Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.406
    Допаѓања:
    222.522
    Би сакала да има тетоважа,на рамо со се рака.Но мојов од игла бега како ѓаол од крст,така да нема шанса.Кога ја направив тетоважата ме праша дали сум нормална и дали сум знаела колку боли (facepalm):rofl:...

На WildMk, Tajnaotrovna, Sexybaby86 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.346
    Сакам :D
    Има неколку :$

На bittersweet, WildMk, Tajnaotrovna и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.075
    Допаѓања:
    112.937
    Мојот не сака се плаши од игли :D

На WildMk, EuHenIa, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.346
    И јас собирам храброст...уште од кога ехеее(facepalm)

На WildMk, duffi, Sexybaby86 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.075
    Допаѓања:
    112.937
    Јас сум многу пишман аџија сега сакам после ќе ми мине меракот и не ќе може назад затоа не се тетовирам.

На WildMk, Tajnaotrovna, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.769
    Другари и другарки, само да ве поздравам од нашиот јужен сосед.
    Стигнавме, се избањавме, и сега кафенце се пие:inlove: (poolparty) :sun:

Немам време да ве читам, еве ви го моето ново другарче од денес, тоа нека ве чува додека мене не нема 1 недела:hug:
    20190723_201650.jpg

На SV1911, Thallia, bittersweet и 43 други им се допаѓа ова.
  7. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.414
    Допаѓања:
    78.332
    Уживај докторке, си ја избрала мојата омилена плажа :inlove:

На WildMk, Tajnaotrovna, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Sandrin4

Sandrin4 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.198
    Мојот 7 тетоважи имат :rofl:

На WildMk, Tajnaotrovna, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  9. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    6.728
    Поздрав до сите :)
    Деновиве комбинирана техника. Ако на една страна огрее макар и зрак сонце од друга страна фаќа олуја. Дали на сите топлото им е мавнато во глава или треба поактивно да читам хороскоп, не знам... Некои работи во околината искрено не знам од кај излегуваат. Навидум сите се разумни луѓе и одеднаш гром од ведро небо, па и лути уште на крај, кај кабаетлии...
    На темите од претходно, тоа смарт кежуал ми звучи ко комбинацијата бициклистички со сако и штикли ( мислам дека од Кајли Џенер е трендот ама го имам видено и во Скопје) И тоа пред Лофт...
    Мм не го менувам, не денес... Он не знам дали би го кажал истото за мене...
    За џакузи, спа и слично пишете плус еден, како добро би ми дошла една релаксација сега...
    Иако, додека не се средат некои работи ни одмор од два месеци не ме оправа..
    Овој аутокоректов денес посебно решил да ме занимава, или јас сум денес посебно на лева нога... Треба да оставам еднаш по негово да видите на што личи...
    И јас сум повеќе за Париз отколку за Аурора и слично. Искрено, не ми е оправдана услугата за цената. Мислам, не сме на Марс, знаеме и другите локали/места како функционираат.
    Искрено, јас после работа нејќам никој да ми зборува бар едно пола саат, така да тој лепотанот може да дојде да послужи ајришот, може и нешто за јадење и мирно и тивко да си излезе...
    Порано мажи со тетоважи ми беа мхмхмхмх, што би рекла Алачка. Сега некако секој втор е со тетоважа и тоа не секогаш којзнае што. Сфатив дека сакам добри тетоважи (добра графика) и тоа по можност на лист или долни стомачни :)

На bittersweet, friendy, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.075
    Допаѓања:
    112.937
    Убав помин :hug:

На WildMk, Tajnaotrovna, Sexybaby86 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.475
    Допаѓања:
    206.897
    И јас се токмам за тетоважа, си избрав и кај кого ќе се тетовирам, сама си ја дизајнирав тетоважата. Уште да се решам да одам. Мажи со тетоважи да, ама не со цели романи на телото. Мојов нема ниедна и не сака да има. Ми се чуди оти сум сакала да се тетовирам, ама шо ми е гајле, тој секако не е дел од тетоважата :D

Иначе, денес добив уште една причина за бегање од државава. Пошто ако дејствуваш за да функционира системот исправно, ти кажуваат да седиш мадро, оти ќе ја напрајш големата. И после ќе одам со глава во ѕид за да барам правда и функционирање на системот овде? Нема шанси, не повеќе. Очигледно некому му одговара вака, и затоа нема оправачка за нас.

Толку.

На bittersweet, Viktorijaaa5, friendy и 31 други им се допаѓа ова.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.406
    Допаѓања:
    222.522
    Одморете се убаво,и по едно шлапнување за душтвово:*

На marlonbrando69, WildMk, Tajnaotrovna и 10 други им се допаѓа ова.
  13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.325
    Допаѓања:
    57.435
    Добро вечеер.
    @Annath, фала на одговорот.

Тетоважа... сакав многу, имав и план, ама одлагав. Сега мило ми е што не ја направив. Беше баш симбол што се' уште ми значи, ама каква потреба да се обележувам за да е видливо дека ми значи?
    Можеби ќе сменам мислење пак, не знам. :D

Маж со тетоважи, ретко да ми се допаѓа зашто обично претеруваат па преминува накај невкусно. Може да биде пресекси ама не знаат кога да застанат.
    Нејќум со тетоважи, си го сакам мојот а тој нема. :D Вака пишувам зашто вчера ја светна рерната, јас почнав ама не сакал да се мачам. Принцес левел кој? :angel:

На do-re-mi, WildMk, Tajnaotrovna и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.251
    Ви удрило жешкото во глава :$
    Не можам да постасам да ве исчитам.
    Мене уште ме држи еуфоријата од сабајле. Не знам што ми е , ама чуден и убав филинг имам. Како пеперутки да ми леткаат околу душичката, во стомакот, секаде ги има:inlove::inlove:
    Нека потрае само:inlove:.

