Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.336
    Допаѓања:
    92.299
    Јас море и плажи мислам дека не сакам од што не сум одела како мала никаде со моите и немам таква навика.Никогаш не сме биле заедно на одмор баш никогаш...никаде.
    Мајка уште се сеќава и раскажува како оделе во Бугарија и Грција дури биле дечко и девојка со татко ми пред скоро 30години и тоа е се.
    Пола ден во Дојран во гнасна вода не се важи и ми нема никакви спомени.
    Скржави не биле работата им беше таква и уште им е да неможат никаде да мрднат.Работат од 6 сабалје до 22ч навечер.Душа ми се кине за нив ама подобро и друго нема. Годините ги напаѓаат не издржуваат како порано...тоа што сум јас далеку и никако неможам да им се најдам и да им помогнам ми прави да ми е уште потешко.:(

Од помали со сестра ми не пуштаа на одмор за Охрид секое лето преку школо имаше наставник што беше организатор а море видов првпат во Грција пред едно 12години и пак со друштво бев.

Сме биле во хотел ама само со појадок и еднаш во Турција ал ин. ама тоа не е за мене дефинитивно.
    Сакам одмор во сопствена режија и превоз и се.Смештај се бара на лице место.Не ми е тешко готвење на одмор не дека се готви којзнае што ама нешто брзински може.Помфрит,јајца,супа,макарони, салатка тоа е тоа најчесто.За со дете верувам е 100%друг муабет и совети да давам неможам :)

Денес слободна до 12 лежев и сега во најжешкото правам се друго.Ручек се крчка ќе чекам маж од работа со салатка и ракија со мраз за опуштање:lol:

Направив и лимонада се лади во фрижидер :wasntme:

Да се издржи денов па вечер са се шетне некаде нема да е лошо :)

Имајте убав ден :hug:

На SV1911, referentka, Tajnaotrovna и 25 други им се допаѓа ова.
  2. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.450
    @mareane среќен роденден на девојката :^: :inlove: жива здрава весела :inlove: па мм се распрашал и му посочиле дека е убаво таму за со мало дете

@Ariel бебка моја спие в кола, Охрид - Ресен е кома уште првиот км. јас би се нафатила да одиме јадран :inlove: ама мм не сака многу било возење за со мало дете... :^)

@TeddyGrey знам дека сега се стигнува побрзо заради автопатот, кога бевме пред 3-4 година во Будва тогаш се правеше.... Одевме со бус и 7ч. патувавме, сега не би требало да се патува толку долго (y)

На летување не сме оделе со мама и тато :( нити пак тие оделе на одмор.... Кога дојде времето за да одиме, го изгубив татко ми ;( оттогаш мајка ми го гледа езерото само од обала, зашто знаете жена вдовица шо бара на плажа :@ :envy: тоа ми пречи најмногу од се :envy: сега никако да ја убедам да дојде да се капе на Охридско, а е премлада, кога ќе ги видам бабите шо се капат :@ Одмор во камп никогаш.... Братучед ми имаат камп во Љубаништа... Не сум јас за камперски живот, одиме на еден ден само и назад во наш кревет :D Луксузни хотели не ме привлекуваат, не би да летувам на такви места.... Повеќе сакам едноставно летување, и не повеќе од 6-7 дена, на 4-5 дена ме фаќа криза :D ми здосадува едно место :D
    Инаку си користам букинг за шетање ;) досега не ме изневерил

Јадам торта и пијам лимонада со тоник 8) бујрум :inlove:

На SV1911, Tajnaotrovna, Kate Rina 93 и 19 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.108
    Допаѓања:
    154.965
    20 рамно, 10 на лето, 5 зима и 5 пролет. Ни ден повеќе, ама знам фирми кај што едвај 10 им фаваат така да ние сме ок. Стално си мислам дека потано кога имав време на претек немав пари за шетање, сега кога колку толку можам да си приуштам слабо стојам со време :)
    Сега ми текна за ориентација да искоментирам. Кога сум сама ми се уллучува сетилото за ориентација и можам да се снајфам, збам додуше и да залутам малку ама со орашување се снаошам некако. Ама ако има некој друг со мене, башка да е малку повеќе поснаодлив и орентиран, ставам мозок во лер и само следам како кученце. Да ме прашаш како стасавме до тука и како ќе се вратиме немам појма :)
    Мм се научил до тоа гпрс,от секаде вози со уклучен програм, порано отаде турција бевме со хартиена мапа во скут, каков навигатор му бев само еднаш моравме да застанеме да прашаме за правец. Сега во битола ќе залутаме :D
    Се навикнуваме на поволностите на модернава технологија и закржлавуваме, нема друго објаснување очигледно :)
    Ај да дремнам малку :yawn:

На SV1911, Kate Rina 93, friendy и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Majuska83

Majuska83 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    440
    Летата ни поминуваа со моите во Хрватска, тетка ми имаше куќа таму и секое лето до војната бевме по 1 месец таму. После тоа ние сами со брат ми одевме бидејќи татко ми беше веќе болен и Охрид со друштво се разбира. Со мм одевме Охрид секоја година обавезно а на море почнавме од пред 2 год и со синко да одиме во Грција, така и годинава и исто како лани на 3 пати одиме од кои 2 пати по 5 дена и во септември од околу 14 дена на Јонско здравје уплативме. Апартмани или студиа преку Booking.
    Сакав да Ве прашам што се готвите и замрзнувате за ручек за на море, идеи ми требаат?

