Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.645
    Допаѓања:
    176.378
    Tenkju :*.
    Sramota docna ova vreme da zvonam na drugarki,da gi vadam od um,zato tuka ja polnam temata so gluposti.

Eve temaaaa-vrtite li docna ,vi vrtat li ...na mob.,viber ... i sto prvo niz um vi pominuva ko ke vi zvoni nekoj u niedno vreme.

Otidov ,Fana,Lejla,tnx us ednas.

На BearMe, Milobebence, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.407
    Допаѓања:
    222.524
    @stetoskop тука ако не си прашаш каде ами:*,само криво ми е тро касничко видов:hug:

На Milobebence, Sexybaby86, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  3. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    6.728
    @Alishan30 во 10 до 12 среќен роденден :)
    Сѐ што посакуваш да ти се исполни.
    Поздрав до сите :)
    Ќе ве читам полека сега, битно го фатив последниот воз да честитам роденден :)
    Сакам луѓето околу мене да се среќни и би дала и душа и рака и нога и глава...
    Имам желба и за мене, ама прво сакам на други околу мене да им се наредат работите малку поповолно. Најискрено и нај од срце посакувам сѐ најдобро прво за сите други. Посебно за едни два тројца блиски други. Им пуштам среќа да им се насмевне сега кога најмногу им треба.

На Milobebence, Sexybaby86, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.781
    Допаѓања:
    285.271
    Не сум се фарбала со колор никогаш и затоа не одговорив.
    Касно ако ми звони неој нормално на лошо помислуваш,ама па затоа сега сите пошнавме со пишување на вивер на месингер,на форум,бетер од децава сме....

На Milobebence, Yowannty, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Не мислев дека комшиите се волку затуцани :x Уствари не ни мислев дека млад човек во 21век би зборел за бајачи и уроци додека една, факултетски образована, не ми кажа дека се скарала со бајачот оти место од уплав тој од уроци му баел на детето, а она знаела дека не е урочено туку исплашно. (facepalm) Подоцна една друга пак се скара со свекрва и оти и рекла да го однесе кај една бајака, она не ја послушала кај друга ја однела, а и таа имала урокливи очи и на детето уште полошо му било (facepalm):tmi: Убила ме туѓа срамота :tmi:

На M&M, BearMe, Skorpija25 и 12 други им се допаѓа ова.
  6. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.414
    Допаѓања:
    78.333
    Нашите се враќаат дома оти како што стареат, се претвораат во деца. Не е до толку за финансиите колку што гледаат да остават имот за децата.
    Дедо со сите деца и внуци околу себе, пекаше за братот и сестрата. Ќе дојдат, ќе го видат, и утре пак за нив ќе пека. И во сон ги збореше, и нив, и мајка и татко.
    Мислам дека носталгијата е најголемата причина за враќање.

Еве на пример, наши луѓе да дошле тука пред 35 години и сега си начекале пензија. Моментално пензијата е околу 750ф на месец.
    Со оглед на фактот дека работеле толку години, сигурно поседуваат куќа, а умните плаќале и приватна пензија. А ако не плаќаш кирија или рата, со едната пензија покриваш сите сметки и храна, и повеќе од доволно за лагоден живот.
    Ама нашите решаваат имотот на децата да го дадат и тие штедат. Или пак се научени на штедење, што знам.
    Секој си ја знае причината зошто се враќа. Исто како што секој си ја знае причината зошто е таму кај што е. Секој живот си е лична трагедија.

@Sesil на Сеска наша омилена тема и е баење 8)
    Не се секирај, го има тоа низ цел свет. Од Индија наваму до кај нас, плус африкански држави. Има и пострашно од баење :lol:

Цел ден потна, дури сега се исушив, после туш. Утре полошо ќе е. Задутре 37. Мислам дека рекорд ќе е во оваа деценија.

