Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.667
    Допаѓања:
    107.561
    Е ова ми е сон и нај искрено на пола сум да го остварам уствари кај нас голем и мом единствен проблем е што немаме возачка двајцата ниту кола.
    Ама здравје полека се ќе биде.
    Инаку мм ич не ги сака ваквите кампувања ама не е свесен дека ќе учествува во нив.

На duffi, kuc, WildMk и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.100
    Допаѓања:
    119.446
    Јас сум клаустрофобична, штом јас бев скептична за вакво нешто и поминав прекрасно, верувај и тој ќе ужива

На duffi, kuc, WildMk и 9 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.822
    Допаѓања:
    214.653
    Дали кампер или трејлер или како и да се викаат, тие на тркала што се и со се опремени,ме аресва слободата-бираш каде сакаш,колку сакаш.Земја која сакаш,е сега визи за некаде,но прво поблиски места.Убаво би било,еееее заминав јас,не е забрането да се сонува нели?-еве кафето ,стационирани сме и уживам во природа,се слуша река жубори.....гладна кокошка просо сонува..

На duffi, kuc, CameliaMiller и 9 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.407
    Допаѓања:
    279.507
    Јас сакав да покукам оти фрижидерот во втората дома ми се расипа вие за алл одмори муабетите...8)

Колку мала државичка колку малку народ а колку разлики во секој поглед.

Јас како што и пилците веќе знаат појдов на море на кредит,т.е.со остатокот од кредит кој беше за друго наменет.А тој мораше ...
    Е сега што немам пари за фрижидер е друга мака.
    И не ми е мака,оти од вака мислење ко Цк сега за дневна сега за спална сега за двор, за ѓаол јас 10 години деца не однесов на море.Кога видов првата ден малото како се радуваше ми се плачеше.А уште повеќе што не верувам дека и наредниве 10 ќе можам да им приуштам.
    Не им оставив спомени ама јас и немав избор.
    Затоа ако имате можност ич не се двоумете,не знаеме утрето што носи...

На duffi, kuc, CameliaMiller и 26 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Јас ја имам таа среќа што мојов е како мене. Не е по луксузот, сака приватност и сака патувања.
    Можевме и ова лето сево ова да го направиме ама здравје.. Да решам едно друго прашање па ќе биде и ова

На kuc, WildMk, Tajnaotrovna и 10 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Има трејлери н старо за 15000.
    Два пара по 7,5.
    И жрепка кој кога ќе го користи.
    Ама ако немаш двор за да го паркираш, тогаш е проблем.
    Плус тоа во ЕУ неможе как ќе ти текне таму да застанеш,си има пропишани територии.

На fana, WildMk, Sesil и 7 други им се допаѓа ова.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.822
    Допаѓања:
    214.653
    @referentka Рефи не ме разбудвај сега со место за паркирање и територии,деми заминав:D.

На fana, WildMk, referentka и 5 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Сегде скоро има каде смее и сегде се плаќа. Во Албанија што сум гледала тоа е лудница. На сама плажа има каде смее..
    Е у мк ако тргнеш по планини има каде смееш и никој не те рчка.
    Освен мечки де.
    Ми се пријадоа јајца пржени на плинско од муабетов

На fana, CameliaMiller, WildMk и 9 други им се допаѓа ова.
  9. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.478
    Допаѓања:
    10.927
    Јас сум секогаш ЗА да се оди на одмор, макар и најскромен. Тоа е време кое е непроценливо на уживање на море и градење на заеднички спомени со семејството.
    Бојлерот, миксерот, заби секогаш ќе има некоја екстра причина каде би се пренамениле парите, ама 10 дена се од големо значење, душевен и телесен мир.

На duffi, fana, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  10. sweet.november

sweet.november Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    3.120
    И јас би одела на одмор и би собирала спомени наместо да штедам и да средам куќа на пример.
    Ама ако некој сака да дипли пари и да не патува или сака да среди куќа или било друго што, негово право и нема што да му се мешам у штипки и да го осудувам. Ако мене ме исполнува патување и одмор, на некој друг задоволство му прави нешто друго, не сме сите исти.

Дете умно денеска, наби километража за сите пари, спие како јагне:inlove:
    Жешко многу ама убаво си е при мајка, си ги видов своите.
    Добра ви ноќ:yawn:

На duffi, fana, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  11. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    7.478
    Koga dete Bese pomalo I ne plakavme za nego odevme all-inclusive, vo septemvri a plateno vo fevruari. Se znaese se planira so vreme, I nikogas ne bese poveke od 1000 za 14 dena so se pat.Praktichno e, no obvrzuva so odredeno vrème na obroci. Sega ne se moze no dete IMA spomeni.
    Odmor treba sekogas, kolku sto e cergata ke se spruzis. Gotvenje ne mi e problem samo plaza da e poblisku.Jas sum alergichna na sonce , I od 11-17h na tarasa dremam.Sakam kamp no mm ne saka.Od detstvo najubavo mi bese na odmor, site na kupce, ubavini.
    Trajler mi e son no neostvaren vo ovoj zivot.Zdravje vo slednata reinkarnacija.

