Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.767
    @duffi кога ќе биде свеки, ке биде тивка.Нема да се замара многу со младите и да им се пика со сила
    @Sesil политичар...трае, трае, ама кога ќе каже-кажано е.Она ќе инсистира башка да живее од снаа и син
    @WORRIED.BT ќе биде жртва за син и снаа:D, она деца ќе гледа, она ќе им готви..
    @LiliBoz оштра ми стои.Она може и ред да воведе кај снаата и синот:D
    @LejlaD тивка-тивка, ама кога ќе и ск*рчи знае да одбруси
    @PUPICA ќе си отиде во рИсортот, ќе им го остави станот на младите и очи да не им види.

Кој има син друг?
    Дај да видиме која каква ќе биде и како ќе реагира:D:D

На friendy, kuc, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  2. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.760
    Допаѓања:
    24.509
    И јас ќе бидам свекрва еден ден здравје :)

Засега сум со став дека на ова дете ќе останам во животов, не верувам дека ќе ми се смени мислењето.
    И пред да останам бремена сакав машко дете да имам, па ми се исполни желбата :)

На kuc, Viktorijaaa5, Kate Rina 93 и 13 други им се допаѓа ова.
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    153.343
    @referentka да сме живи и здрави да дочекаме...па и нек сме жртви:)

На kuc, M&M, Viktorijaaa5 и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.451
    Допаѓања:
    18.702
    @Sesil добредојде во клубот на момчиња:D мојов батко уште сега во стомак се покажува колку ќе биде "умен" кога ќе се роди. Па уште ми викаат машките деца поголеми се раѓаат, ме усреќија(facepalm)

@dunika кажи сега дека омилен звук ти е туп туп,туп туп:inlove: најубав момент од бременоста ми беше:)
    Чувај се,гали мешко и понашај се како трудна (кралица) од старт,јас се правев многу храбра па после одреден период имаше туп...абе јас трудна сум,да олабавам малце:D

За колеги од работа,не ми отварајте уста,има што да се каже. Уствари во кратки црти,ако има позлобни од моите некаде кажете. 95% жени,што придонесува за уште повеќе злоба и оговарање една со друга.
    А има такви добри змии вештици,под кожа ќе ти се пикне,ќе ти извлече информации и ти додека сфатиш дека ти е всушност непријателка,си го обрала бостанот:x

Јадење на работа многу ретко носам, а кога носам тоа е нешто од пекара. Децата не можам да ги оставам сами,па да одам во наставничка канцеларија да јадам, а кога јадеш пред нив минимум 3 ќе дојдат "да прашаат нешто" уствари да видат што јаде наставничката. Па тука ми станува непријатно и не ретко кршам залчиња во кесата и пикам набрзина во уста(додека и они јадат).

Ве имаат измамено продавачи од маркет/пазар?
    Вчера излегов да купам грозје. Поминав покрај еден маркет,две гајби грозје,на едната цена 30ден.
    Отидов до аптека,се враќам пак викам на продавачката што е со грозјево, вика тоа горе од 30 е од вчера:)shake:) а ова доле од денес. Прашувам денешното колку е ,се замисли и по некоја секунда вика 55. Ок дај ми за 100ден од денешното. Ама зошто не си земеш од вчерашното,поефтино е а исто благо. Пробав зрнце,стварно благо. Ок дај ми 2кг. А да ти ставам за 100? Не,многу ќе ми биде. Влегов внатре да платам,она ставила и здраво и скапано. Згора на се доаѓам дома го отварам стеблото исушено,не да е од вчера,од пред 2 недели ко да е стоено,а зрната меки(facepalm)
    И си викам мме на трудна жена ли најде превари да правиш,сфатив дека целта е да и се продаде старото,ама нели е жалосно ме гледа со толкаво меше,место да каже што е потазе и поубаво за мене (како што прави на пазар еден албанец,свака му част(y)) она да ми убута да и се продаде старото.
    Епа јбг еден муштерија помалку ќе има,иако знаев да пазарам овошје/зеленчук од кај неа. Сега и да е поскапо на др место,од друго ќе купам,само од таму не|(

