Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.714
    Допаѓања:
    284.233
    Будна сум и мрзлива утрово.
    Многу реални муабети сте правеле за атмосферава новогодишна ама кога ќе дојдам до лаптоп ќе си кажам

На Petar80, Annath, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  2. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.600
    Добро утро и убав дена на ситееееееее!!:music::f::sun: Денес си бев вредна од рани зори, последното предновогодишно чистење го завршив, мислам на покрупните работи знаете она, тргај кревети, над регали..глупости живи ама ај мора се...и пред да почнам ручек да правам си велам ај едно кафенце:coffee:да си се напијам и да видам што прави весело друштво:rofl::?:Ама дечки некако ми спласнувате, нема магија велите, нема еуфорија..ама така ке бидеме до 30 декември а на 31 бидете сигурни дека сето тоа ке ни дојде само, душата ке ни биде растреперена, насмеани лица насекаде, возбуда ке тлее насекаде...ехеее успеавме уште една година да протуркаме:music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music::music:
    35f0ace207e18da42f38ac71244e84d1.gif

На green.eyes, ALISA0000, Mrs.Bass и 15 други им се допаѓа ова.
  3. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.806
    Samo da ve pozdrsvam, I da ve posluzam so Edno Kafence,denes ne sum raspolozena monogu Za druzba image.jpeg

На rose60, green.eyes, Petar80 и 12 други им се допаѓа ова.
  4. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    Значи не сум само јас станат на лева нога...:envy:
    Незнам што ми фали ама се околу мене ми оди на .... незнам што...
    Ќе се вратам тука вечер, не сакам да ширам сега негативна ебергија...:!:

На Petar80, Manuela., Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.447
    Добар ден добри луге. радувајте се на празниците но не заборавајте дека животот не завршува тука и дека има уште многу денови потоа. Не дозволувајте заради еден ден раскош потоа живеете со месеци во мизерија. Запомнете дека празникот не преставува само скапа олека и луксузен хотел или ресторан, празник е кога имаш спокој на душата, кога си со саканиот па макар и дома покрај тв, кога одиш некого не за да бидеш видена или да се сликаш за на фб туку да одиш затоа што сакаш да бидеш таму па макар тоа било и на село или на падините на некоја од нашиве планини.
    Пред да тргнете во шопинг направете список со она што сакате да го купите и не дозволувајте да ви ги извадат трговците парите со разни глупости кои навидум коштаат нешто ситно.
    Не заборавајте кога имате да ставите барем со денари на страна за да кога немате пофторно да имате :rofl: звучи лудо но функционира.
    Иако сум премлада јас вам да ви солам памет што да правите сакав само ете да ве потсетам затоа што добро знам калку вредеи еден е*ан денар кога го немаш а колку е безначаен кога гоимаш. Запомнете дека со 1 денар не можеш ништо да купиш, но исто така и без него, така да ценете го секој денар и не фрлајте го на непотребни нешта.

На eloves, Petar80, joy1 и 18 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.714
    Допаѓања:
    284.233
    Исмукано, потсредено ручано и сега седнав малку „да се наталожи“ што викаше Цацко.:wasntme:
    И реков ќе пишам околку утринската тема на муабет што беше.
    Навистина се повеќе и повеќе постануваме премногу ладни,затворени само во свој свет,себични некако.Деновиве одењево по слави истото го потврди.Луќето одат само за атер не дека сакат да се видат или развеселат.Порано ,а не многу порано еве првите 7-8 години од мојот брак кај нас гостите седеа до 1 -2 саат а сега во 11 или најкасно 12 сите се раззаминати.Деновиве гледам домаќинките се скапале од месење ,благи правење, сарми... а масите стојат полни луѓето одат поседуваат по пола саат и заминуваат на друго место битно да се појде а не од ќеф.Навидум многу пријатели а всушност далеку од тоа .Ни муабетат луѓето ни се смеат а камоли да се запее како порано кога како деца кај моите кога се славеше или кај најблиските.
    Ја изгубивме блискоста и со најблиските: родители,брат сестра,блиски пријатели...И навистина многу убаво кажано од Еспадрила се повеќе ќе ни требааат психијатри да си се искажеме оти нема веќе психотерапија од другарки комшивки ...
    Еве јас да се обидам да го променам тоа кај мене се надевам вечерва ќе одам кај другарка онака одд ќеф без обврска(не и е ни слава ни именден)(hollest)

