Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Ај да ве поздравам и посакам убава ноќ.
    Летањето уопште не е страшно еднаш да се качиш ќе увидеш дека е прекрасно наместо страшно.
    Јас сум само за куфер шешир и слишалки одамна имам кажано.

На duffi, Bubce38, Tajnaotrovna и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.875
    Допаѓања:
    99.710
    @vitamina на сите слики сум и јас наличена|(. Очигледно сум се преценила:D.

Следно кога би одела некаде дефинитивно, Мексико.

И некој дел од Африка.

Водичот беше многу импресиониран од Јапонија. А прошол доста места.

На Alita, vitamina, petunija77 и 17 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.822
    Допаѓања:
    214.654
    Куба,Јапонија и веќе познато куде Битерка за почеток би шетнала-скромна сум нели(facepalm):rofl:(мало морген)али надежта последна умира;)

На Viktorijaaa5, vitamina, petunija77 и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Milan93

Milan93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    1.103
    A за жал еве како е кај нас
    https://www.facebook.com/1000076370...328016898411/2300327340231812/?type=3&theater
    Гевгеличани кој е овој бисер бре?

На vitamina, Milobebence, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Хај женЦки :)

Да ја гушнам еднаш @lunicka :hug:

Да честитам на @dunika честитки девојче :l: многу ме израдува!!

Деновиве ѕиркав само @Yowannty како е, знам дека секој момент Ирис ќе дојде, ама уште ја чекаме изгледа :)

@Bubce38 не знам што е финтава со погодоците, просветли ме :)

А и кажете дал има негде за честитање нешто, не сум во тек :) хпл период сред лето ме фати :)

@malerozna @bittersweet се убедив, купив
    SmartSelect_20190808-230100_Gallery.jpg

Galaxy Watch Active e, обичниот ми беше ептен голем, дебел, овој ми е многу убав :) Уште се запознаваме :)

Иначе Ноте 10 искочи, не сум доволно импресионирана за да ја мажам деветкава :)

На Sofi.ja, LunaGrey, mal.ecka и 24 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    154.996
    Fiji, Japan, Cuba, Keniya... не знам уште многу..., Фиџи прво ми дојде дека најдалеку, ама многу летање има тешко ќе се решам :D

На Ariel, Sexybaby86, Milobebence и 8 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.509
    Гости испратени ,измиено, суредено ,печам пиперки за утре. Ко може на кромид да мириса секоја вечер од сите тараси под мене нека мириса и на пиперки.Ама јас сум највисоко,не верувам.
    Ме изнервира и вознемири еден муабет од гостиве ,дали е намерно да ме подбуцне или вистина е до толку заминато во нашава држава незнам..Ама што е нека е јас немам моќ за врски,а и сакам да верувам во правна држава барем во овој аспект.
    Ама ми го пушти црвот за доплнителни нервози и мислачки.

Со авион немам патувано,за далечни дестинации искрено не сум ни размислувала знаејќи си ја чергата а и одамна фантазијата ми е слаба страна.

На Skorpija25, Sandrin4, mal.ecka и 24 други им се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.521
    Допаѓања:
    91.443
    Снаа ми беше 2 недели на престој во Јапан и не беше импресионирана ,дури викаше многу чуден народ,се гушкаат за поздравување ама цело време се на дистанца.
    Незнам каде би одела,но би сакала француски села и мали градови,Њујорк,Москва.

На mal.ecka, vitamina, TeddyGrey и 15 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    154.996
    Леле и јас го гледав, многу се изнервирав, ептен сме гадни значи. На ваков треба полиција да му се викне, ама сум сигурна дека нема да се замараат дури може и да му се изнасмеат на тој што ќе де јави.

На Milan93, Sexybaby86, Bubce38 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.875
    Допаѓања:
    99.710
    И жените сеуште многу обесправени.
    Од нив се очекува и кариера и да одржува куќа и фамилија, а мажот само кариера.
    Затоа многу Јапонки се мажат за странци неможејќи да го издржат тој притисок, а Јапонците со Корејки, Кинескињи на кои така им се осигурува престојот таму.

На vitamina, petunija77, Sexybaby86 и 15 други им се допаѓа ова.
  11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    154.996
    Баш поради тоа што се толку чудни и различни сакам да одам, како од друга планета се :)

На Ariel, Sexybaby86, Milobebence и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Обожавам да летам со авион. Сите летови до сега ми биле пријатни и никогаш не сум ни помислила дека може нешто да бидне. И со турбуленции над Алпи еден лет во февруари не ме поколеба и пак после се качив на авион.

