Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sweet.november

sweet.november Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    3.662
    @Love 83 ма ни дете не помага бе, можам да му помогнам само заедно да бегаме:rofl:

Најголема желба ми е да сме здрави пред се', во неколку наврати сфатив дека здравје кога немаш светот на дланка да ти го дадат, џабе е:nod:
    И секако, бугарскиот пасош да излезе веќе еднаш:!:
    Социјални мрежи користам, ставам слики и од нас и од дете. Нормално само видливи за пријателите. Да се разбериме, не замарам од типот "одмор Дојран" 6532 слики, туку знам да прикачам некоја фотка од време на време :)

На BearMe, kuc, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.475
    Допаѓања:
    206.897
    Само да ве поздравам набрзина...
    @Alishan30 среќен нека е, само убавини да имаш, догодина со полни раце да дуваш свеќи!
    На сите ви сакам да ви се остварат желбите, мене ми е најбитно да сме здрави и сите на број, другото ќе дојде, т.е ќе си го земеме :D

@bittersweet браво за брат ти! Може требало да покаже заби од прв ден, ама и сега не е касно.

Имајте убав ден!

На M&M, BearMe, friendy и 21 други им се допаѓа ова.
  3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Исто значи. Страв ми е да ги погледнам, а не да фатам да ги утепам. Ако од нешто се ежам и морници ме лазат од страв, тоа се бубашваби. Уф :worried:

Најголема желба ми е да сме здрави и живи јас, мм, бебка и точкичево во стомак да ми се роди живо и здраво. Да сме на куп и да сме среќни. Само тоа сакам. И да ги изведеме на прав пат.
    Втора најголема желба, го дели местото со првата, е на една моја најдрага личност конечно да и се реши здравствениот проблем што ја спречува да функционира нормално. Многу, многу сакам! И знам дека ќе биде, само треба време.

Социјални мрежи користам, повеќе да видам што има и да сум во тек, отколку што ставам слики. Може една на неколку месеци, а некогаш ни толку :lol:

Кај нас, јас сум асоцијалниот тип :tmi: Ама покрај мм, многу сум поопуштена од порано. Сепак, резервирана сум доста, имам одбран круг на неколку луѓе со кои сум блиска, и тешко излегувам од него и склопувам нови познанства. Се дружам, да, ама не се зближувам. Среќа друштвото со мм ни е заедничко, уште од средношколски денови, па така имаме баланс.

И така. Ај да каснам некој крекер дур не почнал да ми се превртува стомакот :worried:

На M&M, BearMe, Val-Dim и 27 други им се допаѓа ова.
  4. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.700
    @sweet.november :rofl:,само да не го пренесеме стравот наш на децата зашто јас успеав да и го пренесам на сестра ми која гајле немаше од инсекти али како помала од мене гледајќи ги моите реакции денес е бетер и од мене :D

На BearMe, dunika, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.075
    Допаѓања:
    112.938
    Значи оваа твоја сваќа сцерарио може да пишува за шпански серии (facepalm)
    Кажи и богата ќе стане од продажба на истиве или книга да пише :wasntme: Боже ме сачувај.

На BearMe, Skorpija25, dunika и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.045
    Допаѓања:
    190.633
    Добро утро другари :)

Среќен да е роденденот на @Emy867 мајка и, :f: и @Alishan30 се што ќе си посакаш за роденденов, ти посакувам дупло. :f:
    Честитки и до сите кои во меѓувреме ги промашив. Не е намерно. :f: :)

Ноќеска не можев да спијам, па дежурав и заспав сабајлево откако испратив маж на работа, па сега главава ми е тешка. :drunk:

Најголема желба ми е исто како и на вас. Здравје на моите најблиски, уште долго да си бидеме на број ние што останавме. Бебе ако сака нека е најголема плачка и нека не ме остава да спијам, ама да биде здраво и да напредува нормално, и од следна година родендени да и славиме на различни атрактивни дестинации. :wasntme: (Витаминка уште чекам да пише локација на сликите, да си приберам инфо со време) :D

Мир наоѓам дома макар што и да ми претставува дома во моментов. Сега немам класична дома, па човеков ми е и дома и надеж и крила. И се што ми треба за да на утро се будам среќна.
    Јес да на моменти ми доаѓа да го задавам на спиење, ама мој е, најдобар човек на свет е и не можам животов да си го замислам без него. :inlove:

Можам многу долго да терам silent treatment, ама тој не може да издржи, па моите лутења се неколку саати. Додуша, тој не може да збори толку, колку што јас можам да молчам, ама не сакам. Животов е прекраток за долго да сум му лута нему. :wasntme:

На M&M, BearMe, friendy и 29 други им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    8.245
    Допаѓања:
    147.800
    tenor.png
    @Alishan30 среќен роденден, секоја желба да ти стане реалност, а годинава да ти се исполни најголемата:^::f:

