Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Утро
    Синоќа во 4 малиот стана и ме затвори во спална за да не одам по него, онака шпиунски ми избега. Јас како срипав шинав врат и сеа седам како шпиртосана. Ништо не ме оправа.

Во врска со муабетот од вчера.. Дајте некоја држава, град, каде кој ќе е насилен ќе е избркан.
    Криво ми е знаете... Фрустрира тоа шо треба да си таков за да функционираш некако...
    Шо да прајме ручек денес?

На Alita, Val-Dim, Tajnaotrovna и 18 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.662
    Допаѓања:
    153.098
    Добро утро!

Проблем имам со спиењево...ко зајак спијам и уморна станувам скоро секое утро...

Сама сум со децава денес...мм на велосипедска тура во Крушево замина...

Јас стандард ко за недела...чистење,перење,готвење..
    Супа,стек и ориз ќе биде денес...

Убава недела да си имате!

На Alita, Viktorijaaa5, petunija77 и 24 други им се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.234
    Девојче од 6 годинки и беше придружба на баба и додека примаше инфузија.
    Немав пациенти па цело време ми правеше муабет.
    Многу работи научив од неа, колку другарчиња се во клас (дури 10), како на 2ри ќе имале инспекција во школо (да ги проверат дали знаат да читаат), ми раскажа за сите братучедчиња колку биле високи. Ми кажа дека не биле на базен цело лето под казна зошто домашниот базен го дупнале со братчето, во крани биле 7 дена и многу убаво си поминала. Често спомнуваше "боже мили" (дете чувано со баба, се познава).
    Многу убаво ми дојде на душичкава со неа:inlove:
    Замислете баба и седи на стол, а таа плаќаше и кусурот и го врати.
    Паметница мала:l: :l: :l:

Ми го разубави денот:sun:

На dayla, 24.07, lunicka и 41 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Кој е за пита со кашкавал плус малиџано..
    IMG_20190818_114934.jpg

На 24.07, Alita, Sofi.ja и 25 други им се допаѓа ова.
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Направив пици за доручек/ручек со оглед на тоа дека децава спијат до касно...
    Ми се шета некаде, каде?Немам идеја...а и не можам да возам на долги релации,смачено ми е...
    Другарките и пријателките сите зафатени,само нека кажат утре дека не ги викам да се видиме...
    Имајте убав ден ,топло ќе биде или јас се запалив покрај шпоретов...
    П.с.врв на глупост на фб-се чекирала во Бутел за погребна опрема...и јас на ова лајк треба да мавнам?:tmi:

На bittersweet, vitamina, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  6. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Ауу оти никој не кажа колку е жешко:sweat:
    Малава одспа ноќеска 3 часа и реши дека доволно и е.
    Се журкавме до 6 изутрина,пукав од нерва,се разбира,ми се спиеше ми се плачеше.
    Стана во 9 свежа,наспана.Доручкувавме и ајде да ја шетнам да се измори.
    Излегуваме надвор пекол.
    Испазаривме,па до кај моите и ете ја заспа сега.
    Јас демек ќе спиев,дремам до неа со кеса Дамла карамели:emo:
    @lunicka Да не се чекирала по грешка,мене ова не ми е нормално:tmi:

На 24.07, bittersweet, Viktorijaaa5 и 25 други им се допаѓа ова.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.876
    Допаѓања:
    142.699
    Оризот се крчка, за 10 мин ќе јадеме. Одамна не сум правела со праз.
    Уморна сум, цела куќа ја светнав, плус фрижидер прередував и бришев, 2 подароци и ужинка за дете, а јас јадев од мајка пинџур лут отров.

Маж после неколку дена си иде, а ние веројатно заспани ќе бидеме. Убаво ни е сами од време на време. Си муабетиме.

На улица ни е полно работници пак. И мило ми е многу, иако се е прашиништа и бришам ко луда. Видов и колку прости и колку широкогради луѓе имам околу. И видов дека уште има што за 2 квадрати сестри очи си вадат...

На Alita, bittersweet, Viktorijaaa5 и 26 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    279.202
    Јас на плажа.Никогаш Љубаниште не била олку полна плажата.А и претходно по пат се гледаше дека секаде е полно.
    Грција место нема за лек Црна гора затки било,Охрид полн.Не ќе да била сиромашна оваа Мк дотолку.
    Незнам ама некако екон.ситуација и начинов на живот не одат пропорционално кај нас.
    Ај помалку филозофии да одам да земам нешто за разладување .
    Еве и едно сликче за вас.
    20190818_122821.jpg

На 24.07, Alita, bittersweet и 35 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Секаде е полно.
    Тие што не се на плажа по кафани се.
    Посебно обкектите со базени се фул.

