Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.916
    Допаѓања:
    142.974

У недела вечер??

На Sexybaby86, Milobebence, Tajnaotrovna и 8 други им се допаѓа ова.
  2. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.410
    @CameliaMiller ако си била во Буљарица може ме знаеш.
    Корења пуштив таму.
    Ама не сум била веќе 8 години.
    Чопор бевме по цело лето седевме и убаво ни беше.

На duffi, Sexybaby86, Milobebence и 14 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.405
    Допаѓања:
    279.470
    Пијам радлер.Како ми легна мислам уште едно ќе си порачам.
    20190811_224629.jpg

На sweet.november, bittersweet, duffi и 23 други им се допаѓа ова.
  4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.100
    Допаѓања:
    119.442
    Пијам сок од компот од вишни, директно од тегла, и планирам да спијам за кратко:bandit:
    Жедно девојче, ни чаша ни ништо не ми треба(highfive)

На sweet.november, duffi, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.659
    Допаѓања:
    178.464
    Милка со лешници :D

На duffi, kuc, Sexybaby86 и 15 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.863
    Да не сум покусо па да се пожалам и јас од жегава, изгледа колективна е..насекаде.. буквално оваа неделава ја замразив што од топло што од што сме нервозни по дома и лепиме и само се бањаме по 3 пати еден по еден што од досада, а ниакде не се мрда ми здодеаја и трговски и мрговски веке, сакам воздух да дишам...
    Се истуширав спастрив и сватив дека со секојдневна нега лицето ми е сјае а занемарам сум ужас во лицето сега едно светло едно природно... ама ама ме мрзи да се шлакотам секој ден плус ми е жешко па не трпам креми и така плус и од водава кожата ми се суши и така..
    Чмаам блеам ќе поседам уште малку маж да го будам па ќе легнам тој уште денес е на пат т.е ќе биде утре во вторник се врака и нема да е повеќе иначе на пеколов сами тешко

Детето не издржува дома затворено надвор нема шанси ни во 8 да се излезе на пак порано сеуште темп е 30 степени а во 9 е 35 да така приморани дома тој вика црка писка ама тоа е едноставно не бива и не бива
    Што наезда на комарци има тука уффф цели сме искасапени малиот се чеша крвнички и рани толкави прави и ми тече крв и гној фатив на 50 степени облеков тенки долни пижами за да спречам да не се чеша и раскраварува оти другчие не бива

Се сеќавам дека и лани ова време вака се жалев баш не знам како издржавме 4 месеци вакви темп ова лето за разлика од лани беше одлично. Од вторник среда 27 максимум.
    Се радувам ко мало дете..

Сестрами си замина еве една недела јас никако време да најдам да пишам ма форум или па ми е здодеано од се, од толку што сум уморна и психички и физички мозокот не ми работи за овдешната тема не пак на други да одам а многу сакам да пишувам како некогаш ама нема што викаат човек се менува преоритети се менуваат време се нема концемтрација нула не пак да почнам со дискусии..

Не сум знаела дека ете до толку е мачно да растиш дете, да посветувап внимание по 100 пати у ден да збориш и збориш а он не разбира се треска се тепа се мава што фаза ќе беше ова што ме цеди ко лимон по цел ден..
    Да ви кажам право ја би радо макар 1 недела сама некаде да одморам оти ќе пукнам веќе.

Ме надвјаса жегава што не ја поднасам ама па и порано темп не беа вакви никакви и загушливи не можеш да фунционираш камо да правиш нешто.

Ме замисливте и мене за околу одморите па преска брбљав на маж како од немоукет ли е што ли е немарност ваљда не можевме да појдеме некаде, не дека не одевме одевме повеќе пати ама детето од водна жаба лани сега не сака да влезе во вода му било ладно и се плашел и црка вика плака не сака и не сака
    И баталивме и тоа

Му викам другата година ќе одиме некаде макар не знам што да е окт се спремав ама патот и помислата ме води кон македонија ради одредени приватни причини, па сега маж запнал да мења кола со џип па како му било тесно нога му се кочила уфф. Машки проблеми се тоа
    И сега не знам патот накај ќе не однесе.
    Ќе испадне да се вселиме и одма да одиме

