Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.381
    Ме изнасмеа :D. И таков адет има??? Да му ја кинат облеката на таткото :wasntme:.
    Ајде дај боже да си дочекаме и ние, па ке го пратам мажот ми во вашоит крај да слави.
    Само на гаки дома да ми го пратите :lol:.

На duffi, kuc, PUPICA и 9 други им се допаѓа ова.
  2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    18.086
    Допаѓања:
    124.316
    @Bubce38 ама бубе бе ;( поштено се расплакав. Сакајте се и понатаму со истата жар како и досега. Тоа е најважно :hug:

На sweet.november, duffi, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    53.448
    @Bubce38 сакам љубов ко таа твојата со мажот што ја имаш. Сите други проблеми се надминуваат кога имаш ваква подршка покрај тебе.
    Те гушкам најсилно :l:

На do-re-mi, sweet.november, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.152
    Допаѓања:
    33.904
    @Bubce38 не расплака сите. Најсилно те гушкам:hug:. Таква неверојатна љубов е права реткост. Чувајте и негувајте ја. Биди среќна секој миг поминат со него.

На friendy, sweet.november, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    106.649
    @Bubce38 ма :hug: се разлипав сред кафанчево пред другаркава деца од соседната маса збунето ме гледаат
    :hug::hug::hug:

На friendy, sweet.november, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.034
    Допаѓања:
    180.251
    Ама заШо плачете?
    Јас па мислев убава 'приказна' споделувам. Среќна!:l:
    Та нели љубовта и почитта и здравјето се најважни:)

Некогаш ве расплакувам,некогаш ве смеам, некогаш ве нервирам со некои мои постапки и грешки:)
    Ама секогаш сте тука за мене:inlove:
    Е затоа сте ми вие другарки:hug::hug:

На Sofi.ja, Viktorijaaa5, marlonbrando69 и 29 други им се допаѓа ова.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.402
    Допаѓања:
    222.487
    @Bubce38 душа ми распара,чувајте се двајцата,се друго како ќе дојди само така.Чувајте си ја љубовта која еден кон друг ја имате,тоа навистина е реткост денес-(не сакам никого да навредам).:hug:;(:inlove:ме расплака,ме разнежни:hug:

На sweet.november, duffi, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  8. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.381
    Така треба :clap:. Најубаво ден во животот ми беше кога се роди внука ми, кога прв пат станав тетка :inlove:.
    Леле јас од срека, се убив од плачење. И како да не плачам од радост кога си ја чекавме шест години.
    И сега за мене повторно си чекаме со години.
    Сигурно во гените ни е тоа.
    Но најбитно е да си дочекаме, маките се забораваат :).

На Sofi.ja, kuc, dunika и 14 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.352
    Амори бубке... Сами си се стресуеме некад. Си ставаме жиг невредни за љубов. А баш е ко што рекол маж ти. Или во мој стил кажано (поарогантно јер по тоа сум позната)-која си ти да кажуваш дали вреди он да те сака или не!? Му го вреѓаш вкусот. Живот поминал чекајки те. Ете, ти кажал дури.
    За ќотек плачеш. Ти си жениште без разлика дали ќе добиеш бебе или не. Ти си вредна И СИ ДОВОЛНА. И тоа треба секогаш да е така. Ако партнерите не си се доволни едни на друг , ниту 10 бебиња нема да ја исполнат празнината зошто таа нема врска со род.
    Така да друшке моја убава, сакана и почитувана. Следен пат плачи за бебе, ама не си штелувај критики кои не ги заслужуваш зошто навистина не си во право.
    Елај да те :hug: сеа еднаш.

Пред некое време почнав и јас да тонам така. Се осеќав како најлоша мајка зошто работев од утро до вечер. Знаете. Ви имав кажано дека сум хаос на раб. И склоп на чуства, умор, пмс и све..почнав и јас. Невредна ваква онаква. Не знам ни како уопште детето ме сака ..
    Маш зимање мене за тил. Буквално за тил и ме гура накај спална. Отвора врата а детето спие во неа.
    Го глеаш ли? Колку е убав, паметен, сите навики се ти што му ги створи. Да, јас ја жртвував работата ради него да го чувам ама на чив грб падна тоа? Станов не е наш ама ти секој месец наш го правиш. Сметките платени се. Храна секогаш има. Облечен е што и да помислиш му остваруваш и ти најде да збориш не те бива??? Добро бе жено, што повеќе од себе очекуваш?!
    И така си ја свиткав опашката, реално, во право беше....

ПОчнав да доручкувам коа го читав твојот пост @Bubce38 , баталив да седнам на пц да пишам...
    Среќа што имаме луѓе што ја гледаат нашата жртва кога ние не ја гледаме.
    Среќа што имаме луѓе што се свесни дека заслужуваме љубов кога ние не сме при свест...
    Ај да се дојадам..

