Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    28.877
    Моите родители никаде ги нема. Со татко не живеам скоро 10 години, а со мајка колку да се рече. Ретко се слушаме, уште поретко се гледаме. Ни помош ни бутур имам од никој. Сѐ сами со мптмд, така што нема ни кој да ми се меша во штипките (освен тој де, нели?).

И мене ме лути мојов, ама не држам лутина повеќе од некој саат. И децава ме лутат, ама со нив скоро и да не држам лутина, одма ми се јавува грижа на совест дека некаде сум ја утнала јас работата и гледам да поправам одма на најбезболен начин.

Оти дупли профил, што најде заедничко со мене? :wasntme:

На M&M, BearMe, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  2. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    73.123
    Значи родител да с'ска дете да му се разведе ми е врв на глупост. Еј, па уште и од бел свет да го врати во Мк "за живот да живее". Се прекрстив со двете раце.
    Да живее македонската глупоштина!
    Јадам овошје а се замислувам дека бурек со месо јадам. Е до толку решив да се изгладнувам. Не ја бива вака веќе, ми ја донесоа новата униформа, ко кобасица изгледам во нејзе :@
    А допрва плажа ме чека.
    Малово дете пак болно, ме пукна веќе со тие уши, два мрсула, оп на уши залепени.
    Надвор :sun: опекло, сепак ќе го биде летово.
    :f: од мене прекрасни луѓе

На M&M, BearMe, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.953
    Допаѓања:
    100.666
    Ако здравје е желба која се подразбира, тогаш живот во странство е нешто кое што најмногу го сакам и тоа го знаат и птиците на гранките веќе мислам.
    Подалеку од овде и се ќе биде подобро.
    Нормално, ако останам со мојов, истата нема да ми се исполни. На него убаво му е тука, што ако мене не ми е.

А бугарскиот при крај е...
    Да бев помлада, ќе баталев и врска и се, ќе си ги следев соништата, ама вака, ни напред, ни назад е човек.
    Па и сам човек не го бидува.

На M&M, BearMe, friendy и 26 други им се допаѓа ова.
  4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Ако здравје се подразбира како желба, тогаш сакам куќа негде во периферија на Скопје. Изолирана. Да сум блиску, а сепак далеку.

Странство би одела да немав дете/деца. Сега тек да почнувам отпочеток, не. Само криво ми е за една шанса што ја имавме со мм да заминеме, а не ја искористивме :doh: Досега ќе бевме вдомени и те како, бебка таму ќе беше родена. Но ете, вака требало да биде ко што е. Не ми фали ништо тука, само ми пречи ограниченоста на народов, себичноста и лицемерието. Менталитетот.

На V.odolija, M&M, BearMe и 27 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.345
    Ај добар ден гугутки мои :hug:

Сношти заспав гледајќи го Господар на прстените, и 'нормално' после сонував разни чудовишта како не бркаат, како имало инвазија и како пола народ бил убиен.
    Ми било ладно на стапалцата, а сум носела свилени чорапчиња, и сум барала по напуштени куќи да најдам некои да облечам.. и за чудо, се' најдов, ама чорапи не :@

Пошто апсолвиравме дека здравјето е најбитно, да си ги кажам и рестото од моите желби:
    Сакам да ги исплатиме кредитот и лизингот, и после да се фрлиме на шетање по светот
    Барем 2 пати годината, по една различна земја да посетуваме
    Сакам и покрај шетањево да успееме да заштедиме пари, за уште еден помал стан, за овај, во иднина, да и' го оставиме на ќерче, а ние да се стисниме во малото...

Ова испадна: Сакам здравје и пари :D

Не е битно која ни е желбата, само да имаме желби, оти тие не движат напред и не мотивираат
    - Семе синапово мудрост, од депресивна личност :D

Едит: Заборајв бе.
    Не сакам кога некој споделува по социјални мрежи, фотографии од мене или фамилијата, без моја дозвола.
    Еден роденден на ќерче, го правевме во игротека, каде по дифолт, сликите кои тие ги сликаат, ги закачуваа на ФБ, топтан.
    Иако им посочив дека не сакам од нас слики да има онлајн, не ме послушаа.
    Па се испокарав со газдата, кој беше полицаец бај д уеј, и не сакаше да ги тргне се додека не му се заканив со тужба!