На Sandrin4, kuc, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Ја ќе бидам супер свекрва :P :party: ...ако ме шитнат негде со некој настрана :rofl::rofl::rofl: (facepalm) .
    Жешко бајаги,нзм од кафево или од муабетов :?:
    Ај :*....да не испуштам некој овде :rofl::rofl::rofl:

На friendy, kuc, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.807
    Допаѓања:
    145.399
    Сега хај!:hai:

Додека го шмркам кафето и малото спие.Оти после пак ќе ми замине денот.
    Ги испративме сите кој на дека. Прошетавме малку и ние. И сега ќе чекаме одморот. :o:

У план ми е да бидам свеки како Рефка што ме опиша. :wasntme:
    Не би сакала да се мешам, а ни они нас. Можам да помогнам и да почувам деца час-два, ама не како свеки моја да си го земам самоволно на викенд.:tmi:
    Ама тоа сега ми е на ум, може ќе остарам и ќе се смени.:D
    Уште сега размислуваме со мм за тоа дека прво што ќе направиме е делење. Штедиме за тоа. Можеби долгорочно размислуваме и не треба до толку, ама тоа ни е на ум.Ама само нека се живи и здрави и нека растат и не радуваат, по малку и нерираат, ама не е страшно.
    Косата ќе ни белее, само они нека се среќни.

Бевме Дојран пред некој ден, си велиме со мм кои будали сме, оти не го носиме детево, за бањање не , ама па средено е. Има Лунапарк, не е до толку загушливо, бар не беше кога бевме ,пријатно покрај езеро за шетање ноќе.
    А малото се радува на возење на вовчето и некои колички за по скромни 10 ден. Цика-писка од радост. Муабетот беше колку малку нив ги прави среќни.:inlove:
    Затоа одморите/винекдите со родителите се незаменливи, каде и да се. Во контекст на темата од пред некој ден.

Нас уште секоја година татЕ не носи на по еден викенд фамилијарно. Сега во проширен состав. Ама ќејф му е и на него, на нас уште повеќе.Секогаш преубаво си поминуваме.:l:

Иначе јас до 3 би да родам за моме. Ама тука кај мм во фамилија тешко. Се е машко. Мислам само јас и свеки сме женски.Затоа толку не сакаат.:rofl:

Јас сум бик во хороскоп, ама со искажување емоции за никаде, а внатре ќе се стопам. Ама тоа е.:D

@dunika сега само уживај!
    Убав жежок ден!:sun:

На friendy, Sandrin4, kuc и 26 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.398
    Допаѓања:
    279.383
    Демек на забно ќе носам дете испадна од забно на лекар.Крвна слика направивме ама изгледа стомачниот го закачи.Поврати еднаш досега.
    За оптиот хаос политички и секаков не ми се зборува,за нечовечноста и себичност ич,а за колеги кај да е ќе почнам деновиве да се жалам.Ми почнува најстресниот период на работа.
    Ај да одам пак по жешково по резултатите од крв...

На friendy, kuc, Kate Rina 93 и 15 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    :D:D:D јас ќе сум одлична свекрИва бе.
    секој викенд ручОк ќе им праам, деци ќе им чувам. Ама шо подалеку од мене снаата. :D:D:D:D

На friendy, kuc, Kate Rina 93 и 21 други им се допаѓа ова.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    91.409
    Јас мислам на нас екипава со женски потешко ќе ни биде.
    Девојчиња се покомплицирани за гледање,мислам.
    Па после баби:worried:

На friendy, kuc, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
  10. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.410
    Нема да чиниш само за викенд ако праиш ручек.
    Боље преку недела.

На kuc, Kate Rina 93, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Коа сакаат бе. Не е фрка. Таман раб. Само да не очекуе дека ќе се понашам ко мое да е. Дека ќе се лигавам и ќе сме другарки.
    Почит спрема неа секогаш. Но не сакам шминкани емоции.
    Јер лош човек сум јас :D

На friendy, Sandrin4, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.809
    Допаѓања:
    214.481
    Во право си Рефи,висок праг на толеранција имам,трпам трпам,ама кога на жулојве ке ми испогазат т.е.ск.....и се научив да обрусам.Видов не видов маката ме натера....

