Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Да ве поздравам сите, одамна немам пишано.
    Двајца сме дома па знае да личи како 200 души хаос да прават... Се средува, ама не војнички.
    Одамна не сум пишала зашто немам ништо паметно да кажам. На моменти мислам дека еве тргнало нешто на подобро, на моменти седам во апсолутна паника и паничам за некоја што би било кога би било ситуација. А за нешто за кое реално треба да реагирам, не можам со прст да мрднам. Денес сум на смачено и сеедно, без некоја посебна причина.
    Да ве поздравам со песничкава, ме просветли ја со неа сега скоро
    dustifyoumust.jpg

На Ygritte, Skorpija25, Milobebence и 22 други им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.754
    Допаѓања:
    176.089
    Умирам за денот да го видам мм со пегла во раце, Али во кујна обесен на судопер, или пак купатило да гланца.
    И ред други "женски" работи.
    Ама.... не верувам дека ќе дочекам:)
    Јас стварно се чудам како функционирал пред мене.
    Мајче е со мозочен 3-4 год пред јас да дојдам, значи од тогаш има престанато да се грижи за домот.
    Го имам прашано повеќе пати како имаат функционирано пред мене...
    Као девојчето идело да помага.
    Ама ај да испегла , да исчисти генералка , па и да им зготви, но тековни работи бре , кој ли е фаќал по дома им, да ми е да знам.
    Го прашвам и пред мене ли така чорапите ги фрлал на земја , или блузата ја оставал на стол.. Клима со глава и се смее.
    Па не сум го прашала како ли си е земал алишта за после бањање, за на работа..|(
    Не ми е тешко мене да одам по него како по мало дете, ниту тоа што ги тинтрам старите ич не ми е тешко. Ама му се чудам на наравот. Луѓе, вервите ли дека ако нема чиста чаша за вода пример, тој ќе иде во дуќан и ќе си купи нови,нема да ги замие. Ако дома е бомба, некогаш намерно ќе оставам све расфрлено, тогаш знае да каже - ај јави се кај девојчето да дојде утре да зачисти.
    Јас сум многу против тоа да ми иде дома некој за чистење. Викам кога ептен не можам сама.
    Знам дека многу од вас ми се чудат на моето секојдневие, ама ете таква сум и така функционираме

Септември закажав една рутинска операција/ интервенција. Не е ништо страшно, али ќе морам 4-5 дена да лежам Чаир. И он ќе дошол. Што ќе правел дома сам(facepalm)
    А таму па што ќе ми дреме и ќе ме нервира само и самата се чудам.

Јас за волкот , волкот на врата. Ми се јави сега на :mp: од спалната. Кисела вода да сум однела таму. Не морало одма, пред да си легнам да му носам.
    Е за инает ако треба у дневна ќе си легнам , ама не му носам. Да видам баш дали ќе стане:). Иако повеќе од сигурна сум дека жеден ќе заспие:!:

На Alita, TutiFuti, 24.07 и 34 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.091
    Допаѓања:
    154.734
    И јас се чудам, не знам дали лажат или едноставно стигаат. Јас не, некогаш имам чувство дека имаме најрастурен стан, кога ќе отидеме негде срам ме фаќа сама од себе. Ама стварно не знам како, има жени што седат до ниедно време да средуваат, едноставно не можам, не функционирам без сон, што викаш, дојди во 5, јади излези со деца надвор, врати се избањај ги вечера и кревет. Скоро секој ден е вака, за викенд колку толку се средува. Морам и јас да најдам жена, еднаш месечно доста е, не мора почесто, ама и за тоа не сум нашла време, да се распрашам да се договорам. Децава се поголеми ама пак се деца, малово кога ќе дојдам од работа само ме моли да си играме, и жал ми е да не ја поиграм. Кога ќе се затвораат во соба со слушалки на уши (големиов веќе почна) ќе чистам тогаш да уѕепам нервоза со нешѕо, дека тинејџери па сигурно ќе ме нервираат нели :)
    За пеглање и друг пат сме збореле, не пеглам, само пред носење нешто ако е згужвано, ко ќе ми текне на баба ми што и крпите за кујна ги штиркаше и пеглаше (facepalm)
    Не можам да кажам дека ми е гајле и не се нервирам, затоа што се нервирам, ама ј... га, тоа е толку можам. Многу бргу се уморувам во последно време па и кога се наоѓа време не успевам да завршам се што ќе си увртам во глава дека ќе завршам.