Последна измена: 22 јули 2019
    На V.odolija, petunija77, M&M и 30 други им се допаѓа ова.
  6. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    128.019
    Сватив колку себично ми звучел постот,ѕверов да се смири,а другите се борат за бебе,ама луѓе вакво врискаво дете никој не видел:devil:
    Со врескање се заспива,се јади,се капи,се пресоблекува,се шета,се со вриштење..Трпев,трпев,сега хормониве работат турбо
    Нека е здрава,жива ја сакам најмногу...искрено посакувам желбата да им се исполни на
    @dunika @Milobebence
    @Alishan30 @Viktorijaaa5
    ....
    Сакам едно станче во Охрид,и повторно да се вратам на работа.
    Незнам како да ја соберам косава за крштевка ако имате идеа добредојдена е.
    Фустанот не сака пуштена,а и жешко ќе ми биде.
    Убав ден:sun:

На V.odolija, M&M, BearMe и 28 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.345
    Не е себично.
    Реално е. :hug:

На M&M, BearMe, NarCis@ и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.769
    Ви благодарам на сите за убавите и искрени честитки, и вчера и денес, и овде и на социјалните мрежи:inlove: :inlove: :inlove:
    Само ви посакувам да сте здрави и живи, вие и вашите најблиски. Ништо друго не е важно во животот освен здравјето:inlove: :inlove: :inlove:

Да ве почастам како што е редот со торта (чоколадна со портокал од моето маже)
    20190722_125742.jpg

Со коктели кои ми се мене омилени
    il_794xN.795375441_2i8n.jpg

И со инфузии препишани од мене за денешниот ден за сите вас:D
    infusion.jpg

Уживајте, мене ми почна одморот, денес ќе се спакувам наскоро, а утре патуваме. Ми треба мир после скорашните дешавки:*

Ве сакам сите, чувајте се:hug: :hug: :hug:

На V.odolija, M&M, BearMe и 38 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.345
    Како да јадиш на рает, а да не ти истрча некаде малото и да испреврти нешто и да се повреди :D

На M&M, BearMe, NarCis@ и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.475
    Допаѓања:
    206.897
    Други желби освен овие по дифолт? Уф... да се мавнам од овде, макар на Алјаска живеела. Јес да ќе смрзнам, ама па нема и јаре и паре. Од друга страна, не ми се оди никаде, арна ми е локацијава, ама државава и народов не ми се арни. Затоа би бегала. Ако ми се укаже шанса пак, ќе пробам, макар и на 50 години.
    Вчера отидов да пазарам нешто, одам да земам корпа, една жена пред мене се обидува да извади една, ама не успеа, ја фатив корпата и и ја давам, ми вели „нека, друга ќе си земам“ (facepalm) И јас прашалници целата :^) :?: после си велам, за кого сум љубезна, и кому да помагам, кога накриво ме гледаат. Ама па срце не ме држи ако има некој постар или детенце, па да помогнам. Но очигледно, никој не сака помош.

@mal.ecka големиов мој беше таков. Кај да одевме, само вриштеше. За што и да било, само ќе му текнеше, врескаше од петни жили. Поради него станавме асоцијални, со малово за среќа немаме таков проблем, па повеќе се социјализираме.

На M&M, BearMe, friendy и 28 други им се допаѓа ова.
  11. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.075
    Допаѓања:
    112.938
    Леле женскаа се пресмеав урлам од смеење.
    @mal.ecka немој мила така да размислуваш те молам осетлива си сега и како што ти кажа и @WildMk не е ич себично реално е и нормално е и да си се пожалиш те :hug: мила .

