Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    128.019
    Не и беше на мојава,не се изразив убаво,на внучка и беше,ама јас возбудена ко за моја...

На Sexybaby86, Milobebence, Yowannty и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.683
    Допаѓања:
    147.449
    Сакам и јас како @Alishan30 да кажев дека одморот со моите ми беше топ.

Добро беше, многу се трудеа да ни угодат, ама тешко ми е да ги гледам промените што ги носат годините. Добри се со здравјето, како за нивни години, примаат по некоја терапија, ама ништо необично.

Ама ... мајка отсекогаш ја нервирале луѓе што повторуваат еден ист муабет. А сега станата е иста. Знам дека е таква само затоа што сака што повеќе да разговара со нас, ама сепак тешко ми е да гледам како станува нешто што отсекогаш презирала. Татко ми почнува да заборава, нешто што никогаш не му се случувало.

Од една страна, знам дека треба да уживам во секој момент поминат со нив, нема да се вечно тука. Од друга, ме боли да ја гледам трансформацијата кај нив.

Се фаќав себе си како се трудам да избегам од реалноста. Знаете што ме разведруваше кога ќе ме удреше реалност? Сеќавањето на еден пост што @referentka го имаше пред некое време пишано. Многу впечатлив, не можам да го најдам, ама суштината беше дека и покрај тоа што сите овие работи не нервираат, треба да уживаме во секој момент поминат со родителите.

Баш сте другари сите тука. Не мора на некој да му знаеш име и презиме или физички изглед, кога му ја знаеш душата.

На fana, kuc, Skorpija25 и 39 други им се допаѓа ова.
  3. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    28.877
    Ние пак по болници. Каков малер е малава значи. Толку мирно дете и се од глупост ќе ѝ се случи нешто. Двајцата ми се релативно мирни деца, стварно не можам да се пожалам, ама малва ептен малер ја бие. Господ нека ги чува, малиот ѓавол беше, нема скршеница, со ладни облоги и бруфен поминавме.

За родители не сакам многу да зборувам, особено не периодов, оти ќе ширам негативна енергија до недоглед. Само ќе кажам дека ова изгледа ѝ е последна шанса на мајка да обели образ, ама како тргнала...уште толку го оцрнува.
    Татко почнал да покажува некои позитивно наелектризирани честички, ама тешко и тој дека ќе симне круна од главата.

На fana, kuc, sweet.november и 26 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.344
    Си легнавте бе?

Кога сме кај родители.. Планираме утре Битола да одиме со ќерче.. Маж ќе акни преку океан...

Спремете се физички и психички битолчани/ки :muscle:
    :D

На LunaGrey, fana, kuc и 32 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.780
    Допаѓања:
    285.262
    Муабетот на Ариел за родителите и филмов што го загледав ме утепа.
    Затоа не гледам филмови и не читам книги во последно.Знам дотолку да се соживеам со дејствието што со денови сум за нигде....

На fana, kuc, Skorpija25 и 25 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Уште една вечер со гости, не знам која по ред летово, ама тоа е коа повеќе од пола блиски ти се по странство па ги гледаш само на лето и би било крајно некоректно да се одбијат такви дружби. Мене грижа на совест ќе ме изеде ако одбијам средба, опција ,,презакажување за друг ден'' со вакви гости не важи, секој си има распоред, та не сум само јас роднина. Физички и не ми е така тешко се да спремам и послужам, со мм сме си организирани, ама коа ќе замислам шо да спремиме, што мора да има на маса а што не смее, па шо да им пратам поздрав јер незгодно ми е, сите со поклони идат јас така само ,,чао'' да кажам, глава ме фрка додека одлучам.
    Утре пак гости, не од странство ама од друг град, бар за храна ми е полесно да измислам што да сервирам, после малце пауза од гости до средина на август. Како и да е убави се тие момети коа по долго време ќе се видеш со некој близок. :)

