1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.992
    Допаѓања:
    59.669
    (fingers)Fala vi,ama za toa treba uste tri meseci da pocekam pa se nadevam deka nee toa.

На Eli23, VladeMila, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Ај сега. Добар дееен.
    Кукле на кого ма ти најсериозна, а? Ако не зборам за шипки, камшици, кк, пендраци, не значи дека сум најсериозна. Ма можда и сум, само не сум свесна. Кажете како да се менувам? Еве за почеток барам работа. Сакам од дома да мрднам.

На Eli23, mareane, Peco и 8 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.743

Што се секираш ти па, мене 2 пати ме пишале :) Јас зедов секирата и ене го еден кубик дрва исцепени :)

Незнам што те пишав, прво на тебе ми текна на категоријата - таков впечаток си ми оставила... И јас не зборам за пендраци, кк и остало.. Така ми дојде.

Секој си е свој, на свој начин и без било кого ова катче би било поинакво. Нели? :)

На bittersweet, Eli23, tessie и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.447
    Добар ден драѓи дами и по некој господин. Ве читам и баш ми е мило што сте убаво расположени и среќни. Според мене среќа е кога имаш некој да те сака како жена, но уште поголема среќа е кога имаш некој кој безусловно ќе те сака дури и да си најлошата особа на целиот свет а тоа е семејсрвото. Има ли нешто поубави и нешто што повеќе може да ти го стопли срцето од мајчината прегратка? Според мене нема. Парите навидум го прават човек јак и среќен, но само кога човек ќе остане без нив ќе сфати колку е среќен. Зошто го велам ова? Кога имаш пари сите се околу тебе сите ти глумат пријатели а од лаж ите принатели не можеш да ѓи видиш оние кои безусловно те сакаат и никогаш нема да кажат нешто што ќе те повреди и ќе те сакаат таква каква што си и нема да бараат од тебе да се промениш. Честопати сум имала прилика да сфатам дека луѓето околу мене, мислам на дечковци и пријатели сакаат да бидам онаква каква што тие сакаат да ме видат, но мајка ми дури и кога ќе слушне некој трач за мене знае да каже, знам јас дека не е точно но и да е така за мене ти си наjдобрата ќерка. Ете едно мое размислување за љубовта и среќата од еден поинаков агол.

На vitamina, Annath, referentka и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Не бе златна ич не се секирам. Шо би рекле у мој крај косам. Баш напротив мило ми е што некој и мене ме спомна. Значи не сум само воздух низ форумов. Некој и на мене се сети. Како и на секое човечко суштество, и мене ми годи вниманието.

На Peco, Annath и kukla21 им се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Dobar den.
    Dve kafinja ispieni od sabajle ama se nekako na son me tera dusava.
    I bebe prosetav i jas malku se razmrdav na svez vozduh ama mamurlk ne pominuva.
    Ubav den na site.

На VladeMila, mareane, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Заспани сте ми нешто.
    Ајде кафе за сите :coffee::coffee::coffee::coffee:

Се ближат празниците па ме интересира што и кому дарувате подароци?

Јас на дечињата на најблиските и на оние кои ќе им подарат на моите им подарувам. И тоа не некои огромни подароци, пакетче од 300 денари е сосем доволно.

На Eli23, VladeMila, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  8. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Јас подарок давам на двата внука од девер и две кумашинчиња. Отприлика гледам околу 500 денари да е подарокот, 100+- не прави разлика.

Плус со три другарки собираме заеднички пари (по 200-300 денари од дете) и купуваме по еден подарок од околу 1000 денари за нашите деца.

