Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.234
    @Ygritte седи си тука, и јас сум млада.
    Битно е како се чувствуваш овде.
    Јас преубаво си поминувам читајќи овде:inlove:

п.с ќе ми фалат твоите смајлиња, по нив често те препознавам и без да ти го прочитам никот:hug:

На petunija77, M&M, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  2. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    @Alishan30 :hug: :l: дури и аутокоректов те помни :inlove: убаво ми е на темава, не знам од секогаш ми одел муабетот со повозрасните.... Брборка сум по табиет :$ се заприметува :D ама кај што реплицирам, сигурно некој/а си вели : ах бе дете што знајш ти од животот |( буквално вака ги замислувам таквите |( 

Едит: никогаш не ми текнало да пуштам МРТ1 и сега пуштив, свират група Фонтана и имаат една пејачка Турчинка, леле колку е убава и како убаво пее :rock:

На petunija77, M&M, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.867
    Допаѓања:
    101.788
    Одговорот на твоето прашање е во твојот пост.

На mal.ecka, Sexybaby86, boomsleng и 7 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.806
    Допаѓања:
    214.466
    @Ygritte немаат врска годините,скоро сите сте бааѓи помлади од мене ама со задоволство ве читам:*

На Sexybaby86, Tajnaotrovna, boomsleng и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.451
    Допаѓања:
    18.702
    Дали да почнам од јатрва или свекрИва?8-|
    Ај од јатрва,пократко е:D
    Тука некаде сме со години,уште не е официјална ама живеат заедно неколку години. Се гледаме еднаш месечно,дека на два краја од градот сме,а и не се многу за дружба со деверот,никогаш не се јавиле да дојдат на кафе или да се видиме некаде да излеземе. Претежно ние одиме. Со неа имам ок однос,сега за сега ништо посебно блиски.

Е сега настапува свеки:smirk:
    Година ипол живеевме заедно, доволен период за да ми се одмили женава.
    Ама во секој поглед.
    Седиме сите заедно во дневна,сака да праша нешто што се однесува за мене,го прашува мм и во него гледа, на почетокот се правев глупава и одговарав (пошо бев прозвана) е после се научив да игнорирам, па ако сакаш да ме прашаш обрати ми се.
    Мажите од сабајле на работа, кога бев втора смена ние двете сами. Ќе стане госпожа ќе си свари чај/кафе, станувам јас ,добро утро-добро утро и толку. Ни да праша од култура за кафе, ни да спомне. Ќе си сварев и јас (дури ја прашував дали сака пред да сварам) и ќе седнев со неа. Она си гледа тв (со намален тон) јас си чепкам моб,глува тишина помеѓу нас... некое време така, па си го носев кафето во соба и таму си го пиев гледајќи си на тв утрински програми.
    Секогаш кога требаше да остави нешто кај нас во соба тоа го правеше кога не сме дома,дали алишта од жица (на мм,јас си носев кај мајка си перев) и тоа ќе ги тупне на масичката на која претходниот ден се истурило кафе или трошки од сендвич, дали очила,чантичка,маичка што соблекол мм, небаре најпедантна домаќинка е. Тоа страшно ме нервираше. А прашина немаше избришано со години,се угушив кога земав крпа.
    Редовно пржеше кромид пред да излезам за на работа, станот смрдеше, корнеше, ко демек ако го спржеше откако ќе излезев јас ќе пропаднеше светот.
    И така јас секој ден со нервози одев на работа и пекав на моите да најдат стан да си купиме.
    Јас мислам од нас две поладен однос немаат ниедна снаа и свекрва, за што си е виновна самата госпожа. Никаква блискост, минимална комуникација. Со ништо не се потруди да ме привлече,да ми угоди,нели снашка во куќа.
    Можеби е "дифтарка" и не знае како со женско пошо има две машки, можеби сака да се понаша како нејзината свекрва со неа (еднаш раскажуваше колку била лоша) а можеби и лута беше што не ја тинтрев како синовите и маж и и на секој саат време да ја прашувам: како си (гледав дека е добра, најнормално се понашаше кога бевме сами,што не беше случај кога ќе имаше уште некој).
    И фалеше внимание, очигледно беше, особено после свадбата почна да се издишува кога седевме заедно само за мм да ја праша дали е добра.
    Па уште кога кажавме ќе се селиме на 3.5км од нив, кога зема да плаче детето мало нејзино ќе си одело (31 годишен маж);)
    Во овие 7 год ,дали 3-4 пати сме збореле на телефон,што не е случај со свекорот.
    Со него можам да направам муабет на секоја тема, и сериозен и на шала. Реален е, искрен, некогаш знае да лупне глупост ама не му замерувам. Не велам дека го сакам, ама го почитувам многу повеќе од неа.
    Откако се преселивме уште по далечни станавме,они кај нас 5-6 пати дали дошле,за што и комшии приметиле па се чудат. Зошто не идат не знам. Ние одиме таму на иницијатива на мм, ретко на ручек почесто на кафе. Ниту еднаш не се понудила да зготви нешто да прати накај нас. (А кажуваше како секој ден праќала пластики со храна на постариот син во претходниот брак). Најтазе пример, свекорот во болница на операција она кај нас, да не седела сама дома. Јас во тој период не смеев да станувам од кревет, ни готвење ни чистење, се правеше мм. Госпоѓата седеше 7 дена, ни еден ручек не направи,ни еднаш не се фати за алишта или правосмулалка. Најголема пародија ми беше мм доаѓа во 15ч од работа она на него оклештена: што сакаш мама да ти направи за ручек? Јас ја гледам подзината не ми се верува. Цел ден ниту спомна ниту ме праша за ручек. Со тоа само покажа дека за мене баш ја заболе, а и што би зготвела во 5 до 12 за син и еве не знам...

