Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Од ко се роди бебка не знам колку гости се претераа низ куќава.... Со сите салтанати пречекани, ќифли, сувомеснати производи, торти, мекици, сокови, кафиња ехеее.. Последните шо дојдоа ептен ми ја кренаа нервата.... Се најавија во 17 дојдоа во 20:00ч.:@ и кога реков дека ќе им дадам грицки сок и кафе, свеки се подналути па ајде одново се :@ и преку глава ми е од гости.... Ни поклони ни гости.... Кога требаше да одиме на плажа тие требаше да дојдат, а не дојдоа.... И реков секој нареден шо ќе иди ако во рок од 30мин не дојде од најавеното јас излегувам, свеки нека ги пречекува.... Никако да ја научам женава дека не е срамота да извадиш сок и грицки, мајка му стара, бебка ќе почне да оди, јас немам секогаш се спррмно, утре ќе почнам на работа, таа ќе ја чува бебка, не може да спрема се таа.... Ем и велам да си олесни ем и било срам, епа нека си ја лупа снагата по жешково.... Ич не сакам гости... Кога има повод да, ама рандом онака не.... :wasntme:

Дожд нема :envy: ќе ми летне срцево од тахикардија :whew:

Не ми се зборува многу денес.....
    Свеки е нешто не расположена, па и мене ми влијае, а сто пати сум си рекла дека ќе игнорирам:tmi: :fubar:

На Val-Dim, kuc, 24.07 и 21 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.948
    Искрена да бидам не обожавам да одам на гости откако имам дете.
    Колку и да ми велат во ред е, мене ми е многу незгодно што се сака да чепне. А дете, љубопитно, нормално е. Но ете мене ми е некако срам. Ај кај што има деца ќе се заигра. Но и тогаш ќе му текне да чепне. Таква возраст е кога е црвец жив, не може да се понаша ко да има 5 год коа нема 3. Затоа ми е подобро кај нас но пак ќе кажам, одбрани луѓе. Имам многу близок другар кој секогаш ни идел а прекинав да го канам веќе повеќе од 2 год ради жена му. Госпоѓава идеше со мене у кујна кафе коа правам. Значи... Ако сумњаш дека ќе ти плукнам поарно не пиј кафе неголи да се мкнеш со мене. Замислете, ова го правеше и кога бев сингл и живеев кај моите и мува не ја лазеше ако некој не измил садови и му е незгодно. Не бе брат таа станува и иде. Едно време си ставив бокал у соба за ко ќе дојдат чаши само да земам.. Но откако се омажив почнав да велам маш да напрај кафе. И оваа се протуфка и погодете што. Сепак стана и отиде по него да гледа :) е дотолку забегана персона.
    И од тогаш не ги канам. Со другарот се гледам надвор, без жена му, ако му одговара. Му имам кажано. Баш деновиве треба да седнеме на доручек.. Ќе се јави 6 пати у 1 саат ама полесно ми е коа не ја глеам и не слушам глупи прашања..

На Val-Dim, kuc, Ygritte и 22 други им се допаѓа ова.
  3. sweet.november

sweet.november Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    3.120
    Добар ден :sun:

Чекам пауза за кафе да ми дојде, а не е лошо и нешто да апнам. Се си викам од жешково ич не ми се јаде благо, недела дена ништо немав ставено у уста благо, ама па затоа денеска изгледа ми паднал шеќерот и смотав пола милка :doh:
    Милката ми е толку безвеза чоколадо станата, на стара слава живее. Ама дај шта даш, од роденденот на синко кој беше пред месец и пол, еден куп чоколади стојат неотворени.