На green.eyes, Petar80, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  7. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.017
    Ве има, а молчите цело попладне, м?!
    Добра вечер. Кафе не ви варам денес. Повеќето сте прејадени, па еве smoothies:

tmp_2300-smoothies(2)-651100941.jpg

Викендов дојде и пројде, главно лежерно. Ручекот денес - шпагети со болоњезе сос, вечера - палачинки од хељда, за мене со мед и ореви, за него со џем од јагоди. Се мршти на хељдата но, јаде. Доволно ми е, напредок е. Понекогаш ми се чини, со месо е задоен. Зборувате за сарма, ќе си молчам. Уште не сум ја надминала траумата од првичниот коментар на моето ремек дело, а толку се радував дека ми успеа од прва. Scarred for life.

:rofl::rofl::rofl:

Дани, освен лутото тикве види дали ти се наоѓа некое друго сликиче, за замена. А, подарокот е електричен бокал за вода или...?!

Свекрвица годинава ништо нема да добие. Не зашто не заслужила, туку затоа што Македонски пошти не си ја вршат работата. Лани ниту една честитка не пристигна до оние на кои испратив.
    :@

:*

Обично си молчам во недела, ама денес ми се правеше муабет и ете, ви изнакажав куп тривијалности.
    Некои емотикончиња не се на соодветното место, па постов има schizo призвук, ама таблетов засега е поупорен од мене. Бааај.
    ;)

;)

На imelda, Lady Phoenix, green.eyes и 16 други им се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Dobra vecer.

OoOoo jas sum stanata uste pred da svirni kuklata.
    Standardni proceduri od sabajle.Pojadok(rezanki so sirence),mlekce za mali,pa kasicka za pojadok,pa podgotvena za rucek ama ete do sega i dvete zavrseni vo lanta.
    Izlezeni od dvanaeset za tek sega da se priberime.
    Ubavo vika strumka,napravi spisok i ne odstapuvaj,ama djabe ako posle pak sekoj den trcas do prodavnica.Koga ke vidis,nema spas.
    Vlegov vo kam da potrosamdemek edna iljadarka,izlegov bez tri bez malku.]:)
    I nie rucacme nadvor deneska,sega po edno masko nes i da se vpustam pak niz doma,a i rucek za utre ke gostavam od vecerva.
    Grav so divo svinko.

Neznam zosto cistime sekogas pred praznici i posle sme mrtvi umorni.Ova ni e edna od najnelogicnite zenski raboti.
    Daliza da "vidat"gostite deka ni e cisto.Ne znam.

На Lady Phoenix, green.eyes, Mrs.Bass и 16 други им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.822
    Допаѓања:
    114.751
    Si se pozaliv kaj trudnite drugarki, cel den rabotev sega odmaram. Elka spremna, mafini na masa spremni, baklava od strinka dobivme, rucheci za nedelava spremni, e da i ja ko Refka pochnv da pravam za cela nedela ruckovi, ischisteno i sega ke idam da se zakisnam da se zabanjam. Uzivam denes, umorna ama ubavo mi e. Denes mm chistejki vo podrum mi gi nashol omilenite tavchinja i na radosta i nema kraj. Veke se pomiriv deka gi ima nekoj ukradeno, pa go baciv ko zivot da mi spasil.

Vo vrska so novogodishnata atmosfera, kako da ja ima koga eve go 20ti ushte plata ne sum zela, sramotilaci. Na site na rabota telefinite im se isklucheni, se raboti turbo a efekt nema.

На Lady Phoenix, Petar80, baba Rada и 12 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.808
    Допаѓања:
    323.872
    Go gledam Sve za ljubav.Redovno.Mm ne mi dava oti mnogu sum placela.
    Zarem moze covek da ostane imun na nesrekni sudbini?
    Denes vetiv deka nema da placam pa me ostavi raat da gledam a toj ja vrtka malata.
    Sega sum kako poduena sto ne pystiv solza..aj, posle vo WC...

