Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Не можам да се замислам како свекрва ич :worried: Затоа се надевам на уште едно девојче :inlove: :D Што и да е, нека е живо и здраво само, и ние со него за да си го гледаме :l:
    Туку, мислам дека како свекрва, би бегала од снаата (facepalm) Јас сум човек што држи дистанца со сите и со се’, освен со мм. Дури и со мајка ми држам, едноставно таква сум и блискости не ми прилегаат. Не би била како свеки моја на пример, што вика Дафи сама да си го барам внучето на чување. Би го причувувале со мм по потреба, ама не сакам да ми се наметнуваат обврски. Знам, лоша сум, и знам дека во случај да бидам свекрва, има уште мнооогу време и знам дека ќе се предомислам во врска со чување внуци. Ама стојам на ставот дека лажни блискости не сакам, а уште помалку заеднички дом. Тоа не доаѓа во предвид ни под разно.

@Sesil има став за свекрва, и јас ја замислувам како вас. Одлично ќе се снајде во улогата (y) :D

Јас нејќам да сум :^)

Него, месев кифли на топлово. Не прашувајте како успеав со детево, на повеќе од пола филот им истече и сите се со различна големина. Јебига, бар вкусни се. Охридските, од Мариз :)

На friendy, kuc, Viktorijaaa5 и 23 други им се допаѓа ова.
  2. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    И мојава си е арна. На 84 години ко неа памет и сила да имам еххееееее
    Сега ми текна, пред некој ден го правам тоа рижотото по рецептот од Мариз. И нели вика да не се меша. Јас го стокмив и го оставив да врие 15тина минути. Влагам во кујна свеки моја го меша ли го меша, да не загорело тенџерето, пире го стори. Ко сум викнала, остави го не го мешај, па се налути и си замина.
    Ме напна, сакав да пишам во снаи и свекрви ама си викам, остај, одма ќе ми најдат решение, под кирија да си одиме, а сега за уште малку не ми се сели :) :)
    И така, моја свеки си е топ, ама ни јас не би и кажала во лице, многу ќе се дигне во облаци :rofl::rofl:

На friendy, kuc, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Леле, пукнав, ме пресмеа со мешањето и киријата :rofl::rofl::rofl:

Факт е дека често се мешаат кај што не треба, и мојава е таква, ама па и мајка ми да е, истото ќе го прави. Арна е мојава свеки, да не беше она, не знам што би правеле со мм. Ја чува бебка како очите, стварно немам замерки за ништо. Не’ спаси од градинка на 9 месеци и фала и’ за тоа. Често и’ се заблагодарувам, што со зборови, што со дела (еве вака кифлички ќе направам ќе и однесам, или некој колач, или доручек ќе и’ купам насабајле...) Ние живееме во една куќа, на посебни спратови и никогаш, ама никогаш не сме се спукале. Нема влезено кај нас без да се јави дали може да дојде, не’ тинтра често со ручеци, стварно грев е да се пожалам, разбрана е секогаш. Едино забега малце ќерка ми кога се роди, се унесе она да помагала, ама мм одбруси два збора и ја собра опашката, па оттогаш е цвеќе :D Ја сакам, ама не колку мајка ми :rofl:

На friendy, kuc, Viktorijaaa5 и 24 други им се допаѓа ова.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    142.901
    Јас па кога бев трудна, сите ми даваа без пари овошје и зеленчук. Срам ми беше. Само викав не сакам или викав ќе си платам, ама не беееееееее, пикаат даваат, касни си, трудна си, не ти даваме тебе, ова е за бебето да јаде....
    и прекинав да одам на пазар. Еднаш па ме виделе дека сум кај мајка неколку дена, дека трудна бев и сама не сакав да седам, и сите комшии ми носеа поздрав, благо, солено, овошје, дури и алваџијата пратил алва... И у кафана кога одев, од се дупло ми носеа :) Поубав период од тој немало ми се чини, сите ме сакаа :)))

Сверква си ја сакам ептен, некогаш ме нервира, ама па си викам, јас каква сум лоша, арно ме трпи. Како и да е, за ситници нека ме нервира, за крупни работи не ме оставила никогаш. Да не беше она, ние за никаде. Жената е царица. И еднаш се имаше појавено како ангел да ја пратил, фала и живот спаси тогаш.