Најарно ќе ми е да си заспијам сега. Обично бројам до 3 и заспивам. Некогаш 3 ипол ме фаќа :D

На M&M, BearMe, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    62.608
    canstock3206382.jpg
    Да се пријавам, да не ме заборавите :makeup:
    Убавини летово, од ден на ден се потопло и потопло... а јас имам уште цел месец до одморот!
    Плус сеуште немам ништо испланирано. Ммм не сака сонце, не сака галама, не сака гужва... по можност некое изолирано, осамено место! Еепаа, такво тешко се наоѓа, ако нешто одговара, друго го расипува филингот. Гледав разни понуди... Езера, планини, пак планини. Дури и бањи гледав!
    Иии, сеуште ништо не сум нашла што 100% ке ги задоволи желбите на ммм ]:)
    Мааа размислував, размислував и сватив дека во спална дома сака :D

Инаку, кај мене се по старо... работа, дома, понекое кафе со другарки, малку кујна, полевање двор, читање книги, типкање долги муабети на вибер... Плус дремкање секое полпадне, демек собирам енергија и редовното пешачење по еден час на отворено во денот!
    Опсс, има и ново... од викенднов, нов режим на исхрана :^)
    Последново го смислив кога сватив дека неможам да си ја облечем омилената хањина... Маа ја облекувам, ама не ми прави ќеиф сликата што ја гледам во огледалото :nod:
    И така, го наполнив фрижидерот со 10 кг скопски домат јабучар и краставички. Си реков, цела недела само салатки со малку сирење! Толку... па ке видам дали во недела ке си се бендисам во огледалото.
    Иии така... самооо си реков, понеделник е, прв ден на „режим“, а еве ме сега од подолниот дел на фрижидерот си извадив од омиленото ми благце за лето!

20180618_133142.jpg
    Катастрофа... после климаксот ми бил крив за килограмите плус (facepalm)
    @stetoskop пак нема лажиче :hai:

Теми за разговор на +/- 40... Испуштив 60 страници, незнам за што сте се муабетеле :tmi:
    Последно прочитав за разочараноста од животот во МК и желбата за заминување во белиот свет...
    Многу пати ова било тема на 40-ката. Ако ги прочитам сопствените размислувања од пред 5 години тие биле скроз различни од денешните! До пред некоја година бев противник за заминување од државава. Со сопствениот оптимизам и розевите очила се трудев да извлечам макар некоа добра причина за да објаснам зошто вреди да се живее и работи во сопствената држава. Но, сега веќе не стојам цврсто на тој став... По се што се случува, во секој сегмент на живеењето, го променив сопственото мислење :nod:
    Мнооогу тешко ке ми биде доколку моите деца решат своето огниште да си го направат далеку од дома, но нема да зборувам и делам совети дека дома си е дома... Сватив дека дома е таму каде што е убаво!

@Alishan30 среќен роденден мила, сите желби да ти се исполнат :^: :f:
    @Bozica1980 хмм, ова не си ти! Каде е црвенокосата убавица :hug:

Иии... (waiting)
    Добра ноќ, Ве гушкам сите :hug::hug::hug:

Последна измена: 23 јули 2019
    На V.odolija, M&M, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Како нема да ми биде коа секој пат коа ја слушам се шокирам, останувам со подзината уста, измешани чувства - не знам дал да се изнасмеам ил да рикнам да плачам...

На M&M, BearMe, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.414
    Допаѓања:
    78.333
    Абе а баење од жена, молитва од поп, или пеење од оџа, исто му доџе.
    Ме воделе и мене мала по бајачки, голема работа :rofl:

Ми се јади сладолед, ама ако го изедам сега, ќе немам за утре :lol:
    Инаку ноќно време само пишам. Сум звонела, не ми кренале :worried:
    Е сега ми пишаат, игнорирам (facepalm)

На BearMe, Milobebence, Kate Rina 93 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Леле ќути и мене ме носеше баба ми :tmi: па таа бајачката загреана маша во вода брцаше и збореше неш. Не знам дал бев урочена ил исплашена :D Моите и забранија такво нешто да праи па она си ја превзеде работата у свои раце, коа ќе се приберевме од некаде три пати викаше тивко ,,кој те урочи, к** му в очи'' и ко демек во чело не поплукуваше се додека сестра ми не ја изнаплука неа салам и тогаш крена раце и од двете :D
    #траумиоддетството

