Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.113
    D.utro i od nas
    Ni kafe mi se sladi ,ni tutunot ...zesko bajagi.

Drugo-isto sFe ko @LejlaD pogore sto pisa za ranobudnite|(|( ....sekoe utro ista pesma |(|(|(|( . Treba da razrckam mobilniov da vidam kako da odbivam povici .

2.500den smetka za struja ... nzm od kade sumava ... ko na solarno masinite se prikluceni ...

Falat nekoi tuka ili greska sum ? :?:

Aj :* , da fatam crevoto po dvor :rofl:

На kuc, Kate Rina 93, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  2. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.380
    Има и паметни и чесни лугје во нашава Македонија ама кај можат тие да дојдат да се докажат .
    На нашиве политичари само глупи и алчни им требаат, па затоа и такви си бираат.
    Е што немаше ли попаметна од Катица Јанева за да ја постават на чело на СЈО?
    Жената ни знаење ни речник да се искаже. Факултет завршила со просек 6, и тоа со врски зошто нејзиниот татко бил позната фаца во нејзиниот град.
    Ама на политичарите таква им треба, за да можат да ја манипулираат и играат како сакат.
    Какво фалење и дадоа на почетокот челниците на нашите најголеми партии да си помисли човек дека зборат за најспособниот правник на балканот.

Ама пак не знам, дали би можел некој паметен и чесен човек да им се спротистави на овие наши политичари - мафијаши?
    Нема да му дозволат, ке го убијат.

А образованието наше, приказана за себе.
    Сироти деца, многу учат а ништо не знаат.
    Има многу средношколци кои не знаат таблица множење ниту пак со кој граничи нашата држава. Ама пак затоа англиски јазик, знаат како во Англија да се родени.

Последна измена: 10 август 2019
    На kuc, M&M, Kate Rina 93 и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.100
    Допаѓања:
    119.446
    Додека е мирно и тивко, ова го читнав на работа.
    Па да ве насмеам малку:D
    Од нашТе е8)
    "Кога пииш те викат...пијаница.
    Кога се бакнујш со некоа...курвар.
    Кога шеташ...скитник.
    Кога че умриш...Добар човек беше, само он знаеше да живее. И НА ЧОВЕЦИТЕ НЕ МОЈШ ДА МУ УГОДИШ":rofl:

На 24.07, kuc, M&M и 31 други им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.345
    Многу сакам вицови и често читам.
    Ама нема шанса ни еден да запомнам. Кога седиме во друштво и ќе почнат со вицови за жива глава не ми текнува ни еден да кажам:angel:

На kuc, M&M, Kate Rina 93 и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.925
    Допаѓања:
    143.022
    И ја не су ни кавдарчанка ни неготинка. Ама имаше дечковци и од двете места. Многу ме сакаја. Еее дека сеа таа младоста, да се врне.

Каа идеше у Кавадарци, најубаво ми беше. Сите црни, високи, наработени на с'нцето, частат пијачки, а они не се опиват, у еден кафич се муваш со ваташанец, у другио со кавадарчанец, си одуеш сама со такси.

На kuc, M&M, Kate Rina 93 и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.100
    Допаѓања:
    119.446
    А знаат и да се степат набрзински:rofl: уз смеа, музика и пијачка:D

На kuc, M&M, Kate Rina 93 и 14 други им се допаѓа ова.
  7. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Тоа ваташани знаат, ни повеќе по кока колата сме :D

Да Ве поздравам втор пат денес, да не слушнам некој да се жали, викенд е удрете малку на кока кола :D

Последна измена од модератор: 10 август 2019
    На kuc, M&M, Kate Rina 93 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    Од досада се зачитав мислења од 2014 на темава..
    Неколку непознати...читав и ми беше страв да се приклучам.
    Почнав да ја читам ради ЛуничкА..
    @ozbilnazena ептем фали,ако се појави на форумов нека пиши.
    Везам гоблени,имам неколку..и еден недовршен.
    За друго ништо не ме бидува|(

На kuc, bittersweet, Kate Rina 93 и 15 други им се допаѓа ова.
  9. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    810
    Допаѓања:
    11.971
    Вратена од одмор - изморена. :lol: Ми треба еден ден одмор, после ,,одмор".
    Ме чекаат еден куп домашни обврски, цел куфер ми е за перење.
    Дома оставивме хаос пред да тргнеме, па и незачистено, сега кога газам ја чуствувам прашината по подот и ужасно ме нервира.

