1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.743
    Кратки реченици затоа што ем ми се иска ем времето ме стиска. Умрев месецов на работа.

Нема љутиш ;)

На green.eyes, Eli23, Petar80 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    62.508
    Здраво друштво :f:
    :clap: Браво за сармите што денес сте ги моткале!!! Прави домаќинки!!! Кога бев млада „невеста“ мислев дека е некоја „филозофија“ да направиш сарма!!! И така, долго време не се осмелував да направам плашејки се дека ке се „обрукам“... Но, со текот на годините човек се „челичи“, па пробав и направив :clap:!!! И... денес сум мајстор, не, не... велемајстор 8) за правење сарма!!! Посна, мрсна, секаква моткам!!!
    Само, сепак за посната сарма треба умешност... Не секоја што сум ја пробала била идеална!!! За мој вкус, права посна сарма треба да е позачинета, а сармичките да се големи максимално 1,5 см!!! Свеки знае да рече „посната сарма треба да биде нанижана како монистра во тенџерето“... И таква ја прави :clap:... Прекрасна на око, преубава на вкус... Кај и да е, уште малку ќе ја „стасам“ во мајсторијата 8)...

@anel ме изнасмеа со облеченото кебе... Сите деца се малку „изгубени“ кога ќе се заљубат прв пат...
    А, ти си многу „нормална“ свекрва :rofl:... Ке ѕиркаш :bandit:, и пак :bandit:, и пак :bandit:... Така треба :lol:...
    Напред свекрви :rofl:... На Ваша страна сум :D...

@Abrakadabra со задоцнување, среќен роденден :^:... Здравје, среќа и ведар дух да те сладат :hug:
    За многу години Св. Никола на сите што слават! Само убавини во домот да Ви се множат!!!
    А, има ли некој Никола, Николина... во темава??? Ако има, среќен именден :d:

Ииии... Пак клуч сте заработиле денес (facepalm)... Ех, а јас мислев „сериозни“ луѓе од +/- 40 се вртат тука 8)...
    Кој е за лимонче пред спиење???
    images.jpg

На imelda, Lady Phoenix, kjukli и 15 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.714
    Допаѓања:
    284.233
    Се прибрав конечно од слава и наместо да си легнам до мм јас да ве прочитам вас,леле зависник постанав од темава.
    @galapce немој уште еднаш ни да си помислила да не не дружиш оти тек тогаш ќе те бараме по цела Мк па од кај и да си .И ние не можеме без муабетите за твоето мило галапче,тарзано а богами и за свеки твоја.:hug:
    @anel jaс претпоставив дека ти е заљубено детето и исто како мојата „јас толку не го сака ама тој ме сака“.А да ти кажам и јас како тебе се однесувам незнам што да и речам како точно да се однесувам а мислев кога ќе дојде време се ќе знам како да ја советувам ама некако брзо дојде тоа време јас се мислма уште за млада мајка :D

На imelda, Lady Phoenix, kjukli и 16 други им се допаѓа ова.
  4. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.520
    слабо трета смена на темава а? Ке треба сама да си зборувам и да си лајковам :lol:

На Eli23, Petar80, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Има друга тема специјално за 3 смена, ама веќе не е активна.Еве ти лајк, а за зборување, ќе сме оф- топик, а и не ми се зборува веќе, планирам да легнам.
    @Val-Dim на сликата нема лимон, има лимета.
    @galapce седи ќе видиш многу работи.Фала за коплиментот за струмичките манџи ;)

Последна измена: 19 декември 2015
    На Lady Phoenix, Eli23, Petar80 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.520
    Ти благодарам многу за лајкот , и тоа е доволно :P спанковци ти биле сите овде :D

На Eli23, Petar80, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  7. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Ај добро утро
    Како сте ми другарчиња,спиевте ли убаво,јас да,кога му ја легнав т.е.заспав на фотеља до 7ч,со еднаш станување...
    Синоќа на кратко станав,а таман ми појде муабетот,кога овој мојов се нацрта на компјутер,и не му текнува да стане,па се разиграл некој игри со пукање како мало дете да е:)

И така мене ми остана да гледам тв,малово го заспав,и се заглеав во еден филм,не го доглеав сум заспала..а како сум се преместила на кревет ама ич не се сеќавам,овој мојов да ме кренал:rofl::rofl::rofl:,ќе фати кила,изгледа самата сум си станала..