Јас просто не можам да се начудам на односот на мајка ми како свекрва со снашката. Редовно се слушаат на тел во текот на денот, снашката се јавува донеси ми ова, купи ми она. Сега откако се со бебе, мајка ми ќе отиде таму, снашкава ќе и рече што да и сработи (ма да и без да каже мајка ми си знае). Директно во фаца си кажуваат која што има, двете реални и отворени.
    Ама јбг не се сите луѓе исти8)

На Alita, petunija77, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  6. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Едно прашање - што одговарате на прашање - "Зошто ве нема?" А воедно нели и тој што прашува го немало???
    Не знам што е филмот со вакво прашање.

На petunija77, M&M, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.805
    Допаѓања:
    145.397
    Ама како да и искажувам чувства? Да и викам оти ја сакам на секое видување.:D

Тоа што сме изградиле ваков однос е сосем доволно за да знае дека ја ценам и почитувам.

На eli25, M&M, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  8. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.867
    Допаѓања:
    101.788
    Не бре @duffi до толку ...:D
    Ама пофали ја,подржи ја,направи нешто што таа сака,во таа смисла...

На mal.ecka, kuc, Sexybaby86 и 10 други им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.805
    Допаѓања:
    145.397
    Никаде не напишав дека не правам. И ја фалам и ја подржувам и помагам кога е потребно.
    Ја носам на педикир, масажа , закажувам фризер повремено. Се што сметам дека ќе и се допадне.

На M&M, mal.ecka, WORRIED.BT и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.178
    Допаѓања:
    137.454
    Одговор: ние тука сме, вие се изгубивте.

Со јатрва комуницираме, нормално се, деца и чувам често . Дури и сама си ги земам некогаш коа ми е досадно ама на гости не иде. Маж и деца праќа. Она си наоѓа изговори. Чуден тип е у глобала. Од нејзина страна со роднини не комуницира. Дури ни со брат и. Едино со некои колешки е блиска и тие се за неа и закон и устав и сФе у животУ. Ако нешто направи или купи тоа е оти колешка има исто. Непотребна љубомора покажува секогаш коа има битен настан во фамилија место да фати да помогне. За нашата свадба се лутеше на свеки, толку пари се фрлило на весеље а можело да се скрати нешто и бар едно комплетче на нејзиното дете да му се купи од буџетот, а се беше така скромно споредено со други свадби, ко божем од неа ги побараа парите. За веридба изведуваше за накитот шо ми го купија не бил ист ко нејзиниот а и за двете на свеки точно и беше определено сума која беше иста, разликата беше само во моделот. Еве ја и сеа свеки коа ќе спомне за количка од неа да купиме она преметка очи и вели коа е поклон од неа, нека избере она зошто ние да сме ја бирале (facepalm) Не ја сфаќам зошто такви испади прави...

На Alita, Kate Rina 93, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Не кажав ја за јатрва ми...
    Убо си живејме.
    Како шо знајте, не сум чоек шо сака многу да оди по гости, и секој да му иде.
    Е јатрва ми, се едни од ретките.

Ме нервира на пати многу.... А и јас нејзе... Ама нервирање, како со добра другарка.
    И си плескаме в лице една-на друга. нешто ако ни смета :lol:

Генерално, задоволна сум.. Коректни се ептен.