Моренцето топло, баричка, времето подносливо жешко.
    Сакам нова локација за нареден одмор, некаде подалку, пожив одмор. Сакам и all incl*, ми прекисна да мислам на храна за секој нареден оброк. Ама колку ќе ми се реализираат желбите ќе видиме.
    Секоја година си велам така, дека нареднато лето мора некаде на ново место, во убав хотел и пак завршуваме во апартман на блискиве плажи.

Последниот ден на плажа ставаме крпи на лежалките и во исто време до нас пристигаат млад брачен пар со дете испод годинка. Само што ги видов се изнервирав, викам детево мало е цело време ќе ќисне. Му шепкам на дм дај брзо да се преместиме додека не сме ги платиле лежалкиве, тој па мрза, вика ааа јас веќе легнав толку станување. Е ајде викам ќе се нервираме цел ден.
    И за чудо, детенцето беше најмирно што имам видено. И родителите толку фини, кулутурни, тивки.
    Каде го стават да седи, таму си седеше, си играше со играчките. Глас не се слушна. И мајката и таткото толку трпеливи, смирени личности...:inlove: Сакав да се запознаам, плус македонци беа, од нашиот крај, по дијалектот ги познав. Ама несум дружељубива и така само ги ѕиркав цел ден.

Ајде сега, назад во реалноста. Првин домашните обврски, па од понеделник повторно работно.

На kuc, M&M, Kate Rina 93 и 14 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Ола чикас ун омбрес! :hug:

Мореее!! И јас аблам шпански :rofl:

Шо прајте? Арни сте...
    Џет лег имам од автобус шо патува 4 саати 170км!
    Ти се чини, кузнај колкава земја сме |(
    Убаа додуша... природа прекрасна, ама ѓубре на секој чекор...
    Ич не ја разбирам потребата од фрлање ѓубре кај ќе ти прдни.
    Се искарав со еден вчера во автобусот.
    Се обиде лименка празна, да начука под рачката за држење, на седиштето пред него.
    Глупости на квадрат! Како можи бе јас ѓубрето да си го враќам в торба и да го шетам со мене дури не најдам канта?

Му кажувам на маж за то, а ќерче се вмешва: Ohh... hear we go again |( - ко сум се расправала, то си помислила :rofl:

Не можам да ви опишам со зборови, колку сум во афект од вчера... па и од сите денови поминати на башка...
    Шокој, шокој... сите до еден позитивни... ама ко за некој шо нема никаква акција во животот, ова ми дојде ко оооогромен шамар: Кај си!? Шо прајш!? Има многу убај работи во животот! Си заборајла...

И да ви кажам, дека се' шо ми купи, не само шо ми чини, туку и широко ми е..
    Сега имам еден тон алишта за преправање, и не мом да се изначудам, дека сеуште можам да изгледам прекрасно ако ми се соодветен број алиштата... Се запрепастив од сопствената убавина :makeup:
    Скромно, а? :rofl:

На Alita, kuc, marlonbrando69 и 28 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Не сакам all incl.
    Не за друго туку неможам да го платам.
    Така да, мозокот ми е научен да не размислува за алл.
    А онаа " нема да одам три години на одмор за да на четвртата отодам 5 дена алл" за мене не важи.
    Да штедам за стан ај, да се одречам од се за да имам свое, ама за на одмор можам и во обичен апартман па да одам секока година, да не чекам секоја четврта 5 дена да одам на алл.
    Нека си функционираат така,не ми пречи ама нек не ми солат памет како е најдобро.Може е за нив најдобро, за мене не е.
    За вкусови и приоритети некој ќе ми кажувал мене.

Сега скоро беше, колешка запна од Силбо баничките биле најубави.
    Да, може за тебе.
    Јас еднаш купив и општо во Силбо не се вратив веќе.

Ај секој своја.черга и р'ѓа нека си гледа.

На kuc, M&M, eli25 и 20 други им се допаѓа ова.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.822
    Допаѓања:
    214.653
    Некако тешко ни оди да сватиме дека секој еден има право да си живее како му одговара.Во туѓ џеб да не зиркаме,за туѓа сметка да не се преокупираме.Одмор секој си тера според своја замисла и длабочина на џеб.Еве неколку год не сме биле на одмор,сакам но во моментов ми е скапичко дури и за апартман,а би сакала ако се пружи можност.Исто би одела и ол инкл. кога би било изводливо,но да се убедувам дека тоа е нај -тешко.Има луѓе кои кампер на тркалца сакаат и ниту еден хотел не им е интересен .Сите знаеме што е убаво доколку можиме да си приуштиме.,но тоа за себе убаво не значи и за друг дека е убаво

На kuc, M&M, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Честитки!
    Ми цркна правосмукалката!
    Таман стигнав до спалната, се исклучи, и почна благо да чури...