Дестинација од сништа ми е Исланд. Од мала го мечтаам и многу сакам да го посетам, и знам дека е ѓаол ипол да се оди таму.
    Студено или не, мене ме фасцинира нивната алиенираност, поврзаност со природата, островјани со најголема писменост и економска рамноправност се. Не сакам да гледам само природни убавини, и луѓето ми се убави, автентични.
    Друга пак топла дестинација ми е Куба, што поради комерцијала, што поради егзотиката и сиромаштијата што вири од секое ќоше и се продава како туризам.
    Азија не ме влече ич. А би одела на Шри Ланка и во Индија ама како нормален турист, не како некој што ќе ја бара смислата на животот.

Инаку, сиестата заврши. Изедено мезето, скршена една чаша, ќерка ми го презеде подиумот, јас дојадувам остатоци од торта и сфаќам дека си го прославив роденденот како што доликува. Со многу музика и радост.

На ines.h, Sofi.ja, Sandrin4 и 26 други им се допаѓа ова.
  13. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.102
    Наминав само да ги гушнам славеничките од денес... бидете среќни и насмеани секој ден :hug:
    4-3-nmtmusg5h4swob9y9rz8973f0j3yjkhaq5jrgkx1bi.jpg
    ПС Сега се прибрав дома... изморена сум и само пролетав по последните странички на темава. Мнооогу ми треба одмор :)
    Добра ноќ :hug:

На kuc, mal.ecka, vitamina и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.497
    4200ден беа 2повратни карти што ги спомнав погоре, а за Будимпешта се постојано по 899ден во еден правец. Не дека за таму не требаат пари...

Малку се подоправив и сега сум гладна ко волк, ама и страв ми е да јадам. Долга ќе е вечерта, само им ги пореметив плановите за базен на домашните а таман се кандисавме :(

На kuc, mal.ecka, vitamina и 17 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.509
    Знам дека не е со до парите.Туку до луѓето,средината,навиката,приоритетите кои си ги поставил и мислиш само тоа е.....Колку и да не сакаш растеш живееш во таква средина каде е нормално само да поминеш месец ,да платиш сметки,за викенд да одиш кај неговите твоите да им се најдеш и сл.
    И искрено некако откако го зедовме кредитот за станов како се да е насочено додека не се исплати никакво задоволство да не си приуштиме.Секој динар потрошен за задоволство ми е како со грижа на совест:леле ваму колкав кредит уште имам а јас шетам.Знам дека грешам и малку во последно време се подоправам ама здравје.И не има верувајте многу како нас а и бетер.Најдобрата другарка никогаш не пошла на море,другата оди последниве 2 години по 4 дена до Алб... и уште многу такви познавам.
    Ај уште 10 ина години додека децава се исшколуваат па свадби да им направам па да збирам пари за најлошото да не земаат и тие кредити и за тоа ко мене:D.Не ми замерујте на црниов хумор на своја сметка последниве 2 месеци сум нон стоп во пмс добивам на 20 дена ...

На Sofi.ja, Sandrin4, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  16. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.521
    Допаѓања:
    91.443
    Читав блог на хрвати кои живеат во скандинавските држави.
    За Исланд беше муабет дека се страшно затворен народ па просечен Данец испаѓа како отворен медитеранец.
    Менталитетот се разликувал од данскиот,шведскиот,норвешкиот.Феминизмот е на многу високо место.
    Многу големи националисти,за странци се резервирани полошите работи.
    Не се економски стабилни,кога последниот пат банкротирале, им пропаднале сите заштеди,уплати за пензии, компензација за тоа било отпишување на кредитите,многу данци имаат изгубено пари.
    Зимата е многу депресивна и дојденци за работа најчесто ја напуштаат државата за 6-8 месеци.
    Убава земја за посета но за живот многу тешка, чуден начин на живот и лоша клима.

На kuc, vitamina, Ariel и 13 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Ќерка ми има другарче од Исланд, преку Мајнкрафт го има запознато, и Исланд ни е на листата на земји кои треба да се посетат.
    Со ова темпо на шетање, кузнај дали ќе биде, ама зошто да не сонуваме? :D

Се плашам во авион, ако има турбуленции и ако седам до прозорец, кога ќе врти авионот и гледам право надолу :sweat: иначе, немам проблем. Полетувањето и слетувањето не ми се страшни, иако знам дека ризикот од несреќи е тогаш најголем.

Да имаме пари, колку што мислам дека треба за да се 'опуштам' 100%, нема место на планетава кое не сакам да го посетам. Да сум во можност, цела планета, а после и во вселената :D

На kuc, mal.ecka, Viktorijaaa5 и 21 други им се допаѓа ова.
  18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Прво со мало задоцнување среќен роденден на @Bubce38 и @Shelea и на принцезичките на @NarCis@ и @TeddyGrey :party::party::party:

@CameliaMiller ќе се навикнеш на саатот, пред да ми го купи мм носев од оние фид бит алки, тенка удобна кога го ставив саатот како еден тон да ми тежеше ама ај за ќеиф на маШ си викав ќе го по носам некој ден и ќе го оставам ама сега кога ќе го извадам да се полни како гола да сум се чувствувам.:lol:
    Уште еден плус за саатот е што децата ќе ми седнат во скут ми ја земаат раката и си играат со него, де слики менуваат, срам не срам они открија дека секоја слика од телефон може да наместат како лице на саатот:wasntme:сабајле Лети играше со него па моментално ваков ми е
    3FE7E155-3BED-429F-B5D9-902502818DDE.jpeg
    Дечките кога ќе го докачат па некој од тој стори ми стават и само стискаат за да им каже колку е часот, плус и мм кога е дома има воки токи опција па си играат низ цела куќа а мене најдобрата опција е што можам да плаќам со саатот па не морам ни да вадам мобилен, абе забава за цело семејство.:lol:
    Имам на работа еден од обезбедувањето нонстоп носи блу тут на уво(facepalm)троа малку забеган е :wasntme:и ми кажува како можел да збори на него, ај еднаш, ај двапати ми кажува и му викам mate I can talk on my watch so I win.:rofl:
    Да си кажам и една глупост дур муабетам за саатот:lol:неколку пати за време на кк сум го притиснала некако и ми се уклучува сири, what can I help you with, I don’t understand your question, е што ќе разбереш мори кога стенкаме и двајцата ама поштено се извадив од памет првиот пат кога се уклучи, тоа е најблиску до тројка што ќе дојде мм.(facepalm):rofl:

Многу имам патувано со авион само за Мк колку пати сум била од кога сум родена ама воопшто не ми е убаво, не паничам ама кога ќе стигнам кај и да сум тргнала онака полесно дишам.
    До пред некоја година па стварно беше мачно патувањето за Мк, без 30-40 часа не беше со чекање ваму, чекање таму, умирачка, сега подобро е со летовите до Доха, Дубаи и после право за Скопје, последниот пат кога бев со децата мислам натака сите сакаа да не исфрлат од авион.:wasntme:
    И тие што сакате да муабетите со непознати за време на патување не сте биле заглавени со некој постари од стари крај|(30-40 часа главата да ви ја пукнат од глупи муабети.:@ Уште од аеродром децата им бараат жртва оти нели не знаат стариве јазик и само што ќе слушнат дека зборуваш македонски и ти се закачуваат еве мама/тате со девојчево ќе одиш и готово ти нема спас, ќе си слушаш за колку лоши се снаата, зетот, цела животна историја сосе роднини до трето колено и комшиите абе ужас. Немам против да им помогнам на постарите ама не мора да ми се лепат како пијавици, па што гледаш, па што слушаш, не те оставаат раат да се измочаш пред врата ти стојат да не им избегаш.(facepalm)А кога патував последниот пат со децата некако мистериозно никој не слушаше дека зборувам македонски па мене да ми помогнат со некој куфер, со било што, сум стоела во автобусот во Дубаи со две деца во раце и едно фатено за нога не сакаа да станат барем децава да седнеа а скоро сите беа Македонци.:@
    Инаку со мм планираме едно патување низ Франција од кај што е свекрва ми, Италија од кај што е свекор ми и Мк за децата да видат од каде им се баби, дедовци, тоа во наредниве неколку години да паметат децата.:)

@LejlaD нека се среди синот со документи ќе ти се исполни желбата да не посетиш, не е неизводлива желбата твоја, ќе видиш.
    :hug::hug:

На NarCis@, Sofi.ja, Peco и 35 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Ми врие оти е петок:D
    Добро утро
    Собрав алиша од балкон да не ми ги пече цел ден.
    Сеа кафе и цигара.
    Си мислам, од денес до четврток Владата прогласи алертна фаза, над 60 и трудни дома да си седат.
    Ни еден услов не исполнувам:(
    Ок ми е за нив, ама ние не ли сме луѓе?
    Нека се донесе одлука од 7 до 15 на работа.Некако онаа гужвана во 16-16.30 е за никаде.Ќе изгориме.
    (вечнонезадоволна:^))
    ...колку да се рече нешто.

На авион и летање неможам да се привикнам,пијам Драмина.Неможам ни да се воздржам, да нема народ при слетување и полетување би урлала.
    Со Бошка @Bozica1980 исти дестинации чешламе:), па во блиска иднина на иста локација за малку нема да се сретнеме.
    Визз навистина поволно.
    Повеќе пари ќе потрошиш ако со кола до Охрид и назад отидеш отколки со авион на пр. На Малта.

Убав ден девојки(fingers)

На Sofi.ja, Peco, V.odolija и 26 други им се допаѓа ова.
  20. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.875
    Допаѓања:
    99.710
    Временската разлика ќе ме дотепа. Од 05 сум станатa, се чупав(facepalm).
    Добро утро.
    И кафе ќе пијам оти не знам што да правам(tumbleweed).
    IMG_20190809_060944.jpg

И едно песМиче за уз кафе, хит ми е деновиве.

Последна измена: 9 август 2019
    На Peco, sweet.november, kuc и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.