Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    Најдобрата варијанта е тоа, не купувај и нема да го мислиш:)чим купиш готово се таму ти е паметот во благото и додека не го решиш нема мир. По грицки не сум.
    Кога ќе се сетам ко деца дома сами со сестра ми, појадок наполетанки Моcca од Европа, мезење до крај.(facepalm) За мерак "здрава храна".
    Тоа наполетанките се чиста зараза ко сончоглед кога не можеш да престанеш да грицкаш.
    После толку благо пак не ми е прејадено и одјадено. Намерно го избегавам, летоска се лажам со овошје има огромен избор. Зимоска ќе се лажам со какао.

Последна измена: 15 август 2019
    На duffi, Kate Rina 93, sweet.november и 16 други им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.251
    Допаѓања:
    111.554
    Будалче, мене не ми е арно јас гости ќе расправам. Море ќе ги отерам у три лепе, пристојно де. Извинете, стварно не можам, уште со мачнини имам мака, годинава ќе ме извините. Ќе си се оптегнам дома на кревет не ќе ми видат опашка.

На duffi, Kate Rina 93, sweet.november и 10 други им се допаѓа ова.
  3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    @Sexybaby86
    Мт е виновен,тој нека си ги пречека]:)
    Биди добра домаќинка,извади од кифлите,стави некое салатиче и одмарај.
    Свеки нека ги превземи.
    Јас многу ја сакам на свеки сестраи.Празник ми е кога иди,и останува по некој ден.
    Ете и јас незнам да кажам не кога некој ќе се најави.

На duffi, Kate Rina 93, sweet.november и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Се договоривме со мм, дефинитивно сите ќе се симнеме кај свеки да ги пречекаме, а и она рекла кај нас никако седење. После мм го договорил девер ми да дојде, горе доле генерациски повеќе со него се блиску, па он ќе ги превземе вечер за шетање. Сепак нема да остануваат долго изгледа :whew: Ете, кога ќе спискаш на маж, одма се средува работата ]:)

На Viktorijaaa5, duffi, Kate Rina 93 и 16 други им се допаѓа ова.
  5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Да беше мојата свеки ќе речеше"намќор"несака да ги пречека:devil:
    Супер штом си средила,ќе одмориш и шетниш.
    Чуваш од кифлите:wasntme:?:wasntme:

На duffi, Kate Rina 93, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
  6. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    Има, ама не сум прашала од кај го носат пиперот. Има супер јадење во бугарски продавници, ама предалеку ми се за шопинг.

Сѐ има за тие што си готват :$

На duffi, M&M, Kate Rina 93 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.392
    Допаѓања:
    279.302
    Еве јас сум толку смотана ама ич не знам да речам не кога гости ќе се најават.
    А ќе се силамм претходно,дека следен пат ќе ги откачам ама не и не.
    Порано пак ко ќе ми текне со денови море и по една недела гости од др.град кај нас в село на гости.Демек кај вујче кај тета а уствари а јас се думам за постелнини за ручеци вечери ,за шетање ,што ти не.
    Последно свеки болна од хемотерапија тогаш дојдена се најавува братучедка ао мајка и и три деца да седеле една недела децаат многу сакале во село на природа.Едвај некако кај др.стрико заминаа.Човекот го поболеа...

На lunicka, Viktorijaaa5, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Замрзнав дел вчера, ама не им вадам бе. Шо ги вртам, за бебка ќе си ги чувам ]:)
    И нема да шетаме, нема да има кога |( Вака така, попладнето секако ми е сјебано. А за што ќе рече свеки, нема право било што да каже, оти три години по ред ги угостувам нејзините роднини. После ќе и пренесам порака преку мм, он си е задолжен да и’ соопштува како (ќе) функционираат работите. Јас кажувам на мајка ми, он на мајка му. Чиста работа :D

На Viktorijaaa5, duffi, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Умна е свеки твоја ќе се погодите.
    Кај нас свеки е задолжена ако се со ручек/вечера,мезето и пијачката од мене.
    Кај нас се собираме,не ми е проблем.
    Ако е во време на спиење на бебка се кај неа.
    Ама сепак сум намќор|(

На duffi, Kate Rina 93, dunika и 12 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.948
    Џабе се напна.

Мојов откако два пати вети Седенка кај нас па беше принуден да откаже не му текна од тогаш такво нешто да направи.
    Сакам гости. Ама не роднини кои ради тоа што сме крв и одат.
    Ќе ги дворам ја нив коа не ми е кејф.. Аха да важи :rofl:
    Дома исклучиво примам луѓе кои знам се искрени и во ред. Зошто сум терсене за делење интима. А и не сакам да пречекам колку да се рече

На andrejko82, Sandrin4, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  11. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    на алармот стај му гумена ракавица оние за чистење што се ;) после излуфтирај :)

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    107.534
    И мои и нејзини и нивни и наши сите јас сум ги пречекувала.
    Кој на мезе кој на вечера ручек кој на поседок.
    Свекрвица со нив мУабет си тераше и си :smoke:.
    Од спремање поставување раскренување кафе се јас ама пак си и ги сакав многу сестрите и браќата бар повечето од нив 6 деца беа свеки сеа само две се живи.
    Тотална супротност во карактер од неа беа.
    За од свекорот страната да не зборувам поблиска сум со нив отколку со некои мои со кои сум во крвно сротсво.
    Со братучетки на мм сум како со сестри :inlove:.
    Не научив да кажам не.
    Мин пат кога бев по роба се вратив порано и не си набавив се што ми треба па одев и наредниот ден.
    Е до толку сум :fubar:.