Денеска изгледа ќе е убав денов,гледав прогноза до 15цс,да не ти се верува...
    Сега ќе ве читам да видам што сум пропуштила..;)

Еве сега ќе го турам кафето па повелете
    taza-de-cafe-caliente-6177.jpg

На green.eyes, Lady Phoenix, Eli23 и 20 други им се допаѓа ова.
  8. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    и по еден цеден портокал за тие што претерале со алкохол на слава...
    ај добро утро

На green.eyes, Lady Phoenix, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 18 други им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.909
    Допаѓања:
    102.635
    Леле што сонувам,не ми помага ни кафе ни цеден сок .Дајте нешто пожестоко.:drunk:
    Значи во период од 5-6 саат наутро што се ми помине низ подсвеста,не е можно.Повторно преживување на некои настани,превртени ,изопачени,бог да чува.
    Денес скуша на мени и китење на елка.
    И некое филмче,ако остане време.
    Чудно е не работам,а денот ми е максимално исполнет.:@

На green.eyes, Lady Phoenix, kjukli и 14 други им се допаѓа ова.
  10. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Еве @lunicka едно за тебе,да ни се расположиш малку,и едно цигаре уз вискито 13-viski-hakkinda-bilmeniz-gerekenler.jpg

На green.eyes, Lady Phoenix, Eli23 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.314
    Здраво дами и господа!

Одамна не сум ве читала, страниве како луди се множат веќе извесен период, па немам време да стигнам се' да прочитам. :(

Како и да е, гледам кафето послужено, па ајде да не доаѓам со празни раце. Од мене појадокот.

Не поминував да пишувам затоа што животов ми е рутина (не можам да речам монотонија), па глупаво ми е да бележам едни те исти работи.

Поминав да честитам пропуштени родендени, имендени, слави, вработувања и се' со ред. Денес е празник, па да честитам на сите оние кои го слават, како и на сите оние кои го носат името (ако се наоѓаат такви меѓу вас).

Ви посакувам убав ден, позитиво!

:hug::hug::hug::sun::sun::sun:

На imelda, green.eyes, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.049
    Добро утро и од мене !

Ме намами Лејди со тоа масата лееееееееее.......
    Од мојот роденден, па таму негде до крајот на јануари само да се јадело и пиело :party:,
    страв ме фаќа да се качам на вага и измерам во тој период !

Како во песната направена на шега од Северина
    :music: Koliko jedem nije humano, subota je dan zakuvano.
    Uno momento skuvaj konkretno
    možda sutra i smršamo.
    Tika taka tika tak nareži mi
    suvi vrat. :dance::music:

Ви посакувам убав и забавен викенд !

На green.eyes, Val-Dim, Eli23 и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    Добро утро и од мене!

Јас ставив боранија со свинско месо да се вари на тивко. Не дека сум некој обожувател на овакви јадења, ни јас ниту сопругот ми, ама мора ради малиот. Ќе јадеме и ќе велиме: ммм, што е вкуснооо! :lol:

Кафе пиев, зелен чај почнав и ми се слоши, денов мутав некако, или мене во глава ми е така. :wasntme:

Има ли изгледи за снег во скоро време? Сакам снег!

Ах, да, еве го и кафето од мене :)

На green.eyes, Eli23, Petar80 и 14 други им се допаѓа ова.
  14. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.600
    :rofl:Добро Ви утро на сите домаќинки:sun::f:Мор мор..трпези полни, пукаат...сарми завиткани,куќите светат, исчистени, неможе чоек прашинка ни за лек да најде(facepalm)
    еееееех..едно време ќоро и јас така си бев домаќинка ко вас, го изгубив малото детенце во лавиринтот на мојата душа и сега кога престанав толку да се оптоварувам дали е чисто или прљаво, кога ме мрзи да правам ручек си купувам готова храна, после толку поминати години бадијала потрошени...си го пронајдов тоа мало дете во мене, но на жалост ;( добив кфалификација перверз:(....ми е срам да ја кажам;)
    Фала ти @friendy за поканата со Вас да правам пред новогодишно парти:d:, но јас сум тука со вас цело време и верувај дека уживам(y)
    Среќна слава на сите што ја празнуваат денес:):f::sun::music:

На green.eyes, Val-Dim, Eli23 и 15 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.714
    Допаѓања:
    284.233
    Се напив јас еден цеден лимон наместо цеден портокал,ама слабо ме освести,главата ме боли а мислам не претерав со пиење.
    Туку после недела прва смена најмногу во сабота се радувам на кафе дома на раат испиено уз вас.
    Турско големо со млеко е такво си го сакам.Ај повелете во друштво поубаво е:
    images.jpg

