Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.697
    За терање адети ,секаде ги има стариве ,среќа мајка ми не е воопшто таква ,ништо не ми се мешаше ,ни па ми кажуваше бабини дебетини .
    А свекрва ми и мене исто уште во бременост ми скрши филм
    Ние двајцата со мм потајно навивавме за машко и на скринингот кога ни потврдија ,доаѓаме дома живи среќни со слики нели да и ги покажеме ,таа само кога спомнавме машко :не ,не поарно не ми кажувајте ,доста ми е од машки деца |(.А има три сина и три машки внучиња пред моето и нормално она навиваше за женско .

Како и да е од тој момент ,ме пресече и знаев и не ни очекував некоја посебна помош од неа . Затоа и бебе кога се роди ,кога ми кажуваше ова прави ,она прави ,некои адети ,ништо не сум ја послушала .

На fana, kuc, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  2. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.381
    @dunika заменска свекрва ако сакаш да палам патиките,нит адети терам нит ништо,ќе помагам и ќутам,доста е балкон да има наречен тераса за цигарче,кафе,и на коњ ке бидам-уста со патент за се друго освен за смеа и зафрканција:D

На Viktorijaaa5, fana, mal.ecka и 23 други им се допаѓа ова.
  3. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Дојди @LejlaD :hug:
    Со најдраго срце би ти оставила бебе.Ти си најголема душа од човек на форумов:l:

На Viktorijaaa5, fana, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  4. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    И јас имав замерки на почеток коа свеки се мешаше. Дел сум ги заборавила, дел не.
    После една година ми пројде лутината.
    Не се дурлам веќе.
    А сега ако каже нешто, како го кажала, така го заборавам.
    Ама тогаш хормони вриеја на најјако.

На Viktorijaaa5, fana, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  5. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.438
    Допаѓања:
    4.995
    Мене свекрва ми ништо не ми помага. Ништо апсолутно до сеа. Јас сакав така. Уствари еднаш го почува два саати. А сака пустата да го чува ама не ме слуша. Ми донела света вода иако и кажав не верувам во такви работи нека не се меша. Се собрале бабите на мекици, конзилиум на баби, и донеле решение мора света вода, па последно да е. Ок реков ене ја стои кај зејтинот во фиоката.
    Јас тоа не дадов, а не па адет. Иронично ми е да правам нешто што не верувам. И сега суптилно, од околу секој ден, дека мора крштевка.
    Да веруваше мм и да сакаше, можеби ќе правевме, вака и двајцата сме на ист став.
    А не дека ми фали помош, туку ми фали помош од мајка ми.
    Но нема помош, нема мешање, попување.

Јас имам друг проблем со неа. Она е фина ама сака да ме подучи ко мајка демек, ама јас толку се лутам што ништо не дозволувам. Ја викам на име и треба да знае дека не и е местото мене да ме учи, без разлика што е постара. Ме навредува тоа безпотребно учење кое патем не ми се допаѓа правецот.

На Sandrin4, fana, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.451
    Допаѓања:
    143.725
    Јас имам оптимална помош. Кога ми треба, и колку ми треба.

Не беше лесно да се стигне до тука. Свеки многу имаше мерак да помага на почеток, ама без консултација. На пример, ќе дојде и ќе измие садови. А имаме машина. Ама со тек на време, се научивме.

На Viktorijaaa5, fana, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    178.159
    Се вратив од работа. #попис2019 :rofl::rofl::rofl:

И јас правам список за до продавница, го оставам на фрижидерот и после во маркет се чудам што пишуваше на списокот. :rofl::rofl::rofl:

Можеш да се расправаш и на Македонски. Има многу сочни пцовки. Јас сум убеден дека ќе те разберат. :rofl:

Колку е човекот повозрасен, толку побрзо му лета времето.