На Alita, Kate Rina 93, petunija77 и 23 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.782
    Допаѓања:
    176.262
    Добро утро
    Кој е за кафе :bandit:
    20190814_065030.jpg
    Многу муабет за свекрви и јатрви сте свртеле.
    Не би да се повторувам. И така нема пост во кој не ја споменувам мајче наша:).
    НЕ ја сакам, ама па си ја почитувам. И многу си се грижам за неа. Можеби и повеќе од што треба , ама кога гледам дека маШ не ја множи со 0 , ми е грев и јас да бидам таква. Добро пред да дојдам во куќава маж си плаќал жена да и помага на неа, ама друго е снашка да ти биде десна рака, нели:)
    Јатрва!
    Се ежам од самиот збор , т.е од сама помисла дека еден ден можда би имала јатрва. Ако биде како деверот 'тешко' мене:angel:
    Да не зборам предвреме ама гарант нема да се снајдам и да најдам начин да комуницирам со неа.
    Ама ќешким нека се појави јатрвче, па што мора со нас да комуницира :emo:

Лезетски одморов.
    Можеби најскап ќе ни излезе од сите одмори до сега , ама па не се жалам, убаво било и друг да те служи.
    Божем последен одмор ќе ни беше овај, аха важи. Маж договорил уште три-четири дена со кумашинците во Неи Пори да сме оделе. Ми збоктиса и море и све.
    Нека доаѓа септември веќе.
    Да почнам со зимниците:)

Сакав нешто да честитам , ама заборавив на кого и што:^)
    Ај ќе се вратам ко ќе ми текне:)
    Убав ден :f:

На GirlyGirly, eli25, Kate Rina 93 и 36 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Д.утро ,убав деННН :)

Конечно се дише :)

Кафето легнато ,за мерак :)
    Уште косава да ја ,,легнам" и денот може да започне :) официјално ,јер тоа на кеј со кучката не го рачунам -мада народ врие ...најмногу пензионери и овие на 3дена пред одмор што им текнало да спуштат некое кило :rofl:

Нешто убаво ќе се случи денес ...такво предчуВство имам ...:)

Ај :*

На eli25, Kate Rina 93, petunija77 и 31 други им се допаѓа ова.
  14. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Немам живци, ми се скинаја пред 5 години, така да не си ја троши енергијата на мене, пренасочи ја на друго место.

На Kate Rina 93 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  15. marlonbrando69

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Добро утро

e6_main.jpg
    Кој е за кафе, машината е полна за сите :)

На eli25, Kate Rina 93, petunija77 и 11 други им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Ѓезве немаш? :?:
    За турско прашувам :|

На Kate Rina 93, M&M, Skorpija25 и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.579
    Допаѓања:
    184.844
    Добро #бладихел жешко утро :sweat:
    Почнав да се потам уште пред денот да почне. :sweat:

Сте опфатиле тема и за јатрви гледам, ја ви резимирав во неколку наврати минатите денови за мојата а можам да зборам многу, крај нема. :D Многу сум среќна што живеат далеку, ама многу. :wasntme: Јатрва и девер се толку погодени еден со друг ко со ист калап праени ебеш го. Чудно како со мм се различни. Некогаш сум убедена дека и мм не бил баш поинаков оти цел живот брат му бил рол модел, ама се си мислам следеше како ја се однесувам и прифати многу од мене.

Јатрвка ја анфолоуФнаФ на фб. :wasntme:Сега сум раат, не морам по цел ден да превртувам очи на глупите 466886 постови со #ноуфилтер а по 500 филтри на нив и многу мнооооогу лошиот англиски.
    И не честитав роденден пред некој ден & I don’t feel guilty about it! Од сеа со нив дистанца и само официјален што пократок муабет.
    Уште не можам да преминам преку некои работи од скоро. :envy:

Маж ми вчера ми рече сум била себична оти секогаш кога требало да се напраи некој компромис меѓу нас двајца или кога сме се договарале со друг некој сум гледала мене да ми одговара. *palmface* Па го прашувам дали тој мисли на комшијата или на него кога праи компромиси. :envy: Вака ко ќе ми избаци нешто, па морам да го потсетам колку компромиси само сама со себе напраив пред да решам да дојдам овде ради него.. Ама не, тој тоа ми го кажал оти го почитувал тоа што сум се борела за себе. |(
    Некогаш така ми иде да му ја ѕвекнам една наопаку.... од љубов...
    :wasntme:

На eli25, Kate Rina 93, petunija77 и 34 други им се допаѓа ова.
  18. marlonbrando69

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    567776-bigthumbnail.jpg
    Повели
    Бакарно, во него е најубавото, вистиско турско кафе :)

На Kate Rina 93, petunija77, WildMk и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    107.534
    Е вакво сакам и јас
    Добро утро!
    Уште поубав ден!
    @stetoskop нека се деси нешто најубаво
    Денес расположението вклучено на најако
    Бидете ми добри како што сте убави
    Чао!

На Kate Rina 93, petunija77, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  20. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    RTL Living секоја вечер од 23h.:wasntme:

На Kate Rina 93, WildMk, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.