Јас имам 23 дена и имам право на 3 пати да ги искористам.
    И да, како што кажа секогаш се малку ☺

Последна измена од модератор: 13 август 2019
    На SV1911, Tajnaotrovna, Kate Rina 93 и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.697
    @Ygritte мајка е иста ,мислев само она е .После смртта на татко ми,и после 7 год. никако не можеме да ја убедиме да дојде некој ден еве на пр.до Охрид и да се бања .
    Ќе седи на плажа под сенка ама костим за капење нема шанси да облече ,срамота било за неа (facepalm).Вели што сум прошетала со татко ти ,сум прошетала,доста е .

Надвор пекол значи ,дете си ужива во базен ,си се лади ,никогаш доста од вода.....блазеси му :inlove:

На Tajnaotrovna, Kate Rina 93, friendy и 15 други им се допаѓа ова.
  6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.850
    Допаѓања:
    95.304
    2BA13FD6-5C15-4F56-815E-C4CF25D07771.jpeg Вчера се роди,ама денес се прават тиганиците,еве ги.Какво глувче убавко е,па и вчера ми пратија слика кај што го држи мајка ми:l:Има иста таква со мене,со исто косиче,ко глуварче.Официјално сум тетка,една и единствена:inlove:

Одмор имам колку сакам,на саатница сум,само не повеќе од 2 недели наеднаш.Жива среќна дека м.м ме тера по 3 недели у Мк,малце му биле 2,а мене третиот ден ми се одмилува се.Тој има 5 недели одмор+колективен за Божиќ 14 дена:o

Тука е права есен,убавина,со тексас јакна и згрчена утрово чекав бус.А тек на 31ви имаме одмор.Не сум била волку касно,ќе видиме дали ке ме држи желбата.А залади и јас Нова год ја планирам:D

На SV1911, referentka, Tajnaotrovna и 32 други им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.941
    Допаѓања:
    143.129
    @dunika честитки, нека е живо и здраво, да биде најсреќно на свет.

На SV1911, Kate Rina 93, friendy и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Majuska83

Majuska83 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    440
    @dunika честитки тетка, да е живо и здраво и само убавини и добрини посакувам.

На SV1911, Kate Rina 93, friendy и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.100
    Допаѓања:
    119.442
    @dunika честитки тетооо:party: :inlove: :hug:
    Најубава улога е да си тета. Да ви е здрав и жив Матеј, бато да го чува вашето бебенце:hug:

На SV1911, Tajnaotrovna, Kate Rina 93 и 10 други им се допаѓа ова.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Cestitki @dunika ,neka e ziv i zdrav bebushot :l:

Odmori so moi -ko niz son se sekavam po 15 dena u Budva ,jer sum dete od SFRJ ...

Izlegov peralna da kupam -se vrativ so pilates topka i 3/4 helanki (facepalm)... Ke da e od zeskovo zbunka u kupuvanje .:whew:

На SV1911, referentka, Tajnaotrovna и 22 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    214.553
    Честито внуче тетичке,здраво,живо,радости да ви носи:*:hug:

На SV1911, Kate Rina 93, friendy и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.423
    Допаѓања:
    262.473
    Ајде заедно (poolparty)

На Kate Rina 93, friendy, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    :o :o :o :hug::hug::hug::hug:
    Moram ,ne biva veke vaka ... od kola ne izleguvam :worried:
    Ajde zaedno :muscle::hug:

На Kate Rina 93, friendy, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    17.071
    Ме интересира за мислење, имам едно прашање.
    Дали би дозволиле вашето дете да биде изложувано пола саат во период од 13 до 13 и 30, како активност која е задолжителна во престој.

На Kate Rina 93, friendy и LejlaD им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Kako mislis izlozuvano?

На Kate Rina 93 и LejlaD им се допаѓа ова.
  16. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    @mareane
    Среќен роденден на куклата,здрава и жива да е.
    Дадето ни е дојдено,малата само по неа даде,даде...
    Јас кулирам....

На Kate Rina 93, friendy, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    17.071
    Активности организирани од старана на приватното училиште.
    Играње со топка, трчање. Општо играње во парк.

На Kate Rina 93, friendy, mareane и 3 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Па ако е редовна/задолжителна активност за која предходно сум била запознаена ,нели, ондак ДА ... не гледам причина да го двојам детето од другарчињата.
    Е сега ако мислиш на временскиот период од денот ,дека баш тогаш е ептен жешко,ондак треба да се разгледа тоа ама на ниво на група .
    Ваљда се изјаснив добро за да ме разбереш :?:

На Tajnaotrovna, Kate Rina 93, friendy и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.667
    Допаѓања:
    107.552
    @dunika честитки да е живо и здраво

На Kate Rina 93, friendy, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.423
    Допаѓања:
    262.473
    ^можат овие неколку дена да го прескокнат трчањето надвор во 13ч. Не е логично ваљда се свесни за тоа. Можат да го поместат наутро.

На Tajnaotrovna, Kate Rina 93, friendy и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.