На 24.07, Milobebence, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    @Bubce38 и ја ќе ти дојдам...
    Шо прајте иначе

На Alita, Ariel, Milobebence и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.754
    Допаѓања:
    176.089
    Со сиот ум земав да пеглам.
    И тоа куњските крпички и сите други чешити од крпи: бањарки, за на плажа тие, за лице , за коса...
    Е до нив ми е дојдено:o
    Аааа и навлаките за перници ми се ставени во ридот:)

На Milobebence, mareane, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Не те разбирам
    Ја само за свадба пеглам
    За се друго квалитетен омекнувач и добро тресење пред пружање.

На Ygritte, Alita, Ariel и 21 други им се допаѓа ова.
  7. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    а МИЛЕТО за на телевизорот? :rofl:

На Alita, Milobebence, friendy и 6 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.799
    Допаѓања:
    214.387
    Мојов маж како брат близнак со зетко од @Bubce38 ,навикнав па како што и сама вели така си тераме.Така ме истренирал така терам,навикнав дека не можам домашни работи од него да очекувам.Татко ми беше жива спротивност,се низ дома работеше,дури од мајка ми поубаво готвеше....

На petunija77, Skorpija25, Milobebence и 15 други им се допаѓа ова.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.657
    Допаѓања:
    153.006
    Комплицирано е да си мајка во денешно време...поготово ако си вработена..
    Премногу обврски и очекувања а премалку време...

Да,и нашите мајки работеа ,ќе рече некој,ама не се прибираа во 17-18ч....веќе поминат е денот..
    Дур ручам и кафе испијам се стемнува..уште сега а тек во зима....нити ручаме заедно през недела туку само во недела...Очај!

Чистам во викенд...преку недела колку да не е г *з преку глава....ручек за нареден ден ако имам сила и волја...ако не,ко денес на пр.ќе се јаде туна конзерва...

Не ми е средено ко шо сакам,нит зготвено ко шо си готвев ко си бев послободна ама тоа е...и вака душа ми излегува ...

Во последно време не се осеќам добро...и ми се познава на изглед ..а поим нема што ѓавол ми е..
    За на доктор сум малку тешка ама ќе мора да се наканам ..

Последна измена: 21 август 2019
    На Alita, 24.07, Val-Dim и 28 други им се допаѓа ова.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.754
    Допаѓања:
    176.089
    Интересно е што мене Не ме тренираа за вака:)
    Ние дека не се знаевме кој знае колку време пред да се земеме, прва тема на разговор од кога почнавме заеднички живот беше- дали истото девојче да доаѓа дома или ќе си барам нова жена за чистење,готвење...
    За глава се фатив јас .
    А богами и тој.
    Многу ми се чудеше зошто "знам све".
    Он си мислел дека јас ќе си лежам по дома , а некој друг ќе ми ги тера домашните работи(facepalm)

@marlonbrando69 немам миленце, а и телевизорот на зид ми е закачен:!:

На Alita, 24.07, petunija77 и 26 други им се допаѓа ова.
  11. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Среќата до подмо*ување на Пупче не се споредува ни со колач со вишни, ни со испеглана кошула, два пати на ден исчистено купатило, ни со кафе со другарки, фризер...

Знаев да легнувам во 4, за да средам се.
    Се дури не почнав да припаѓам.
    Одамна терам нова шема.
    Изнашетано и среќно дете, па после се друго.

Буквално очи ми се насолзија прееска на тренинг фудбал, прв час:tmi:арно ставив наочарите за сонце.Па и непланирано до KFC да јадел.Едвај заспа дете од среќа.
    Јас едвај туш удрив.
    Коса 8.ден немиена.
    Нокти на работа ќе лакирам:D
    За друго, дамар не ми мрда:rock:

На 24.07, petunija77, Skorpija25 и 28 други им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    И јас гзот си го оставав за по дома.
    Но сега маш кога чува дете баеги помага.
    Е недела ми е увек хпл, пери пружај дипли. За дете секогаш има ручек ама за нас знае и прженица да е, па гледам бар за викенд нешто повеќе да готвам.
    Скроз се сложувам со ворид. Време се нема у пм. Сега возам колички и ви пишувам а ручек за утре сам се пече.
    Криво ми е..