Маж беше пукнат нова да купиме, пошто оваа со вода е, и тешко му било да ја чистел.
    Ете, ќе му се оствари желбата... :D

На kuc, marlonbrando69, M&M и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.925
    Допаѓања:
    143.022
    Има шанси да одам на алл :) Сум била и пак сакам. Сакам да седам на плажа, дете да има неограничено јадење и пиење, а ме служат се што ми се пие цел ден, да не мислам дали да готвам и што, дали да одам до продавница, или да одам у ресторан, или дали дете ќе побра нешто у сред ден, или да трчам по него на плажа со јадењето. Ноуп. Меркам еден хотел со своја плажа, со внатрешни и надворешни базени, базен со милион играчки за деца, со соба со поглед на море, и баш би сакала да одам. а кога си ја правам математиката у глава си викам,не сум била со години, се изнамачив и сега имам пари да одам. Сум заслужила. Ама скржава! И изгледа нема да одам.

На kuc, CameliaMiller, Tajnaotrovna и 19 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Ти ко мене па...
    Ќе се спремам, ќе планирам. ќе пустам, ко ќе дој на крај сметката колку е, ќе речам: Ај не, не мора то.. Можи и поефтино. |(

На Tajnaotrovna, EuHenIa, mal.ecka и 9 други им се допаѓа ова.
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.822
    Допаѓања:
    214.653
    Не би да ти солам памет,далеку од тоа,доколку си во можност оди.Животот брзо темпо има,дете расти,трошоци ќе си излегуваат,приоритет ќе даваш на образование и се друго.Дај боже понатаму да можите секоја година ол инк да одите,убаво е по напорен период одмор баш со сите салтанати.Не ми замерувај што се смешав,но знам по себе колку работи се откажувале и се откажуваат на сметка на друго,и дури се свртиш поминале годините...

На Alita, kuc, WildMk и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.875
    Допаѓања:
    99.700
    Не знам како можете да бидете скржави сами за себе ...
    Не го кажувам ова само поттикната од вас. Имам таква тетка. Абе кабил е да не јаде, ама само да трупа во банка. И реално, не јаде. Не купила парталче за себе не знае од кога. Одмор... Зачувај Боже. А има...И може.
    Ама не.
    Стискање, стискање, стискање.
    Како у гроб да ќе ги однесе.

Да не се разбереме погрешно. Не сум против штедење и не сум за подигање кредит за на одмор одење. Не сум така воспитувана.
    Секогаш имам заштедено, колку толку, купувам на акции, бирам маркети поефтини-поскапи...
    Ама што можам, си дозволувам.
    Ем дека утре нема пак да се родам, ем дека со тоа каков е животов, утре којзнае каква дијагноза не дај Боже ќе ме стрефи, па и за на Месечината да имам пари да одам, нема да имам желба.

Се мачам, сакам и да си допуштам работи кои ми се финансиски на дофат. Оти денес нема никогаш пак да се повтори, а утрето којзнае какво ќе е.
    Затоа, грабам од животот колку можам, да видам, да почувствувам, да доживеам.
    Скржава за себе ако сум, тогаш не знам зошто сум.

Ај нека дојде бар 18ч до тераса да излезам бар ако не друго:sweat: .

На 1209, Alita, Lolipop23 и 28 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.426
    Допаѓања:
    262.491
    Мене ми рекоа до 19ч нема мрдање...досадно ми е малку не дека неам што да правам туку некако немам желба. Пустото све ми смета.
    Детево настрада мораше да вежба математика ]:) пошто мајкава не знае што со себе :mm:

На kuc, WildMk, do-re-mi и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.875
    Допаѓања:
    99.700
    Оти мори Божо така му праиш на детето на овие жештини, ме изнасмеа:rofl:.

На Alita, kuc, WildMk и 18 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.822
    Допаѓања:
    214.653
    @Emy867 скржава за себе сум признавам,но во корист на децата,а не за трупање пари,од досега приложеното се гледа дека знам да ги трошам -немам за во нафталин:D:*ич од ич....

На kuc, WildMk, Tajnaotrovna и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.