Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Вие се жалите од една ,а јас што имам две :rofl:
    Добро врне ли негде во државава? Или само фама се крева ?ич не ми се работи деновиве дека пекол жешко , едвај чекам есен да дојде

На kuc, mal.ecka, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    107.536
    Како тоа имаш две :D
    И јас со душа го чекам дождот ама саглам да олади не да направи повеќе топло спарно.

На kuc, mareane, Peco и 7 други им се допаѓа ова.
  3. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @Milobebence Една биолошка другата не :D

На mareane, duffi, NarCis@ и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    107.536
    Куку тебе :worried:

На mareane, duffi, NarCis@ и 7 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.256
    Допаѓања:
    111.610
    Снаа сум со свекрва и ќе бидам свекрва со снаа. Нема да коментирам многу многу, ама ако сум лоша му имам кажано на мм, да ме предупреди. Почит, доволно е.

На Sofi.ja, WORRIED.BT, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    107.536
    Девојки и момци ви се припило ли к.к додека сте на работа?
    8)

На Ygritte, mareane, Tajnaotrovna и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.178
    Допаѓања:
    137.455
    Има да видам свекрва и пол, само ако ми го изнервира дет'то и ако не ми го гледа ко шо треба, она ќе си знае :muscle::makeup:
    Прва брачна ноќ е. Луда љубов, расфлена облека насекаде, спарно, воздухот влажен…
    Околу 4 часот сабајле, младоженецот и вика на невестата:
    – Душо, ќе ми дадеш ли една чаша ладна вода?
    Од ходникот се јавила свекрвата:
    – Ване, сине, како си испотен, уште ладна вода ти фали да пиеш сега. Жива болест е тоа, синко!
    ,,Школо'' имам учено од баба ми, се што треба да знае и праи една свекрва, се знам. Она беше свекрвиште, дури и на тетка ми (ќерка и) и беше свекрва :D во сите штипки и се мешаше. Јас па лепешка за неа, за и помагав, зимници, чистење, и се што збореше она ми се врежа у главата. Коа умре, после некое време земаа мајка и тетка да праат зимница ама двете троа неспретни не им оди, коа си ги подбрав, вака треба, онака треба, коа разинав една уста :tmi: Мајка вика ,,лелеее свекрва ми оживе'' тетка додава ,,ах за кај сме сеа''

Шала на страна. Дистанца сакам. Неќум улизавање и упикавање. Почит и разбирање - да. Ама не висење по цел ден заедно и после оваа за ништо не ја бива, не чини, не знаи ова да праи, она да праи. Ако помагаш многу се мешаш, ако не помагаш не си заинтерсирана, не се замараш. Епа коа и онака нема да чинам бар нека бидам јас одморена и прошетана :makeup:

Свеки е од тие шо сака да помагаат. Ама нејзиното е веќе претеризам. И кажав и нејзе, претерува. Среќа не живеам таму со неа. Нејзина среќа јатрва ми пак мака нема од мешање во штипки, се и одговара. Алишта на тараса ај собрала коа биле суви океј, она ги дипли и им ги разредува кај им стојат. Тоа е више too much за мене, да ми отвара по шкафови и фиоки, без разлика со каква цел. Јатрва на одмор свеки и прередува плакар, се згубил редот на алиштата, до неа комшивката седната за да си муабетат, свеки реди, спаструва. Е неќе мочи така. Кај свеки чепка па и комшиката зјапната таму, шо мерак ќе ми беше да излезеше од некаде некој вибратор :angel:

На friendy, Sofi.ja, WORRIED.BT и 27 други им се допаѓа ова.
  8. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    107.536
    РоЏена си да будеш свекрва.
    Мала шала не ми замерувај ама ме изнасмеа со зимницата.