Па сега кога ќе почнам за месец да се пакувам па распакувам хорор ќе биде а сама со малово што нит се води нит тера, нека е жив и здрав ко сите деца ама газот не го има ставено на едно место. Во фаза е да повторува збори и нон стоп збори по сите да сме купиле ова да сме купиле она
    На крај пак попуштам иако сметам дека има премногу :doh:
    Вчера му земав играчки се со цел да седне да јаде и раат да прошетам дуканите и да одморам мозок :angel:

Едвај чекам во станот да се вселиме ама едвај :inlove: демек ми пречеше квадратура ама сеа ко си замислам дека ќе ни биде милион пати подобро поудобно и посреќно па едвај чекам..
    Тука немав никакви услови а станот ми е ццка направен од што немам место за ништо и фрлам оти немам решение.

Се распишав сакав да кажам дека ете ќе се сруши чат пат светот ќе нагне некоја нервоза ти се чини крај света па оп тука размислувања што како за каде бла бла на крај за џабе се нервираме оти секој проблем има своја одишка и решение а ако нема проблем па нема да е интересно нели.

Ме фати длабока носталгија за мк, гледам слики од луѓе пријатели сите се доле уживаат се извидуваат а ние тука баш кога има празници кога има нешто ние тука одиме само бош периоди па решив другиот август по секоја цема да одам ... не сум била 200 год на 28 и 8 света петка и голема богородица што ги славиме ние

Сега кога се сетаж какви спомени имам од августите во мк ми се плаче:( ама и тоа не е тоа и август веќе не е август во мк ист нит луѓето нит местата нит дешавките што ми оставале кожата да ми се наежи ..

Сакав да ве прашам да ми кажете какви апчиња капки освен пивски квасец и колку се стават во шампон?
    Решив и тоа да пробаж покрај апчиња за коса.
    Косата ми е сериозно нешто пореметена и страв ме фаќа најискрено.
    Сакам покрај се друго што земав да земам и во пампон на бапнам све па да видам реакција оти ова више не се трпи у 2 ипол год трае..;(

Арно ши ме потсети имам и ќе си отворам една па нека иде живот ја се не журим :D
    Позитив на ноќта.
    Ме изнасмеа со босилокот 8-|

Последна измена од модератор: 12 август 2019
    На sweet.november, WildMk, duffi и 22 други им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.109
    Допаѓања:
    154.965
    Во Буљарица сум била неколки пати, ама со школо или извидници. Докај 5,6 одд одевме со деца па фамилијарно, по 2 одмора само на лето мераци :)
    Ми се оди и мене со децава во камп, сакам да видат како е не сме ги носеле досега, ама некаде да изнајмам приколка со се внатре, доорва да купуваме да опремуваме .... не се исплати. Ама не сме се решиле, како стареам се поголем комформиста станувам, најголем проблем ќе ми е купатило што нема туку мора во санитарен чвор да се оди. А искрено ич не ми се и готви на одмор, таа 1 недела на море претежно јадеме онака, што по кафанчиња, гиро ова она, во соба најчесто само доручек или ако јадеме некоја салата за ручек. Во охрид секако се готви, ама друго е таму имам нормални услови, малтене како дома. Децава ги носиме од 3,4м на одмор. Синко мој беше едно од најнапорните бебиња па пак го влечкавме, мислам дека помирен беше на одмор, некако му годеше промена, поарно од цело лето во стан под клима. А дур се само на цицање пак уште полесно, немаш мисла за јадење.
    На плажа новчаници телефони си стојат во ранле, торбица, сите влагаме во вода. Најчесто и секогаш имало фамилии околу нас па не ни помислувам дека ќе прифали нешто, не ни се случило некој да проба да не опљачка.
    Темава за одмор неисцрпна изгледа :)
    Дремнав малку на пладне па уште нешто многу не ми се спие, децава паѓаат како поносени, земав книга да читам ама не можам да запалам светло.

На sweet.november, WildMk, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.450
    Ја видов бебка :inlove: новата :) оваа мојава се запнала по нејзините играчки :D наместо да ја гледа неа :D срцки ми се двете..... Се породив пред 5м. а сега оваа новата бебка ми изгледа мала, а иста е голема ко мојата.... :inlove:

Бејби спие, маШ исто.... Умирам од жештини и комарци.... ММЕ на комарците.... Ренде ме направија и ај што чешаат туку ми се прават и отоци :envy: ќе се преселам во Исланд :!: таму нема комарци....

