Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. GirlyGirly

GirlyGirly Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2018
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    702
    Ако ги гледа и репризите тогаш е нормален случај. Се останато е со потенцијал за зависност.
    Како сте инаку?
    Јованти кога и да се породи, никој денот не може да го засени. Тој е на бебе ден.

Последна измена: 5 август 2019
    На eta, Sandrin4, Sexybaby86 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.413
    Допаѓања:
    78.314
    Ја сигурно држам стап :wasntme:

@John Snow хепи брдеј :party:

На marlonbrando69, Sexybaby86, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.767
    Не, јас го држам стапот, а ти трчаш на работа нонстоп:rofl:

На marlonbrando69, V.odolija, Sexybaby86 и 13 други им се допаѓа ова.
  4. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.413
    Допаѓања:
    78.314
    Хахаха
    Втор пат ме смееш вечерва докторке :hug:

Се зачитав книга јас.
    Ептен интересна.
    Осечам дека дури не ја прочитам нема спиење :^)
    А утре со обврски мме.

На Sexybaby86, Viktorijaaa5, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.474
    Допаѓања:
    206.892
    Слични на изглед како тиганициве (не знам за вкус), во Охрид правеа нашите фамилии кога ќе се родеше бебе, поточно, се носеа на повојница, и тоа обавезно до 40 дена се одеше, немој да се закасни. Е не беа благи, како мекици се на вкус, ама мене ми беа убави само во моментот кога се вадеа од тавата, значи жешки. После тоа ми беа одвратни. Добро, јас ни мекици не сакам нешто посебно.
    За термин не типувам, кога сака нека биде, само со лесно, со убаво да е. Не значи дека ако е прво,се надносува...јас двајцата ги родив три дена пред термин.

Не ми се спие, а и малово ме шета од соба в соба. Неделава што ме чека ќе ми биде доста напорна, сакам да ја отспијам. Ама нема...

На marlonbrando69, Sandrin4, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.801
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

МаШ беше денес задолжен да разнесува деца, јас вредна од сабајле, ручек се крчка, машини извртени, исчистено колку толку и кога ќе се врати маШ од систематски може и некоја кока кола да падне.:lol::P

Јас на ниеден термин за породување не се породив, со Матео ако прв недела дена пред термин, со Константин недела после термин а со Летиција крајниот термин ми беше на Матео роденденот и ич не сакав децата на ист ден да бидат родени па и ќерка мајкина умна, три недели подрани.:lol:

Со Матео кога бев бремена дека miracle baby ми е:lol:пд ништо не се жалев, никакви желби немав освен да се роди здрав и жив и доста лесно си поминав и за време на бременоста и за време на породувањето.
    Првото нешто што го кажав и помислив е OMG мајка сум, како предходните девет месеци бостан да сум носела воз стомакот па од кога родив тек ми дојде тоа да го кажам.:lol:

За Константин три пати сонував дека ќе родам машко дете на Богородица а ние божем се пазиме со мм и плус мислевме дека ете нема шанса веќе да останам бремена и го пратив дента после Нова Година кога се живо е затворено да ми купи тест, едвај нашол мм отворена аптека и пет ми купил:wasntme:и сите беа позитивни.:lol:
    Терминот според гинеколог беше 23.08 си викам ништо од сонот, помина 23 ништо, дојде 28 се спремав сабајле за на црква, ни к од контракции,испратив маж на работа као нема шанси денес да се денот, го ставив Матео во кола дојде татко ми као дали сум нормална да го возам детето денес требало да се породам, му викам нема шанси, ништо не ми е, ајде татко ми не возеше до црква, помина литургијата, ајде да се причестиме со Матео, ми дава причест мене попот, го кревам Матео да му даде и нему и ми пукна водењакот во сред црква.(facepalm)
    Татко ми па отишол до ВЦ и му се заглавила вратата не можел да искочи и ми врти на телефон да пратам некој да го одглави:rofl:абе циркус без пари бевме.
    Сите ми се собраа околу мене, мислеа изгледа како во филмовите одма ќе почнам да се породувам:rofl:почнаа да бараат вода, крпи, на цела мака се умрев од смеење, одглавија татко, ме однесе во болница, ме испратија со казан вода полејано по нас, со лесно да ми било.(facepalm):rofl:
    Со мака голема се породив дека големо бебево, џин на мајка:l:и од кога се породив си почнав да си ја пејам една песна од Nickelback, singing Amen I’m, I’m alive.:rofl:
    Од кога го измерија и ја видов бројката прво се исповратив као леле мајко што сум истуркала низ мене и после му викам на мм I kinda feel like I deserve a medal after this:rofl:а мм дека многу ми e арен од време на време ми рече I feel like you deserve the world and I’ll make sure you get it.:l::rofl:

Летиција исто ни е miracle baby, кај доев, уште немав ни добиено од кога се породив со Константин и оп бебе, што ќе правиме имавме бебе, тодлер уште едно бебе дали ќе можиме да се снајдеме, се решивме што биде, нека биде, се одлучивме не сакаме пол да дознаеме иако и двајцата бевме убедени дека пак ќе е машко, па кога се породив првото нешто што кажав е што е бебето, бабицата ми вика have a look for yourself, гледам дунда, му викам на мм, do you see what I see, OMG it’s a girl, your mother is going to die from happiness.:rofl::rofl:

Кај мене нема никакви адети кога ќе се роди бебе ама татко ми за сите внуци си правеше мекици и си ги собираше блиските наши тука, мм брат ми го носеше на пиење да прослават, после Матео ми рече never again, истото го рече после Константин а после Летиција јас му реков never again.:rofl::rofl:

@Milobebence малерозна мислеше за континуитет на бројките, ако се породи Уованти на 7,8 2019 да биде во 10.11 минути.:wasntme:

@John Snow среќен роденден.:party:

На marlonbrando69, eta, Sandrin4 и 38 други им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.356
    Допаѓања:
    157.611
    Јас двајцата 1 недела пред термин ги родив :) , не знам што кажав прво, ама прво што помислив беше "фала богу се помина во ред"
    Мекици моите правеа дома, мм во кафиќ за друштво, и уште се фали дека најдобри мекица журки направил :)
    На селска слава не сум била, ама јаболчиња и петлиња од шеќер памтам во парк продаваа, не знам дали уште има.
    Ме боли стомак, понеделник сабајле, ме мрзи да се спремам за на работа :envy:

На Sandrin4, Peco, sweet.november и 24 други им се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.045
    Допаѓања:
    190.626
    Добро утро другари :)
    И ја сум сеЉаче во душа. :wasntme: На селска слава не сум била, ама зурла и тапан ептен ме понесува. :D
    Во мое село мекиците порано ги викавме тиганици, па потоа се софистициравме. :rofl: Не ретко уште си ги викаме тигаЊци, само Мекиците од Стража се мекици. :D
    И мене адетот со мекиците за бебе ми е многу убав. Мајка ќе има околу 100тина жени. Список не може да се скрати, сите се битни и секаде била. :) Со плус маса за мажи, тетиновци, братучеди, брат ми. :D

Иначе највкусни мекици праи една е мајка. Едвај чекам да ми дојде, ќе ми тера и овде адет. :inlove:

Во гр немаат посебни адети за бебе. Порано кај свеки во село давале тиганитес по народ, или по нашки тиганици, ама тоа до пред 40-50 години. Овде сега сите се опседнати со уроци и немаат време да мислат на друго. :D Го имаат и тие обичајот да не се вади бебе надвор до 40 дена, ама ниеден педијатар тоа не го препорачува. Свеки уште праи од нивните тиганитес одвреме на време, ама ич не се вкусни.

Овде многу сериозно се сфаќа крштевката, па бебето првите 8-9 месеци, година-2, ако е женско си го викаат беба, ако е машко си го викаат бебе, и си нема име дур не се напраи крштевка. |( Лично сметам дека тоа е изузетно глупа постапка, и апсолутно неприфатлива за мене. Па така нашето си има име веќе, некој праша, Ирис ќе е. :)
    Маж е малце поконзервативен и не многу модерен, не дека па ја нешто посебно модерна сум :rofl: па сега пред крај проба да ми го ували Ирида оти Ирис било по митолошко, а Ирида по секојдневно, а всушност е истото значење и име. Му кажав да не се надева дека ќе му прифатам име што во МК не се користи, па ако мисли да го носи второто дете тој во стомак 9 месеци, ќе може за него да дава предлози. :wasntme:
    Можда не е модерен, ама е разумен. :D Е сеа имам чувство дека свеки не го бендиса името. :wasntme: Може и си мислеше на неа ќе е, ама па.. јбг, такви желби не испуњавам на никој, по ниедна цена.

На marlonbrando69, Sandrin4, Peco и 36 други им се допаѓа ова.
  9. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    6.728
    Добро утро :)
    Повелете кафе во боја за убава и позитивна недела :)
    barista-colorizes-coffee-art-using-food-dye-10.jpg

На eta, Peco, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.075
    Допаѓања:
    112.933
    Добро утро!

Веќе не знам што ден сме но кој и да е убав нека е и успешен.

Браво @malerozna убаво ти текна ама мене ако @bittersweet не ми објаснеше немаше да укапирам :D плавуша 8) среќа не сум мажена за полицаец лоша комбинација ќе бевме :rofl:.

Кога спомна @mareane дека маж и е полицаец се изненадив не знам зошто но мислев дека е доктор.:D

Од толку мУабет за мекици ми се пријаде мекици ама не правам оти диетата ќе отиде у неповрат.