На friendy, kuc, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  5. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Ола другари и другарки :hai: чмаам в спална бебка спие долу на ладно, со свеки..... Имаме ветер за промена, се диши....
    Ми се спие ми се плаче... Бебка ја болеше меше синоќа :worried: не сум склопила очи 2 саати цела вечер :worried: денес се е во ред :)
    Мм на службен пат, го мислам и него по жешково време.... Вчера бевме на плажа :D и тоа во 18 ч. попладне, лелеле луѓе какво беше :inlove: ухууу убавини, се изнакапивме, бебка пресреќна дека гледа деца, многу сака да се дружи :D

:*: :*: буквално вакви ми се.... Ц**ка пауза пауза ц**ка.... Левка поголема од деска, сега дојам па имам убава големина, инаку се ко кромидушки млади, една рака ц**ки... :D :D на мм му се таман.... Од она што го учев по Анатомија на човекот, не сме симетрични двете страни на човекот, па така и кај мажите слично како кај жените, едниот тестис е поголем и по спуштен во скротумот :wasntme: мислам дека е и во пракса така :wasntme: ќе проверам вечер :$

Долен веш = распар, имам само комбинација од маичка и гаќи, така сакам.... Инаку прслук е купен на башка стандард црн, бел, крем....

Јадења си носам на работа од дома, но не манџи.... Макарони потпечени со јајце, кајгана, сендвич, урда пржена со јајце, зденка и патлиџан, грицки, сок обавезно.... Имаме убава пространа кујна со тостер и микробранова печка, фино уредена... Имам и такви колешки што носат макало од лук на пример :x ама то е....

Во секоја фирма, особено кај што се 95% жени има лицемерие и озборување.... Затоа слушалки на уши музиче до даска и не се замарајте....

Јовче кога мене ме истрпија со болки, па раѓам, па не раѓам и тебе ќе те истрпат :l: :inlove:

Нели бе @LiliBoz Лили ќе ѝ беше свеКрива на бебка моја :^)?

@dunika честито и со лесно да си ја износиш бременоста, и @Sexybaby86 и @Sesil исто, на сите ви посакувам лесен пораѓај ко мене 8)

Тоа е... Немам шо да ви кажам друго....

Убав ден убави луѓе :inlove:

На friendy, kuc, Viktorijaaa5 и 23 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    @Ygritte па лоша да не сум шо ќе ја почитуем а нема на глава да и се качуем мор?

На kuc, mal.ecka, Kate Rina 93 и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Ни ти неа ни таа тебе.... :D ова за качување на глава :rofl: инаку свекрва ми се изненади кога реков дека снаа и свекрва само се почитуваат но не се сакаат... И ми вели зошто така зборуваш, зашто и викам дека ни таа мене ќе ме сака ко ќерката нити пак мајка ми ќе ја сака снаата ко мене.... И така си се почитуваме... Инаку женава си е супер, не само што готви и ми ја чува бејби, туку и ги почитува нашите одлуки и не се меша... Кога ја пофалив во соодветната тема на форумов, сите ми рекоа дека ќе се смени.... Но не било така... Господ да и даде добро здравје и долг живот :)

На kuc, mal.ecka, Cka и 15 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    за мене арна свекрва е само таа што не ми се меша у штипки, почитува тоа што го работам (пошто и за тоа ми се јаде бурек, а замисли, не сум стриптизерка) и што не се лигави дека сум и како ќерка. зашто не сум и. и нема ни да и бидам а и не ни сакам.
    почит од мене ќе има, ќе се посмееме, ќе си напрајме муабет и секој на своја страна.
    најарни ќе сме си така

На Sofi.ja, kuc, mal.ecka и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    Добар ден народе.
    Синоќа касно заспав, воопшто не спиев добро знаејќи дека ми се мота комарец во соба. Сабајле што од с'клет, што од комарецот станав пред 6h и изгледав еден филм уште рано рано. И отепав 2 комарци, не бил еден. Колку добар почеток на денот.|(
    Секоја вечер се шприцаме, за во штек имаме такви, свеќи, ама пак некој упорен ќе преживее. Досадни се. Мислев дека ќе бидам цела испоапана, ама имало ефект од она жолтоно што се прскаме како и да се вика.