Ве читам за страв од летање со авион :wasntme: јас бев страшката мм не, ама на враќање тој се упрпа а јас не :D Се си мислам дека ќе умрам на враќање од Бали во авионска несреќа 8) ама то баба ко ќе сум....

Се мислиме за одмор во Септември :wasntme: некако ум не ми фаќа за одмор со бебка, тогаш ќе има полни 6 месеци.... Ќе се оди во Грција- Полихроно/Калитеа најверојатно, зш ни е мала, не би подолга релација..... Ако се прашувам јас, јас БИ ЈАДРАН :sun:
    Искуство со тие дестинации во комбинација со мали деца? ^_^

Ви благодарам на сите за честитките :l: а сега гуд најт.... :l:

На Kate Rina 93, sweet.november, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.405
    Допаѓања:
    279.470
    Јас и мм повеќе го прославивме роденденов од ќеркава.Вобистбкафиќ отидовме ч3ститавмени синседнавме на де спрат.Ама ни легна пивцето па и пици и за малку после нив ќе си заминевме.
    @Ygritte јас летово бев Калитеа,имаше многу парови со мали деца.Вода пречиста ,плитко,ситна бела песка,убаво уредени ,плажи,чисто...Комарци ич.Ако си горе сместена над височинката може и со кола да одите а и со количка ако си поблиску.

На Kate Rina 93, sweet.november, Ygritte и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    137.491
    Во камп немам летувано, сум била само на гости и никогаш не би летовала, коа ќе споредам цени и не е толку ефтино за тој (не)комодитет. Не сум прибирлива кревет, решо и сопствено вц ми треба, ништо друго ама во камп не би да се туткам. Колку и да е убаво опремен не ми фаќа око, ко конзерва ми изгледа.

На Kate Rina 93, WildMk, eta и 13 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.015
    Еднаш бев, имав 12 години.
    Мене доста трауматично ми беше искрено.

Од прилично ужасните услови во самите бунгалови, до вцињата со чучевци, до "туш кабините" со гранчиња да влечеш за вода да протече, а и притоа да се молиш да има топла водичка. Па пола камп прошетај со шампоните... И плажа уџум! Не знам колку е далеку реално, ама мене баш далеку ми се гледаше.

Ние бевме 5-6 деца со 3ца родители тогаш, не знам ни како ни зошто уствари бевме, ама доста лоши сеќавања имам.

Море какви кампови има... само Талата и Арменистис од поблискиве...

Во Арменистис еден ден сум била само, значи почисто им е и ВЦ и се' него било кој апартман... јас би и во шатор (ѕирни им ги сафари шаторите) ама мим ми е понежен малку :)

Озбилно отвори Арменистис, доста слики имаат за секој нивен смештај.
    И најлошиот не е лош... а убавите? Поубави здравје :)

Дефинитивно ни јас не би одела во камп како Буљарица/Градиште/Дојран/Крани... ама имаш кампови и кампови :)

Последна измена од модератор: 12 август 2019
    На Kate Rina 93, WildMk, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.869
    Допаѓања:
    101.814
    И во недела работам @Cka ...
    Всушност од 10 јуни до среда 14 август, само 2 се дена имам/в слободни...

На Kate Rina 93, Viktorijaaa5, WildMk и 14 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.109
    Допаѓања:
    154.965
    Знам во талата сум била, мислам на плажа само, преубаво е, ама скапи се мбогу, поскапо е од апартман. Има еден исто кај неа рода, плажата е феноменална и кампот исто само не до толку налицкан како талата, ова е баш камп, праќавме маилови за понуда за летово не ни вратија.
    Добро утро :)
    @mareane среќен роденден на женската, најсреќна да е :)

На Kate Rina 93, CameliaMiller, WildMk и 10 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    @mareane среќен роденден на женската.

Добро утро
    Немам што да кажам.
    Ништо не се дешава.
    Си тече животот , по нешто јас креирам, по нешто ми забиберуваат и едвај на крај излагам со обични работи.
    Понекогаш мислам дека за крупни работи сум премна, ситници ме вадат од такт.

