Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    18.091
    Допаѓања:
    124.341
    Како ја проверивте дали е девица? Или на поверење беше работата :rofl::rofl::rofl:
    Господе боже (facepalm)

На M&M, BearMe, Skorpija25 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.683
    Допаѓања:
    147.450
    Добро утро лепотици и по некој фраер.

Со мало доцнење да и честитам на @Alishan30 роденден, само убавини ти посакувам!

На тема бугарски и други пасоши, јас двојно државјанство би укинала, мислам дека е непотребно. Треба да е поврзано со престој и даноци. Ако сакаш друго, првото врати го. И обратно, ако сакаш да му се вратиш на оригиналното, врати го стекнатото.

За желбите... не знам. Освен здравјето, што силно го посакувам, немам некоја друга желба што ќе ја мислам по цели денови. А тоа ме мачи многу, сакам да се опседнам со нешто и да барам начини да го остварам. Порано бев таква и уживав во тоа. Ама средовечноста ми го одзема ова чувство.

Сега сакам на пример да учам школо. Ама не ми е некоја богзнае каква желба. Јес дека ја мислам веќе неколку дена.

На M&M, Peco, BearMe и 21 други им се допаѓа ова.
  3. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    51.775
    Добро утро:f: ”Силно светнал ден”
    - почит кон Кочо на Раца. :bow:
    Да не се заборави, никогаш.

Сакам предизвици. Понекогаш се буткам за да видам колку можам, инаку досаден би ми бил животот.

Имам приметено во темава или така ми се чини дека некои мислења се слични со некои членови кои имаат пишувано од порано, но искрено не ми пречи се додека се пишува без провокации и навреди. Никогаш со сигурност не знаеме кој стои позади одреден лик, така да доколку не сме 100% сигурни тогаш и не е во ред да претпоставуваме и вртиме одоколу.

@Cka Од каде тие податоци за IQ-то на нашето население? Кои се тие веродостојни тестови на мк јазик кои го одредиле нашиот коефициент?
    @referentka Се надевам дека сте добро, пиши нешто.:hai:

На M&M, Peco, BearMe и 20 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.817
    Допаѓања:
    323.911
    Тука сум.
    Ништо немам да кажам.
    Се едно исто се случува.

Штом веќе сум тука-ДОБРО УТРО НА СИТЕ

На M&M, Peco, BearMe и 21 други им се допаѓа ова.
  5. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    4.292
    Допаѓања:
    65.624
    е баш ти фала, таа сум 82 родена Водолија... во Јануари следен 38, можам се и САКАМ....

Топло од сабајле, ама па треба на одмро да се оди, нека пржи...

Убав ден феминки и Пецо исто...;)

На V.odolija, M&M, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.226
    Допаѓања:
    145.537
    На BearMe, Milobebence, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.251
    ПијаАте ли кафе бре тутуруткички убави?:makeup:
    Јас уште не сум
    Ајде кој е за :)
    Dd3i4itVAAAWFEZ.jpeg
    Видно расположена уште сабајле. Дури и маШ намерно го задоцнив на работа:D

Многу ми е убавко кога домче све ми е исчистено, кога немам ама баш никаква обврска, кога ништо не ме боли...
    Па и ручек имаат пилциве.
    Ние ќе си седнеме некаде после и то:o

Лелеее ќе заборавев.
    Мајќе ми сега се сетив.
    Треба да одам свеќа да запалам , на другарка ми дедо и починал. 94 годинки си ги изживеа.
    Сите да дочекаме таква старост:!:

ОдоХ:hai:

На V.odolija, M&M, Peco и 33 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.353
    Утро
    Турско кафе со колешки и желудник одма ласта ми прај.
    Џабе се трудам да сум колегијална

Денес сакам да нема раб. Да досредам документи и папирологија и раат од тој аспект да сум. Барем месец дена.
    Битно се наспав синоќа. Па сабајле натнав фстан, демек дотерана. А тоа што 28374 комарци ме имаат изедено по нозе малтене небитно е.
    Немам ништо битно да кажам.
    Само убав ден да посакам и да прашам арни ли сте

На V.odolija, M&M, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  9. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.346
    Зошто закажуваат, кога одиш на термин пред тебе веќе собрани 5..6 книшки и ти вика чекај ќе те викнеме:drunk::headbang:
    #прашањекоемемачиво8и40сабајле(waiting)