На Alita, 24.07, Viktorijaaa5 и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.754
    Допаѓања:
    176.089
    Чек само уште нешто да напишам.
    Нем да сте ме сватиле погрешно.
    Јас сум далеку од идеална домаќинка.
    Нем да мислете дека кај мене сиЈа:)
    Цк, далеку од тоа .
    Ова со пеглањево само ми е така како маана, опсесија некоја .
    Инаку кога ќе имам дете и ако и тогаш ми е како сега да финансиите ми дозволуваат да си викам секој ден ако треба жена за припомош , ќе си викам. Ако не ми дозволуваат ќе гледам озгор озгор да е зачистено.
    Мислам дека деноноќно ќе бидам со детето и максимално би му се посветила
    Куќата ако сака цела нека се помести до Вардар:emo:

На Ygritte, Alita, 24.07 и 30 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Подфаќа овој мојот, ама и да сака, нема време нешто значително да направи.
    Преку недела, си иди 18 и покасно, и најмногу шо можи е, некоја ситна работа, ко: Да ги исчисти го*ната од мачката, или да извади алишта од машина па да ги пушти во другата да се сушат...
    За викенд, така поќе можи.. на пример, ако метам, тој да ја помини спалната... или некогаш ручек прај, ама исклучиво на негова иницијатива, ако го фати ќеиф.

Него... друго ми е на ум мене :lol:
    ...та.... чистено-не чистено.. арно вели песната шо ја постира @BearMe :D

На Ygritte, Alita, 24.07 и 23 други им се допаѓа ова.
  15. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.741
    Допаѓања:
    24.383
    Уф, ја читам Теди и мислам дека и мене ќе ме читате во таква состојба за некоја недела кога ќе тргнам на работа.
    Јас уште пред да влезам во бубањот, цело време се нервирам и мислам како ли ќе биде. Барам жена за чистење цело породилно, не можам да најдам. Сите се зафатени, едни исти денови одат кај веќе договорени. Ама мора да доаѓа жена еднаш неделно откако ќе почнам со работа. Викендот инаку за што попрво ќе ни биде со мм. Ај сега успеваме некако да зачистиме, ама јас сум дома. А тој си иде од работа и не седнува додека не си легне. Веројатно и јас ќе бидам така. И се во трчање ли ќе ни помине животот? Прочитав нечиј пост во 'на срце ми лежи' дека цело време чекала да прооди детето, па да прозбори, да потпорасне, да тргне на школо и се така. А во меѓувреме се испуштаат убавите мигови, оти се нешто чекаме да дојде и да помине.

И мене работното време ми е од 8:30-17ч. Додека си дојдам пола саат ми треба, некогаш и 18ч ме фаќа ако не дај Боже се појави проблем на работа во последен момент. А и да нема проблем, работата ми е таква што мора да сум достапна на телефон 24/7 и често пати после работно време работам од дома. Умирам за работа која ќе ми завршува со работното време. Ама ме можам да најдам :( Скоро 9 месеци барав/м и нема ништо. Ич не сакам да се вратам во таа канцеларија.

Ете, несакајќи се искажав и јас...

На Alita, 24.07, Val-Dim и 29 други им се допаѓа ова.
  16. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Да си го самоцитирам постот од пред некој месец, како ми минуваа дните?
    Излегував пред 6ам, се прибирав околу 9пм.
    У тие 9 саати, ќеиф ти шопингувај, ќеиф ти готви, чисти, пери, бањај се, пеглај. Живеј. Нема проблем. И со 2 саати сон се живее.
    Кај нас има една поговорка:
    Дури го научив магарето да живее само од роса, тоа умре.