На M&M, BearMe, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.781
    Допаѓања:
    285.273
    На BearMe, kuc, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.604
    Допаѓања:
    264.623
    И јас ко @WildMk ќе го утепав домашното двоножно животно синоќа. 2гр памет да се немало, ама ич. Уште ме држи лутина иако му се изнавикав уште синоќа. Кога легнав си вратив у глава какви све зборови кажав :mm: ама бидна. Знаеше дека е кабает па молчеше. Сабајле глеам непегланата една кошула ја облекол ништо не му кажав, го оставив така да оди ]:)

Се глеа дека сум :devil: сеуште нели:)
    На депилација сум у најтешкото ќе биде интересно :tmi:
    Грав за понеделник (lalala)

На M&M, BearMe, kuc и 23 други им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.253
    Допаѓања:
    205.011
    Добар ден друштво:f:,
    Торти по сабајле фрчат, а кафе камо?

Ај денес од мене, уметнички инспирирани кафиња за лепо друштво:)

За @Alishan30, и торта имаме. Се најубаво докторке:f:
    И торта спремивме со Гугл;)

На M&M, BearMe, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  11. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.412
    Среќен роденден на сите деновиве што слават. @Alishan30 @Sexybaby86
    Јас за викенд само ве читам и понеделнички напаѓам.

@mareane и мене многу сонови ме мачат, дури реални...
    Од некои тешки ситуации изминатиов период, само сонувам како продолжуваат некои агонии, а се е веќе пројдено... Јас во сон ги продолжувам, како уште да трае...
    Страшно језиви сонови... Пред некој ден сонував како сме уште во болница со малата...

Од други работи, да бидам во тек тука со рапорт...
    Утре сум на интервјуто.
    Ама искрено, најискрено - не знам дали сакам да ме примат.
    А ако ме примат, не знам што ќе правам.
    Затоа и не сакам да ме примат.
    А уствари сакам.
    Поголема плата, кој неќе...

Сакам и турско, немаше на работа сабајле, па лизнувам некое еспресо, убаво, не дека не.

Ај идам на доручек.

На V.odolija, M&M, BearMe и 28 други им се допаѓа ова.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.407
    Допаѓања:
    222.526
    Еве ме и мене да се пријавам на рецепција,со кафето од тераса.Жешко некако уште од сабајле ми е:whew:.Среќна ме прават овие тројца зверови што ѓи имам,и ситници некои, толку.Не барам многу,само мир,смиреност без сколободии од саможиви,нека почнат да ме пресконуваат,заобиколуваат де на километар ако е можно:D

На M&M, BearMe, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  13. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    51.775
    Добро утро, добар ден:f:
    Monday sunny monday!:sun:
    Ништо посебно немам да кажам.
    Среќен роденден на докторка @Alishan30.

@bittersweet Родителите на снаата веројатно имале повод и одобрување од неа за да така постапат. Ако она од прва им дала до знаење дека она и мажот и ќе си ги решаваат “проблемите” можеби немало да ескалира до тој степен. Овие решиле на стари години у Оустрелија на туѓ имот да живеат. Жално е оти има многу родители кои од мешање сакајќи “арно” направиле лошо.

На BearMe, kuc, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.437
    Допаѓања:
    279.426
    Како успеа брат ти од тука жена да најде :)

Лутете се слободно, ама да сум доктор во развиена земја, (не мора доктор... асална професија некоја) не сум убедена дека некој од тука (или која било чкљ земја) ќе ме сака ради мене, туку ради подобриот живот :)

Јас лично познавам доволно луѓе што би се мажеле/женеле во странство само ради финансии...

Ма и тука, одма на сватојте им се бројат финансиите :) Души ситни, лакоми, колку сакаш :)

На пауза сум.
    Во кола.
    Со клима на макс.
    Ќе ги поболам внатре, ама многу ми е жешко.

На V.odolija, M&M, BearMe и 25 други им се допаѓа ова.
  15. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.953
    Допаѓања:
    100.666
    Добар ден:sun:.

Некако ме мрзи да пишувам, а и немам да кажам баш нешто. Јас сум спремна за на одмор, кој си нема пасош, нека му ја мисли|(.
    Додека не сум зоврела:@.

Такви сФаќи како на Битер има многу за жал и од такви исти безброј бракови се распаѓаат секојдневно. Браво за брат и во овој случај. Штом биле толку засилени, што не си ја прибрале ќерката откако правно лице им објаснило што НЕМА да ја следува???
    Ненормални!

Најголема желба и мојата е здравјето мое и на луѓето кои ми се најбитни на светот. Имавме неодамна голгота со здравје и не се трпи болката и неизвесноста.
    Сакам помалку да се нервирам, дека се поминува, ама некогаш ми успева, некогаш не...
    Едноставно уморна сум да чекам некои работи да се средат и тоа ме прави ужасно напната. Избегнувам да мислам, ама не секогаш бидува така.