На green.eyes, Lady Phoenix, Eli23 и 13 други им се допаѓа ова.
  16. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Добар ден, убав ден.:sun:
    Честито слава на сите кои го празнуваат овој голем светец, Св. Никола. :f:Среќен роденден на оние кои се родени овој период.:^:
    Денес дома, се мислам што за доручек. Од голем избор одлуката ќе падне на пржени јајца, нив никогаш не ми ги одбиваат. Не знам што им е на денешниве деца - сакаат да се хранат како во ресторан. Ова сакам, ова не сакам!:shake: Сто пати сум рекла дека ќе си готвам јас што си сакам и на крај пак се трудам да им угодувам. Грев ми е кога храната се фрла.Не знам колку време ќе ми треба да ги навикнам, да сфатат дека еден предуслов за добро здравје е и исхрана со разновидна храна.
    @lunicka Скушата до скоро ја печев на скара, така ми беше најслатка. Пред неколку дена за прв пат спржив и најмногу ми се допадна, ама пржено нели штетно било и го избегнувам кога можам.
    @Sky-butterfly И јас како тебе си сакам снег,(waiting) ама наместо снег сонце ќе ни грее цел месец. Сега гледав временска прогноза. Би сакала да не е точна. :nod:
    Ти бабе @baba Rada тука си или не си тука!? :bandit:Дружи не почесто. Најдобрите и најквалитетните пријателства ни се луѓе кои се на ваша возраст, па дури и постари и да ти кажам дека заедно знаеме подобро да се забавуваме од 20 годишни.:rock: Затоа повели, радо би те читала баба Радо!

На imelda, green.eyes, Lady Phoenix и 14 други им се допаѓа ова.
  17. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Aj dobar ubav saboten den:sun:
    Bas ste mi opusteni
    @galapce da ne si ni pomislila da mrdnes, skrtkaj tuka da se druzime, sega dnevnik hartii penkala eheee tia se gubi a femina ZA NAVEK:D ke te cita maloto galapce ko ke porasne
    Kk ipiena sinojka, najadena kafe pijana kaj i da e ke se seta nekoe rucece nadvor ke se pravi, ke se seta po gosti paketcinja da se podelat.
    Nesto mn sum mirna duri strav me faka:^)
    Ubav viiii den:sun:

На green.eyes, Lady Phoenix, Eli23 и 11 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    Добро утро и добар ден.. и вчера ве читкав и лајкнував но пуста мрза раце да извадам да типкам. Јас секогаш ве следам од телефон, не сум воопшто по технологијава и компјутерите, телефонот в рака ми е најдобрата варијанта уште од кога сум зачленета овде, го користам буквално за се и ми врши доста работа ионака е голем.

Кафе испиено, т.е какао јас жени не сум по кафето, колку и да форсирам не можам да го пијам, не ми понаса на организмот и само полошо си правам. Знам да се напијам секогаш со пријателките, но тоа е реткост, претежно сум по какаото, салепот и капучиното.

Туку ојдох да се спремам денес ќе гонам обврски а воедно и ќе ми дојдат многу драги личности што со месеци не сме се виделе.. па ќе одам да се растерерам од секојдневието, на вас ви посакувам убав ден исполнет со љубов и добра харизма.

@galapce :sun: немој ни на крај памет да ти паднало да се оддалечиш од нас, остани таква каква што си секогаш, радо и ние сите те сакаме овде со нас. Не вреди да загубиш и да се оддалечиш од личности кој што те сакаат и почитуваат дури и вака виртуелно заради паранормалието што се појавува на форумот.:hug:

Последна измена: 19 декември 2015
    На imelda, green.eyes, Lady Phoenix и 18 други им се допаѓа ова.
  19. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Здравоо!
    Среќна слава и име на сите који што славите :hug::hug:

На Eli23, Petar80, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Da vi posakam dobro utro i za mnogu godini da ni e praznikot.

Ziva,zdrava,pojaduvana,rucek na pola gotov i deneska padna redot Tarzano so mene da e.:rofl:
    Denes se pojaduvase burek.Red burek red gevrek,taka jadam burek jas,oti samo burek mi e nekako mnogu mrsno i tzno.I obavezno jogurt.
    Prijaten den.:f:

На green.eyes, Lady Phoenix, kjukli и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.