До лани со мм си купувавме подароци, сега мм реши да купиме само за малиот, а апсолутно немам идеја што да му земам, има се што му треба, има куп играчки, а не ни разбира нешто на своите 10 месеци.
    Е за мене си купив парфем 8)

На Eli23, mareane, ph.orhideja и 9 други им се допаѓа ова.
  9. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.149
    Isto i jas decinjata na najbliskite,najgolemi kesinja pravam za vnuka mi od sestra i zolva,obavezno im kupuvam i alistenca i nekoja igracka,na decata na drugarite,bratucedite..Od prilika mi se sobiraat okolu 20 kesinja i so merak gi pravam licno jas ne gi sakam gotovite kesinja,znam koe dete sto jadi i sto saka i toa mu go stavam.Za decata pomali od 1godinka obicno kupuvam igracka.Vozrasnite gi preskoknuvam od listata na pokloni za N.God. So mm sekogas na 1 januar si poklonuvame po nesto i toa mi e najubaviot podarok,za zal seuste nemam nisto bendisano za poklon za nego ovaa godina no ima vreme,ke najdam do 31 :)

На Eli23, VladeMila, kjukli и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.390
    Допаѓања:
    206.362
    Купуваме подароци за децата: за синот, потоа за малите од брат ми, од золва ми, и од едни многу блиски пријатели, за другите по потреба. Допрва ќе видиме што ќе купуваме годинава, додуша за малата од золва ми веќе е купен и однесен подарокот, за другите допрва ќе видам.
    Мм ми купи мене подарок, да не ви кажувам што :wasntme: ]:) јас се думам што да му купам нему...

На Eli23, VladeMila, kjukli и 14 други им се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.909
    Допаѓања:
    102.635
    Пoрaнo купувaв зa децaтa нa јaтрвa ми,зa децaтa нa кумoвите и пoбрaтими и се рaзбирa зa мoите иaкo зa мoите oд рaбoтa ми дaвaa.
    Нa други не сум се пoтресувaлa мнoгу.Сегa се сите гoлеми пa и не купувaм никoму.
    Се мислaм нa мoиве дa им купaм пo еднa чoкoлaдa oд 300 грaмa...
    Туку се ближи рoденденoт нa ќеркa ми a сaкa пoдaрoк.А јaс пaри немaм.Имaм некoј злaтен прстен се мислaм дa гo зaменaм...штo мислите?
    П.с.зa нaс oдaмнa не купувaм.Дoбри 8 гoдини кoлку штo не рaбoтaм.

Последна измена: 21 декември 2015
    На mal.ecka, bittersweet, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Kukle,te spomnavme dva patiama vidi odma promeni.:P

На tessie, kukla21 и Annath им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.808
    Допаѓања:
    323.872
    Na golemite po 1000 davame da si platat za nova godina.
    So maloto nemame iskustvo ova ke mu e prva Nova godina,mislam deka igracka ke kupime za nego.
    Za deca od kumovi/kumasini jas si pravam paketcinja.
    Za Nova godina imam namera na ucitelkite vo gradinka da im kupam po nesto sitno,mnoogu sum zadovolna od niv.Ne deka pravat nesto posebno za moeto,ama kako gi zamisluvav:devil: tie ispadnaa super.

На bittersweet, Val-Dim, Eli23 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.614
    Допаѓања:
    290.449
    На бебуш ништо посебно не му купив. Мала е.
    Здравје боже догодина кога ќе разбира ќе набавам елка, пакетчиња околу нејзе, ќе китам...

За внуките од мажот ништо.
    На оние од брат ми редовно им праќам пакетчиња. Посебноз за денов немам ништо купено, едноставно не ми испадна ништо пред очи. Ќе пратам само пари претпоставувам.

За мажот ништо:tmi:.
    Он мене истотака посебно за денов ништо, но месецов ми поклони мене, односно на мама, нешто од огромна вредност.