На eloves, Lady Phoenix, green.eyes и 16 други им се допаѓа ова.
  11. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    Видов дека не ми се оправа расположението, па излегов малку со другарите на по една-две-шест пијачки...|(
    И сега имам потреба од кревет...а треба сабајле рано да одам на дводневна работно-забавна средба во Ох...:wasntme:
    Ама сабјлр ќе станам порано и ќе се спремам, вечерва не функционирам како што треба а не дозволувам жм да ме спрема за пат...незнам зошто

На Lady Phoenix, DVAANGELA, Mrs.Bass и 8 други им се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.909
    Допаѓања:
    102.635
    Дa не влечеш јaже @ninja35?

На Lady Phoenix, Petar80, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Да бе и јас бев!:D Не се рачуна док се не потпишеш сестро!:shake:;)
    @ninja35 Tи демек: "Воопшто не ми се оди, не сум расположен"! A во себе:"Party rock is in the house tonight":dance::party::rock:

На Lady Phoenix, green.eyes, Mrs.Bass и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    17.832
    Јас изгледа најрано станав, во 7, а срце ми спиеше но мораше да се разбуди и да го направи она што требаше. Денес испив едно ирско капучино, едно јакобс со млеко и на крај турско со мајка ми, па мисљим дека е доста. А плус јадев кај мајка ми и денес а сега гледам и свекрва ми направила ориз на тавче, а на ориз со пилешко и супа не можам да одолеам.

Прости попе, вчера две баклави и пиварка изедов непосредно пред спиење.
    Вечерва уште повеќе ќе грешам, на страна тоа што ќе се сакаме, тоа не е грев, ама ќе погрешам со тенџерето и тавата во кујна. Ама за тоа утре ќе се исповедам.

Претеравме со гњетење околу славава а плус сега предновогодишни доручеци, ручеци, вечери, мислам дека периодов тешко да се ставиме на диета, освен оние кои се на божиќен пост.

На Lady Phoenix, green.eyes, Petar80 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    мора така...ако ме видат дека сум воодушевен. ќе ми биде последен пат...:P

На Lady Phoenix, DVAANGELA, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Јас ќе ве поздравам само.Денов ми беше релаксиран,се шетавме со дечките низ парк.

Во контекст на муабетот околу празниците и храната. Plus-size-Barbie.jpg
    15-ти декември 15-ти Јануари

Последна измена: 20 декември 2015
    На Lady Phoenix, green.eyes, DVAANGELA и 19 други им се допаѓа ова.
  17. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    не...малку семинар, малку годишни извештаи и на крај малку журка...
    мора така...ако ме видат дека сум воодушевен, ќе ми биде последен пат...:P

На Lady Phoenix, DVAANGELA, Petar80 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.808
    Допаѓања:
    323.872
    Znaci denes se vidovme vo park

На Petar80, Eli23, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.743
    Уклучив компјутер само за да пишам подолг пост. ОД телефон ужасно ме мрзи, а на работа седам по многу саати на лап топ и веќе 4 месеци не го носам дома. За итни работи се конектирам од дома, а добар дел завршувам со маил. Откако завршив со тезата, реков дома не работам ништо!! И така би!

Денес многу убав ден. Си полежав, кафе се напив на раат и се качив на планина на воздух. Не на Водно затоа што е многу гужва, туку во Кучково (ако некој бил знае колку е убаво), а има и многу малку луѓе. @AngelOfArh знам дека била - ќе ми послужи како сведок дека природата е преубава. Мир за уши, за душа, сонце во очи и полна сум позитивна енергија.

Две недели ме држи добро расположение иако на работа ми е ептен напнато. Доаѓам утепана!

Бев на лекар, треба да избегнувам зелени продукти и млеко и млечни производи. Имам мали камчиња.. Во вторник пак сум на лекар.

Освен перење друго не сум работела денес. Испраа 3 машини, 2 се исушија, третата готова е за 13 минути. После право во кревет. Ме мачи и некоја несоница. Уморна сум, ми се спие, ама се превртувам во кревет. Сабајле очи не ми се отвараат.

слободно скролнете ме и мене не секогаш ми се читаат долги постови без некоја суштина :lol::lol:

ПС Озбилна ја нема нешто?!

На imelda, Lady Phoenix, green.eyes и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    17.832
    Кукле осеќаш ли болки од камчињата? Мене четврти ден како ме боли од десна страна, ме болело и порано ама кратко, ова веќе трае неколку дена. Се тешам дека е од настинка или од хормонската терапија ама и страв ме фаќа.

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.