Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mareane

mareane Форумски идол

И за мене молам.
    На 40 степени правам палачинки!

2. Peco

Peco Форумски идол

Отвори му еден профил на фемина, па нека дели совети. :D

sweet.november, duffi, fana and 15 others like this.
  3. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Добар ден!
    Има ред овде прво јас :D.

Одмор до сега со мм вака сме терале започнавме во соби за 300 ден по особа со заедничко купатило ( со еден куп тинејџери) па до апартмани и на тоа останавме.

Ол инклузив(не ни знам да го пишам чудово) не сме биле а и не би ни одела не е тоа за мене.
    Не можам да бидам ограничена кога да доручам, ручам, вечерам.

Кажав јас што сакам како што спомна вчера лилибоз плинско и уште во цуцлови зори да спремам јајца на плинско и да уживам во погледот планона езеро, море ,река што и да е...

Двајца сме па храната ми е најмал проблем можеме и со ладен сендвич паштета леб патлиџан и сирење и др.

За сместување битно ми е да е чисто да има клима и кревет друго не ми треба и купатило се разбира.
    А дали е 12м2 или 220м2 исто ми се фаќа па не одам на одмор во соба или во хотелот да седам одам да шетам да видам нешто да ми остане во сеќавање.

На дива плажа не сум била ама како што читам тука мислам дека многу би ми се бендисало.

Камп сакам за одмор и викенд не ми е за да поминам поефтино туку уживам во тоа.

Денес слободна ко птица ќе се дружам со креветов до максимум.
    Убав ден друшки.

4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Идеја за ник?

#ќенаучидекаимаимашкиовде#:o

@Milobebence имаш ултра ол инклузив.
    Цел ден можеш да јадеш/пиеш:P

duffi, Tajnaotrovna, fana and 15 others like this.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Греота маааа...остај го човекот...на мт мислам
    Лани на групна сеанса расплакав 30 луѓе ,што мажи што жени :doh:...ама ми олесна на душата :|

duffi, Tajnaotrovna, fana and 17 others like this.
  6. Peco

Peco Форумски идол

Dr. Psycho :rofl::rofl::rofl:

duffi, Tajnaotrovna, fana and 16 others like this.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

:rofl::rofl::rofl:
    Глава нема да може да дигне од работа овде ...ќе не кара Бубче :rofl::rofl::rofl::rofl:

duffi, Tajnaotrovna, fana and 14 others like this.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Добро утроооо :hug:

Како се заиграв од вчера... еве ја 4та машина врти, уште 2 најмалку чекаат... урнебес.
    Препервате бе нови алишта?
    Јас да. На 30 ќе ги свртам, оти имам гледано како се третираат и материјали, и при шиење, и при паковање... Полни се ѓубре.
    Еднаш ме се има случено да не исперам ново, го облеков така, и цела се нафрлив.. кузнај шо имаше освен прашина на него. Бљак

Не сме биле никогаш ол инклузив, полу пансион, со појадок, полн пансион - да..
    Најмногу ми одговара со појадок само да е, за да не бидеме после врзани со време за хотелот.

Одвај ми текна како се викаше хотелот во Венеција ко бевме..
    Го најдов Novotel -во Местре. До Венеција имаше 20-30 минути возење со автобус, а автобуската е на 100-200 метра од хотелот.
    Е таму бевме со појадок, шведска маса, ама јадење!! Од пиле млеко, шо се вели.
    Првиот ден, ги гледам луѓето околу.. посебно женчињата, ќе си насечат од багет 2-3 парчиња, некое овошје и чај ќе земат и то.. И јас демек ко нив, сечам 2-3 парчиња, ама тие од багетот, ко паричка мали... Ги лапнав на три залаци, и си викам: Аааа вака не бива! Сто пати ќе треба да станам за леб! - И си ојдов да си приземам, так! пола багет под мишка, и си го јадев ко кифла :D
    И муабето ми беше, дека обилен појадокот, после ќе му викневме низ Венеција, прибирање во хотелот, дури вечерта ко ќе се стемни.

Иначе, секаде одиме со ќерче... разбирала-не разбирала, мала била, поголема.. не е битно :inlove:

9. eta

eta Популарен член

Откога сум со мажот ми, на одмор само по апартмани одиме, или спиење со доручек.
    Сакаме да ја шетаме околината, да ручаме и вечераме на различни места.
    Ол - инклузив никогаш не сме биле. Наши пријатели одат на такви летувања, па освен ресортот, банјање во базент и + 5 килограми, за друго ништо се немат пофалено.
    Ние како мали секогаш на парадајз одмори одевме, секогаш на исто место, дури и во иста соба.
    Секогаш со големи друштва на моите, они табли играње, скари правење, ние цела сурија деца, едниот едно сакал другиот друго, лудница. И секогаш се чекавме за на плажа, за во град, мора сите да се број. Леле колку ме нервирале тие работи. Наутро доручек, плажа, за ручек враканје во станот, од поручек пак на плажа, па повторно ке се вратиме, туширање кој со топла, кој со ладна вода, па излагање во град.
    И секој ден истото. А плажата со километри одалечена од станот, с ние натоватени, децата гуми, мускули за пливање, играчки, мајките со торбите полни со ужинки, татковиците со полски креветчиња. Немаше тогаш лежалки по плажите. Далечко плажата ама мораше во дедо Коста да се престојува.
    На мажот ми еднаш кога му покажав каде од прилика ни било станот, зошто сега се е сменето таму, ми се смее колкава километража сме оделе по 4 пати на ден.
    Вика вие повеке на умор отколку на одмор сте биле .
    Искрено и мене кошмари ми беа одморите, па кога ке се заседнаа по две недели, се молевме Зевс да го расипе времето, па да си одиме дома.
    Убави одмори ми беа со другарките, ке си најдеш ефтино апартманче, јадење што ке се најде, навечер шетање по дискотеки, и така се додека парите не се потрошат.
    Па кога почнавме да заработуваме почнавме да си дозволуваме и одмори на некое островче, со полупансиони.
    @Peco и јас и мажот ми кога одиме, едниот се бања другиот ги чува парите и клучевите.
    Ако влеземе заедно во плиткото и зееме накај лежалката.
    Така да и да си оден на одмор во пар, нема многу "гогуткање", едниот ке ги чува стварите другиот ке се бања.
    @Bubce38 има можеш на мобилен да си видиш снимка од камерите, колку гужва има во моментов на границата.
    Вие од Гевгелија можете и вечерта да ја поминете колата, и да ја оставите од грчка страна на паркинг, па утрото пеш да ја минете границата.
    За да не чекате, кога има колони дури до Принцес.