На M&M, BearMe, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  11. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.414
    Допаѓања:
    78.333
    Јас на една и избегав оти си плукна на палец и сакаше да ме погали по чело :rofl:
    Сум била кај неколку различни, последнава ми се погоди и не ја мењам :wasntme:

ЗоЖдо само ноќе огладнувам?
    #прашањекоемемачи

На M&M, BearMe, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.781
    Допаѓања:
    285.271
    Мене баба ми ми викаше неверничка оти од мала ич не сакав да слушам такви муабети за баење,"кушање "во мое село се вика.
    И мене ко Сесил не ми се верува уште дека е распространето истово и тоа меѓу млади образувани личности.

Читав во тема брачни проблеми и се уплашив какви мажи има,да не ти се верува.Да ги советувам ќеркиве ич да не се мажат поарно,уф..

На M&M, BearMe, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Стварно коа читам се чудам како е можно да постојат такви луѓе :x Тогаш сфаќам дека ситниците за кои се жалам од мм се така небитни, гревота да се жалам. Ама јас баба ми си ја слушам, она викаше ,,на жена шо се фале од маШ устата да и окапе'' :rofl:
    Учи ги ,,заби'' да поkaжуваат уште од прв ден, ништо да не собираат во себе...

На M&M, BearMe, Skorpija25 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.531
    Допаѓања:
    18.918
    Јас вчера чув еден муабет за бајачка, бебево едвај 2 месеци има,на лицето исфрлена со ситни бубулички,ги имале и други бебиња.
    Мајката околу 25год. Вика ја носевме на бајачка и бајачката рече нечиста жена ја видела.
    Само не знам од што била нечиста жената, и дал кога ќе се исчисти таа па и лицето на бебето?:x
    Место да купи некоја кремичка да го негува лиценцето... шта речи

На M&M, BearMe, Yowannty и 6 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.781
    Допаѓања:
    285.271
    А бе ги учам ама они се нешто наопаку прават.До возраста им е може или влечат некој ген од на мм страна.]:)Ова од муабетите во темата ми е.Не си се распрашав со време јас8)
    Што велиш арни се нашите мм ко ќе видиш што се имало:D

На BearMe, Yowannty, Kate Rina 93 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Или со циклус или имала однос пред да го види. Вакво неш се деси на бебето на близок роднина на другарка. Лекот беше девица да го избања бебето со врзани очи, па дека тогаш бевме ептен мали 14-15години ја замолија другарка ми некоја од друштвото да однесе. Ај се нафати една (facepalm)

На M&M, BearMe, Skorpija25 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.781
    Допаѓања:
    285.271
    Е уште ова не бев чула,девица брее...(facepalm):D

На M&M, BearMe, Bozica1980 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.531
    Допаѓања:
    18.918
    Сега се сетив на една случка. Кога децава на кумашинката беа бебиња, се исфрлило едното откако сме биле ние на гости. Ја прашала мајка ми дали сум имала добиено, да и однесам валкана улошка да ја ставела во коритото кога ќе го бањала бебето за да му поминело црвенилото:envy:
    Рековме дека ми завршила менструацијата од што ми беше незамисливо такво нешто да направам,замисли по некој ден му помина на бебето, и без валкана улошка(facepalm)

На M&M, BearMe, Bozica1980 и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Се погоди истата фамилија да се први комшии со свекрва ми. Свеки избегава и да ги поздрави јер не знаеш шо ќе им се деси после поздравот, шо ќе ги заболи, па после ќе се изнаслушаш муабети дека си ги урочил (facepalm)(facepalm)

На M&M, BearMe, Skorpija25 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.345
    Ти одговорив..
    Друг пат прашувај ме тука. :)

Ме носе моите по бајачи кога бев мала...
    Тоа баба ми, Бог да ја прости, и мајка ми.
    Само стресој ми приредваја без веза.

На M&M, BearMe, Yowannty и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.