На kuc, M&M, mal.ecka и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.178
    Допаѓања:
    137.455
    какво замерување, си знам јас дека ме бива :emo::rofl: знам дека снаата на мм татЕ ќе му вика, а мене ,,онаа'' ]:)

На friendy, Sofi.ja, Ygritte и 19 други им се допаѓа ова.
  10. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.697
    Како мајка на машко дете ,значи и мене ме чека улогата на свекрва ,само дај боже сите да ја доживееме .Со младиве денес ништо не се знае .
    Сакам да имам убав однос како и со синот така и со снаата ,меѓутоа дефинитивно сакам да успеам да го тргнам од нас и секој на своја страна ,без мешање од двете страни .
    Мојата свеки почината е веќе две год .меѓутоа и додека била жива исто како да сум ја немала :D.
    Ни ми помагала меѓутоа ни ми се мешала во ништо .Секој на своја страна и коректен однос сме имале .Ама во почетокот морам да признам дека проба со мешање али виде дека не доби подршка од синот за ништо и се повлече ,на среќа наша (y)

На WORRIED.BT, kuc, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Ај сега сериозно ќе пишам ,јер сериозна тема е :
    Што се тиче живеење-едно сме на јасно со синко да нема да живееме заедно ... ова уште ко бевме 4ца у семејство.Одкако сме 3ца -имав страв синко да не се фати за мој фустан ,јер ситуација таква.Ама пред некој ден седиме на кафе и поминува една уууубава кола и он ми вика:Стеки ,со ваква кола сакам децата да ти ги носам да ги чуваш.Ја се правам на Тошо му викам кај да ми ги носиш бре :^),кои деца :^)??
    -Па моите,здравје боже ,еден ден ...кај тебе ,у твоето дома
    Ми олесна малку на душата по тоа прашање.
    Што се тиче помагање,тоа го сфаќам ко ,,синџир на исхрана" .Ако ја им зготвам ,а они си го земат јадењето или тука кај мене ручаат ,ќе си одат после тоа и нек си го организираат денот понатаму-ќе спијат ли,ќе шетаат ли-нивен проблем .Мислам да ако преземам дел од обврските нивни -ќе имаат повеќе време за себе:?: ... јер не секогаш помош е у материјалното ... ако снаата/синот е одморен/а, не е у нервоза ради тоа што не зготвил/а ручек и ред други ,,ситници" ,ќе има повеќе време за себе и за нив ...нзм како да го објаснам ова...ама ваљда сфаќате :?:...
    Иначе,од она што гледам околу себе ,само оние што поминале низ ,,раце на свекрва" (заеднички живот со нервози) после тоа се у супер односи со снаите...нзм ,мож грешам,мож се погодиле такви карактери .

Бтв,ветер излезе овде,ладничок ...летаат откачени алишта по улица (facepalm)

На friendy, V.odolija, Ygritte и 24 други им се допаѓа ова.
  12. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Зошто да им земаш од обврските?
    Па не се деца:)Обврски треба да си делат сопружниците меѓу себе.
    Јас не би прифатила,магарица од 30 години,моите родители или свекори да ми готват,за да се наспијам или за да имам време за себе.

На baby-star, kuc, mal.ecka и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.178
    Допаѓања:
    137.455
    Стеки сеј си мирна. Нек се позамара малце да му угоди на дет''то. Шо ќе ти преметка очи та не солено, та многу мрсно, та и мирисало на не знам шо, нек си напраи сама за нејзинта фамилија (lalala)
    Тргам од тоа јас каква снаа сум :tmi: Сакам јас што ми се јаде да си направам, а не што сакал денес секор ми па направила свеки и сеа јас тоа морам да јадам? НЕ! Неќум да ми прави, не го јадам на нејзин начин, ниту планирам да и кажувам како да го праи нешто што си го праи 30+ години, а греота е да викам фала, да земам и да фрлам. Или мене не ми се готви и јајца на око ќе се запржам ама фамилија чека ручОк па после муабети од снаата како сум мрза едвај едни јајца пржам. :angel:

На kuc, mal.ecka, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Alita

Alita Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2019
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    1.285
    Ех не е секогаш така. На почеток свекрва ми,ми кажуваше како свекрва и' нејзина постојано ја малтретирала и тоа траело околу 20 години, додека не починала. Е после не знам што и' швркна во глава што помисли дека може тоа мене да ми го прави - нешто ги измеша брзините,изгледа мислеше јас сум како нејзе, па ќе ќутам и трпам. Ама јако се заеба,одма доби црвен картон.

Иначе уште кога го запознав мм, кога и да го прашав мм за сегашната јатрва,секогаш ми ја претставуваше во лошо светло, како демек она била лоша со свекрвата , иако кога и да се дружев со неа секогаш ми изгледаше како скроз ок особа.
    Откако почнаа дешавките со мене и свеки, тогаш сфатив дека утвари јатрвата ја држи нејзе на дистанца и ја игнорира ,па поради тоа е лоша.