На bittersweet, Eli23, kjukli и 12 други им се допаѓа ова.
  15. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    So mm ne si razmenuvame podaroci,na maliot nisto specijalno ne mu kupiv,ne oti razbira baska nonstop mu kupuvame nesto.A za na rodnini i prijateli,me fati inat,koj kolku i dali uopste donel,tolku ke vratam.P.S.Nie(citaj mm!!!) za sekoj povod na decata im dava pari a na nasiov mu nosat glupostarii,epa nema veke...Mm mozda u saksija rastel ama jas ne,rekov gotovo ke presecam
    P.S.Poznato vi e cuvstvoto nekoj u bus da vi dise u vrat?!E sega sum u takva situacija:x:@

На Eli23, mareane, ph.orhideja и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Луничка да сум јас на нејзино место повеќе би сакала така да ми го дадеш прстенот како подарок. Мене ми е поважна сентименталноста во подарокот. Мислам дека и неа кога ќе и помине пубертетот мнооогу ќе и значи некој подарок од мама подарен со љубов.

На mal.ecka, green.eyes, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    Се мислев каде да го оставам мојот пост ама одлучив за тука да пишам реченица две.

Јас немам намера повеќе да го тупам на форумов и да барам од сите вас пажња и лајкови со постови кои што се пишувани без душа и досадни колку да се најдам во "толпата" еве ова го пишувам јавно за да споделам свое мислење лично јас бидејки не сум лицемер а најмалку газолижач овде како што многумина мислат.
    Јас само се трудев овде да поделам совет и да одадам подршка, мал гест било што, што е во моја моќ за да допринесам врз фунционалноста на форумот а пред се човечноста, но сум згрешила дефинитивно што дојдов овде и општо што се дразнав да пишувам и да ја тупам со моите постови (пак ќе нагласам) напишани без душа.

Јас имам свој живот, свои луѓе, свој свет што уживам во него надвор од ова "розево катче каде што сите се сакаме и почитуваме" исто како и што имам и проблеми како и секој човек воопшто. Овде сум дојдена да растеретам мисли, да се релаксирам, да изгубам време и да помогнам со совет на оној кој што бара, немам "комплекс" да возвраќам на штотоку зачленет член со "ненапумпан статус" па може и затоа сум навредена и понижена, не знам еве може сум проста јас од толку "доброќа и финоќа" како што веќе ми беше нагласена дека сум антипатична и не пожелна со моиве постови.

Ве оставам сите вас и општо целиот форум да се поштедете од моиве постови и мене, ги поздравувам луѓето што умеат да фунционираат и да се хранат само од лицемерство, а пред се ги поздравувам луѓето кој што ги запознав овде и остварив прекрасна дружба што се одвива и ќе се одвива надвор од овој форум.

Се надевам дека овој пост со моето образложение нема да биде избришан и заташкан во безбројте заташканици овде на ист начин како што упатените навреди кон мене не беа избришани.

(Само за едно ќе ми биде жал, а тоа е баш заради овие работи што секојдневно се случуваат овде, ќе пропуштам да се дружам и да учествувам во дружбата на сите мили и фини ликови што овде ги знам, бидејки навистина ги има и постојат).

Поздрав.

На Eli23, toogood, VladeMila и 2 други им се допаѓа ова.
  18. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    I jas ovaa god ne planiram nisto za nikoj od rodnini i prijateli.
    Na pogolemata i zemav dve knigi, masina za perenje naraca, jaze za skokanje, masa i medo a na maloto edni ko caski za redenje edno vrz drugo.malo e ama da ne go izostavam
    Moze malo paketce na komsiskoto dete poso mozno e so niv da slavime.za mene i mm nisto

На mareane му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Uff potpolno te razbiram.ne im se bendisuvaat nasite podaroci, oni nosat brendirana roba i toa samo od dve tri prodavnici od Sk, vo edna prilika mi bese duri vraten podarokot.e pari ne davam be, me fati inat i zatoa resiv ovaa god nisto mozebi edna cokolada

20. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    @vitamina vitaminke koj te naluti i navredi tolku? Pa sto se zamaras dali tvoite postovi se dosadni vakvi takvi. Koj ne mu cini neka ne te cita. Zar ke dozvolis nekoj od forumov da te naluti:^)

На mareane, Peco, friendy и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.