Јас домче.
    Пица ке правам за ручек,ќе направам повеќе да има и за утре на работа да си земам.

Се осеќам уморно и нервозно.
    Бурно дискутирам за обични работи.
    Лесно се разнервирувам.
    Морам да се смирам малку, не бидува вака, нечини и за мене и за домашниве, за други не марам многу.
    Од авион се гледа дека ме сум сталожена и дека подолгото седење на работа без одмор прави да сум темпирана бомба.

@LiliBoz за детето..
    Какви се малите деца надвор е слика какви се родителите дома.Нема мирно дете,сите се љубопитни и сакаат да истражуваат, ама не сите се агресивни.Ако дома армосферата е таква и ако родителите се наелектеизирани ( како на пример јас сега што сум) детето надвор ќе биде агресивно.
    Не гледам зошто психолог кога не сте вклучени вие.Ќе направиш малото да е свесно со кого да игра и од кого да бега и да си селектира друштво.

На 24.07, Alita, Sofi.ja и 23 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Не мислев него да го носам на психолог, туку јас да побарам совет како да му претставам одредени работи.. Зошто реално не знам. Не знам што да му речам што да прави кога ќе налета на такви деца..

На Alita, drugarka, marlonbrando69 и 15 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Јас изнервирана од блиски пријатели, дома на Рефо му држам предавања(wtf)
    И се јас не сум знаела да одговорам ама нареден пат ќе сум ги лепнела]:)
    Па се некој мене ме командал(facepalm)
    Па се заебана сум |(
    Те како јас се сим молчам а уста да сум отворела лом ќе сум ги направела:|
    Ко расипсна плоча сум.
    Ме ислуша и си легна со даљинското во рака.
    Мене полесно ми е, а гледам и нему:Dне му е тешко,си пот-хрчуе по малку:D

Ми треба одмор.
    Долг и осамен.

На Alita, Viktorijaaa5, drugarka и 20 други им се допаѓа ова.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.802
    Допаѓања:
    214.421
    @LiliBoz и ја те сватив дека ти сакаш да разговараш како да реаѓираш и што е најдобро за малецкото,затоа сум за.Мене не ми е воопшто ни срам ни тешко да си се обратам на некој кој сметам за стручен.Но искрено ретко кога сум добила совет на место,туку само сам треба да ојача,да се справува итд итд....Затоа барем одбери со кој би разговарала

На bittersweet, duffi, Sexybaby86 и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Само да ве поздравам 1566135251327-1295274409.jpg вака се живее до 101 и назад. Ова е сонот кој го сонував....убаво ми е...се плашам да се радувам

Поздрав друштво

На doubleg, 24.07, Alita и 33 други им се допаѓа ова.
  14. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.489
    Добар ден:)Пијам турско:coffee:
    Чистев од 9 сабајле до 13 часот всушност цело време додека големиот беше на ародром па полета/слета/се качи на автобус и ми пиша дека стигна Малта:)Е сега повеќе немам желба за чистење,помина стресот.Правосмукалка и џогер можеби друг ден:?:
    Малиот низ Франција..јас низ кујна и купатило:D
    За 15 дена ќе бидат и двата тука заедно со мене:inlove:..Вчера бев во некоја тотална еуфорија:)Нормална сум,сосредочена,стабилна и кога ќе наближи терминот кога ќе го видам големиот готово влегувам во хаос..малку плачење,малку смеење,малку паника и така се во круг..Да си дојди, ќе си допотрошам плата во ручеци надвор,тројцата сме параспури:D
    Потоа ветив дека ќе бидам поозбилна и ќе подновам станот со перде,тепих а можеби и бел ламинат:?:Убава ламба за во дневната,прекривач за ге то и некој украс:)
    @referentka во недостаток на одмор и немање финансии ова погоре ми беше релакс:)Си замислував како сакам да уредам со најмалку пари..Мене ме релаксираше и ме релаксира и ме носи до некој степен на радост..
    Списокот ми е направен..ќе го реализирам се надевам до 2020 год:)
    Одам машина да пуштам бела..
    Имајте убав ден:l:

На 24.07, lunicka, Viktorijaaa5 и 26 други им се допаѓа ова.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.802
    Допаѓања:
    214.421
    Уживај Дадуш и не се плаши да се радуваш,уживај во секој еден миг :*:hug:

На Sexybaby86, Val-Dim, Tajnaotrovna и 9 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Ај добар ден :hug:

Ме нервира маж!
    Ќе одиме на роденден, ама оти е на внук му, да не сме забаеле, да сме тргнеле одма.
    А јас не можам, оти само шо се избањав, и 'нормално', се потам ко стока некоја... Мора да почекам 10-15 минути да се аклиматизирам...
    Да е за мои роднини, ич не го боли патиката... а за негови, паники до бесвест
    Ме нервират двојни аршини!