Цел ден страшно ме боли грб, се сомневам дека е последица од спиналната, јер царски нели, па да не испадне дека само сум уживала, мора да има и некоја последица:?:

За свекрвици сте збореле. Мојата многу пати сум ја спомнала тука, стварно не можам да се пожалам од неа. Ми чува дете, помага, не се наметнува. Можеби не се сакаме како мајка и ќерка, ама почит и разбирање има. Си има и она мани, ама па јас совршена ли сум? И се обраќам со "мамо", уште првиот ден кога ме запроси мм си одлучив сама дека така ќе ја викам, и не се покајав ниту еднаш, жената стварно ми е како мајка, на секој му посакувам свекрва како мојата :)

Многу се изнервирав од постот на Алишан дека детето на пријателката нема да имало со што да си игра ако дојдат кај нив. :puke:

Некои луѓе се толку токсични, што кога зборуваат отров им тече од устата.:@

На Val-Dim, kuc, 24.07 и 24 други им се допаѓа ова.
  4. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Само да ве поздравам ,од дамна не сум ви поставила слика со цвеќе ,пијам каВе и чувствувам убав мирис станав да видам од кај кога гледам пацифорава расцветала ,мирисов не се опишува колку е убав
    Дали беше некој во рамстор на попустиве?дали вреди да се оди? 20190815_190049.jpg

На Val-Dim, kuc, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  5. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Истите понуди, истите цени, истите финти од кога постои Garage sale во Рамстор... барем јас не видов некоја битна разлика од изминатите години... дури и немаше гужва како други години

На Sexybaby86, duffi, Tajnaotrovna и 6 други им се допаѓа ова.
  6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.454
    Допаѓања:
    184.199
    Денес ми беше ладно едно време, аууу што убаво ми дојдоа пониските температури :whew:
    Здраво :hai:
    Кога се породив со поголемата, ни дојдоа гости од страна на мм, односно од на мајка му. Кај нас дома. Демек повојница требаше да биде после неколку месеци од пораѓај. Фино беше. Си поќутевме сите едно саат време, од јадењето едвај пипнаа од срам, али битно споделивме кој каков хороскопски знак е :| Сериозно, ептен окворд ситуација. Ама, за второто не се јавија :wasntme: Јас разбирам почит, и знам да пратам некој поклон, ама ако немаме ништо заедничко со нив, зошто да им губам од времето, зошто да ги ставам на мака и трошок луѓето да спремаат итн. Вака, прати поклон, ако сакаш нели, и доволно е. Ем не си наметлив, ем си им укажал внимание и почит.

@M&M и @Peco за градите, откако ставив силикони, двете се скроз исти :rofl: Да не речете после дека не сум се изјаснила :!:

На Val-Dim, kuc, Ygritte и 28 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.392
    Допаѓања:
    279.301
    Oва со попустиве незнам дали сеуште мислат дека не прават толку глупи.
    пред 2 месеци мајками земаше фрижидер ,односна јас бев одбрав,платив точно ја знам ценава.Пред 3 дена ние го зедовме истиот фрижидер пак по истата цена.Сега гледам флаер со некоја екстра попуст:ставена цена за 2-3000 ден поголема па пречкртана па новата истата оваа ,т.е.за 200 денари само помалку од таа на која го земав и пред 2 месеци пред 3 дена...

Богами како што ми е досадно и нервозно нешто вечерва добро би ми дошле некои гости,да помине време...

На kuc, 24.07, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Нити ми се чекав гости ,нити ми се иде по гости :doh: .Пола фамилија на мм се као лути зш не сум им ишла на гости |( ,као да пред тоа све по гости сме си ишле ,нема врска |( .
    То слави,родендени,имендени тераме по протокол инаку сВе друго -надвор :)

На прашањето -што Ве нема ? одговорот е увек ист -неам време ,нон стоп чистам по дома ,дека кучката ,нели :wasntme: се митари нон стоп :lol: |( (facepalm)...знам да сум проѕирна со изговорот ,ама па и знам зш ме викаат -радознналост само ,ниш друго :^) ...

Цел ден десно уво ,,ми свири " :?: ... не верувам да ќе е некој глас :?:...ваљда од климата е

На kuc, WildMk, 24.07 и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.234
    Бубале неможам да те тагнам, те мислев и неможев да ти пишам, па ми текна.
    Не сум за таблетите за слабеење, не само тие, не препорачувам било какви, акумулираат вода од организмот, која итекако ни е битна, имаат често бумеранг ефект.
    Ќе кажам НЕ за ваквите работи:!:

На marlonbrando69, kuc, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.413
    Допаѓања:
    262.350
    Јас да не пропуштам нешто уште вчера се заакав. Ништо посебно нема, ако одиш со некаков компас да ти треба нешто може и ќе најдеш. Мене Фиорела Р. ми е секогаш на мени со попустите ама сега немаше бројче тоа што ми се допадна. Во маркетот имаше исто ок работи но пак ќе речам ако ти требаат баш тие производи.
    Не е пмс ама желбата за храна и нервозата не ми попуштаат :doh:

На Sexybaby86, bittersweet, LiliBoz и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.577
    Допаѓања:
    184.825
    Ова спремањево за клиника ко за на свадба. Депилирање, туширање, тинтрање.. само шминка и фриз прескокам. :D
    Нова ситуација имам дома. Свеки ќе идела со мене и маж на клиника. (facepalm) Ај важи. Уште тапан и музика да собереме уз пат.
    Се оправаше маж со неа, не попушти. :|
    Ај си велам ќе ми дигне може притисок таму па полесно ќе се отворам... :tmi: Сериозно, не ми е до оправање ништо вечерва.
    Се борам да не ме мавне тахикардија од толку мислење. И дека бар малце ќе успеам да заспијам ноќеска. :$

Јас гости многу сакам. Овде тоа нема. Ми фали некој да ми отвори врата дома. Имам еден куп тетки од двете страни, па дур бев при мајка нон стоп некој доаѓаше. На маж му беше чудно на почеток на пример кога ќе се заседеа по 4-5 саати. :D
    Навикна со време. :D

На Dust, Val-Dim, marlonbrando69 и 33 други им се допаѓа ова.
  12. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    107.533
    Ајде со лесно нека ти е уште малку ќе се гушкаш со бебуш а тоа е најбитно.
    Друго мавни :hug:

На kuc, Sexybaby86, LiliBoz и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.647
    Допаѓања:
    178.331
    Што гледате на сликава?
    Јас гледам јахта што плови по морето.
    Инаку тоа било дупка на кожен кауч.

На Dust, Val-Dim, kuc и 31 други им се допаѓа ова.
  14. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    107.533
    :rofl: :rofl: :rofl: и јас го гледам истото па уште си реков што убаво е мореево 8-| :rofl:

На kuc, WildMk, 24.07 и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.647
    Допаѓања:
    178.331
    Мене само море ми се гледа. :rofl::rofl::rofl: Којзнае колку години не сум бил. Мора да одам или на море, или на психијатар. :rofl::rofl::rofl:

На Val-Dim, marlonbrando69, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  16. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    107.533
    Дефинитивно на море

На marlonbrando69, kuc, Sexybaby86 и 14 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.806
    Допаѓања:
    214.466
    @Peco море е,не е дупка,изгледа сите иста дијагноза имаме:D

На marlonbrando69, kuc, 24.07 и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.455
    Допаѓања:
    143.789
    Не е јахта, чамец е :P

Јас многу сакам гости. И да одам на гости сакам. Ама ги сакам за викенд, кога сме слободни.

Не се лутете ако некој со деца престане да ви доаѓа. Сакале или не, децата ни го бираат друштвото. Ако нив им е досадно, ќе ни биде и нас. На страна неумесните коментари за имање или немање деца или играчки, тоа е неваспитање.

На прашањето што ве нема одговарам - динамичен животот, не се постигнува :D

Денес имав гости за ручек. Децата и моите си дојдоа од село. Децата од почеток на распустот не биле дома, затоа ги третирам као гости. А и така се понашаат, како на гости.

Утре ќе одат кај другите баба и дедо во село. Ептен немаше смисла денес да отидат, не сме се виделе три недели. А би отишле они, ама имаат обзири :D

На Dust, Val-Dim, do-re-mi и 30 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.413
    Допаѓања:
    262.350
    ^Ќерка ми им вика на мајка ми и татко ми да си купеле куќа во Охрид за да им одела на гости таму за распуст. А ние ко родители требало на море да купиме.
    Деца со високи критериуми.

На Val-Dim, do-re-mi, kuc и 33 други им се допаѓа ова.
  20. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.455
    Допаѓања:
    143.789
    ^ Убав план има детето :D

На kuc, WildMk, 24.07 и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.