Мир - дома и хармонија во домата.
    Природа, небитно зеленило или вода.

Со тек на годините и јас станав асоцијална, стеснив круг на луѓе да помал не може да биде, дома ми е најубаво, најсигурен терен каде никој не ми љубомори, не ме оговара, не ме загледува.

@Alishan30 среќен нека е, сите желби реалност:f:.

На M&M, BearMe, friendy и 19 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.437
    Допаѓања:
    279.426
    На сите ни е желба здрави-живи... нешто покрај тоа не сакате ли?

Што знам... ваљда сите имаме неостварена желба? :)

Еве мене ми се оди на далечно патување.
    Ама додека не средиме куќарка, не ми се даваат пари толку за далеку.
    Да ја средиме еднашка, после тие желби ќе ги остварувам :)

На M&M, BearMe, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.253
    Допаѓања:
    205.011
    Да се надоврзам на муабетот, ништо лично против никого... Ама некои луѓе си немаат работа, па си ја виткаат чалмата. Ова за сФатоите од Битерка, ама општо и многу други луѓе...
    Мислам, јас ги разбирам родителите, немаат друга работа, во погрешен филм живеат, незнаат што значи да се живее раат, сегде бараат и ствараат проблеми, за да имаат интересно. Нив нема да ги смениме на старост. Дете се воспитува, можеби (?), возрасен не тешко, ами невозможно.
    Тоа што јас не разбирам е како возрасни луѓе, значи со свои фамилии, приходи и живот, просто толку дозволуваат да подпаднат под влијание на родителите? Па уште и миљарда километри далеку(facepalm).

Дозволувате ли родителите да ви се мешаат во животот и до колку? Помагаат ли, или повеќе одмагаат? Кај мене ова второво е случај, а за мешање ни во запршка не може, а камо ли во живот:!:.

Ја читам @zuto и таа е мојот нов дупли профил (сори @Ariel :lol:).
    Уште да ја имав таа среќа, маж да не ме лути. Ама може до мене е, може трајно сум оштетена од родители, хм?:?:
    Го забележав и малово пред некое време, иста ко дедовците, оди негде спремна да се скара:headbang:. Има некој ген шо се испитува за ова, и така брзо на лекар ќе одиме, ако има дијагноза може и лек да има, а?8)

Инаку вие овде сте супер, не праите врева. Со вас еве можам секој ден, и не морам да ќутам:D

На M&M, BearMe, friendy и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.226
    Допаѓања:
    145.537
    Ако е под дифолт желбата за здрави живи сите, одиме на следни желби :)

Сакам да си ја досредам куќата и дворот.
    Сакам на одмор, ама хотел на плажа и се платено :)
    Сакам и да почнам и завршам со студиите.
    Сакам работа и куќа у Данска, ама да не вадам бугарски пасош.
    Сакам да ослабам 15 кила.

На M&M, BearMe, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.407
    Допаѓања:
    222.526
    @bittersweet ја мислев снаати тровче појќе попаметна од нејзините ама....Сепак добро е штом брат ти постапил на таков начин.Срам да им е.За мене е не сватливо да ми се поважни материјалните работи од животот на детето,да го знам дека е среќен,дека има убав среден живот со своја фамилија.Често знам да напишам дека сакам таму кај вас да ја летниме,но не по цена на животот на детето,ниту во мисла тоа не ми прелетало.Но земјава се крепи што би рекле,секакви има,од алчни,во туѓ џеб сметки водење па се до луѓе со исав.Но како рекле-секое лошо и за добро некогаш е,барем знајте со какви луѓе си имате работа:hug:

На V.odolija, BearMe, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    18.091
    Допаѓања:
    124.341
    Јас познавам кои веќе го направиле тоа. И реално гадничко ми е:|
    Замисли кревет да делиш со некој што не го сакаш бе? Или па оние што се земаат со 20 години постари исто ради финансии :puke:

Здраво другарки и Пецо :inlove:
    Како сте? Се стопли времево и сега кукаме под клима:rofl: крај не ни се наоѓа.
    На работа сме турбо не сме застанати, а на работата му нема крај, дали работиш малку или многу ист куп има :@
    Вчера бевме во Сливница со мм и девојчето. Се издигна во 6 сабајлето татоооо татооо има пие небото (имало пиле на небото) татооо меми опа оГиме пилето (да ја земе во раце и да оделе да го виделе пилето од тераса). ОК батали спиење станавме и во 9 заминавме за Сливница. Радости еден куп:inlove: сакаше да се капи во езерото ама едвај ја убедивме да се вратиме дома и дека ќе се капи во базенчето на тераса кај моите. Па бидна и тоа. :sun:
    Од мене толку засега, да се фаќам пак за купот :hai:

На M&M, BearMe, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.