Добро утро другарице и другове:f:
    Силно светнал ден:sun:

@Alishan30 среќен најсреќен:party::party: сите желби реалност:f:

За странство една прилика пропуштив минатата година, си останав дома...но сегашнава прилика богами не ја испуштам, ќе направам се што е до мене за желбата, идејата стане реалност...макар одела и со глава во ѕид:angel:

Од желбите еднљ е таа и нормално здравје, мир...разбирачка меѓу домашните животни:nod::l:

нека потрае чувството кое го чувствувам:emo::sun:

Се спремаме за одмор...дали си ставам нога у трн ќе видиме:angel:

Нека биде убав денов

Последна измена: 23 јули 2019
    На M&M, Peco, BearMe и 30 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.353
    Ти тоа ружата не ја пријавуваш овде а а а

На BearMe, Milobebence, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.645
    Допаѓања:
    176.378
    Ај д.утро и од нас :)
    Ниш боље од пропешачени 6-7км на гладно ,уз тоа и муабет со ,,обични луѓе" .

Синоќ не си ја студирав косата,сабајле гледам мава на некоја кафена нијанса,плус белите останале непокриени (facepalm). Сум се зезнуела,жали боже само бањата лом ја направив,ќе треба здраво да се запне за да се изриба.Да ми е жива и здрава Љубица :).

Од поинтересни дневни активности-кафе со другарка,ама надвор :D , да видам народ и народ дда ме види :rofl: (facepalm).

Ај :* ,убав нека биде денот .

На M&M, Peco, BearMe и 26 други им се допаѓа ова.
  12. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.523
    Добро утро друшки
    Помина и Охридскиот одмор Охрииииииииѓани не сте свесни каков благодет имате.Само незнајте да го искористите ви фалат чешми и тоалети на плажите.
    На синко кога му се мочкаше излагаше од вода бараше дрво да мочка(facepalm)до толку не го воспитав.
    Инаку убаво беше народ тук тамо имаше место и за чадорот кај да го ставам.Лежалки половина плажа,педаљинки исто така зафаќааат половина плажа ама пак нема љутиш луѓето си платиле за тоа.
    И така сега ќе се пафтам тука во Скопјево и ќе гледам колешката од карши до пензија и тоа ти е животецов.

Нека ви поминува брзо денов :sweat::sun:

На V.odolija, M&M, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  13. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    28.877
    Добар ден, пијам кафе од маж, конечно. Многу ми е мака да си правам за мене, особено турско...а многу сакам на сабајле да го пијам.

За државјанствата имам да кажам дека на маж ми му имаат понудено австралиско државјанство, ама го одбил. Сега ќе го одиме подолгиот и потрнливиот пат, ама тоа е. Бугарски пасош не влегува во игра никако.

Мене дење никој не ми звони, не па ноќе. Кога либето не е дома само тој може да заѕвони и толку. Ретко се случува другарка ми, колешката или комшиката да ме побараат. И то.
    Се вратив пак на цртањето и како да се враќам од мртвите. Бавно се будам, ама се појави надеж дека ќе се разбудам.:yawn:

На bittersweet, M&M, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.045
    Допаѓања:
    190.633
    За вакви ствари ептен се. (facepalm)
    Еве замисли, ние одиме по бајачки за уроци и уплави.. и обично бајачка ти праи нешто ко амајлија да те чува што ти после си го чуваш под перница :D овде си одиш регуларно во златара, ЗЛАТАРА ЧОВЕЦИ, и си нарачуваш златен брош за урок, златен брош за уплав.. којзнае уште за што не ќе слушнам дека има дур сум овде, и си го носиш гордо на облека.. е тоа е више некст левел простоќа.

И вин коментарот на вечерта, мислам дека мочнав малце од смеење :D
    :rofl: :rofl: :rofl:

Добро утро човеци :)

Ја издежурав и ноќва, па отспав утрово од 8 до 10. И мајчичка златна ми вртеше на моб и ме разбуди. Ама секако толку ми е спиењето.

