една година немав ниту едно меѓутоа последнава година за краток период како се појавија толку уште се чудам .
    Иако верувам дека е генетски ,татко ми на 40 веќе скрос беше бел .Среќа што правам ептен светли прамени па и бели па си ги камуфлирам :)
    Ако почнам да белеам рано ќе се радувам барем на старост ке можам да бидам плавуша без да се замарам со бланшови и чуда ...:D

На bittersweet, Tajnaotrovna, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.437
    Допаѓања:
    279.426
    Јас не знам за хороскоп, ама дај ми ја цеееелаааа козметика на светот :inlove:

А за облекување секогаш сум била едноставна. Ич не се китам.
    Накит не носам, освен сега алката и прстенот. Штикли не носам, не ни знам да одам асално во штикли. Како рахитична бев завчера :)

Среќа па модерни се сега дебелите штикли, па такви носам ако се мора.

А оние најтенките... никогаш.

На bittersweet, WildMk, Tajnaotrovna и 16 други им се допаѓа ова.
  16. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    28.877
    Каква алка, каков прстен, јас ни обетки не носам, никакви. Штикли два пати имам купено, за матурска и апсолвентска само, и по уште еднаш да ги имам облечено и толку. Ама и покрај тоа што ич не носам, немам проблем со одење, па дури и скокање на штикли. Ама ете просто не ги обожавам. Ни чевлички рамни не носам, 90% патики и 10% сандала/влечка/чизма.

Кај мене и да се мора-не мора. Јас не се водам по правилото демек на свадба или на некоја забава мора да се дотераш со фустани и штикли. Се носам мене како што ми е најзгодно. Од фустани носам памучни секојдневни и тоа не често, туку баш за некои такви пригоди „за дотерување“.

Нокти не растам, не лакирам, коса не фенирам, не пеглам...пери носи. Не трошам многу пари, баш сум лесна за одржување. :D

На bittersweet, jasbi, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Јас си сакам да си се лицкам :makeup: Се шминкам и дотерувам кога можам и сакам, а тоа е баш често, и за на работа секојдневно. Коса фарбам, плавуша сум и природно и вештачки :D Силвер блонд ми е, бела малтене, а природната нешто потемна, но сепак многу светла. Нокти правам и одам на депилација, за фарбање сум сама свој мајстор, јер каква и фарба да ставам, на мојата светла основа фаќа бело.

Бели влакна си забележувам последниве две години баш прилично, и знам дека ми се откако се разболе и почина татко ми. Се оболев и јас со него мислам, и ете, тоа е резултатот. Позитивното е што на плава коса не се познава ништо, дури и на природната тешко се гледаат, ама си знам дека се таму. Јужно немам бели :whew:, а и ретко можам да видам воопшто какви ми се, пошто се депилирам на 2-3 недели. Затоа па имам едно бело влакно на десната веѓа, редовно го чупам |( И мм има на брадата едно, а пошто ја носи малку подрасната, и него редовно му го чупам. Он па во коса ниедно нема, млад ми е ]:) :inlove:

На bittersweet, CameliaMiller, WildMk и 23 други им се допаѓа ова.
  18. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Добар ден и од мене :hai:
    Правев мусака кој е за ајде.
    Бевме со свекрва ми на гости на мм тетка му беше таму па толку љубоморна жена немам видено |( им љубомори на девер ми и на јатрвами зошто кумата им купила комода за веридба :D
    На бебево почнав битолско млеко да му давам со 1.5 масленост што е и каши јаде од јаболко и од јаболко банана и бисквити, а насабајле и навечер пие од тоа млекото во прашок па нема никаква реакција
    Пие сок од јаболко и не сака млеко :x
    Ама па и јас како мала не сум сакала ни мајчино млеко ни вештачко
    Надвор е пекол ако не е климава ќе умрам, во кујна мислев во сауна сум :D
    Ми се оди на одмор :D

На WildMk, Peco, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    53.448
    Да чкртнам збор два.
    Денес не знам како ќе го поминам денов. На работа сум, втора смена.
    Уморна сум, омалаксана уште од вчера ,ми се лоши. Бар да можев да повратам. Не ни јадев ко што треба.
    @Alishan30 Среќен нека е, се што си замислила да ти се исполни :hug:

К.кола пијам како ќе ми дојде. Зависи од местото и времето:makeup:

Не сум криела никој до сега. Едноставно не би сакала да ме мешаат во тие работи.
    " Јас ништо не знам"
    Убав ден :sun:

На bittersweet, WildMk, Tajnaotrovna и 15 други им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.822
    Допаѓања:
    114.755
    Кога веќе си решила да даваш тетрапак, зошто 1.5, давај почна масленост бар. На страна од тоа дека тетрапак не е за бебе, твоето е мислам ептен мало. Сите поише би пиеле сок наместо млеко, нема потреба од сок. Извини ама алергична сум на давање тетрапак на дете и тврдам дека кошта повеќе од ад и е поштетно од ад. Ама ти си знаеш.

На bittersweet, Tajnaotrovna, Sandrin4 и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.