На 24.07, Alita, Sofi.ja и 23 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.092
    Допаѓања:
    154.760
    Може некој да ми го пише рецептот за колач со вишни, го знам генерално ама секогаш со ливче пред мене правам а го немам сега. И вајда ќе може да го смучкам без миксер, немам миксер на располагање моментално.
    И ние во Охрид, ако каже некој од овде дека е жешко ќе го пратам во Скопје :sweat:, топло е да, може и невообичаено за ох, ама под сенка е милина, за навечер да не зборуваме. Најубава клима на лето има местово. Се најадовме домашен ручек, убаво ми дојде на стомакот. Гужва овде ептен, се надевам од утре малку ќе се растерети.

На bittersweet, duffi, Sexybaby86 и 17 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    И кај нас денес ориз(те) со стек ... не за џабе не викаат секташки :rofl: (fingers) :wasntme:

Сплескав и едно манЧљџгкофдрЛОУ , само нзм кој ќе го јаде -благо бајаги ,дави дури :doh: ... а никад не мењам рецепта,да намалам или додадам неш плус .
    Ај ако не се изеде ќе го носам на работа ,таму метла се прави сВе :mm:

На bittersweet, Sofi.ja, Viktorijaaa5 и 18 други им се допаѓа ова.
  19. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    808
    Допаѓања:
    11.964
    Недела дома, лежење цел ден. :drunk: Од дневна во спална и обратно, на телефонот окапав од сабајле. Се нешто гледам ми се допаѓа, си фантазирам да го имам, правам пресметки - ме фака депресија.
    Пред една недела се вратив од одмор и веќе ми ја снема боичката, а многу сакам да сум темен тен. Да не знаете некоја финта како подолго да се задржи тенот? :angel:

Незнам што со животот... Неизвесноста ме убива, а за она што знам дека следува ме плаши. Не сум доволно храбра и одлучна за важни животни одлуки.
    Ги гледам луѓето како се им оди во нагорна линија, и уште толку полошо се чувствувам. На мои години и кариери и фамилии и деца имаат, не дека јас немам ништо, ама едноставно се разочарувам кога ми текнува дека пред 10години сум си замислувала дека на денешни години ќе имам се. А немам ништо од тие мои детски фантазирања.
    Ја немам веќе ни слободата да фантазирам, тоа најмногу ми фали - надежта.
    Веќе се ми е станато сеедно, од ден за ден живеам. Не правам планови за иднина, и така ништо не оди по план, после само криво да ми биде.

На Alita, WildMk, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.540
    2 јајца, шоља шеќер, се мати пенесто и се додава шоља јогурт, пола шоља зејтин и 2 шољи брашно, 1 ванила и пола пециво. Убаво матиш, во тавче, додаваш овошје до кај 500гр и печеш на 200 макс околу пола саат. Овој рецепт ми е најубав.

Иди у мајчински ќе видиш скоро пишував за ова. Запрепастена сум. Синоќа исто наидов на сличен случај, дете фрлаше, скокаше, дури и останатите деца ги тепаше и одговорот на родителите беше од радост, дур пафкаа цигарчиња и пиеа пивце надвор. Не можам да сфатам, дете е насилно, ќе превземам нешто, не е така едноставно. Моево е бубалче, прв пат овој одмор покажа заби за свои играчки, ама не да се тепа туку да побара да му ги остават играчките. Не разбирам, можеби бидејќи детето ми е "погодено" и не крши, мава, удира, плука, пцуе, треска, мислам дека не е баш во ред однесувањето такво. Иначе што се однесува до љубимора тоа е вродено, нема учел не учел, првиот момент кога ќе се соочи со ситуација ќе видиш дали е или не е љубоморен. Мојот е само кога доаѓа тетка му и тетин му и тетин пробува да ја гушне тета, абе меѓу нив ќе се напика, ќе им квакне и не се трга, како ќе ја омажиме у април еве не знам, кога ќе го види тетин, еден поглед кога ќе му упати, го смрзнува.

На 24.07, Alita, Viktorijaaa5 и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.