10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

@eta ние на наша страна минуваме од спротивната страна ( како и пола Ге), не чекаме таму:o.
    Грчката е проблем.
    А на нивна територија богами Не оставам кола на нерегуларен паркинг:)

duffi, Tajnaotrovna, fana and 15 others like this.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

^Ако еден е у вода,а друг чува ствари не е тоа -тоа....
    Двајцата у вода одевме и -ко ќе брже ,ко ќе више ...да исплива де .... со кладба нормално ;) ;)

duffi, Tajnaotrovna, fana and 18 others like this.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

ИСТО!

Ко ги воведоа групните визи грчиштата, 97ма-98ма... имаја земено визи за 16 луѓе!
    И јас-ко јас, 2 недели пред одмор, си ја кршам ногата :D
    А ако не одам, другите 15 ќе ги заебам, ќе ми ја скршат и другата! :rofl:
    Па ај пластичен гипс, за да можам да се бањам, патериците со мене, и на море во Грција!
    Со одење 20 минути до плажа, 4 пати денот навака-натака... нормално :D

Ама млада бев, не ми беше мачно... Сега, да ми платиш така не се закренвам на одмор!

sweet.november, duffi, fana and 17 others like this.
  13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Ако може овде да е пеколно, којзнае Скопјенце како чури:drunk::drunk::drunk:

Ден за нас, се надевам нема некој да улета, маш не знае да каже не]:)
    Ве читам за штедење, удобства и слично и само ми се потврдува констатацијата дека сум параспур(facepalm)
    Колку ли само трошам за дете за облеки и тракатанци(facepalm)
    Ранци 7, патики/копачки миЉон, тренерки 100, да не редам...
    Иста сум и за мене.
    На мм ретко купувам, терсене е во тој поглед|(

Ама од икс ситуации во животов, ми превагнува паролата "еднаш се живее, данас јеси, сутра ко зна где си"...
    Маш балансира.

Блиски роднини со три деца.
    Буквално не знаеа што е ресана:worried:, ама со три коли на паркинг, вредност +-40.000 евра.
    На машкото уште фустанче да му облечат од дадите, за да не се купи облека:@
    Ти се плукнам во возниот парк...

14. eta

eta Популарен член

И јас сега на такви одмори, нема шанса. Ама ете тогаш, така беше :).
    Ко што велат старите, такви беа времињата :D.

fana, dunika, Bozica1980 and 7 others like this.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

duffi, Tajnaotrovna, fana and 13 others like this.
  16. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Не ми се смејте но активно почнав да разгледувам на али за нова година, и торбички за бадникари:D и за мене еден психијатар, ве молам(facepalm) :rofl:
    Одморот на тил ми излезе, и уште ќе ми излегува. Секој божји ден на работа. Денес дежурна, утре прва смена. Камења да бевме, па ќе пукневме:@

17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Ам Не си заврши за директорка да бидеш некаде .
    Дежурај сега :P

duffi, Tajnaotrovna, fana and 17 others like this.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Ама како и да е, ол инкузив не ги крпи со неограничено пиење и јадење, туку ултра ол инклузив што е ептен поскапо. Ама ние македонците сме инвентивен народ, од шведската маса за доручек си правиме ужинки за цел ден.

Одете на одмор, не се притесњавајте со големи очекувања. Животов и така е чупав и длакав. Остајте на малограѓанштината тие муабети, вакви такво требало да е, иначе ич не идам. Ако си будала.

duffi, Tajnaotrovna, Sofi.ja and 17 others like this.
  19. Milobebence

Milobebence Форумски идол

И јас да обавезно нема шанси така да облечам.
    А ние не ние двајцата во вода сме клуч од кола немаме мобилни и нешто ситно пари во торбица ранец он под лежалка покриен со крпа и тоа е тоа ние си уживкаме во вода.
    Сам по сам ко сама да сум на одмор а тоа не го сакам.

sweet.november, duffi, fana and 14 others like this.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Имаме едни познаници.
    Они секоја година одат на опција ноќевање со појадок. Доручкуваат најкасно , кон 9 ипол. Ќе се изнајадат убаво, скришум прават сендвичи за ручек и земаат по десетина варени јајца за вечера. И зденки. Па имаат јадење за цел ден. И филтер кафе си полнат во 0,5 л шише, исто толку и млеко.
    Цела недела вака..

duffi, fana, EuHenIa and 14 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.