@Love 83 Честита годишница, уште многу да си дочекате. :)

На Viktorijaaa5, zuto, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.545
    Допаѓања:
    184.443
    За спремање праам список и прешкртувам. Полесно ми е така. Па пак се заборава нешто. :)

Свеки е некако.. чудна ете. Има 2 факултети, високо образована, има хобија, редовно пешачи со пријателки има социјален живот, ама ете за пусто баење и уроци пак и пак тоа..
    А интересно е што религиозна фамилија се. Татко и е уште жив, поп е во пензија. Секогаш пред ручек таа нешто прошепотува па се прекрстува, секоја недела на утро оди во црква.
    Уроци и баење е надвор од христијанска религија, ниеден поп тоа не одобрува и црквата отфрла такви работи како “ѓаволски”. Епа не може да си и двете нели?
    Затоа и му го спомињам на маж на секое муабетот за Турците. Толку ги заебале што црквата им го прифатила окото за свое. На крст златен стаено место Исус. (facepalm)
    Иначе и мајка ме изнервира пред некое време. И се јавувам среќна од гинеколог и и кажувам дека место сабота 17ти ќе раѓам во петок на 16ти, и таа ни едно ни две - “оффф петок како ја што сум родена ич не сакам, ај може ќе добиеш контракции ден порано”. А ова кажано во смисла демек судбината нејзина ќе ја имала. |( Што е најтрагично, мајка ми не е таква и не знам што и се деси да ми каже такво нешто. Е и велам зар ова требаше сега да ми го кажеш. И нели ама не мислела ништо лошо, ја одма све озбилно сум сфаќала. (facepalm)
    Ама со нејзи лесно е, што и да си кажеме пак ќе се сакаме. :D

Флегма флегмосана е мојов, за ништо не се умара, ама јас се умарам па тоа ќе се смени. :wasntme: Ама душа ми е. :inlove: Само што ме боцна во стомак, имам уште 11 инекции за примање, и башка ми ја тргна преврската од резот. До сега смени повеќе пелени на бебе од мене. :D Мераци е тој да ја средува. :wasntme:
    Денеска само тој ја возеше количката, па го пуштив, од радости празна ја возеше низ стан дур бев трудна. :D И оти сега само по мене плаче, само ме прашува кога ќе почнела да препознава дека тој и е татко. Ќе почне велам кај и да е.. :)

@Peco секогаш пцујам на македонски. Не оди иначе поинаку ко недоискажана сум. :D

На koritsaki, andrejko82, Lolipop23 и 34 други им се допаѓа ова.
  9. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    И мојата свекрва е по адетите. Мајка ми ниту еден не знае.
    Јас уште свадба кога правевме нагласував дека не сакам адети. Неколку ситни прифатив,за да се радува,да не испаднам лоша ај. За бебе нема да дозволам никој да се меша. No way Jose.

На Viktorijaaa5, Skorpija25, EuHenIa и 13 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.970
    Станав тетка денес..од братучетка,сестра по душа.
    Една бела и слатка Ема дојде на свет...ама прекку океан...
    Цел ден си го отворам сличето на фб... Хајлајт на денот ми е...

@Yowannty имаш добар човек покрај тебе...
    Со количката ме потсети на нас пред да се роди ќерка ми...
    Си ги редевме алиштенцата по кревети и само ги пофаќавме и прегледувавме...памперсот ко спејс шатл ни личеше...

На Martka, Thallia, lunicka и 34 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.381
    Да е здраво,живо Ворид,радости нека ви носи:*

На fana, kuc, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  12. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    7.468
    Za adeti ne postuvam I ne veruvam. Dete ne krstev do 5 god, posle ne mozev da gi trpam babite , da ne mi go krstat na skrishno zatoa go krstiv vo kupachi zasto Bese golemo I se sramese.
    Crven konec, ikoni, sveti vodi ne pochituvam. No naogjav, se lutev, isturav I frlav , detektiv bev.Sega ne me zamaraat. Pomos nemav, kolku mozev I kako mozev se spravuvav.Sega nemam za vrakanje. Ni ruchek , ni vecera , mi bese teshko , najtezok period, no pominuva. Gledav da ne se karam, da ne se zameram radi mm I sebe.
    Ako bidnam baba ke si kutam I ke pomagam, za da I'm tekne nekogas sveka da mi palat. Dobrinata vo momenti na bezpomoshnost ne se zaborava. I USTA ke zatvoram da ne im popuvam, a novchanik kolku mozam Ke otvoram.