На Sandrin4, duffi, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.178
    Допаѓања:
    137.454
    @Sexybaby86 јас верувам да биле други гости ќе заборавеше на мачнини и ќе се растрчаше да ги пречекаш. Не ти се по ќејф и затоа вака бурно реагираш.
    Eве цело лето бар еднаш неделно пречекувам и испраќам гости што идат еднаш годишно со мерак. Не ми е проблем. И мои и роднини/пријатели на мм. Јас може не сум блиска ама реално он е, се гледа, се слуша редовно. Он од немарност може и да заборави да ги покани ама јас сум таа која го потсетува. Па и не канат луѓето, сите што ни идат не канат и кај нив на седенка, праат некоја чест за која јас сметам дека најмалце што можам да сторам е да ги пречекам и угостам бар еднаш во тој еден месец додека се тука. Ako се постари луѓе ги викаме и нашите родители.
    Е сеа има и луѓе кои ми се трн у око и сметам дека освен едно кафе низ град поголема чест не заслужуваат и не ги канам, ако почнат да ми вртат одоколу муабет за идење кажувам дека сме презафатени ама за едно кафе надвор ќе најдеме време koлку да не ги изигнорирам скроз.
    На мм пријател од друг град, дојдоа неколку пати и секој пат беа пречекувани со ручеци, софри, отидовме во нивниот град ради обврска, коа се јавивме ни рекоа кај сте кажете ќе дојдеме и ќе пиеме кафе. Е следен пат идење дома више немаше, а не пак да ми заседнуваат со спиење. Не мораа да ме гостат, може и јас претерав со пречекот, ама ко шо идеа и ми седеа по цел ден а некогаш и со спиење можеа да ме удостојат со едно кафе во нивниот дом.
    Исто една другарка врти сучи се кај мене се кани да иде, јас дури си памтам дати кога сум била последно кај неа, јер се нејзе и е здосадено и сака да прошета, се она дете шета и е уз пат кај мене па ми иде на кафе, некогаш ќе покани па за кратко ќе одложи демек и излегла некоја обврска, толерирав со години и стаив точка, јас не сум попатна станица, бар не за човек кој ни повели дојди не знае да каже.
    Кој како мене - така јас нему.

На Val-Dim, Skorpija25, lunicka и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Мислам дека стварно е безобразно снаа да дочекува и угостува роднини на свекор и свекрва. Да е некогаш, или повремено, ај некако, ама нонстоп е крајно дрско.
    Така баба ми (свекрва и’) и’ правеше на мајка ми, а мајка ми никогаш не се спротивстави. Тешка жена беше баба ми, јас да имав свекрва ко неа ќе се самозапалев, жими се’. Толку години после одделувањето на моите, не ја остави мајка ми на раат додека не умре. Страшно.

Свеки моја е разбрана, ете досега доаѓале, сум можела, сум ги угостувала. Ама тоа нема да дозволам да прејде во навика. Па мене брат ми и мајка ми не ми доаѓаат на гозби дома и ми се најавуваат ден претходно. И фала богу имам разбран маж кој 100% е зад мене и знае да пресече. Некогаш не сфаќа до кај одат некои работи, ко денес, ама ко ќе му свикам, одма послушува.

Ќерка ми, да е жива и здрава, додека сум јас жива нема да живее со свекор и свекрва.

На Val-Dim, 24.07, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Ај добар ден :hug:

Гости, исклучиво јас кои што ќе си ги одберам... Никој друг.
    И со депресијава сум изолирана ептен, ама и претходно не практикувавме ни одење, ни идење со многу луѓе.
    Ептен-ептен тесен круг на пријатели и роднини.. потесен не може да биде.
    Од прилика, еднаш на 3 месеци гости имаме, а најчесто и поретко

На свекрва роднини идат кај нејзе; на мајка роднини и пријатели (посебно за честитања) кај нејзе одат. Јас неам допирна точка со ништо од тоа...

Ама не само за идење-одење, туку и општо комуникација со многу луѓе не одржавам.
    Порано, ама ептен порано, се дружев со многумина, надвор, по кафиња и тие работи...
    Исто и пред 2-3 години, еден период почнав така, а и дома да ми идат другарки/пријателки, ама ми се качија на глава тие неколку месеци, и прекинав се'.

