1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.474
    Допаѓања:
    206.892
    Добро утро!
    Ајде бујрун на пишии за доручек (да се разбереме, не ги правев јас). Станати од ниедно време, уште сонцето не беше излезено, ми се чини дека е веќе пладне. Куп обврски имам за денес, место вчера да завршам пола или се, јас за денес оставив, и прашање е дали ќе завршам... Кратки ми се деновиве :(

На duffi, Peco, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.801
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Абре мене никоја не ме бара, готово, скар сум ви, башка и ќе плачам.;(
    :lol::lol:

Со закаснување @lunicka среќен роденден.:party::party:

@dunika честитки мила, со убаво и со лесно да ти е бременоста, ептен се израдував.:hug::hug::hug:

Кафе и цигара во двор, деца беснеат, се користи сонцето, последниве три дена само врнеше па сега надокнадуваме, не сме влезени дома.:lol:

Порано сакав да уредувам дома сега со децава секој ден ја преуредуваат ама затоа па мм е манијак за божиќно уредување и дома и надвор е како да влегуваш во домот на Дедо Мраз, winter wonderland ја прави куќата, за Велигден е троа малку поумерен со украсите ама па децата толку многу се радуваат што и мене ме префати од него па само купувам украси секакви.

@Yowannty на брат ми децата се родени на мојот роденден ама јас воопшто не сум го направила тоа како да е нешто поврзано со мене, еве од кога се родени нивниот роденден е во прв план мојот веќе е заборавен и воопшто не се потресувам за тоа, деца се нека си се радуваат, јас веќе не сум битна.:wasntme:

На Skorpija25, duffi, marama и 32 други им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.251
    Ај добро утро.
    Ноќва легнав на тераса да спијам. На лежалка за плажа, е до толку ме фати с'клет. Па сум се наспала поштено. Е сега малку кичма ме боли, ама нели имам доктор дома баш за таа работа, па може да му идам после на преглед:)
    Да видам што ќе каже.
    Ама што убаво беше , ветре пиркаше:P
    Кога сме кај пиркањето на ветер, ја знаете онаа со свекрвата.
    Свекрва и снаа биле на нива, и седнале да појадуваат после 2-3 часовно копање. Ветре пиркало и свекрвата тажна и загрижена вели: Леле снао што фино ти е тебе, овде ветре пирка и уживаш, а таа мојта ќерка долу на морето е веќе десет дена , а види го времево колку е топло, таму нит дрвце нит бутур, кој знае на кутрата ќерка колку и жешко:)

Кафе да ставам и да земам нешто да запржам за работникО. Недела као немал од каде да нарача, па слугинкава :D да направела летна манџа и некоја тиква и кашкавал похован сакал:doh:
    Ај и мене ми се јаде тоа.

Мајче уште мрмка. Девер и кажал дека со моите сме биле Бугарија, луѓе поима немате колку е лута:(.
    Требало и неа да ја носиме.
    А она кутрата до на пазар не може да иде со кола ,не 600 км да се вози. Одвај до болница ја носам три пати годишно, не па на базени да оди(facepalm)
    За шишање е стасана, ама не дава да ја чепнам. Немало потреба да се мачам, доволно било за мајка ми да водам грижа.
    Нејќам да кажувам на маШ , безобразен е на уста , ќе ја кара многу ,па ќе плаче оваа. Затоа ова ќе го препишам на нејзината старост и ќе измолчам.
    А донекаде и и' ја разбирам љубомората.
    Ајде , стари луѓе се ,тоа е .

Уште една недела и идеме на одмор, последен за годинава:inlove:
    Све си мислев ќе го убедам маж за Тасос,ама тенка работа. Кавала па Кавала ( т.е околината на Кавала) да сме се сместиле. Остров не му било "безбедно"(facepalm)
    Ваков тресулајка човек нема да се роди .

Ставам кафе, кој е за да се пријави:call:

На marlonbrando69, Skorpija25, duffi и 34 други им се допаѓа ова.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    6.029
    Допаѓања:
    158.677
    Добро утро!

Едвај од кревет се извлеков...ама кафето ќе заврши работа....
    Да,станат децата и фаќаме патот...

Мерак за,бебе ме фаќа и мене ептен многу во последннава година...ама ќе остане само на мислење:)

Одамна ви немам кажано оти многу ве сакам ,па да ве потсетам друшки мили:l:

На duffi, Peco, Viktorijaaa5 и 26 други им се допаѓа ова.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.645
    Допаѓања:
    176.378
    Ај д утро и од нас :)
    Нити смс сум чула,нити вибер ,ама зато ко почна моб.да звони -главачки скокнав од кревет (facepalm)(facepalm)(facepalm) ...
    -ај на кафе
    -ај :yawn:
    -у колку саат?
    -нзм...колко е с'г? :yawn:
    -Нема 9с још
    -:o па што не спиеш |(?
    -разбуди ме мачка ]:)
    (facepalm)(facepalm) (facepalm)
    Откачена е 200% ,ама па си ја сакам :)