На fana, Peco, kuc и 29 други им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.358
    Допаѓања:
    157.612
    Добро утро :)
    Ќе заврши едно вакво работа на тмурниов ден :yawn:
    674e19f52014a6893e49bc321a212fb1.jpg
    Ариел ме потсети на баба ми, тоа повторување на исти работи е типично за постари луѓе, знам дека е жално кога ги гледаш како остареле ама радувајте се додека се меѓу вас. Одев многу често како дете кај баба ми, и по цело лето знаев да останам, секое одење ми раскажуваше исти работи, ниеднаш не и реков знам бабо си ми кажала, жал ми беше си ја слушав. А се сеќавам вујко ми како и одбрусуваше, аман старо едно те исто збориш, ми одеше да му ја учукам една. Како би ми дошол еден викенд кај баба ми како порано, со најубавите мекици, со лежење и гушкање цел ден :inlove::(
    Ајде убав ден, мене ми е таков хаос на работа да не очекивам ни денес ништо помирно, ама се надевам да земам душа малку :whew:

На fana, Peco, kuc и 28 други им се допаѓа ова.
  8. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Добро утро на сите и на здравје кафињата 67086810_2596189543759094_6864020980742750208_n.jpg
    имајте убав ден

На fana, BearMe, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.045
    Допаѓања:
    190.628
    Добро утро другари :sun:

Ова со повторувањето типично и за баба ми. Одамна е сама. Сите комшиници другачки и починаа, подалеку од двор не била па немаше и што ново да збори. Цело време за исти ситуации, исти луѓе, истите настани. За младоста, тешкиот живот..
    Се што збореше знам на памет. Ќе си седев на лап топ, таа ќе си збори, збори, збори... тоа па тоа, тоа па тоа цело време.
    Мајка ми од друга страна дали од незаинтересираност во моментот кога кажувам нешто, ќе ми прераскаже ситуација што сум и ја кажала јас пред некое време, ама безвеза. Нешто додаено, нешто одземено, врска нема со тоа што сум го кажала, и многу се нервирам. Оти толку различни ситуации ќе склопи една. :| Многу е уморна. Очајно, претерано, и физички и психички е изморена. Срце ми се крши за неа. Многу посакувам да престане да работи. Најсреќна ќе бидам.

Се спремам, свекор ќе ме носи на кардиолог уште тоа ми остана од прегледи. :whew: Му нарачав на маж кроасан да ми купи оти тој ќе ме пречека таму. :D
    Денеска без никаков друг план.

На fana, Peco, kuc и 31 други им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.226
    Допаѓања:
    145.537
    Добро утро од бус.

Не сме свесни колку сме силни додека не мораме.

На fana, Peco, kuc и 30 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.817
    Допаѓања:
    323.911
    Мајка ми ја слушам на телефон секој ден.
    И се една иста приказна е:...станавме, се измивме, на татко ти му направив доручек....
    Па имаш:.... ене го цел ден со даљинското во рака седнал политика следи, многу разбира, уф, неможам да го трпам веќе..
    Па оди вака :...(ке и се пожалаш нешто и:) ...еее како мислиш ти, така ли оди се лесно, ние од што остаревме|(
    ...
    И не противречам.
    Помина тоа време кога им велев - доста !
    Бројани се годините нивни веќе, се радувам на секој збор што ќе ми го кажат.
    Сменети се.
    Зајадливи се станати.
    Забораваат.
    Ама многу ми значи нивното присуство иако најчесто место да ми помагаат, ми одмагаат.
    Ги сакам.

Добро утро друшки
    Имајте убав ден.
    Иако е вторник, кај мене во тефтер денов се води како среда:).
    Се ближат убави празници.

На eli25, fana, Peco и 37 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.344
    Ај добро утро :yawn:

Свекрва ми повторува исти, па исти муабети... не ми смета, нека повторува колку сака.
    Мајка ми, фала Богу, памти се'... Ја држи умот уште.
    Ама па, за совети делење, прва е |(

Не се слушам секој ден... еднаш неделата, преку сила...

На eli25, M&M, fana и 30 други им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.403
    Допаѓања:
    222.497
    Еве ме и мене,полужива сеуште.Од се околу мене до на гроб не стигнав да одам,па сабајлево отидов.Нема луѓе живи таму па мирно,тивко,зачистив и поседив.Ми годеше тишината,малку без луѓе да сум,само таму така е.За стариве веќе отрпнав,на нивно заборавање,на повторување муабети,нон стоп со нив сум подома.Краток е животот па за тоа престанав да се нервирам,нека си кажуваат,занимација им е тоа,е сега некогаш претеруваат ама моиве размазени ми се,кој ми е крив:?:

На M&M, WildMk, fana и 27 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.353
    Утро.
    Знаете дека и за вакцина треба врски? Да да. Убаво прочитавте. Носам дете у диспанзер и не сакаа да му стават стрептокока јер немал петовалентна. А мрп има примено. Епа од клиника да земам црно на бело зашто не може да прими петовалентна па тогаш стрептокок ќе прими.
    Бог да чува еј. Немам што друго да кажам.
    Вие арни

На eli25, M&M, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.251
    Као арни Лили.
    Жешко та тешко.
    Нит кафе ми е слатко,нит па ми се јаде нешто.
    А и досадно ми е .
    МојО дежурен денес , што ли ќе правам цел ден и цела ноќ , да ми е да знам.
    Јас вчера морав врски да фаќам за на педикир. Нозеве катасрофа ми беа , а таму каде што си одев девојчето на одмор заминало. На две три места звонев, сите за следна недела ми даваат термин. Па морав маШ да го молам да ми бара некој. Со судни маки најдовме "врска" нозеве да ги средам. Немаше шанса таква да шетам ни ден повеќе. Петите катастрофа , распукани никакви:puke:
    Ама сега ми се џоа бебенце:inlove:.

Го усовршив рижотото ептен, па ваљда тоа ќе се јаде денес. Гледам имам и морски плодови малку, па ќе пробам и со нив.
    Старите уште ни се лутат за шетањево. Ме фати инат и мене,па не им одам ни јас . Да видам баш кој прв ќе попушти. :)

П.С Ако има некоја од Виница нека ми пише лп , сакам да прашам нешто

На eli25, M&M, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  16. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    128.019
    Добар ден од мене...
    35години од сообраќајната несреќа на татко ми...
    Не успеав да појдам да запалам свеќа во црква,ама Бог знае дека благодарна му сум што го остави да живее,да биде со нас уште мн.години.
    Сум немала ни 6 недели,4мртви тој жив...Фала ти Боже,среќна сум до небото што ги имам и ги сакам до бескрај какви се такви,мои се.
    Шетнавме со малата и внучка.
    После до црквичка која го носи името на денешниот празник,Огнена Марија,за мн.години нека е.

На eli25, Sofi.ja, M&M и 33 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.474
    Допаѓања:
    206.893
    Врски за секаде требаат... така изгледа... ај само на брзина да ве поздравам, да шмркнам кафето, па да фатам пак да работам...
    Турбо ми е, арно ми е, не се жалам, ќешки нека има работа, само бенефит имам од тоа. АМА... јас сум проблем, оти сакам се по протокол да средам, а немам време, имам рокови. Да сакаат луѓево да ги средуваат забите по протокол, треба 2-4 месеци, а сите сакаат за 10-15 дена....

За многу години денов, честито на сите кои слават!

На eli25, M&M, WildMk и 28 други им се допаѓа ова.
  18. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    што сонував леле мајко:D

некои резултати сум и пратила на менсинџер на @LiliBoz да ми протолкува и ми пишала: не се глупирај ма.
    Па на вибер сум и ги пратила на @Bubce38 и она ми пишала: Не можам сега, со @malerozna сум татко и ќе оди во затвор.

:rofl:
    не треба да се уклучувам на фемина навечер|(

На Sofi.ja, Dadusicka, Ariel и 26 други им се допаѓа ова.
  19. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    73.123
    Ај да ве поздравам само. Не ми е баш баш арно ама бројам денови до море па ќе ми се заарни. Времево од глупо, поглупо, надвор нема воздух за дишење.
    На работа ко да е први а не 30.
    Ја мргод ко никад.
    Ме фаќаат паники поврзани со децата. Си ставам здрава нога во трња ама ајде.
    :hug::hug::hug: до сите и убав ден

На Dadusicka, M&M, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  20. sweet.november

sweet.november Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    3.662
    Да ве поздравам само:f:

Ми се ближи време за на работа, маж е на одмор веќе па тој гледа дете сега дури јас сум на работа. Спијат и двајцата, за мама нема одмор, ручек се стокми за нас и за дете е при крај.
    Немам многу што да кажам.
    Родители како родители, како стареат се се' покомплицирани, ама да ми се живи и здрави, уште не можам да си го замислам животот без нив. Многу сакам мајка ми да не работи веќе, ама за пензија е уште млада, а триста болести има над глава:(
    Сакам да дојде ден кога ќе можам да и праќам пари секој месец, и ич да не мора да ја работи таа тешка физичка работа.
    Бидете ми добри, отидов да ставам ручек да ми се лади:)

На eli25, bittersweet, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.