Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Утро
    Влечам турско и се припремам за работа
    Заспав во 4 и пол станав во 7
    Ми се јаде нешто мрсно абе да се удавам у калории од ненаспаност.
    Колегава заглавил синоќа па си ќутиме у двајцата.
    Арен ќе е денов нели?
    Ај нека е арен.

На Alita, 24.07, petunija77 и 22 други им се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.751
    Кога бев млада не се ни замислував за вакви муабети.Ми се случувало смените да ми се 12 саати.Пиши го тој ден пропаднат.Па ноќна 12 ,пиши го тековниот,ноќта а и половина од наредниот пропаднат...како сум издржала не знам.Па имаше работа секој ден од 8 до 16 дури дојдеш дома поминал денот.Ама па и не сум шетала,не знам зошто поинаков редослед сум имала во главата кој сега кога гледам бил неисправен.
    Јас имам проклетство секоја работа што сум ја работела да ми била далеку од дома.Што е тоа за 30 мин.да си дома?Саат ,саат и нешто...сега па и патот пак ме јаде.Работата е тешка ама патот ме убива.
    И така преумора си набивам и јас комплекси кога ве читам како пишувате,еве јас исчистив и излегов.Или направив ручек за цела недела и си велам жено ти и на 50 нема да станеш домаќинка.
    Мене и тироидната ме убива,кога ме фаќа замор или депресијата ми удира шамари знам дека е од неа.
    И ништо не фаќам тогаш,иако имам коментари по дома кои ме болат до срж.Ќе си поплачам,преспијам, и ајде Јово наново.
    Не стварно,овде има супер домаќинки на кои јас не можам ни на прст да им се поткачам.
    Ама па чуму ми е таа споредба,секој за себе си живее животот како знае и умее...
    Отидов да пазарам ,денес пак гости во најава...

На Alita, 24.07, Val-Dim и 33 други им се допаѓа ова.
  3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    А камо „вие арни?“

На Alita, BearMe, WORRIED.BT и 17 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    во право си.

Вие арни?

На Alita, BearMe, WORRIED.BT и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.697
    И ден денес им се восхитувам на сите тие што успеваат редовно да им биде цакум -пакум по дома .
    Јас дефинитивно не .
    Посебно со бебе па и во период кога проодува ако немаш помош дефинитивно е тешко .
    Дефинитивно сега сваќам дека не рекле да џабе не треба воопшто да бидеме "роб "на куќата туку да уживаме колку што можеме во времето поминато со најмалите .
    Иста сум била и јас ,премногу нервози зашто сум немала време редовно да ми биде дома средено ,со бебе кое 24 саати било само со мене ,без никаква помош .
    Кога само ќе ми текне дека за 6 месеци е само поради овие нервози јас ослабев цели 20 кг.,од денешна гледна точка сваќам која будала сум била што сум го дозволила тоа .

Затоа денес од искуство кажувам дека не треба да се нервираме вооопшто за тоа ,средено - средено ,не средено -не средено .
    Ќе потпораснат децата ,па барем во тој поглед ќе ни е полесно

Убав ден на сите :sun:

На 24.07, Val-Dim, BearMe и 27 други им се допаѓа ова.
  6. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Добар ден, убав и среќен денов нека е на сите, дека среда е:)
    Мене таква мрза ме фатила, веќе навистина ми треба одмор.
    Не знам уште дал да бројам ситно или крупно:doh:
    Налетав на нешто, у контекст на вчерашниот муабет...
    За мајката која се крие во тоалетот, затоа што чувствува дека ѝ се потребни неколку минути во тишина додека ѝ течат солзи.

За мајката која е толку уморна што мисли дека не може да продолжи понатаму и сѐ би дала само за еден миг полн со мир и хармонија.

За мајката која плаче во својата соба затоа што ги искарала децата за глупост и сега има грижа на совест.

За мајката која очајно се бори да влезе во фармерките затоа што сака да изгледа убаво.

За мајката која нарачува пица, затоа што пак немала време да направи вечера.

За мајката која се чувствува осамено, дури и кога е опкружена со луѓе.

Вредиш.

Важна си.

Доволна си.

Ова е само период, луд и хаотичен период за сите мајки.

Но, на крај сето ова ќе вреди. Сега е тешко. Тешко на многу нивоа и на различни начини за секоја од нас. Ние не зборуваме секогаш за овие работи, но сите се бориме, затоа знај дека не си сама.

Доволна си.

Го даваш најдоброто од себе.

Тие малечки очиња кои те гледаат, мислат дека си совршена, дури и повеќе од совршена.

Тие малечки рачиња кои ги бараат твоите раце, мислат дека си најсилна и дека можеш да го освоиш светот.

Тие малечки устиња кои го јадат она што ќе им го дадеш, мислат дека си најдобра.