@Alishan30 ,ветено-сторено :) бујрум 20190804_090634.jpg

Сакам бебиња и ја :$ ,здравје -ќе чекам внуци -ако дочекам :(

Ај :* , нека биде убав деноВ :)

На Skorpija25, duffi, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.402
    Допаѓања:
    222.495
    Еве ме и мене,тегнам кафе разбирасе:D.Вчера цел ден мислам 2ри дека е,а не дека тука не честитав ден навреме,но изгледа почнав да се матуфам:worried:,готова сум-пиши кучи пропало.Убав муабет за бебиња сте фатиле,но внуци ке си чекам,редот го поминав,дури отпојќе(facepalm).До Кам треба да се оди ама од дома не ми се излегува....Теписи со реси немам,порано сменвав бои и се по ред по дома,сега не,само зрпам,чистам де,но тоа ви е познато

Последна измена: 4 август 2019
    На Skorpija25, duffi, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  7. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.075
    Допаѓања:
    112.936
    Здраво живо друшки!

За ум сте збореле
    Јас не сакам ум да имам вака ми е супер.
    Кога бев умна бев несреќна сега без ум ми е топ суперишка.(среЌна женЦка сум 8))
    Моево лудило не го давам ни за милион долари.
    Си се обожавам луда и незаборавна.
    Јас на работа работно
    Мислев дека нема да можам ниту 8ч да работам ама сум се излажала сум можела и по 12ч па и повеќе.
    Вие како сте ми?
    Убав неделен ден друшки :*

На Skorpija25, duffi, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Здраво :hai:

Пиев кафе, доручкував, на крај почна да ми се гади, па исповратив се’ и сега ми е полесно :whew:

Бебка се успива со татко и’, јас ќе правам ручек, па штом стане дете одиме малку во шетња и шопинг. Шопинг за храна, пелени, купки, марамици и чуда за бебе :^) За мене може да ѕирнам до Ваикики во трудничкиот дел, кај и да е ќе ми стане тесна облекава. Среќа имам доста од првиот пат, ама сакам хеланки да си земам, за по дома. 99% од времето во хеланки сум, ама почнува ластикот да ме стега. Мм ми ги има трудничките работи во подрум однесено, го молам цела недела да ми ги донесе, да видам што имам, што не |(

Во меѓувреме и машина врти, втора по ред, а ќе има барем уште две до после. Да земам и средство за чистење на машината за садови, сега ми текна, ми остава бели флеки :^) Море ај да седнам список да си направам што ми треба, оти гарант ќе заборавам нешто.

За декорирање дома, додека немав дете, ц’цкав и лицкав секое годишно време. Теми по боја, менував се’, од саксии до рамки за слики, па дури и бои на постелнина. Сега, ако се сетам да ги навадам цвеќињата, добро е :D Немам време за цепидлачење со вакви работи, колку и да сакам. А многу сакам. Ај, ќе пораснат децата, ќе се вратам на мојата страст за декорирање некогаш :)

Се занесов пишувајќи, ми отрна прстот. Имајте убав ден сите :hai:

На Skorpija25, duffi, marama и 34 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.344
    Ај добро утро :yawn:

Се пресеков во сон.. кошмар ко обично. Сега сум скроз зашеметена.
    @LejlaD Нова Битола, последна улица... оооодма под ливадите :D

Ги бројам деновите да се прибериме.
    Си сакам дома, и си сакам сите тројца да сме заедно.
    Ми помина интересното овде... толку беше... сега е, то-па то.

Вчера така подолго муабет си попрајвме со маж... ми раскажваше како е таму, и да ви кажам ми се сели и Америка... ама ќерче крши клечки. Ко мајка е златна, тешка за промени :l:

Толку далеку умот од кока-кола, не ми бил... не знам од кога.
    А не да нема.. и овде ако сакам, имам на лагер неколкумина... Ама не ми се прај ич ќефот.
    Ми фали маш!!!!! Да ме нервира :inlove:

На Skorpija25, duffi, marlonbrando69 и 27 други им се допаѓа ова.
  10. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Добро утро :coffee:
    Се мислиме до Козјак да прошетаме никогаш не сме биле , и баш не знаеме дали до езерото можеме да се спуштиме , ама ќе провериме 8)ако не се изгубиме :rofl::rofl:
    Станав порано кафе на раат да се испие во дворче ,направив тиганици и сега спремни за нови походи ;)
    Глумицана Камерон на 46 читав прво дете ќе раѓа , така да не е касно :sun:млади сме :l:
    Убав ден :hug::hug:

На Skorpija25, duffi, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.344
    @Sexybaby86 ја ко бев трудна, а Бога ми и дебела ко бев :D Си преправав пантолони сама. Ќе им го извадев коланот или ластик, или шо и да имаа, и ќе им зашиев ново парче повисоко и пошироко..
    Материјалчиња има по 50 денари остатоци што им се по продавниците за материјали.