На duffi, fana, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    На темава сум - Секој со своите математики...
    Некои навистина не можат или во моментот решаваат клучно животно прашање (а тоа не е за мене нова врата или базен за во двор - тоа може да чека!)...или ги спречува здравствена состојба итн итн
    Не се согласувам само за едно со @Cka, која инаку читајќи ја ја сметам за многу интелегентна амбициозна млада жена , дека за дете морало баш тие 7 дена да се има 21 готвен оброк и ужини нацицкани - евр за мое дете не мора...Доста му е морето, и рафоста што е таму. Цакум пакум храна ќе има пред и по одмор.
    Бебе мое еве во јуни помина вака: појадок секој ден што сака, не е нркој јадач, бевме во хотел со појадок, каснуваше некој ден малку јајце(инаку домашни давам ама таму за него како за сите), друг ден благ мафин и млеко, трет праски, четврт пециво и кашкавал... ужина некој пат смоки, некој пат овошје, сладолед, ручек беше тестенини, компир, риба, пица, вечера слично па дури една вечер и од питата од гирото касна... не гледам проблем ако дете изеде пудинг, сладолед, смоки еднаш бо денпт а пред тоа имало барем еден добар оброк со зеленчук. Сите го сакаме најдоброто за своите деца. Дома му давам три пати неделно риба со многу лимон, брокула и морков му се фејворит, јајца домашни итн итн здраво колку можам ама и тука некогаш седнуваме на пица или бара и добива смоки и киндер јајца...дете е...и јас и ти израснавме со стоби флипс, не е трагедија....освен случаи кога се мора режим на исхрана....а одморот со мама и тато е скапоценост за секое дете...
    Најубавите спомени ги имам од одмори каде на пладне се правел ручек во апартман со мама и тато - па што. И дома да сме биле, они ќе правеле ручек... набрзина се пржело нешто и сме поминувале - камо сега со моите пак така!!!!
    Се надевам ќе имам секогаш барем за скромен одмор гледајќи колку е среќно дете...

На eli25, Lolipop23, duffi и 23 други им се допаѓа ова.
  13. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    95.305
    Ако бирам одмор по свој терк,мало хотелче налик вила,блиску до плажа/променада,само со доручек.

Трејлер е многу скапо хоби,не е само возилото,треба дозволи,технички преглед што е со важност за поеднечни држави,и што е најважно,време.Мислам на годишен одмор ако сте во работен однос.Законски се 20тина дена,а каде попрво за 3 недели.Ок е ако е некој сам свој газда или има сигурен долив на пари,ама ретко кој може така.Или млади “пензионери” на 50тина год,со независни деца или без.

Мене ме пораснаа родители што им беше поважно да сме секое лето на море отколку да се смени гарнитурата.Ете сега имаат нова,ама се сами,нема кој да им ја амортизира:).Битно срцата и главата полни со спомени.

На Alita, duffi, baby-star и 23 други им се допаѓа ова.
  14. Majuska83

Majuska83 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    440
  15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.521
    Допаѓања:
    91.442
    И јас сакав камп,ама скапо е луѓе.
    Дури и прашав за цени, 13000 еур наместен ми бараа во Грција од наш човек ,ама плус и годишни давачки што ќе стои приколката во кампот, тоа незнам колку е годишно.
    А да возиш приколка со себе пак треба да си платиш каде што ќе престојуваш и за 4 излегува ко изнајмен апартман.

На duffi, fana, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.407
    Допаѓања:
    279.507
    Главата вечњрва ме боли ужас ,дали е од времево,дали од нервози и мисли незнам ама ни аналгин ни масажа ништо не помогна.
    Незмам како ќе се спие вечерва.

На fana, kuc, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.822
    Допаѓања:
    214.653
    Готово ме спишманивте,не раситнувам за трејлер штом има толку трошоци(facepalm):tmi:

На fana, WildMk, Milobebence и 3 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.407
    Допаѓања:
    279.507
    И така до Острелија не мојш со трејлер:)

На fana, WildMk, Milobebence и 5 други им се допаѓа ова.
  19. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Кај попрво тие 20 дена годишен. Да се оди за мкд или на одмор :D
    Колега од работа (британец) имаше 4 недели годишно.
    На 2ипол месеци ќе си букира 7 дена негде. Ако иде на подалечна дестинација, одмор 10 дена, 3 пати во годината :o

Колешка од Полска одморот го користи за да ја посети фамилијата, недела у Полска, недела у Русија. Другото за црни дани, итно ко ќе мора нешто.
    И постојано ми вика, малеру, ние сме странци, за нас нема одмор ]:) штом дома со душа те чекаат да ги посетиш, со кој ум ќе одиш да шеташ по острови и градови.
    Времето со фамилијата е најважно :inlove:

Јас лани неколку месеци одмор имав, годинава исто планирам 8)
    Само да не завршам пак в болница ;(

Ме боли глава.
    Се напив апче и чекам сега.
    Надвор ко - 20 да е, смрзнав прописно. Грип на повидок

На duffi, fana, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.822
    Допаѓања:
    214.653
    Арно збориш,да си чувам пари за кафе:D

На fana, Milobebence, Peco и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.