На Alita, Peco, fana и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.657
    Допаѓања:
    107.467
    Е вака прави маж ми па после ќе ми се јави милион пати да ме праша што треба.
    Па ај што ќе праша ќе му речам омекшувач ленор а он ќе ме испраша од а до ш која боја колку мл исто и со макарони и шпагети
    (facepalm)
    Затоа списокот во рака и си пазарувам сама :D.

На Alita, Peco, fana и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Честитки тето, да е здрава и жива внукичката:inlove: :inlove: :inlove:

На Alita, fana, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.657
    Допаѓања:
    107.467
    Честитки!!
    Да е живо и здраво

На Alita, fana, Alishan30 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Добро вечер, добри луѓе :hug:

Гостинка имам... Свекрвич... Си иди за викенди понекогаш.
    По адети, не се ни мајка, ни свекрва.. Односно, мајка е тро, ама ко ми беше свадбата, баба ми беше жива, и со нас живееше, и мајка ми имаше директен увид во тоа дека не сакам бабини-деветини.
    А за делење совети.. арни се и двете. Само што сега не си дозволуваат како на времето, пошто спеани се од мене милион пати.

Го сонвав татко ми.. Здрав, жив, испраен...

Среќна годишнина @Love 83 :hug:
    Да си славите во љубов и разбирачка, уште 100 нови :hug:
    Иначе, забораваме ние и двата датуми.
    Сум пишувала често за тоа на темава... Меѓу другото, и роденденот на ќерче го заборавам некогаш :$
    :D

Едит: Заборајв :D
    Пакување, вечерта пред тргање, без список, и паника до таван!

На 24.07, Alita, Viktorijaaa5 и 21 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.088
    Допаѓања:
    154.723
    Да е жив и здрав фб за памтење родендени, освен најблискиве не памтам на други ич. Годишнина од врска веќе одамна ја забораваме веќе само од брак, мада искрено 2 пати и таа сме ја заборавиле. Не знам дали ова е некој неубав знак, искрено не верувам, најверојатно преокупираност со моментални работи си го прави своето.
    На децава изгледа веќе им збоктиса одмор, се им здосади, нешто ми се мрзовољни и кенкави. Искрено и јас веќе сакам да се прибереме, ама мислам само поради моментот што знам дека веќе завршува одмор па да се стедам по дома, и почна да ме јаде јанза за на работа знам дека ме чека хаос. За никаде сме и ние луѓето, ништо не ни се погодува некогаш.

На 24.07, Alita, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.657
    Допаѓања:
    107.467
    @Love 83 среќна годишнина да си славите уште долги долги години,
    Години исполнети во радост љубов хармонија здравје и почит.

На Alita, fana, Alishan30 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Среќна годишнина @Love 83 , да си бидете среќни секогаш. Пивнете една кока кола вечер, да прославите како што е редот :lol:

@WORRIED.BT нека е жива и здрава Ема, голема да расте :sun:

Ние оставивме дете кај баба, се истуширавме и сега дремеме на каучов, секој на своја страна и се молиме кој да пушти серија.
    #петочкиромантики

На Viktorijaaa5, Skorpija25, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  20. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.657
    Допаѓања:
    107.467
    И ние ја имаме неколку пати заборавено годишнината од брак.
    Кога ја загуби мм бурмата го фати страв носело нешто лошо знае да биде суеверен.

На Alita, Skorpija25, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.