На duffi, kuc, zhap4e и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Јас првата бременост ич не се поправив, до 6-7-ми месец можев да си ја носам мојата гардероба :lol: Имам труднички работи, ама претежно ми се за на работа ствари. Ми треба некој лајт партал за по дома, да не ме стега. Не поднесувам ништо да ме стега на стомаков, иако уште не ми е ни малку пораснат. Нерва ме фаќа :D

На duffi, Cosmi, BearMe и 18 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.344
    Блазе си ти..
    Јас пак, во петти месец, од тие за трудници алишта, не можев да си најдам број :?:
    Во деветти пак.. да не прајме муабет :?:

Ова да ти кажам.. На пораѓај, јас 120+кг, 175см.. Докторот 165, дали 60кг, а бабицата уште пониска и полесна.
    Едно време, оти не слегваше бебето, горе беше качен на боксот до мене доктрот, на коленици и ми ја стискаше спавачата за да ми турка на меот... А бабицата ми ја држеше едната нога, кај нејзе на половина. оти не сум ја враќала наназад доволно! :D
    Циркуз бевме :rofl::rofl::rofl:

Ми текна, дали памтите шо рековте прво, откако се породивте?
    Јас: Е сега, можи сите да одите у пичку матер! :rofl::rofl:

На Skorpija25, duffi, V.odolija и 26 други им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Леле мори Вајлд :rofl::rofl::rofl: Се препотив дур читав, којзнае како им било на докторот и бабицата :D
    Абе јас 9 кг бев поправена, ама цела бев само стомак на мене. Мм ме викаше лубеница на чачкалици :rofl: Ама слаба сум отсекогаш, таква ми е конституцијата, мислам дека никогаш не можам да бидам крупна. Најголемиот мој комплекс ми е тоа отсекогаш :x
    А бебка па скоро 4кг се роди, крупна е на татко и’. Едвај ја доносев пуста јас :D

На Skorpija25, duffi, V.odolija и 28 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.604
    Допаѓања:
    264.622
    Секогаш ме разнежнуваат муабети за бремености и бебиња. Па и да се ко на Вајлд :D јас прво реков да ми ја дадат да ја видам а бабицата ми рече не се секирај од сега натака нон стоп ќе ја гледаш. Ама ми ја даде, таква прљава и замотана за некоја секунда, ќе го памтам вечно моментот.

Извадив теписите, сњ мислам дал и прозори да бришам или за денес е доста. Второто ќе да е (waiting):d:

На Skorpija25, duffi, V.odolija и 26 други им се допаѓа ова.
  16. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.266
    Допаѓања:
    27.103
    Ај добар ден и од мене.
    Наспана сум денеска, па нервозата од жешкото и циклусот е помала :) Не знам за вас, ама мене стварно ми треба сон од 8 часа минимум за да функционирам нормално во текот на денот. Пред да родам, си спиев и по 10 саати без проблем, и цела бременост ја поминав во спиење ми се чини :) Засега и бебо е добар навечер со спиењето, нема чести испади како оној пред некој ден.

Кога се породив прво што реков беше "фала ти Господи". И нормално прашав дали е се во ред со бебето. Ми го ставија на гради такво лепливо, крваво, ама најмило :)

Денов типична недела од сабајле, перални вртат, ручек се крчка, мм беше на пазар и така. Читам од следната недела нов топлотен бран ќе не зафати, до 43/44 степени. Нека биде последен за ова лето, аман! Не можам да седам нон стоп на клима дома, ми смета и ми студи. А без неа е пекол.

Немам ништо посебно да кажам, само да ве поздравам :*

На Skorpija25, duffi, marlonbrando69 и 28 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Море како инаку се забораваат ама за тоа што треба да пецнат и навредат си го памтат. Стари се демек ништо не знаат они, ништо не гледаат, не слушаат ама секогаш имаат инфо од прва рака и забележано до најситни детали се. |( Се гледа дека се имам видено со баба ми скоро, уште ме држи бесот ]:)

Јас мислев у трудноќа слон ќе се сторам ама уште се ме собира, ни килажата шо ја изгубив не ја вратив, белким нема последните месеци нагло да се смени се. Се што мислев обратно излезе :lol:

На Skorpija25, duffi, V.odolija и 22 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.344
    Мајка ми не дослушва... ама итрицата, не дослушва кога нешто не сака да слуша, а кога сака, слуша и то како :D
    Ко беше баба жива, исто слушаше 'по желба', и мајка ми многу ја нервираше то, а сега, таа е иста таква |(
    Треба да ја чепнам тро.. да ја размрдам :D

На Skorpija25, duffi, TeddyGrey и 21 други им се допаѓа ова.
  19. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    128.019
    Да ве поздравам:hai:
    Истеравме име,крофни(станав баба)
    Истиот ден убава вест,бремена и другата другарка,се на се убав период.
    @Sexybaby86
    Јас и ти исти сме.
    И јас само 9кг се поправив во бременоста,само меше бев.
    Сега ја стартовав со 478)
    Одам да сецкам руска со гарнир микс место микс за руска,тоа е маж кога пазари|(
    Ама трудна жена се ќе изеде.

На Skorpija25, duffi, TeddyGrey и 25 други им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.528
    Речи и нешто лошо дали нема да слушне :lol:

На TeddyGrey, Annath, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.