1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    На темата:
    Зависи кои гости доаѓаат, од обична вода па зелени салати со ладно мезе, до ппховани даски, пици пити, чипс и разни други 300 вида грицки и завршувам со крап :)

На WildMk, duffi, zhap4e и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.152
    Допаѓања:
    33.904
    Да се пријавам во "нетачните". Ме нервира жешково, на живци ми иде веќе. Вчера ич не ми беше добро, денес е поарно.
    Јас немам проблем со партнерот, имам проблем со сама себе.

Ми се оди некогаш овде. https://m.facebook.com/Омая-152733238082317/photos/?ref=page_internal&mt_nav=0
    Го видов местово кај Берта во емисија и не ми излегува од глава.
    Постов ми е скроз неповрзан.:doh:

На WildMk, duffi, friendy и 12 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.780
    Допаѓања:
    285.262
    Мене не ми се молчи,ми се кара.
    Ама мм си легна,детево што е за карање џабе е и да се карам,на различен јазик зборуваме,а другово нема причина да го карам...

Ја вратив мах тв назад и ја гледам,т.е. слушам Шелеа.
    ..Браво,девојче...за хуманоста ....
    @NarCis@ јас пред 2 години бев Вруток и мислам дека и ресторанот се викаше Вруток ако не грешам.Ама прекрасно место баш имаше и за деца простор.Многу зеленило...

На Skorpija25, WildMk, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.531
    Допаѓања:
    18.918
    Па не е баш прикладно за со деца:D ќе треба да седат на маса покрај вас,нема многу место за шетање. Два дела се,двата на спрат,само масите. Во поголемиот дел има и фонтана со рипки па таму нешто ако можат да се занимаваат. Може во другиот покрај река е подобро за со деца,ако се умни да не влезат во реката:D

Има и едно друго во Вруток исто со огромен двор ,може и некои реквизити за деца да имаше, побарај на фб Ресторан Бигор.
    Нас не налутија,празно беше надвор не сакаа маса за двајца да ни дадат, не пикна внатре и си отидовме.

На duffi, zhap4e, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    187.204
    Тоа ми треба. Знам дека се 3 ресторани, ама важно ми е сѐ, од риба, услуга, до терен. Фала Мареане :*

Мене очи ми паѓаат за спиење :yawn: Нека заврне, па може сите ќе поспиеме поубаво. Добра ноќ на сите :hai:

На duffi, zhap4e, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.780
    Допаѓања:
    285.262
    Ме потсети Софи изгледа Бигор се викаше,не Вруток ама навистина е убаво за со деца а и храната беше супер.Услугата малку типично македонска ама тоа е...

На NarCis@, duffi, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. marlonbrando69

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Повелеле Screenshot_20190727-234821~2.png

На NarCis@, Milobebence, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.353
    Има едно ново отворено накај марков манастир...
    Баш сакав да речам на маш да одиме деновиве... Ама има базен а не сакам дете да ми се пика у непроверени базени со оглед на неговата историја..

На duffi, Sexybaby86, zhap4e и 8 други им се допаѓа ова.
  9. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Абе ко да не живеам во Ск јас?
    Мене ни еден комарец не ме каснал а седам на тераса по цела ноќ, ниту па мравки со крила сум видела.
    Што е работава:)

На WildMk, duffi, Sexybaby86 и 10 други им се допаѓа ова.
  10. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.414
    Допаѓања:
    78.324
    Гости во ресторан само. И кафе, и ручек, сѐ.
    Ме стега главата. Страв ми е притисокот да го мерам.
    Ќе се напие малерот едно пиво и болна ќе легне у пм.

На толку слободни денови, не успеав да си ја завршам планираната работа. Ми се заарни лежарењето. Од понеделник нова песна ќе се пее.

Ми се јаде, ми се пие, сѐ ми се прави.
    Ама нема.
    Ќе си легнам.

На Tajnaotrovna, WildMk, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.403
    Допаѓања:
    222.500
    Марков манастир е тој каде што монасите прават локум или сум грешка?

На NarCis@, Sexybaby86, senjorita-v и 4 други им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.353
    Оо не знам да ти кажам право. Ама пред месец дена имаше интересен базар во склоп на манастирот... Се рачно беше правено..

На Sexybaby86, zhap4e, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.403
    Допаѓања:
    222.500
    Читав дека монасите од Марков манастир правеле многу убав локум,повеќе врсти,со шумско овошје,па дури и чоколаден.Но за купување само таму и во едно продавниче накај Ск,но не запамтив каде.Каде е поточно манастирот?

На NarCis@, Sexybaby86, Milobebence и 5 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.353
    Патот накај козјак, има знак каде да свртиш лево. Мене кога ме мрзи да возам до козјак таму одиме на река со дете
    ...