На kuc, Peco, Kate Rina 93 и 14 други им се допаѓа ова.
  13. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.410
    И јас сум од лошите @LiliBoz
    Среќа, па сега за сега, нема да сум свекрва.
    И внуци не сакам да чувам по цели денови.
    Планирам свет да шетам тогаш.

На kuc, M&M, Kate Rina 93 и 15 други им се допаѓа ова.
  14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

МаШ успива деца, јас надвор со кафе и цигара, уживам во тишина.:)

@dunika :hug:
    :hug: Патем честитки за внучето.:l:
    Првиот внук се роди во еден мрачен период за мене, кога се роди, го вадам од кај мајка му, не сакав да ја породувам снааата на нејзино инсистирање беше:sweat:прв пат го држам бебево и не го подавам право на мајката, такво чувство на љубов никогаш немав почуствувала, целиот тој мрак во душата исчезна, ја замени едно мало човече со светлина.:l:
    Еве го цело момче се направил, скоро колку мене висок и го сакам исто како тој првиот ден кога се роди и најискрено не можам да кажам дека моите деца ги сакам повеќе од внук ми, исто ми се и близнаците ми се љубов ама првиот внук секогаш ќе има посебно место во :l:.

После три доени деца добро е што воопшто и имам цицки, ај да не се жалам арни си се.:lol:

Најчесто распар ама складни бои, не сакам да носам комплети иста аверзија имам со тренерки, никогаш не купувам комплет туку распар, не сум дромка.:wasntme::rofl:

Сакав тогаш кога пишуваше дека се крие дека е машко ама дека сите навиваа за женско си преќутев ама прва мисла ми дојде дека е машко.:l:

Еве и за @dunika @Sexybaby86 ми дојде мисла дека ќе се синчиња, не дека е битен полот, здрави и живи само да се ама така си помислив, ќе видиме дали ќе сум во право.:lol:

Наместил маж некој филм да гледаме, дали ние филмот или тој нас ќе не гледа ќе видиме.:lol:

Чек да редактирам, @referentka ме заборави мене, дупла свекрва ќе сум.

На friendy, Sandrin4, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    И да си останеш таква зошто изборот е лоша или глупа. Трето нема. Арна никој нема да рече

На kuc, Kate Rina 93, WildMk и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.459
    Допаѓања:
    143.885
    И така денес ненаспана затоа што вчера јако се напнав од работа, го прочитав постот на @referentka :bow:
    И јас сум со истиот муабет. Вчера ептен се разочарав, и од фирма, и од сама себе, па одма падна одлука - од денес вртам нов лист. Само не знам кого лажам. На 40 карактер не се мења.

Ќе бидам и јас свекрва. Пред некој ден и кажував баш на колешка - ми чувале деца за да шетам и работам - ќе чувам и јас. А таа ми вика - да, да, ќе им речеш - извинете, ама вечер сум договорена во Ван Гог, Крле има свирка :rofl: Има право :D

Ако се крстат во мене за готвење, добра линија ќе имаат :rofl:

На friendy, kuc, M&M и 24 други им се допаѓа ова.
  17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.410
    Абе ја од глупите сум, ама до тогаш можда ќе опаметам.

На M&M, Kate Rina 93, WildMk и 11 други им се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.807
    Допаѓања:
    145.399
    Оти бре Лили, ете јас за свеки викам оти ми е арна. Стварно е најарна.:D
    Господ да ми ја поживее.:bow:
    Многу ја сакам женава иако никогаш нема во лице да и кажам.

На friendy, kuc, Viktorijaaa5 и 22 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Намерно така викам, за да се изненадам ако ми рече арна дека сум 8)

На friendy, kuc, Ariel и 13 други им се допаѓа ова.
  20. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    Мојава да беше ваква не само што ќе и кажував,него и ќе ја гушкав и бакнував8)

На kuc, NarCis@, Kate Rina 93 и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.