Пре некое време прочитав една мисла, ми се врежа во памет.
    (Парафразирам) Без-срамноста нема совест а несовесниот нема срам.

Штета што без-срамноста и несовесноста се на цена.Па уште таквите и за херои се сметаат.

Така...
    Имајте убав ден, седете под климичка и трајте до среда навечер.

На Kate Rina 93, Peco, sweet.november и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.462
    Допаѓања:
    143.958
    @Ygritte јас сум ги носела моите деца на Јадран, најрано скоро на една година. Не е лесен патот, ама што знам, навика е. За нас друго место за одмор не било опција. Кога им се лошеше, им дававме по 1/4 драмина.

Да резимирам, се оди, ама не е лесно. Нашите сега многу лесно поднесуваат долги патувања со кола, затоа што се научени на патот до Јадран.

На Kate Rina 93, CameliaMiller, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.410
    Е така е да.
    Плажата е ептен многу далеку, знаеше и коза да не забрка па ќе стасавме побрзо.
    Змиички, гуштери шо и д ае.
    Ама зелки бевме.
    Ма да би пуштила дете утреден.
    Јас имам многу убави спомени од таму.
    Цел еден живот.

@Ygritte ама и патот до Јадран не е ко што беше пред 6 -7 години.
    Има голем дел автопат и нема огромни планини, долини и кањони за проаѓање.

Ја со бебево се спремам за натака. Ич не му ја мислам за патот.

На Kate Rina 93, CameliaMiller, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.916
    Допаѓања:
    142.974
    Screenshot_20190812-082010_Twitter.jpg

Денеска бегајте од асфалт.

Добро утро од бус

На Kate Rina 93, Peco, sweet.november и 15 други им се допаѓа ова.
  18. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    За ориентација во простор јас сум водичот.:D
    Одмор со родители вечно се памети. Чинам и најлуксузниот да го имам ден денес нема да ми предизвика такви позитивни емоции како одморот со родителите. Немаше многу, но доволно за да се створи една трајна меморија.
    Добро утро, понеделник на мени :sun:

На Kate Rina 93, Peco, sweet.november и 17 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Потекнувам од службеничка фамилија.
    Со две плати.
    Не праќаа на одмор а тие дома седеа.
    Собираа пари за стан, отплаќаа кредити, па со чекови купуваа бела техника за мене и за бате.
    Тие чековите додека ја свртат цела Југа и се наплатат имаше простор.
    Малкуте одмори беа во Дојран и Струга (Ливадиште), ама кога се сеќавам на нив топло ми е на душата.
    Цел ден детски игри, кога ќе се вратиш јадењето на маса, во рачето пари за сладолед..
    Преубаво беше.
    Некој ќе рече за нечии деца - начукале по 25 години со родителите на одмор отишле.
    Да можат сега моите (неможат-стари се) и јас ќе им се клапосам и тоа сосе деца:D
    Што ќе ми фали8)

На Kate Rina 93, eli25, CameliaMiller и 26 други им се допаѓа ова.
  20. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    Добро утро.
    Ова веќе е преживување на жешково, без воздух , а цело време со клима. Сабајлево изотворив ама за брзо пак ќе се забарикадираме.:drunk:
    Синоќа излеговме до парк, луѓе многу слабо битно синко се изнавози со тротинет...ние преживеавме некако. Да е до мене до среда не би излегла од дома, ама дете сака забава и занимација.
    По хотели воопшто немаме одено на одмор, само во приватен смештај. Единствено на екскурзии и на апсолвентска кога сум била.
    Ете за нас хотел е луксуз, цени превисоки...конкретно за Црна Гора зборувам. Ако сакам во хотел ќе треба еднаш на 5 години отприлика да одиме на одмор, а не би. Не гледам некоја посебна предност дали е хотел или апартман. Подобро би одела 5 години по ред на одмор отколку еднаш. Вака ми е убаво и вака би терале.
    Во камп имам одено со моите, не би одела повторно. Во бунгалов да, со сопствено купатило е многу подруго.
    Преку агенции никогаш немаме одено на одмор. Секогаш по сопствен избор. Ако се зезнеш за било што сам ќе се зезнеш.:)

На Kate Rina 93, Peco, sweet.november и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.