Тие малечки срциња кои го бараат твоето срце, тие не сакаат ништо од тебе.

Затоа што ти си доволна за нив, мамо, ти си и повеќе од доволна.

Ти си прекрасна!

На GirlyGirly, 24.07, Val-Dim и 35 други им се допаѓа ова.
  7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.547
    Допаѓања:
    184.496
    Добро утро другари :)
    Крадам некоја минута додека малово ми е на града.
    Маж и вади документи, јас дома се расправам со неа. :lol:

Неговиот хаос и мојот перфекционизам совршено функционираат. :D Кога се чисти се чисти, кога се расфрла се полни столот со алишта, ама ние сме надвор. :D

Знаете што? Го откажавме станот. Се наопаку тргна. Ја трудна, среќна најдовме нешто баш како што сакаме, се договоривме.... за на крај ништо. Се враќаме наредна недела таму кај што бевме и претходно.

А сега плус со бебе сме. Да почнам ли да мислам дека цела зима треба со неа да разгледувам станови? :|
    А божем се решено беше...ама немаше процедура која не заглави некаде. Изедов милион нервози дур бев трудна и пак во надеж дека работите ќе се средат. Некогаш уште ми се вреска од нервоза, ама да го изгубам ли млекото од стрес и плачки, а што патем ќе сменам со тоа?
    Не дека сме на улица, на фино место сме ама не практично за дете, или не дека не можеме кај стариве да останеме... ама сите планови пропаднаа. Нарачани нов фрижидер и машина за перење пред 5 месеци, платени, уште чекаат во магацин во салонот. (facepalm) А рагледувавме и софи и кревети и се и сешто и сега велам фала боже не нарачавме, иначе кај ќе го ставевме се тоа. :|
    Попладне ќе оди маж да среди да ги донесат кај нас во станче, немале среќа дирекно во нов да отидат.

Ќе се снајдеме. Сега само тоа си викам на себе. Секоја планина со своја тежина. Затоа теди греј пушти срце и уживај. Ќе се намести некоја коцка евентуално. :)

Чао форумски тетки :hai: Јас сум Ирис. Фала што ги истрпивте хормоните на мајка ми низ месециве, ама ниту јас не сум лесна, па спремете се за уште повеќе. :wasntme:
    37230C51-5B07-41C9-B236-59B1D6651518.jpeg

На CameliaMiller, marama, lovemme и 77 други им се допаѓа ова.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Како можеш да мислиш на нешто друго кога имаш ваква убавица покрај себе? :inlove: Прекрасна е Ирис, наше форумско бебенце :l: Уште еднаш, нека е жива и здрава, сите да сте, се’ друго ќе се реши :hug:

На Alita, 24.07, Val-Dim и 30 други им се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.866
    Допаѓања:
    142.596
    Поарно душата да е чиста него подот. Ајде на песна удрете малку! Битно да сме здрави и живи!

На Alita, 24.07, Val-Dim и 26 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Кај кликнав на спојлерот на @PUPICA кај се заебав.
    @Yowannty прекрасна е и прекрасно име има. Не се нервирај за станот. Сигурно има причина чим не е ваш дом. Гледај од тој аспект.

На Alita, 24.07, Val-Dim и 26 други им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.531
    Сестро слатка, ела да се гушнеме. Сабајле станав 15мин порано да средам малку, читај тањири да напикам у машина оти 3 дена стојат во кујна. Дојде муж вика батали ќе однесам дете кај баба ќе средам јас, дој една кк на екс. Викам 3 дена не ти текна сеа? Ама не ми се одбиваше кк па средив набрзинка после тоа :rofl:
    Уживам да готвам ама некогаш цела недела јадеме брзинско. Денес јадеме манџа од завчера, пошто за вчера ми беше ама вчера на роденден отидовме и денес ќе се јаде, нема што дека ќе фрлам толку убава манџа цело тенџере. Уствари маж ќе јаде, јас на диета сум :D Благо по потреба правам, ако имам време и простор.
    Се преправаат мила, или им помагаат мажите. Имам една таква во мојот живот, само кажува какво ми е несредено, леле леле, а тоа конец не штрчи никаде, исмукала пола саат пред да одиме, ако му падне на дете нешто се издава, лелееее па само што исмукав. Кога доаѓа кај мене загледува по ќошеви само, подига, мести, демек да соберела играчките од деца што растуриле, успат и џогер фаќа, демек истуриле нешто. Еднаш и кажав, ако не ти се допаѓа не мора да доаѓаш, надвор ќе се гледаме. Абе ајде јас ќе се потресувам.