Сега и јас сум лоша. Ама подобро јас лоша, отколку некој мене да ми се качува на глава.

Наравоучение: Одделно живеење,дистанца и тотално игнорирање.:f:

Последна измена: 14 август 2019
    На Sofi.ja, kuc, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Ако сакаат да правам,ако не сакаат со сила тенџере на врата нема да им носам :)
    Што знам ,мож дека ние немавме таков вид ,,помош" па газот преку глава ни е бил 24/7 ,посебно на мене ...готвење ноќе до 2,3ч... влечи дете со тебе на работа,оставај го сосема само -ко ќе се сетам сега ,коса на глава ми се крева:|

Ааааа ,и ако треба и начин на готвење ќе сменам ...ако кршев кичма ради свекрва-зш да не ја скршам и за снаата :)

На friendy, kuc, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Све е ствар на договор :) .
    Еве ти не би,мојата можда би прифатила .
    Битно ,(со овој ум сега што го носам),на располагање ќе сум им за било што :)

На WORRIED.BT, kuc, mal.ecka и 16 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Ај добар ден, девојчиња мои убави :hug:

@dunika :inlove::inlove::inlove: .. ко и сите.. ме стопи и мене :inlove::inlove::inlove:

Јас си имам и мајка и свекрва шо ми се мешаат.
    Сега, даааалеку помалку од порано.. Знаат некогаш да се залетаат, ама им текнува како стоиме по тоа прашање, па си се повлекуваат без и да речам нешто.. Поглед им е доволен.
    Е.. порано.. посебно првите 4-5 години, глата ми ја пукаја.
    На мајка и' велев полесно, на свеки потешко.. ама велев.
    И бев лошата снаа, па и лошата ќерка, ама морав да си се изборам за слободата која мислев дека ми следува.
    Да зависеше од маШ, односно, да не спискував јас, и ден-денес со мајка му ќе беше исто.
    Не знае тој да рече 'НЕ'... никому.. па и на глава да му се посерат.

За сакање, ја сакам и свекрва ми.. Скоро 20 години се знаеме, и заедно сме спиеле, и јаделе, мочале, сереле. Ја знам како диши.. Па и таа мене.
    И' кажувам дека ја сакам, ко ќе сум во такво расположение, ама знам да и' кажам и дека ме нервира, кога ќе ме изнервира.
    Емоции и мисли, не кријам пред никој...
    Тоа може и лошо да биде, кога ќе бидам баба... ама шо да прам... не планирам сега доправа да се менувам..
    Може да се воздржувам, ама знам дека нема секогаш да ми успева... знам...

п.с. многу сакам да ве читам во темава... :hug:

На WORRIED.BT, kuc, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  18. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.615
    Допаѓања:
    53.116
    Ве дочитав:whew:
    Здраво друштвоо.
    Не сум на работа од понеделникот,ама затоа дома турбо работам.
    Навечер пред спиење само ве читам:D
    Во сабота конечно заминуваме на одмор(poolparty)
    За свекрва. И јас ко некој што пиша погоре. Имам две.
    Некој кога се шегува со мене што ќе правам со лоша свекрва,му кажувам дека 26год имам пракса со лоша свекрва, мајче моја:l: Си ја сакам, ама баш е ко свекрва. Ни да и средиш ни да не и средиш. Мана ќе најде:D
    Затоа се радувам што ќе сум малку далеку од моиве. Нема да се мешаат. И то.
    Дуника :hug::l:

На fina erika, kuc, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  19. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Колку сакав да имам син :inlove: умрена бев за машко бебенце ама ете Бог ми даде две прекрасни ќерки.
    Ќе помагам и како мајка и како свекрва би помагала. Знам колку значи помош од страна. Имам свекрва што помага, а за мајка ми да не зборам ич, женава ко индиски бог е со 100 раце.

На fina erika, V.odolija, WORRIED.BT и 24 други им се допаѓа ова.
  20. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    само немој да дозволиш некој да ја злоупотреби твојата добродушност, и ти треба да уживаш во животот,без разлика во која доба и да е:)

На WORRIED.BT, kuc, Kate Rina 93 и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.