Да се пријавам и јас во идните свекрИви. Појма немам каква ќе бидам, сигурно не иста ко сега односно како што би се замислила сега. Како минат годините, човек свесно или несвесно се менува. А дотогаш има баш доста пат за одење. Едно знам, со оглед на тоа колку го сакам син ми, никогаш не би била пречка на неговата среќа и неговата избраничка. Мислам дека би била доста блага и умерена во се.
    Само да си дочекаме, па за другото отом потом. Ќе имаме материјал за пишување овде кога ќе дојдат тие денови.:)

На kuc, Viktorijaaa5, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.809
    Допаѓања:
    214.481
    Очекувам обострана почит со снашките,не дека треба да ме сакаат,но због ради синковците-да ми живеат поубо де(ако нив им е добро,мене уште повеќе).Ако сакаат би помагала,деца би чувала,уствари како сакаат така,ако сакаат што подалеку и тоа ми е ок,нема да се наметнувам со сила.Се што е присилно или наметнато не е во ред.Да сум здрава и жива само па ќе видиме дали ќе се тркалам по скаливе:D

На kuc, Viktorijaaa5, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    107.536
    Свекрва ми не ја сакам ич такво створење Господ ни на најголем душман да не му даде.
    И немам само јас проблем со неа има и мм и деверот.
    Мом нит ќе бидам свекрива нит баба :D рат ми е главата

На mal.ecka, Alishan30, NarCis@ и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    91.409
    И јас како Бубче не се замислував како свекрва.Ко да знаев дека две женски ке имам.
    За втората кога чекавме да ни кажат пол,Гордана Петровска ми вика да не се разочараш,демек што е пак женско,.
    Свекрви,баби сите ке отвориме десет очи кога ке почнат со дечковци и девојки:worried:
    јас сега о тоа се плашам.
    @Sexybaby86 и за тебе мислам девојче ќе е.:makeup:
    Инаку заборавив си ја сакам свекрва ми,душа од човек е,ама и јас сум.:x

На kuc, mal.ecka, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Јас мојата не ја сакам. Не ја ни гледам.
    Зборев за јас како свекрва :D

На mal.ecka, Tajnaotrovna, Alishan30 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    107.536
    Не јас онака си кажав за мене

На Tajnaotrovna, duffi, Kate Rina 93 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Па и ја да ја спомнам мојава негде :rofl:

На mal.ecka, duffi, Kate Rina 93 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    107.536
    Е ако де :rofl: :rofl: отвори си душа слободно :rofl:.

На mal.ecka, duffi, Kate Rina 93 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    И јас мислам дека пак е девојче Косми, ама ќе дознаеме за две недели, Гордана ќе каже :D

Луѓенца, иде живот вечерва, глејте :inlove:
    2DAF3794-6C18-4CEF-8BDB-CC4669068C12.png

На Sofi.ja, kuc, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    107.536
    Еј како ме претекна сега ќе пишував
    Славче мој најавува дека доаѓа не кажа што но сигурно малку освежување.
    Пукнав и денес ми е загушливо

На kuc, mal.ecka, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  19. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Свекрва... една од централните улоги во животот на една Македонска жена. Трагично.
    Повеќе од се сакав да живеам на страна и да не треба секој ден да ги гледам ама ете не е така. Колку и да имам коректен однос, прашања од типот Кај бевте или кај ке одите на секое излегување ,ме вадат од колосек. Не знам зошто ама едноставно не сакам да давам отчет на никој. Пробувам да се дистанцирам и да не им дозволувам премногу да се мешаат. Не вредат тие нервози.

Кога ќе видам во комшии,возрасни жени веќе со мажени/женети деца,како уште се препиркаат со свекрвите во двор ми се темни и страв ми е:worried: 90 години има и уште се влече по снаата и и кажува кое цвеќе како треба да се одржува.

Последна измена: 14 август 2019
    На kuc, mal.ecka, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.809
    Допаѓања:
    214.481
    Нема во штипки да се мешам,тешки да си тераат сами,зошто над глава да стојам за прашина бришење.Овде на форумов гледам има доста стабилни млади жени,од некои еве и јас учам за многу работи.Еднаш кажав,не би сакала на некоја душа само затоа што не сум ја родила јас душа да и вадам.Не сум најспособната,најпаметната па да не ми чинат толку многу.Би сакала да можам кафе да си седниме да пиеме,нормален муабет па и смеа,но ако тоа им е многу би прифатила дистанца.Нема полошо од тоа некому пекол живот да му правиш,зошто сето тоа кога и така животот е краток,за трен поминува.

На WORRIED.BT, kuc, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.