На BearMe, NarCis@, CameliaMiller и 15 други им се допаѓа ова.
  12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.325
    Допаѓања:
    57.435
    Добро утро!

@Alishan30, среќен, најсреќен! Да ти се исполни прво најголемата, па после сите други желби по ред.
    @dunika ела тебе да те гушнам :hug: Цела среќа на свет ти ја испраќам!

Желби имам. Најголемата ја знаете да не патетикувам тука :D
    После тоа сакам да имаме едно кампер комбе. Скромно, никаков луксуз. За некоја година да почнеме да шетаме со човекот, детенцето/дечињата и кучето, да си тераме еден полу-хипи лајфстајл (бар по два-три месеци годишно) и да видиме што повеќе од Европата. Ова е прилично остварлива желба и работиме на тоа. :wasntme:

Се јавува дежурната душебрижничка, пак. :D
    Не споделувајте приватни детали од животот на вашите браќа, снаи, шодае. Сигурно не им е удобно да им ги расправаме семејните проблеми на форум, па макар бил и анонимен.
    Уствари, како сакате. За мене ако гледам, сигурно не би сакала брат ми да го прави тоа, на пример.

На GirlyGirly, M&M, BearMe и 23 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.345
    Срцка си ти! За секој имаш разбирање :hug::hug::hug:

На M&M, BearMe, NarCis@ и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.152
    Допаѓања:
    33.904
    Здраво друштво:)
    Скоро една недела немам пишано, само ве лајкувам...немам нешто посебно за кажување, половина од минатата недела најдобро да ја заборавам не би да се навраќам на една неубава случка што не извади сите од памет и колосек. Имавме среќа, можеше да биде далеку полошо.
    Во врска со темите, желба имам една и единствена, заминување оттука и што поскоро средување во странство. Се надевам наредната ќе биде наша година.
    Среќа и радост пронаоѓам во ситници. Живеам за мигови...моментите поминати со нив двајца ми се најскапоцени. Уживам кога така едноставно синко ќе ми дојде ненадејно, ќе легне врз мене и ќе ми рече " Ајде да се тркаламе", кога ќе ме гушне и бакне најсилно и ќе си речеме "Се залепивме", кога ќе ми рече "Те сакам многу". Уживам кога ќе ни се погоди песната па ќе одлепиме, играме и лудуваме заедно.
    Ги сакам и моментите насамо со мм...од ден на ден се повеќе се уверувам дека не сум погрешила и сум го направила вистинскиот избор.
    Вистински уживам и во моментите сама со себе, најслатки ми се навечер кога е штама наоколу па уживам сама во тишината или со некое тивко музиче во позадина.

Дефинитивно мирот, спокојот и најголемата среќа се топлиот дом.

На friendy, BearMe, Val-Dim и 29 други им се допаѓа ова.
  15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Јас сакам комплет да се оправи државата и никој да не мора да си оди. Освен нели, за шетање :)

На friendy, M&M, BearMe и 27 други им се допаѓа ова.
  16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.075
    Допаѓања:
    112.938
    Ама така е таа е вистината сега сите сме со некои мака и јас се жалам од мм а има тука што посакуваат да имаат партнер пример ама таков е животот борба и подвиг цел живот.
    Ќе пишев порано но во гужва сум ги начекавме сѕранците за некој денар, евро, долар ,франк :D

На BearMe, kuc, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.475
    Допаѓања:
    206.897

Пошто децава опашки немаат, еве едно вакво, на раат демек
    Ова ти е уствари anti lost wrist link :?:

На friendy, M&M, BearMe и 23 други им се допаѓа ова.
  18. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.861
    Допаѓања:
    95.502
    И јас да се вратам:!::*:

На M&M, BearMe, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Да се вратиш и да нема разлика :D Ма и поубаво да ти биде, па да им раскажуваш по скајп како тука сѐ функционира беспрекорно и да сакаат кај нас да се преселат ]:)

На M&M, BearMe, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.475
    Допаѓања:
    206.897

На V.odolija, M&M, BearMe и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.