На Sofi.ja, Viktorijaaa5, marlonbrando69 и 37 други им се допаѓа ова.
  10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    128.019
    @lunicka оваа година Н.г.желба да и биде бебче за Бубче...100%ќе се исполни:inlove:
    Да не ми се сонеше името за малава,Луничка сакав да ми биде кума со име,толку чувствував дека нејзината желба за мене ја чу Бог:hug:
    Беба ми спие во преградка,несакам да ја оставам,ама му тежи на баба во меше:sweat:

На Viktorijaaa5, Sofi.ja, friendy и 25 други им се допаѓа ова.
  11. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.381
    Сум била како мала ;)
    И убавици на вечерта се бираа :D

На dunika, Sexybaby86, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.645
    Допаѓања:
    176.378
    Bubikj moj :hug::hug::hug:..... me rasplaka u pm...sreka so cviker sum,medju narod ...
    Ti si zena zmaj bre :hug::hug::hug::hug: i najbitno -sakana si .... cuvajte se so doktorot
    :hug::hug::hug::hug:

На friendy, sweet.november, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Kate Rina 93

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    53.448
    @Yowannty да пише. Да знаеме дека е дома :D

На Peco, sweet.november, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  14. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    6.728
    @Bubce38 те читам и солзи ми течат.
    Убаво е тоа што го напиша, затоа и плачеме сите. Имаш нешто многу убаво, многу вредно во твојот живот. Нешто што не се наоѓа секој ден.
    И ме потсети колку си го сакам овој тука дома што го имам. Иако знае да ме налути.
    И често знам да помислам што бара со мене, со друга веројатно би бил посреќен. И после со на Лили ставот продолжувам, човекот обично добро бира работи, не ваљда дека за мене толку згрешил.

На Viktorijaaa5, marlonbrando69, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.374
    Допаѓања:
    227.352
    Не може да куца. Лежи со кренати нозе на ѕид :rofl:

На marlonbrando69, Peco, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  16. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @Bubce38 ма ....од сабајле не расплака сите , мајка не е само таа што ќе роди ,многу повеќе е , убаво ти кажал љубовта твоја , вечни да сте ,
    Што се случи со девојката , е навистина ме растревожи информацијата ,мислам дека нема да има проблем во државна ,зар на улица ќе ја остават глупост , бирократија , ако има некој правник тука нека каже некој предлог

На Viktorijaaa5, Peco, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Kate Rina 93

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    53.448
    Ахахахахах:rofl::rofl:
    Арно да лежи така, да не фатила патот ми е:worried:

На duffi, PUPICA, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.700
    Ваква љубов посакувам секој да доживее ,дефинитивно ме расплака и мене @Bubce38 . Треба да си горда и најсреќна што имаш ваков човек покрај себе ,тоа што е твое ќе си дојде .
    Многу од нас немаат ни пола од таа љубов што тебе секој ден ти се покажува :f:
    Едит
    Љувовта од детето е една а љубовта од својот човек е друга и таа те води кон сите препреки во животот

Последна измена: 6 август 2019
    На Viktorijaaa5, Peco, duffi и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.045
    Допаѓања:
    190.626
    Здраво другари :hai:
    За сега успешно го терам денов. :)
    Вчера и на мајка и се пожалив, таа па ме напраи будалетинка (не дека не сум) леле за што сум се нервирала, тек допрва што следело за нервирање, па така ми збореле луѓето оти се радувале. :| Дај и викам ќе се нервирам ја и за тоа што допрва ќе следи, сеа за сеа за ова се нервирам. :wasntme:

Утрово после коментарите на Бубче и Катерина, сакав и ја да пишам и да се позезам стискајте вие палци, ја нозе, па што биде биде. :D

Ама после приказната со трудната девојка.. мрак ми падна пред очи. Некој си има сериозни проблеми во животот, а ја на мои 30 се нервирам за кој ден ќе родам и зошто да не е денеска. (facepalm) Како успеав еден обичен датум толку да ми влијае на психа.. и раат да не ми дае толку време, еве не знам. Срам ми е да ги обвинам и хормоните веќе, цело време на нив се вадам, а може стварно сум само голема будалетинка. :headbang:

Вечер треба да се сретнеме со педијатарот, утре пак на гинеколог, и до стан оти сакам да чистам и реорганизирам дур бебе се мисли кога да излага. Да ги соберам завесите и навлаките од перниците и да ги исперам. И се радувам што за некои 2 недели сепак ќе се враќаме кај нас во стан, и таму ќе бидеме дур се среди ситуацијата со новиот.
    Па ако имате некој совет како можам да го зачистам софичето, бар да го освежам малку од малку, дал има некое средство за чистење специјално за материјал, не е кожа.. ќе ви бидам благодарна. :)

На Viktorijaaa5, Sofi.ja, poenta и 29 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.780
    Допаѓања:
    285.262
    Пола саат пиши бриши правам.Слаба сум на зборови а и на емоции...

@Bubce38 :hug::hug::hug:
    Вистинска жена ,лавица, борец.
    И како немаш другарки ти не имаш повеќе од било кој ..Ех да бевме поблиску..

На Viktorijaaa5, friendy, sweet.november и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.