Ми се пријаде кобасици. Не ги обожавам нешто многу, особено кога знам како се праат, ама овие се единствени што ги јадам оти се од избрано месо, а не остатоци, и ми се увртеа во глава. Имаме овде кај свеки замрзнато уште од мајка што ми ги прати, па денеска уз грав ќе завршат работа. :D

Утре доаѓаат девер и јатрва со децата, и тие ми кренаа притисок уште недојдени со разни извољевања, па одлучна бев да се вратиме ние двајца назад во стан, ама маж инат го фати и пресече дека нема одење нигде.
    Многу ми праи мерак кога е вака одлучен за некои работи. На почеток на врска кога бевме, гледаше на брат му како на бог, а овој си играше курташак, па мојов вечито разочаран. Си научи лекција и мило ми е што ја не морав ништо да посочувам. Само си чекав сам да си отвори очи. :)

На bittersweet, M&M, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.475
    Допаѓања:
    206.897
    Поздравче... арни?
    Компјутеров ми мава рестарт на секои 5-10 секунди, па користам прилика да пишам нешто во тој краток интервал... па нема да бидам долга...

Убав ден!

На M&M, Peco, BearMe и 25 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    на тие години сите бевме :) :angel:

На Peco, BearMe, Milobebence и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.953
    Допаѓања:
    100.666
    Јас да кажам оти лепотанот зеде пасошот:whew: (оти знам го премисливте нАли:D), битно ми се јави да ми направи несолена шега дека во петок ќе е готов дури|(. Колку смешно, Боже:^).

Од сабајле како потоп на светот да ќе се дешава од утре, луѓево очи си извадија на работа, еден врз друг на врата.

Ми се спие, се уморив некако.
    Дури и по продавници после не ми се оди, замислете чудо:^).

А да, ќе си носам пегла за алишта:tmi:.
    @Bubce38 пинг:D.

Последна измена од модератор: 23 јули 2019
    На bittersweet, Viktorijaaa5, M&M и 28 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.604
    Допаѓања:
    264.623
    ^дал лепотанот ќе носи одело?! Пинг @dunika

На bittersweet, M&M, BearMe и 11 други им се допаѓа ова.
  19. sweet.november

sweet.november Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    3.662
    Постов од вчера е почнат никако да го завршам..
    За жал така стојат работиве во нашата ни држава, секој се надева на странство за подобро утре, вклучувајќи ме и мене.
    Уште сега грутка ми стои на душава дека ако заминам ќе треба да се разделам од најблиските, мајка, татко, сестра... дека само по неколку пати годишно ќе ги гледам. Ќе биде тешко знам, првите неколку години. Да научиш јазик, да решиш станбено прашање, да се снајдиш со работа, со нова средина, нов менталитет, да почниш од почеток што се вели.
    Јас имам и потпора, има кој да ме пречека, да ме упати, да ми помогне кога ќе стигнам таму. Ама ако сами со мм не засукаме ракави, никој нема да ти даде се на тацна. Знам и луѓе кои отише и се снашле без никаква помош и потпора, па успеале и секоја им чест.
    Си ветивме дека барем ќе пробаме, ако до толку не успееме, еве не ни бега тука домата. Секогаш можам да се вратам тука. Додуша би живеела и сега тука, колку толку се турка некако. Ама на детево сакам да му пружам подобар живот од овде, ако не успеам барем ќе знам дека сум пробала.
    За бугарски пасош одамна го оставив патриотизмот настрана, за жал моментално е единствена опција за бегање од овде.

Сметам дека доколку се сомневаме дека некоја членка е дупли профил, треба да се пријави и модератор тоа да го провери и среди тоа, наместо да се шушка "ахаамм неко меџу нам није наш" . Секогаш постои можност да се огрешиме спрема некој, презумпција на невиност нели:)

Денеска не ми е баш денот, ама уште многу има од него па белки ќе се опраи.
    Ај добар ден :coffee:

На bittersweet, Peco, BearMe и 19 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.345
    Ај добар ден на сите :hug:

Тргни -застани овај живото.
    Глуп, глуп на моменти, да се чудиш од шо мака си жив!

Па читам онаму по темите за брачни проблеми, севекриви проблеми, вакви проблеми, онакви проблеми.
    Читам, и ми се чини мене ми се случва се'.
    Па прост народ.. прост, прост, не знај кај ој-кај тера.
    Да не се роди женско, па уште затуцано.

Кај вака во Европа?

Од светлата страна, станав рано, во 10 и пол :makeup:

На bittersweet, M&M, BearMe и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.