Пред мене е еден предизвик многу се трудев да дојдам до тоа сега сум на чекор до остварување многу сум возбудена :worried: дали се ќе биде онака како што сум
    замислила јас...
    @bittersweet се пресмеав со случката сега цел ден ќе си се смеам ми го разубави утрова а и денов.
    Убав ден мили друшки.

На Peco, M&M, sweet.november и 27 други им се допаѓа ова.
  11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    18.087
    Допаѓања:
    124.325
    Хелоу еврибади:inlove:
    Одамна немам пишано ништо. Шо ви текна за селски слави да праите муабет:lol:
    Сум била, убаво е, со едни маси доооолги сите поседнати на клупа и прво оди зелка салата па после супа и тек после некое мевце. И оро имам свртено :!: :nod:
    Долг ќе е денов денес еден саат плус ќе останам на работа а ми се гледа ко вечност.. Ваљда ради продолжениов викенд така ми изгледа:?:
    Да го дотегнам кафето и да се фаќам за работа.

На marlonbrando69, Sandrin4, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.839
    Допаѓања:
    145.579
    Викице не сме се прибрале дома и се изгубив во читање.:D
    Тука сум. Ќе ве читам и лајкувам по ред.

Останете добри и поздравени.:sun:

На marlonbrando69, Dadusicka, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  13. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    53.448
    Добро утро женски и машки:D
    Денес со трчање на работа си дојдов. Не задоцнив:!:
    Туку ова е последна недела што ја работам и потоа ми започнува одморот. УзбуЏена сум ко мало дете:dance:

Сакам селски слави, посебно шеќерна волна:inlove: имало игранки во црква порано, прва сум била за на оро :D Сега веќе покондурени сме па никој не игра "сеЉачко " им било|(
    Или за бадник кога се пали огин. Обавезно музика ,оро ама и тогаш ретко кој игра, сите посматраат само.

Денес одам да си ја земам венчаницата. Ќе си умрам од радост:clap::dance:

На marlonbrando69, Peco, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
  14. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.416
    Допаѓања:
    87.246
    :hai:
    Од денес сама кафе ќе пијам мажево почна на работа заврши одморот ,детево кај баба му замина да поседела и дома е досадна тишина...
    Мислев дека @Yowannty денес крофни ќе јадеме но ти уште тука си била ,ајде ќе биде оваа недела само со лесно и убаво да е ...Кај нас крофни се даваат за бебе ...
    Јас сум породена две недели по истекувањето на терминот или што би рекла во 10 месец (facepalm)и само 9кг сум се поправила ништо за две недели си бев иста дури и послаба...
    На селска слава сум била и искрено ништо посебно не ми била ,а оро не сум свртила ...не љубам такви работи....туку да одам еден куглоф да заматкам благо не памтам од кога немам направено...
    Убава недела да имаме!!!
    Топлотен бран во најава од среда :!:

На Peco, Skorpija25, sweet.november и 24 други им се допаѓа ова.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.402
    Допаѓања:
    222.493
    Еве ме и мене со кафе на тераса.И борчам одговор на @Alishan30 за јаболчињата,ѓи нема секојдневно,само за младенци кај црквата на Кркрдаш,тогаш има.Вчера си се изнаплачив за две птици во дворов,паднати не беа живи,многу жал ми падна кога ги собирав.Дали од жешкото или некое животинче ги повредило.Па после трева косење миење двор да можев кофа сретство за дезинфекција ке истурев...

На Skorpija25, kuc, sweet.november и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.075
    Допаѓања:
    112.933
    Е и кај нас пред зграда многу угинати птици гулаби врапчиња ластовички секој ден.
    Не знам некоја болест ли ги има фатено или од жешково ама многу се за жал.

На eta, BearMe, Sexybaby86 и 15 други им се допаѓа ова.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.645
    Допаѓања:
    176.378
    Ај д.ден и од нас :)
    Стиснав заби и отворив овде,нормално -надвор излегов |(-јер анонимност нели :rofl:(facepalm) ,инаку ќе се спукав :@
    Зш бе закажуваат термин ,а ко ќе отидеш ко бесплатен јогурт да делат ?
    За на фризер зборам |( Врие гужва ]:) ...една се шиша -уш две со неа понела |(|(|(

На marlonbrando69, Dadusicka, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  18. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    53.448
    За ако не и ја погоди должината фризерката да и ги пушти другарките:rofl:

На Peco, kuc, BearMe и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.075
    Допаѓања:
    112.933
    Има полошо од на флизер :D пример на гинеколог една за преглед пет во пратња :tmi:.

На marlonbrando69, Peco, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.645
    Допаѓања:
    176.378
    Консултантите? :rofl::rofl::rofl:
    Или обезбедуваЧКИТЕ? :rofl::rofl::rofl:
    Еве,тиип дојде да проверри термин жена му дали закажала и у колку? |((facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)

На marlonbrando69, Peco, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.