На Sexybaby86, LejlaD, Milobebence и 4 други им се допаѓа ова.
  15. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    7.567
    Dobra vi vecer
    Nesonica me drma.
    Porano se podkaruvav so mm, I so nego ne mozes da se karas, ke si napravis monolog, lutinata ke ti ostane, toj ke rece vo pravo si I nisto od karanje.
    Sega samo so dete I so majka se podkaruvam. No nisto produktivno I dvete si terat po svoe. So mm me nervira sto site problemi pod tepih se stavaat.Fala bogu ne se nekoi kojznae kakvi no me nerviraat.
    Karanjeto e dobro spored mene zasto ima emocii, se donesuvaat kompromisni reshenija, se zboruva na glas. Mnogu e poteshko koga nemas so kogo da se skaras, koga ne te esapi deka ti smeta nesto I si tera po svoe. Kaj sto IMA karanje IMA I mirenje. Koga se karam biram zborovi, I brzo mi pominuva lutinata. Sakam da drzam lutina no ne mozam I neznam.
    No nesto drugo mi smeta koga deca ucestvuvaat vo muabeti na vozrasni, se ufrlaat, sedat na ista masa, kazuvaat mrsni vicovi. Dali sum mnogu stara I neprilagodliva za ova vrème?

Последна измена: 28 јули 2019
    На Skorpija25, Love 83, Tajnaotrovna и 18 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.780
    Допаѓања:
    285.262
    Гледам и други будни ама ни се молчи изгледа.

На Tajnaotrovna, NarCis@, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Jас сега се прибирам. Домаќинка, ама фино друштво, домаќа атмосфера, убаво беше...

Мезе за гости, зависи кои, колку често идат, дали се за на кафе или на поседенка. Обично сувомеснато плус нешто прженко или мевце или од похованите ствари од Кам. Утре вечер имам гости, мажот странец, арап, лани од сето мезе он се фати за овошјето, ванилки и сок од бозел. Ништо друго не сакаше. Пред тоа па похованите зденки му беа омилени. И сега се мислам утре шо да послужам ама овошје ќе има сигурно, само он јаде овошје од сите гости шо ми идат.
    Туку денски сум поканета на детски роденден, сама и не сум блиска со никој таму, освен со родителите на детенцето. Сама треба да одам, ко некој мисир да дремам на маса, таа што ја знам убаво па со дете е и тешко дека ќе седне салам. Многу непријатна ситуација ама тоа е, модерни времиња.

На Skorpija25, Love 83, Tajnaotrovna и 17 други им се допаѓа ова.
  18. marlonbrando69

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    не ми се молчи, ми се викаааааа
    ама ај си мислам уште малку, белки ќе се наштелува нешто во животот

На Skorpija25, Tajnaotrovna, WildMk и 6 други им се допаѓа ова.
  19. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    7.567
    Nikogas ne sum mislela deka ke dojdam vo period od zivotot koga ke nemam ambicii I sonista. Se sto imav zacrtano a zavisese od mene go ispolniv.
    Materjalnoto ne mi e predizvik, toa sto imam krov nad glava mi e dovolno. Nemam predizvici nitu potreba da se dokazuvam na nitu edno pole. Ne mi se potrebni novi prijatelstva, novi relacii nitu pak starite mi se neophodni. Ne sum vo depresija, nisto ne me voodushevuva nitu iznenaduva.

На Skorpija25, Love 83, eta и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.045
    Допаѓања:
    190.630
    @NarCis@ не се само 3, ги има поише, ама па и ја не сум била во сите па не можам да ти кажам за другите. :D
    Бигор го имаш на фб и со видеа ако сакаш да погледнеш, има фино зеленило околу, има мал плејграунд за деца, баш вчера на фб ми излезе пријатели биле таму со ќеркичката.
    Храната е ок.
    Пронто е на другар, вкусна храна, ама таму навечер сме оделе па ич не знам дали има нешто за деца...
    Панорама е најгоре. Мислам дека е најскапо место таму, ама храната е превкусна. Не сум била годиништа...
    На крај ќе поминете во Бурими на кафе и сокче. Албански е, ама и ние одиме. На супер локација е, од двете страни на реката, значи прилично свежо ќе биде. :D Не сум јадела таму, ама сокче/кафе е со приступачни цени 50-60 денари. Барем така беше. :wasntme: Услугата е фина, културни се сите. :)

Добро утро :)
    И мене не ми се збори деновиве па мудро си молчам и ве допаднувам само. :lol:
    Гледам за моја околина се збори па ај реков да се вмешам, иако не кажав нешто посебно, кога немаш деца не приметуваш некои работи, со деца критериумите се поинакви. :wasntme: Ама може на некој ќе се најде. :)

Деновиве ми се кратки а вечни, не знам како да објаснам. На утро се мислам како ќе го поминам денот, на вечер се чудам кога дошло ноќ. :?: Само нека поминуваат, а со нив и жештиниве што надвјасаа пак.. :sweat:

Ви посакувам убава недела и убав остаток на викендов на сите. :)

На Skorpija25, Love 83, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.