Уживајте дури можете, полошо иди. Во секој момент треба да се ужива
    #советодмалеротштоработешепо100саатинеделно
    :$ :rofl:

Прво плачеме за глупости, после за здравје.
    Јас ако сум здрава, планина можам да поместам.
    А осетам нешто не сум ок :worried: се опаметувам, дека нема веќе така да правам :D
    После пак иста песна пеам :?:

Се гледав во огледало. Не се препознав. Годинките полека се покажуваат
    Тоа значи одмор на повидок. И тинтрање сама себе :inlove:

The bags under my eyes are designers :wasntme:

На 24.07, petunija77, eta и 25 други им се допаѓа ова.
  17. sweet.november

sweet.november Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    3.120
    Добро утро.
    Може ли утрото да е добро ако ноќта била ужасна?! :|
    Детево почна да стекнува некоја ужасна навика и да станува на секој саат, не презаспива дури не му дадам млеко. Стануваше два пати, ај ок. Почна три пати, четири.. Па на секој саат. Стиснав заби синоќа и пресеков. Нема млеко. Цела ноќ плачење и вриштење, па јас не знам нели сe измори да заспие. Едвај заспа во 3 и пол и стана во 5. Мора да се научи дека навечер не се јаде и дека ноќта е за спиење. Колку ли само ноќи ме чекаат не знам, се надевам дека нема да се многу.
    Јас зомби, маж зомби замина на работа, лепотанов си искрка доручек и си седе у хранилка свеж:nod:
    Ќе чекам да му се преспие па и јас да навалам глава:yawn:
    Ете и јас си се се испожалив посабајлечки.
    Кафенце:coffee:
    pp-hot-coffee-rf-istock.jpg

На Val-Dim, petunija77, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  18. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.972
    Допаѓања:
    61.177
    Добро утро Феминки...

Е за генералки, чистење по дома сте збореле...што да се каже, се сте кажале...со мали деца така ќе да да е, а и за најмајките со средени нокти и испеглани коси и "детето сами си го чуваме" од дамна не верувам..Или детето е 120 месеци (10 години во превод) или бабите го чуваат, да се клонираме по две по дома да чистиме нема да постигнеме со мали деца..затоа има фирми, па ќе се најде некоја жена, еднаш во месецот погенерално и толку...

млади мајки не се замарајте, глејте си здравјето, здрави мајки требаат на децата кога ќе нараснат со поголемите проблеми...
    една стринка моја (која во фамилија беше позната по мрзеливоста, ја оговараа де, не дека беше лоша жената) викаше: треба поретко да се чисти за кога ќе исчистиш да се види, вака ако секој ден чистиш нема да забележиш... е така енкако беше поговорката..

Убав ден на сите

На Ygritte, Alita, 24.07 и 23 други им се допаѓа ова.
  19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Сонував ме убиле, по незнам кој пат ме убиваат на сон:D
    Обично бегав низ лавиринти, низ полиња, низ градови, овој пат не.
    Сме биле заложници на некои разбојници во некаква куќа, сум се изнервирала и сум отишла да се предадам доброволно8-|ми рекле браво за тебе што се заложуваш за другите и веднаш ми свирнале куршум во глава:oете така, убаво ми почна денов.
    Маж у 5 саат ако не го истепав,еве на:Dсе разбудив од убиствово, а тој рчи ли рчи, му викам ај престани, ми вели "не рчам бе"]:)
    Епа еве дека сите си имаме маки, доказ, кој со деца, кој со чистење кој со мажи:D
    Станав и во 5 ипол го викнав кафе да пиеме, сварив и ќутевме 30мин:lol:ја лута, и тој (оти сум го разбудила)8-|

Убав ден имајте:hai:

На Ygritte, 24.07, Val-Dim и 28 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро дечки

И несредено ми било
    И нечисто ми било.
    И јас сум била несредена.
    И ненаспана.
    И непеглана сум одела.
    И жива сум останала и јас и фамилијата.

Скоро некаде прочитав едно интересно нешто, во смисол : За некои работи сум престара, за некои премлада, само за БАШ МИ Е ГАЈЛЕ сум тамам.
    Е, така се однесувам последните 4-5 години.

Само опуштено.
    Често кога ке забегам со работа по дома, ми текнува на @Cka муабетот: детето несакам грбот да ми го гледа по цел ден (оваа мисла во љутина на глас ја имам кажано)

Сега?
    Сега ми е подруго.
    Ама знаете зошто?
    Зашто и детето ми потпорасна и јас поинаку ги поставив работите.
    Најважни сме ние тројцата дома во моментов , да шетнеме, да поминеме убави моменти и толку.

Ај, да имаме убав ден.

На Ygritte, Lolipop23, Alita и 35 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.