Моја собица-моја слободица.
    Си имам рутина која си ја сакам, и неќам некој да ми ја ремети.
    Себична сум можеби... ама многу ми е гајле.
    Посебно тато од ко почина, појасни ми станаа еден куп работи..

На Val-Dim, 24.07, Alita и 22 други им се допаѓа ова.
  16. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    Не можам да и пишам порака на @mal.ecka , ако може рецепт за посните мафини :mm:

Денес кафе на тераса , со дишење со све.
    Сакам вакви денови , и пак ќе кажам мразам лето.Во октомври по незнам кој пат пак ќе ви кажам дека тој период се преродувам.
    Сакам есен и зима.

Сакав да се затопли за да можеме да шетаме со малото , ама каде бе , до 19ч глава не се подава надвор , а навечер задушно , преку ноќта не се спие , се буди по 100 пати.

Гости сакам , ама не секогаш.За разлика од мене мм да има како секој ден ќе вика гости и ќе оди по гости , на кафе , на седенки... Страшно друштвен човек :D

На Val-Dim, 24.07, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.234
    Едни пријатели наши кога им беше 2год ќерката, често се дружевме.
    Се' тие не канеа на гости, еднаш двапати, трипати и се на одење им викавме дојте и вие, ве чекаме.
    Незгодно ми беше се' ние да одиме кај нив дома.
    Убаво си поминувавме, се додека "другарка ми" на една седенка на крај на одење кога ги поканив да дојдат ми одбруси "аа, па немате вие деца и играчки со кои би си играла Весна (нивната ќеркичка)"
    :^) кнедла ми застана во грло, се сепнав. И и реков "ќе купиме играчки, не е проблем":(
    Не ни свати што се случи, одтогаш ни гости кај нив, ни ништо. на патот ако ги сретнеме, само здраво и толку од дружбата.
    Не и се лутам, но професорка, која е еманципирана, во мојата глава има слика за "проста личност"|-)

@Sexybaby86 убаво си постапила, има денови кога стварно не сакаш гости и тоа е тоа, треба да те сватат и да се најде компромис:hug:

На Val-Dim, WildMk, 24.07 и 29 други им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.806
    Допаѓања:
    214.466
    Ручек денешен похованици зеленчук,по рецепт на @referentka мислам дека беше-со пире компир од готовото(y) за 10ка,благодарам за идеата,и пилешки прсти им стуткав.Таква смирисана од поховање се јавува золва ми,(со неа сум повеќе како со сестра од золва)и вели слегвај те земам за кафе во двор.Каде да одам ваква смирисана,ама во двор немало да мирисам вели.Нејсе бидна ме собра со колата за кај нив,а и во право е ако не ме собери нема ниту да излезам од куќава.Убаво си поседивме,ред кафе,ред муабет,дома не ми се идеше,ама доста му е на мачорот што ме мирисаше,уште да почни да ме грицка:D,се зезам не бев до толку смирисана.Сега следно кој знае кога ќе ме зезни вака,можеби до година(facepalm),полесно ми е на тел што се слушаме,смотла сум си признавам:tmi:

На Val-Dim, WildMk, 24.07 и 22 други им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.178
    Допаѓања:
    137.454
    Едни не одбија за една Нова Година јер нивното бебе од неколку месеци ќе немало со кој да си игра, бебе кое заспиваше во 9-10саат ,,многу'' му беше битно со кој ќе продужат да му седат родителите. Не битно ако застанеше на тоа ама секој муабет на мајката беше вие ова не го сфаќате оти немате дете, вие она не можете да го разберете оти немате дете. Е изгуби контрола мм ја отера кај шо не треба. Ако немавме дете не значи дека бевме глупи и не можевме да согледаме како стојат некои работи.

Мене инаку поубави ми се дружби дома, јер можам да подиспружам нозе, да ги свиткам под гз, да менувам положба ко шо ми одговара, место да седам со саати во една иста положба. Е коа другата страна нема абер да покани тогаш се знае, кафана па ако треба и нека се укочам од седење.

На Val-Dim, WildMk, 24.07 и 23 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.392
    Допаѓања:
    279.302
    И јас во последно се помалку сакам да чекам гости,а и да одам.А и бирам со кого.Мм пак уште помалку.Намќори некако постанавме..
    Со тек на годините се повеќе се стеснуваше кругот на пријатели со такви појди ми дојди ми.
    А понекогаш ми фали и тоа.Кога се омажив имаше 2 3 пара со кои имавме така оденки по дома ама релаксирано,скромно без трчање по продавници.Со кафе сок ракија понекоја салата домашна...Деца изнаиграни ние наамеани.После се растуривме кој со обврски кој се пресели,кој со нови луѓе.А едната најомилената пријателка од тој период со која си ветивме дека на старост ко ќе се прибериме пак ќе се дружиме исто ко некогаш ,ми замина засекогаш.Живот...
    Еј сама сум дома не ми требаше муабетов и сеќавањава..:(

На Val-Dim, WildMk, 24.07 и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.