Жена не викам, немам финансии, дома ми е урнебес, ама ми е гајле. 1 у месец подигам се, тргам чистам, после само потфаќам. Не поминувам секој ден со правосмукалка и џогер, не бришам прашина секој ден и не чистам прозори еднаш месечно. Гледам да не е гнасно, растурено нека е. Најмногу ми боде очи кујната ама сама толку можам. А сум човек кој сака се да е под ред и конец, ме ежи растурено, ама изборот е или да се нервирам или да работам нон стоп. Малце оцд-то го стаив под контрола. Научив дека и непеглано се носи, дека ентериерот правец Тодлерова доба е сосема нормална работа, мижам на флеката од сок од боровинки на белите елементи од кујна, хаосот во фиоките го ставам на игнор и терам даље. Одам на работа секој ден а плус и подработувам нешто, имам дете кое сака секое попладне надвор како и сите други деца, имам маж кој како и секој друг човек заедно со детето сакаат ручек секој ден, јас сакам да прочитам некоја страна ако е можно, да се подружам малку со луѓе дали виртуелно или инлајф и да одам на вежбање, па така одлучив дека животот ќе тера како што е моментално. На кој не му се свиѓа па и не мора да се дружи со мене.

Вие арни? Јас не можам да влезам од одмор во колосек. Јаболчиња мцнав, нарачав некој ѓеврек за ручек, кафе испив, со колешка договорив пауза надвор. Еднаш се живее.

На Ygritte, kockichka, Alita и 35 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Ириис:inlove: :inlove: :inlove:
    Се заљубив во лепотицата, а и во името. Пу,пу машала:hug: :hug: :hug:

На Alita, Val-Dim, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.866
    Допаѓања:
    142.596
    Ејјј да знаете мене што се ми се случи у бременост и мало бебе :(
    3 стана сменив. Со бебе 2 пати се селев и еднаш трудна.
    А станот кога останав трудна ни беше спремен за бебе...
    Ама да не беа тие работи немаше куќа да имам, двор и да планирам базен :) Ќе си бев у станче . Така што секое лошо за добро е!

На Alita, 24.07, Val-Dim и 28 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.531
    Леле имево, топење, а бебево па :l: Пак да е жива и здрава и едвај чекам да пркне да ја видиме во темине бебешки :inlove:

На kuc, BearMe, PUPICA и 16 други им се допаѓа ова.
  15. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.972
    Допаѓања:
    61.177
    @Yowannty прекрасна е Ирис, жива и здрава да е...

На kuc, BearMe, PUPICA и 11 други им се допаѓа ова.
  16. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Позади секоја успешна жена стои мајка која и ги чува децата.:nod:Децава ме викаат мамо. Поголемиот на че - понекогаш кога му се гледам ќар.:D На о не сакам никој да ми се обраќа, ниту пак јас се обраќам.
    Мм си пегла само негово кога не е испеглано. Ретко. Пеглата ми е јака не сакам да ми ја чепкаат оти после потешко ми е да ја чистам.
    @TeddyGrey Теши се дека тоа е само пролазен момент и нема да е секогаш така. Бели маки се тоа.:!:
    @Shelea Те сонував. Некаде на плоштад гледам жена спрема храна и знам дека си ти.:hug:
    @Yowannty Ех ракавички за да не се гребе.
    :inlove:

На 24.07, Val-Dim, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.799
    Допаѓања:
    214.387
    Еве ме и мене,@Yowannty буквално се стопив:inlove:,небаре тој мирис на бебче во нос ми дојде-љубов:inlove:.Ручек се крчка,кафе тегнам,фатена во грб кон врат но ке се преживее (facepalm)

На Val-Dim, kuc, BearMe и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    107.489
    Добар ви ден сонценца!
    Немам ништо да кажам дојдов само силно да ги гушнам @TeddyGrey @mal.ecka @Sexybaby86
    А ова бебче ми го разубави денов :hug: :inlove:
    А имево преубаво ме стопи женска :inlove:

На Alita, 24.07, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    @Yowannty нека е здрава и жива лепотицата! :hug:
    'Борете се'... :inlove:

Ај добро утро на сите :hug:

Ќе ом на психолог. Не сум била година дена, ако не и поќе.
    Да си кажам на брзински шо ме мачи, да ми дај некој совет, да ме окуражи тро...

Расположена сум овие неколку дена, пу-пу машала.
    Ќе биде забавно :lol:

На Ygritte, Alita, V.odolija и 29 други им се допаѓа ова.
  20. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.380
    Многу сум против кога родителите се викаат по име.
    Имам братучеди, во живот не сум ги чула да им кажат на родителите мамо и тато.
    За нив мајка им е Тинче, а татко им Мичо.
    Понекогаш кога ја прашуваат нешто мајка им, за татко им, можеш да чујеш и "чичкото кај е "?
    Чичкото :?:
    Па кога ке им се обратат со мама и тато ? Кога веке нема да бидат живи ? (facepalm)

На kuc, BearMe, petunija77 и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.