Тетоважи несакам, чак што више и одбивни ми се :doh: Ниту па пирсови и такви ми ти ствари сакам. Мене ни ушите не ми се дупнати(facepalm)
    Не носам никаков накит.
    Можеби чат пат некој синџир на врат да ставам ( од тие ланчињата маШ што ми ги м'кне) ама ич не уживам ни во тоа. И часовник немам. Чудна сум многу, знам.
    Ретко се шминкам, не сум нешто ни по дотерување баш.
    Да не знае човек што ме исполнува. Другарка ми неќни ми вика дека проблем ќе имала во август, ќе незнаела што да ми подари за роденден. МаШ се зеза , вика дај и ваучер за у кафана , на тоа маана не наоѓа:)
    Значи цел ден да ме шета човек по кафичи,кафани , ресторани,слаткари ... збор нема да зуцнам.
    И летно време на вода да бидам. Море,езеро,река,базен...небитно, само и само да се киснам некаде:)

Набрав една кофа капини. Ги измив, исчистив и гледам немам грам шеќер овде.Горе ја качил вреќата маж,а веќе спијат тие. Белким ништо нема да им биде до сабајле. Ќе ги сварам ако не мармалад. Не оти некој ќе го јаде,ама нека , куќа е, ќе се најде.

Еден туш сега и ќе се подмотам до љубовчето. Го 'слушам' дека е потонат во длабок сон|-)

На Viktorijaaa5, friendy, WildMk и 27 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.353
    Мојов нема тетоважи.
    Јас имам мнооогу различен вкус од тоа што е маж ми. Се гледа дека изгледот не ми играл улога :)
    Затоа јас имам за тројца тетоважи 8-|

Бевме до џамбо со дете. И тоа накај 6 коа е празно. Леле мори мајко колку ми е скромно детето. Може 4 пат откако е роден го носам и луѓе ништо не сака. Што да понудам не сака. Ни да се пружи. Ај некако за едно онакво за ветер коа дува што е се фати и само тоа го сакаше. И успеав скришно да бутнам едни колички во бенквикот иначе и тие ќе ги вратеше, пошто се што е за него враќа. А речам ова за мама нема да го врати.
    И така си се чудам како е можно вакво дете да постои... Вајда второто ќе ми е спротивно се од ова... Кој да знае.

Еве го, вози сега по тепихот што му е ко улици...

На bittersweet, marlonbrando69, eta и 31 други им се допаѓа ова.
  16. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.416
    Допаѓања:
    87.247
    :hai:
    Само да ве поздравам ,а од домче ќе ве читам;)
    348C10F6-5910-4E72-8945-47F4286E887D.jpeg

На bittersweet, friendy, WildMk и 35 други им се допаѓа ова.
  17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.045
    Допаѓања:
    190.633
    B39CF8BC-5A68-4C3E-B76C-AB45B0544128.jpeg
    Не го мењам бре!!! Каков е, таков е, мој си е! :inlove:

Тетоважи нема и нема некоја желба за нив. Тетоважа немам ни јас, планирав едно време, ама веројатно не сакав доволно за да реализирам.
    Што не е случај за пирсеви. Тие ми се љубовче, си имам неколку. :inlove: И ако сакам нов, реализирам за кратко. Ама одамна не сум посакала ново дупче, а и доста ми се. :)

На bittersweet, friendy, WildMk и 18 други им се допаѓа ова.
  18. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    28.877
    Тетоважа имам една, ја направив на 14. Не баш таа што ја бендисав првично, се утешив со слична. Друга не планирам да правам веќе, ете ми се смени мислењето оттогаш.

@LiliBoz постои и друго такво дете како твоето, син ми. Се трескаше од земја ако сакав да му купам нешто. Киндер јајце - Нееее! Играчка - Неееее! Седиште за во кола - не седна пола година во него. После смени. Не бара ни сега нешто посебно, прашува ако сака нешто да му купиме.

Добро, само јас ли не уживам во спа, базени, хотели, ресторани и такви ми ти луксузарии? Јас да го распнам шаторот на некоја планина, ливада или покрај плажа и најраат сум така. Плус оганче, онака баш извиднички, ептен ме исполнува тоа. Не сакам гужви, не сакам да сум виЏена, не сакам ни многу да гледам околу мене. Приватноста и скромноста ми се приоритети. Така да, мене не ме рачунајте за во петок, а вие лепо се проведите (fingers)

Ете маж два дена дома и одма ме налути. Бетер од децава е луѓе. Растурено што да ви кажам - опрема, камери, радиостаници, компјутери, кабли и разни додатоци насекаде. Што е најтрагично не дава да му се чепнат. Сѐ му требало и сѐ требало да му е при рака. Или ако фатам да кренам, да не сум расипела нешто.(facepalm) Дома ни комода се гледа, ни клавир, ни масичка, од сѐ по нешто има.

На eta, friendy, Yowannty и 24 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.353
    За седиште седи, ама ете скромен е ептен и фала што ми пиша пошто стварно дури чудно ми беше детево зашо е вакво. Знам дека и јас сум била ваква ама...
    Мојов најслободно се осеќа кога има земја трева под нозе. Планина рид.. Било што. Дај му стапче кучето да е до него и полна душа среќа. Селско дете бре. :D

На Ariel, eta, Yowannty и 17 други им се допаѓа ова.
  20. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    28.877
    И мојот седи во седиште откако е роден, нема проблем, ама не сакаше во новото да седи. А тоа веќе му беше мало и требаше сестра му да го наследи, за него земавме поголемо. Па половина година бебе се губеше во новото седиште, а баткото се стискаше во помалото.

На WildMk, Tajnaotrovna, duffi и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.